Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Figurko,to je užasný
![]()
Ted už to určitě dopadne dobře!!!Moc gratuluji a budu ti držet pěstičky ![]()
Chtěla jsem se jen zeptat to byl tvůj první KET ?
A ještě na ten asistovaný hatchig?Minule jsi říkala,že jste ho neměli.
Ahojky. Děkuju!
Byl to můj první KET a asistovaný hatching jsme neměli. Ještě pořád tomu nemůžu uvěřit. Zítra se to snad potvrdí z krve…
Ahojky figurko,myslela jsem na tebe ,jak si asi dopadla na krvi?Muselo to vyjit,že jo
![]()
Ahojky. Jj, je to potvrzený
Teď mám akorát strach, aby byl v pořádku ultrazvuk atd. Tadyten týden mají u mě v CARU dovču, tak tam mám příští týden volat a objednat se.
To je super!Můžu se tě ještě zeptat co jsi používala za hormony a jestly ti embrijka zaváděli v tvé přirozené ovulaci.Děkuji
Na ultrazvuku by měli zjistit jestly budou dvě,vid ![]()
Moc gratuluji a držim palečky aby bylo vše ok..a proč by nemělo být
![]()
Je to super pocit! NO, já to měla tak, že jsem před tím měla ET a dlouhý protokol, takže jsem 1 cyklus brala antikoncepci s tím že se ten další cyklus uvidí, jak to bude vypadat a kdyžtak bude KET. Byla jsem na kontrole 11. den cyklu a vajíčko mělo jen 9mm a sliznice byla nízká. Ale doktorka mě objednala ještě za další 3 dny, že prý to může být zpomalený. Já už to neviděla nadějně a byla jsem zklamaná. Ale po 3 dnech vajíčko mělo už 18mm a sliznice byla taky pěkná, takže jsem byla dost překvapená. Ještě ten den večer jsem si nechala píchnout PREGNYL. Pak jsem brala PREDNISON a CRINONE GEL. Prednison už jsem vysadila a už jen zavádím CRINONE GEL…Na ten ultrazvuk se moc těším a jsem zvědavá jestli budou 2. No, snad bude vše OK! ![]()
Děkuji.Já brala při ET a KETu je n utrogestan,tak přemýšlim jestli by mě lékaři třeba neměli dát něco jiného.Prosím tě a nevíš na co je ta injekce a jestly se platí? A ten PREDNISON a CRINONE GEL funguje jako utrogestan???
Promin ,že mám takové otázky moc dík.
![]()
S tím Utrogestanem nemám vůbec zkušenosti. PREGNYL se píchá když už je vajíčko dostatečně velký a aby došlo k ovulaci. A platila jsem asi 70 Kč a pak jsem musela zaplatit 100 kč na pohotovosti aby mě ho píchli. Většinou se píchá v 9 večer přesně. Ta přesnost je důležitá. Prednison jsem začala brát už pár dnů před transférem a dává se kvůli špatně imunitě ve vztahu k embryu. Aby tělo to embryo lépe přijalo. CRINONE GEL je asi něco jako ten utrogestan…přečetla jsem si příbalový leták..je k doplnění progesteronu (léčba hormonem žlutého tělíska) k podpoře luteální fáze cyklu. Tak snad jsem ti odpověděla na vše a klidně se ptej dál… ![]()
Ahojky. Tak já mám špatnou zprávu bohužel. Moje radování trvalo jen 14 dní. Včera jsem byla na ultrazvuku a vypadá to špatně. Už krev kterou mi brali bylo nižší HCG a na UTZ bylo jedno uchycený, ale vše bylo menší než by mělo být. Doktorka nebyla optimistická a připravila mě, že budu muset jít na kyretáž. Ještě jdu v pondělí na kontrolu, ale už tomu nedávám naději. Ale aspoň že víme, že už se to aspoň uhnízdí. Teď ještě aby se to příště správně vyvíjelo. Už budu mít ale strach. Už to nebude takový jako teď, že jsem měla radost. Snažím se na tom vidět pozitiva ale bude ještě chvíli trvat, než se z toho vzpamatuju. PO kyretáži můžu jít na KET až za 3 měsíce. Máme ještě 3 mražáčky, tak uvidíme jaký budeme mít štěstí......
Figurko
je mě to opravdu líto.Uvidíš naděje umírá poslední ![]()
Já byla v Car,že domluvíme ted na srpen ten Ket,ale malují laboratoř,tak se nám to posunulo na začátek září.Mě lékař doporučoval nějáký glum.Něco jako „lepidlo“ ještě jsem si o tom nic nezjištovala,ale možná do toho půjdem.
Bud silná a trpělivá
![]()
Ahojky figurko,tak jak se cítíš?
![]()
Půjdete na Ket ještě tento rok?
Já jdu v pondělí na monitoring a začnem plánovat KET,tak se těšim,ale zároven mám strach.
Přeji všem snažilkám //
![]()
Ahojky Zlatko. Jsem v pohodě. Jsem 14 dní po revizi a dnes jsem byla na kontrole a vše je v pořádku až na vyšší HCG v krvi. Musím tam jít ještě příští týden na krev znova. Cítím se dobře psychicky. Nevím jak je to možný, ale mě to těhotenství nějak nabylo. Na to špatný nemyslím a chci si teď užívat. Hodně se věnovat sobě a práci. Na KET můžu jít nejdřív za 3 měsíce ale já nebudu spěchat. Vychází to na listopad a to už se budou blížit Vánoce, takže budu nakupovat dárky a tak. Ket si asi nechám až na začátek roku. Potřebuju se hodit do kondičky, budu jíst nějaký vitamíny a tak. A snad mi ten rok 2011 přinese štěstí a tobě taky!! Ničeho se neboj…ono to vyjde
A pak napiš podrobnosti..termín atd
To je dobře,že se cítíš dobře a myslíš pozitivně.
Já se taky snažila.Říkala jsem si ,že do konce roku vybereme mrazáčky a příští rok na druhé IVF,že na to prostě ted nebudu myslet,ale jak se to blíží,tak touha aby to vyšlo je tak silná,že zas propadám panice a do toho se zas v mém okolí množí těhotné známý a kamarádky.Musím být silná!
Máš pravdu.Je to u tebe dobré znamení,že se to chytlo a moc ti držím palce.Četla jsem v jednom časopise článek kde psal lékař z Gestu,že nezná ženu které se podařilo otěhotnět a nakonec by neporodila.Já si taky furt říkám,že až na to že nemám vejcovody jsem přece v pořádku.Jen to chce ted trochu toho štěstíčka
![]()
Určitě se ozvu.Měj se hezky
![]()
Ahoj Zlatko. Zrovna prožívám to nejkrásnější ráno na světě! Co jsem vstala, tak jsme bojovala s myšlenkou, jestli si udělám test nebo ne. Zítra jdu na krev. Představ si…oni tam byly //.
Ten pocit štěstí se ani nedá popsat..lítala jsem po bytě sem tam a řvala jsem jako pominutá a pořád se chodila ne ten proužek testu dívat!
Jsem z toho uplně mimo. Dali jsme si tam 2 mimísky, tak už můžu jen doufat, aby se udrželi a aby bylo vše v pořádku. Přeju ti, aby ten další KET byl u tebe taky úspěšný! Moc držím pěstičky a určitě dej vědět kdy tě to čeká!