Poradna duly
Jana Čurdová
@rennys1 hlavně že se máte a zadarilo se
někdy k tomu hold vede delší cesta.ja vždy chtěla kluka a pak holku
jenže jak jsem zjistila že jsem v tom…zatouzila jsem po holčičce ale jak říkáš ve finále je to fuk hlavně ať je to malí zdraví
tak to když jsi 20tt to už ti řeknou co to bude ne? už se dočkas
já už se nemůžu dočkat dalšího ultrazvuku.. Sice mi vadí ty odběry
@rennys1 hlavně že se máte a zadarilo se
někdy k tomu hold vede delší cesta.ja vždy chtěla kluka a pak holku
jenže jak jsem zjistila že jsem v tom…zatouzila jsem po holčičce ale jak říkáš ve finále je to fuk hlavně ať je to malí zdraví
tak to když jsi 20tt to už ti řeknou co to bude ne? už se dočkas
já už se nemůžu dočkat dalšího ultrazvuku.. Sice mi vadí ty odběry (sestřička to moc neumí) ale stojí to za tu chvilku kdy se dívám na monitor ![]()
@Edys my pohlaví víme už od 14tt, byla jsem v CPD si nechat určit pohlaví a teď jsem měla 2. screening a tam mi to potvrdila, takže snad už se to nezmění. Právě, že čekáme chlapečka. No jo, cesta je někdy delší, já už spíš tak ani nepočítala, že mimčo bude. Já se taky vždy těším na UTZ, jenže moje doktorka mě pozve vždy za 5 týdnů a to já doma šílím
Ostatní holky chodí tak po 14-ti dnech, některé ještě častěji, tak můžu akorát závidět. Ale už cítím pohyby, tak jsem taková klidnější.
Taky jsem měla život takto nalajnovaný, nejdříve kluka a za dva roky holčičku. Ale za dceru jsem hrozně šťastná, nikdy jsem nelitovala, že ji mám a jsem fakt šťastná právě za to, že je to holka. A teď jsme chtěli kluka jen proto, že prostě holky už máme, jinak je mi to vlastně jedno i tak, oni ty holčičky mě stejně přijdou takový lepší, hlavně když už jsou větší
máme spolu moc hezký vztah a myslím si, že s klukem takový vztah nejde, oni o to ani v pozdějším věku nestojí… a když jo, tak jsou to mamánci a ostatní kluci se mu smějí.
Ahoj holky, já mám termín porodu 6.6. a jsem taky z Brna, i když teda teprve měsíc ![]()
@MirkaVaklavka ahojky
6.6. je to nejkrásnější datum z celého roka, nejen proto, že se právě 6.6 narodila moje dcera, ale celkově měsíc červen je na oslavu narozenin ten nejkrásnější
A u mého „druhého“ těhu vycházel termín právě taky na červen, ale nedopadlo to. Nevadí, srpen taky ujde
A v Brně budeš už zůstávat?
Ale co teprve 6.6.2016 to je krásné datum.
@MirkaVaklavka ahoj jinak už víte co čekáte? Nebo chcete překvapení?
Jen doufám, že mimi nebude malý ďáblík, když bude mít v datumu samé 6
podle posledních ultrazvuků čekáme prý holčičku, tak to bude buď Natálka nebo Terezka ![]()
No vypadá to, že v Brně nějakou dobu budeme, manžel to má blíž do práce a zatím se nám tu oběma moc líbí
tepleji než v Ostravě a blízko do oblíbeného vinného sklípku, i když na ten si ještě chvilku počkám ![]()
@MirkaVaklavka a tak ono by to byla fakt náhoda, kdyby se Tvoje malá narodila fakt 6.6., protože z 95% se děti nerodí na předpokládaný termín porodu. Ale jo, moje ďábel je, když byla menší, říkali jsme jí „satane“. A to v datumu narození má jen 2 šestky ![]()
Natálka a Terezka jsou obě hezká jména, ale hodně používaná, ale já klučičí jméno vybrala taky hodně používané, prostě problém no
A co bříško, máš už velké?
