Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
dekuji. kazde slovo potesi. Taky si myslim, ze to musi byt tema hormonama. Ale hned zitra k lekari zavolam, stejne cekam na recept na ty nove leky k dalsimu oplodneni. Vypadas Zlatko jako silna holka, mnohym tady pomahas, ale sama to urcite nemas jednoduche. Ja taky otevrene rikam svym pratelum a rodine jak to se mnou je, uz to nejde po 4letech jen tajit. Byli z toho vsichni v soku, ale jak pises, nikdo si nedovede predstavit, cim si prochazime. hlavne ne ti, kteri maji uz sve deti a cizi problemy je nezajimaji. A nejhorsi jsou fraze, to bude dobry, uvidis a „netlac na pilu“
Ahojky, ráda bych se k vám přidala do diskuse. Jsem na to tak nějak 5 let sama. No ne, že bych se neměla komu svěřit, ale pochopí jen ti co si tím prošli. Zítra si jedeme do Brna pro embrijko a jen se modlím, aby to velký bojovník. Fyzicky snesu hodně, ale ta psychika je čím dál tím horší.
Sade děkuji za hezká slova.Možná silná jsem, nevím,ale někdy jsi připadám strašně ze všeho unavená a chce se mě brečet.Sice to o nás všichni vědí,ale slzy a smutek ukazuji málo kdy.Snažim se i před manželem být v poho,protože on se pak trápí.
U mě se to provalilo těma mimoděložníma těhu,protože jsem byla v nemocnici,tak o tom všichni věděli co se děje a věděli,že jiná cesta než umělé opl.není.Možná to není zas tak špatné ,že to vědí aspoň se furt neptají kdy budou děti.Sade a máte nějáké zmrzlíky na Ket?
Ahoj Bergle,moc ti držím palečky at je to bojovník a zabydlí se u tebe
![]()
Ten čas letí já vím.Už v lednu budeme mít 3 roky snažení
![]()
Bergle a vy máte nějákou diagnozu?Proč Vám to nejde?
No těžko říct, jsem z toho zoufalá, hormonální profil u mě není moc dobrý a bez pomci Clostylu asi ani neovuluji, ale asi s tím nejde nic dělat a nebo je to tak pro centra lepší. Z IVF mají víc peněz než z nějaké léčby. Všichni jen říkají, jak jsme s manželem mladí a že je to naše 1 IVF a tak to jde pořád dokola. Nejvíc mě ale mrzí, že jsem jako žena totálně zklamala a nejsem ani schopna vyprodukovat dostatečné množství vajíček
a přitom manžel je podle výsledku spermio skoro Alfa samec
, ale asi je to i kvůli zunku, který do něho cpu. Tak Vám závidím ty vaše KET, každý nový pokus je nová naděje.
To o tom mládí mě něco povídej.To mě v caru říkají po každém neúspěchu,protože od nich chci další vyšetření,že jsem mladá a že to chce trpělivost,ale oni si neuvědomují,že nechcem být maminky důchodkyně!
Manželovi taky řekli,že má výborné spermijky a já si taky někdy připadám méněcená,když nemám vejcovody,ale tak to neni!!Máme šanci,jak ty ,tak i já!!!Já tedy nemá zkušenost,když máš tyto problémy,ale na e-miminku jsou holky co otěhotněly i se špatnou ovulkou a ty máš šanci,že by to mohlo být i přirozenou cestou.
To máš pravdu, že u nás by to mohlo jít i přirozeně, ale někde je určitě chyba a ze strany doktoru není žádný zájem chybu odstranit. Z přirozeného těhu nic nemají. Když jsem doktorovi říkala, že bych chtěla udělat imunologii tak měl výmluvy a nakonec nás ukecal na IVF s minimální stimulací. Po cestě z Olomouce jsem v autě jen brečela, protože nemám pocit, že by jsme se někde dál doslali a byli blíž miminku, jen dáme peníze za další marný pokus. Doufám, že se platu a zítra si pojedem pro mimuško, ale už nějak neumím myslet pozitivně. ![]()
Já si také myslim,že lékaři se moc nesnaží přijít na to co se děje.Já mám jen nějáké základní imunolugické vyšetření a když ted chci na hysteroskopii nechtějí mě to udělat.
Mojí kamarádce po mimoděložním těhu. zbyl jeden vejcovod,tak šla na laparku,aby zjistila jestly má ten vejcovod průchodný.Řekli ji,že vejcovod je uplně ucpyný a že na přirozené otěhotnění má šanci 1% a když otěhotní bude to opět mimoděložní a že bude lepší ten vejcovod vyndat!! no a ona otěhotněla normalně bohužel v druhém měsíci přestalo tlouc srdíčko.Tak co to má znamenat
Vždyt už by nikdy nezjistila,že to přirozeně jde.
Nefér je to, že si každé vyšetření musíš vyprosit. Já byla na laparoskopii a hysteroskopii před 4 roky a teď mě na to chtěl můj gynekolog poslat znovu, ale to jsem odmítla. Je tolik vyšetření na které mě měl poslat a neposlal a místo toho chce po mě zrovna todle. Není to nic příjemného a i když to není to nejhorší co jsem si kdy prožila tak jsem neviděla důvod jít do toho znovu.
Ahoj BERGLE a SADE a ZLATI
![]()
Holky naprosto s Váma souhlasím, ve všem. Ale my to co, my to zvládnem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]()
Ahojky jen na skok,Ivvčo to jsou slova,tak to má být!!!
Bergle jak to dnes proběhlo,doufám,že je vše ok a že mimískovi se bude u tebe líbit
¨Držim pěstičky
![]()
Ahojky Zlatko,
doktorka měla v sobě daleko víc optimismu, než já s manželem. Jeli jsme si přece jen pro 1 embrijko, ale aspoň nejvyší kvality. No a teď nezbývá nic jiného než se šetřit a čekat. Ono stejně nemá smysl se nějak pozorovat, ale bříško si hladím snak daždou minutu, aby vědělo, že u nás se bude mít jako v bavlnce. ![]()
Bergle píše:
Ahojky Zlatko,
doktorka měla v sobě daleko víc optimismu, než já s manželem. Jeli jsme si přece jen pro 1 embrijko, ale aspoň nejvyší kvality. No a teď nezbývá nic jiného než se šetřit a čekat. Ono stejně nemá smysl se nějak pozorovat, ale bříško si hladím snak daždou minutu, aby vědělo, že u nás se bude mít jako v bavlnce.
Ahoj Bergle, neboj, bude to bojovník, už jsou tady v diskusích holčiny, co měly jen jednoho nebo dvě a jsou těhu!!!!!!!!!!!!! ![]()