Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
nikolita píše:
Ahoj holky muzu se pridat?
Jsem taky z UL a TP mam 15.2. takze skoro za chvili
Jo a Homola je skvelej, hroznej sympatak a vse hezky vysvetli. Budu k nemu chodit i s malou, uz jsem s nim domluvena.
Ahoj Niky,
jasne vitej
teda ty uz to mas za par.. ![]()
Homola je ale teda kardiolog ne..? Ted tomu nejak nerozumim to s tou malou.. ![]()
Jak se jinak citis ?
Jinak preji rychly porod, nejlepe ten jako jsem mela ja.., viz muj dnesni denicek na emiminu ![]()
diky za privitani ![]()
no s malou jako ze cekame holcicku tak pak budu k nemu chodit i jako k pediatrovi. Ted oridnuje za svoji manzelku na Bukove, ktera je na MD a ma se vratit snad nejak v lete. Ale kdyz on je v poho tak verim ze i ona a navic jsem slysela ze maji i hodnou sestricku a proste prostredi kde je pohoda je preci super.
ja se citim dobre, mala kope o 106 a je poslusne otocena hlavickou dolu, takze je vzorna ![]()
KOukam podle metriku ze jsi v 15. tydnu tak to mas termin nekdy v cervnu vid? A co by jste ted radeji holcicku nebo chlapecka kdyz uz jednoho roubire doma mate. Je jasny ze nejdulezitejsi je aby mimi bylo zdrave, ale preci jenom si clovek preje neco vic tak holcicka nebo chlapecek? ![]()
Nikoleto,
moooc bych si prala holcicku:o) myslim, ze se povedla, ale taky mam kamradku, ktera byla vnitrne presvedcena az do porodu, ze to bude kluk, ( neukazal jim to nikdy prcek na utz), a narodila se ji holka, tak jsem stim vnitrnim pocitem opatrna…
ale holcicku jooooo, mame pro ni jmeno Nicol ![]()
Hezky jmeno ja jsem Nikol takze bude mit misto pismena k c ![]()
No ja jsem si hned myslela ze cekame holcicku, pak mi vsichni z okoli rikali ze vypadam na chlapecka i manza me presvedcil, ze to bude kluk. No a kdyz jsem byla po plodovce (musela jsem jit kvuli spatnym triple testum, po plodovce se ukazalo ze je vse v poradku) tak nam rekli ze je to holcicka. Takze to vime na 100% a dr. na 3D ultr. nam to i potvrdil, vlastne nam to rekli i na tom velkem ultr. ve 20. tydnu.
Tak uvidis. a nechate si to rict?
Jéé, tak hlavně, že je vše v pořádku. Já jdu na ty triply teď 19.1. a už jsem těch falešně špatných výsledků slyšela hodně..
, a bála bych se toho odběru plodovky.
No vidíš, tak budete mít holčičku, snad se mi to také splní.. no mohlo by, když už máme synátora ![]()
Já si to s manželem určitě říct nechám, už se fakt nemůžu dočkat, až se to dozvíme. Ostatním.. no nejříve, jsem myslela, že by jsme jim nechali překvápko, páč jsou zvědaví, ale stejně by to poznali, podle toho co budu nakupovat.. tak nevím..
![]()
no ja se taky plodovky bala, hlavne jsem meli podezreni na downa 0,5% a riziko potratu je 1% ale rajeji jsem sla, i kdyz jsem se bala toho potratu. nebala jsem se toho ze me to bude bolet nebo tak neco,ale toho ze o mimi prijdeme. Nakonec samotny ukon nebolel a vsechno bylo a je v poradku.
Jo a uz jsi slysela o tom ze pohlavi se da urcit podle krve? Me to podle toho vyslo a mym kamaradkam taky. Zlezi na tom kolik je tobe a kolik manzelovi.
Jinak s tim utajenim pohlavi pred ostatnimi, nevim jestli bych to vydrzela. Kort kdyby to byla vytouzena holcicka to budes urcite chtit rict vsem ![]()
Blackbirdko tak ted jsem cetla tvuj denicek. Teda tak rychly porod to je teda super
Koukam ze do porodnice to mame tak nejak stejne casove taky to mame tak 5 min. cesty za coz jsem rada, hlavne teda manza ![]()
Tak hlavně, že to vše dobře dopadlo. Jsem na ty svoje výsledky pak zvědavá. No uvidíme, doufám, že bude vše v pořádku.. - a přesně točeho ty jsi se bála, tak toho se obávám u plodovky i já…
na tu krev jsem koukala, a vyšla nám holčička
, tak uvidíme.
Jinak máš pravdu, že to stejně asi utajit nevydržíme.
Jéé, díky - k tomu deníčku a bydlišti No vidíš. A kde bylíte ? My ve všebo.
Hopsej na míči, a třeba se taky zadaří, rychlý porod
![]()
no mi na Severni Terase, do nemocnice to mame jen pres park a jsme tam, takze kdyz to bude mozny tak bych nejradeji sla do porodnice pesky
ale nevim jesti si pak troufnu a navic manza me asi nenecha, hrozne se boji ze by me treba mohl odrodit ![]()
tak to by bylo super kdyby vam ted holcicka vysla a ja verim ze ji nosis v brisku. Opravdu zatim kazdemu koho znam to vyslo, tak uvidis. a co Tomasek ten by asi radeji brachu nez segru co?
napadla me severka..
Ty jo pesky do porodky, no to se nedivim, ze se manzovi nechce… co kdyz budes mit taky rychlovku, to by bylo husty.. ![]()
je fakt, ze v parku na severce uz se delo veci, tak jeden porod navic ![]()
Tak snad mi ta holcicka vyjde.
Ale samozrejme ať je to, co je to, hlavně ať je to zdravé.
To víš, že Tomášek by rád brášku.., ale je rozumný, a když jsme mu oznámili, že budeme mít miminko, tak měl hroznou ŕadost a začal nás objímat, nádhera.
Teda Tobě se to blíží.., trošku Ti závidím.
Tak by jsme se mohli klidně sejít někde na něco dobrého, jestli nejsi nějak jinak vytížená ![]()
Po neděli, přes dopoledne mám čas, odpo už pak školka a tak..
klido muzeme, ja nejak vytizena nejsem. Chodim kazdou stredu cvicit do Srdicka na mice a jinak mam porad cas. Jo a pristi utery jdu k dr. na kontrolu takze tam stravim cele dopoledne.
Ale tak se muzeme sejit v to pondeli.
mame jorksira, je to nase zlaticko jak s manzelem rikama nas prvni syn
mame ho jak dite, tak jsem zvedava co bude rikat na Adelku
jéé ty se mi líběj, malej a roztomilej pejsek..
My máme, v dubnu mu bude 10 anglického kokra, no stále divoch, duší nestárne a vypadá jak kdyby mu byly 3 roky, až na pár šedin pod čumákem
ale jinak je vy výborné kondici a žádné špeky a nemá záda jak lavičku, což většina kokrů v jeho věku má..
No tak príma, tak v pondělí dopoledne. Máš tip, kam zajdeme ?
no nevim kam
Hlavne bych zasla nekam kde se moc nekouri. Je hrozny ze tu neni zadna kavarna jen pro nekuraky ![]()
kolik ti je vlastne let? me je par dni 23 ![]()
Tak to jsme na tom koukám, stejně, já taky preferuji nekuřácká prostředí. Co zkusit dopo ve Fóru tu kavárnu uprostřed.. jak je sezení po obou stranách a je tam i pizzka tuším..
No, mě bude v květnu 31…, ale nepřipadám si tak… Myslím vnitřně.. ![]()