@rennys1 ono si v těch jménech nevybereš, mě přišly hodně používané všechny, které se nám líbily
jj, bříško roste řádně, málá si tam dělá pěkně pohodlíčko ![]()
Holky, ja se pridavam. Bydlim v Brne a momentalne su v 24 tt, predpokladany termin porodu 1.8.. Bude to nase prvni ![]()
@Vetronika ahoj
jéé tak to jsme skoro nastejno, já teda 23tt a termín porodu cca 4 - 6.8, ale stejně si myslím, že budu rodit dříve. Čekáte holčičku nebo chlapečka?
@rennys1 Je, tak super, treba se potkame v porodnici (mne dr vyhrozuje, ze budu rodit driv, tak uvidime). Vzhledem k tomu, ze bydlim v Bohunicich, tak budu rodit asi tam. Kde planujes ty? A cekame holcicku, coz jsem si moc prala ![]()
Já taky asi v Bohunicích, nejen proto, že to mám 5 minut autem od baráku
ale Obilňák mě zakázal přítel a o Milosrdných moc nevím… přece jen si říkám, kdyby byla nějaká komplikace, budou lepší Bohunice. A je tam i lepší parkování pro návštěvy. No mě doktorka řekla, že mám nízko položenou placentu a jestli se nevytáhne, že budu mít císaře, takže ten by byl stejně dříve tak jak tak, ale doufám, že budu moct rodit normálně, takže se třeba opravdu potkáme
Tak gratuluji k holčičce, máte už jméno? Já už holku mám, přítel taky, tak jsme chtěli chlapečka a také se nám povedlo, i když mě by nevadila ani ta holčička. A nevíš kdy se do porodnice registruje? Někde jsem četla, že v 19 týdnu, ale já se zatím nikde neregistrovala, čekám, až řekne moje doktorka. Četla jsem i někde tady na diskuzi, že jsou v Bohunicích takový ty předporodní schůze nebo jak to nazvat, prostě že Tě sestřička provede po porodnici a řekne přesně co a jak dělat, kam jet, kde se hlásit a já nevím co všechno, aby až to na Tebe přijde, už jsi šla na jistotu. Tak jsem si říkala, že bych na to šla, ale nevím, jak zjistit, kdy to bývá, protože na webovkách FN Bohunice, tak v kolonce „porodnice“ je jen Obilňák a o Bohunicích jsem tam nic nenašla…
@rennys1 Ja nevim jak Obilnak (i kdyz spada taky pod FN a pracuji tam titez doktori, stridaji sluzby tam i tam), ale Milousi jsou takova mensi rodinna porodnice, rodila tam moje mamka i babicka a bez problemu, ale…kdyz jsou nejake komplikace, tak to smeruji na FN. Ja mam zase rozdvojenou delohu, tak ma mimi min mista, tak uvidime, jak dlouho se tam vejde a taky hrozi cisarem, coz bych nerada, tak doufam, ze se otoci hlavickou dolu
. Jinak v brnenskych nemocnicich se neregistruje jako v tech prazskych, ale na monitor se chodi tam, kde predpokladas porod…budeme se modlit, aby bylo misto no
. Bohunice poradaji predporodni kurz (jen takovy vycuc, kdy prijet, co se pak deje atd. plus lze i jen prohlidka porodnich boxu), ale tak ty uz jsi zkusena druhorodicka, tak vis co a jak a ne jak ja
. Je to tusim kazdy ctvrtek? Ale to radsi doma overim a jeste napisu. A kde bydlis ty, ze to mas 5 minut?
Ahoj holky, tady máte odkaz na Bohunice
http://www.fnbrno.cz/…hunice/t3246
My jdeme s manželem na prohlídku tuhle sobotu. Jinak registrace není potřeba a kdy přesně tam jít poprvé řekne gynekolog, většinou je to kolem tuším 36. týdne když nemáš problémy. Když jo, tak o něco dřív. Taky jsem se rozhodla pro ně, protože tam podle mě mají víc zkušeností, kdyby nastaly komplikace a navíc to tam mám taky cca 5 min ![]()