Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Od malička jsem si přála dvojčátka, ale dnes už beru i 1
, 10.10 byl odběr a má to být magické datum, znázorňující nové začátky a myslím, že už je načase ukončit to naše trápení.
Ahoj Holky,Bergle ,tak to je jasný jinak než dobře to dopadnout nemůže
![]()
Budeš doma nebo začneš chodit do práce?
No poprvé jsem byla doma celých 14 dní, ale jelikož mám sedavé zaměstnání tak jsem si tentokrát nahlásila dovolenou jen do pátku a v pondělí jdu do práce. Mám super šefovou takže kdyby byl problém tak můžu pracovat i z domu. Ono je stejně lepší se zabavit prací, protože jinak se pořád jen kontroluji a hlídám každé píchnutí v podbříšku
, ale však to znáte sami
to máš pravdu je lepší se nějak zaměstnat,ale i to moc nepomáhá,protože z mých zkušeností vím,že aspoň každých 15 min jsi vzpomenu na embrijka v bříšku a copak se tam asi děje at jsem v práci či z kamarádkou na kavě.Já jsem taky posledně měla dovču a pak práce.
Já bych si taky přála dvojčátka
sice to musí být dost náročné,ale s tím co člověk ted prožívá se už nebojim ničeho,ale za jednoho budu taky ráda moc moc moc
zlatko píše:
tobě Ivvčo také![]()
![]()
Jééé Zlati děkuji, ale bojím se, že to bych nezvládla ![]()
zlatko píše:
koukám,že máte 3 mrazáčky
Jak je máte zamražené?Dohromady?
ZLATI a víš, že já vůbec netuším
. Nikdy mne to nenapadlo, se zeptat ![]()
My je máme zamražené po dvouch,ale měli jsme jich šest,takže to bylo vyřešené.Zkus se na to v pátek zeptat?Ani nevím jestly jdou embrijka rozmrazovat a zamrazovat,ale to by jim určitě nedělalo dobře!!!!
zlatko píše:
Holky přeji hezký den pá![]()
Určitě se zeptám,ale manžel by chtěl dát všechny tři..
Tak zatím papa
![]()
Ivčo souhlasím s transféren všech 3 mimušek, jestli to teda v Caru dovolí. 1 je málo 2 jsou tak akorát, ale přece bys tam to 1 nenechala samotné. Při 1 IVF jsme měli 3 vajíčka a mě bylo jasné, že tam přece to 1 nenefám samotné a druhý den se 1 přestalo vyvíjet a vše bylo vyřešeno, ale pokud by to dopadlo jinak tak bych si taky určitě nechala dát 3. Raději 3 než žádné ne?
Ahojte holky! taky si myslim o sobe ze jsem silna, ale jak to ctu tady tak stejne u toho zase brecim. Ale myslim, ze to bude i trosku tema hormonama pred IVF. Jen nevim, kde se to ve me bere, ale zase mam chut bojovat. Mame v mrazacku jeste 3 embryjka a delam vsechno pro to, aby mi to vyslo. Nekourim, nepiju, omezila jsem i svoji drahou kavicku, jim zdrave a mam takovy pocit, ze mi to mozna vyjde. Mam jeste nadeji. V nemocnici mi na rovinu rekli, ze jeto jen na 40%, tak si moc velke nadeje nedelam, ale prece jenom jsou. Horsi to bude, az nebude ani ta nadeje. mozna si uz nebudu pripadat jako zena, ale uschly stary strom.Ale na to je jeste dost casu, bojujme, my to zvladnem a medicina se jen a jen zlepsuje!!!!!! ![]()
ja nevim, musim se priznat, ze ja ziju a sve IVF delam v Norsku. Tady se vubec nedoporucuje davat vice nez jedno embryjko. Mas potom vice pokusu. Vetsinou se to na poprve nepodari, ale kdyz si pak telo na ty hormony a embryjko v deloze zvykne, tak se to vetsinou povede.