Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ivunko říká se, že po prvním pořádném „výživném“ poslíčku se dítě narodí přesně do týdne
já to měla v pondělí a další pondělí jsem rodila.
To růžové byla zátka, neplaš. Někomu odejde i víc jak měsíc před porodem, mě neodešla vůbec -nebo teda o tom nevím.
EvaOstrava píše:
Verčo udělaly bychom sraz někde v centru a pak vyrazily společně
Jé to by bylo fajn.. ![]()
EvaOstrava píše:
Tříminutkový sestřih z vítání občánků zde , kdo chce mrknout. Jdeme tam pěkně vidět
MOC VÁM to sluší!!! ![]()
Ivunko, uff.. Já už se bála, že už jedeš..
Jsem ráda, že je všechno v pohodě.. ![]()
U nás ve skupině Září 2010 už se totiž narodily dvě miminka.. Jedno před dvěma týdny - holčička Eliška, měla 600g a včera Anetka, která měla okolo 900g, obě to jsou velké bojovnice a mají se čile k světu, což je fajn.
No Ivi, drž se.. Máš to za pár.. Doufám, že ještě dříve stihneme ten srazík..
Nechci být sama 2v1.. ![]()
Verčo 600g? Nedokážu si tak malé miminko představit. Božátko malinké, držíme ji s Kačenkou pěstičky, ať statečně bojuje. Ve kterém týdnu se narodila?
No to je tedy mazec.V naší diskusi naštěstí takové malé mimi nebylo a jsme zdraví.
Dneska vypiplají i takováto miminka a jsou zdravá.
Sama si to však ani nedovedu představit,když si vemu do ruky půl kila masa,jen abych to přirovnala,tak nechápu,jak bych se o takové dítě mohla starat.
froggy nebo půl pytlíku mouky
to je nepředstavitelné. My jsme v březňátkách měli jeden předčasný v lednu, ale váha byla tuším 1850g. Dvě kilečka jsou už krásná váha a je v pořádku. Bohužel ty děti kolem těch půl kila mají hodně zdravotních problémů. Díky bohu za donošené zdravé dítě. Přijde mi to jako zázrak.
No a už se tu dlouho neukázala Peťka ![]()
EvaOstrava píše:
Verčo 600g? Nedokážu si tak malé miminko představit. Božátko malinké, držíme ji s Kačenkou pěstičky, ať statečně bojuje. Ve kterém týdnu se narodila?
Jo, 600g.. Viděli jsme i pár foteček z inkubátoru, ale je opravdu malilinkatá.. Myslím, že se narodila ve 26t, ale byla prý ještě o něco menší, asi byla nějak špatně vyživovaná..
Ale je opravdu veliká bojovnice.. ![]()
froggy22 píše:
No to je tedy mazec.V naší diskusi naštěstí takové malé mimi nebylo a jsme zdraví.
Dneska vypiplají i takováto miminka a jsou zdravá.
Sama si to však ani nedovedu představit,když si vemu do ruky půl kila masa,jen abych to přirovnala,tak nechápu,jak bych se o takové dítě mohla starat.
Já si to taky nedokážu ani představit..
Ale o to miminko se starají v nemocnici.. Vím jen, že maminka Elišky tam za ní každý den jezdí a odstříkává jí mlíčko. Prý ji dávali i cizí, ale to jí nechutnalo - nebo ho spíš nepřijala..
Je to opravdu drobeček.. A malá Anetka je alespoň o něco větší, ale bobišek nemá ještě ani kilo..
Jen ta představa, že to miminečko je tak malinkaté a vidět ho ještě na těch kapačkách, nebo hadičkách… Ach jo..
Tomu teprve říkám bezmoc.. ![]()
A nejvíc mě pak sere to, že nějaká kráva pak porodí někde v křaku a to miminko tam nechá v tašce.. Fuj, mám z toho husí kůži..
![]()
Na Landek už mi asi 3 lidi vysvětlili cestu, tak bych tam měla trefit.. A to jsem rodilá Ostravačka - bych se měla stydět..
![]()
Verčo v klidu
dáme sraz na všem známém místě, ať se nikdo z nás nestresuje a když tak zabloudíme společně ![]()
Ahoj, já se vtěrnu
,kdyžtak na nějaký výletík taky přidám
Dejte vědět kdy a kam.
Ahojky!
My dnes máme řvoucí den.
Pohodo-tak něco na sebe vyklop ![]()
froggy mě taky řve jak tur
ono začíná být vedro a Kačka je ve vedrech nevrlá.
pohodo ahoj ![]()
Ták, frčíme dneska ke tchýni. Jedeme s ní do Globusu, snad tam nebude moc lidí a v klidu nakoupím zásoby. Jedu s malou na hory, bude to dámská jízda
Honza tam nerad jezdí, prý tam straší
No jo, dítě z Dubiny. Chatu máme na polosamotě u lesa a je fakt, že kdo není zvyklý na řev lišky, tak to zní jako z hororu ![]()
Příspěvek upraven 28.06.10 v 11:47
Evy do globusu a kde tady v ostrave?ja bydlim asi zhruba 10min pesky od globusu.....jinak dneska mije dobre v noci asi zase poslicci ale slabsi jinak jsem spala jako mimino akorat maly honil sny po postely a v 6 se pocural deda mu urco zase daval kofolu nebo kolu toje fakt narez ale co nadelam no uz to vsechno peru polstarky plysaky deku to byla louze jak od..... ![]()