Poradna duly
Jana Čurdová
Já chci taky rodit v Bohunicích, a chystám se tam podívat 7.května což je den těhotenství
a v Brně je ten den program
http://www.dentehotenstvi.cz/program/
Jj, určitě napíšu, zatím jsem slyšela docela chválu, tak jsem zvědavá.
@MirkaVaklavka jéé díky moc za odkaz, já bych to sama nenašla, hned jsem najela na úvodní stránce na „porodnice“ a skočil tam Obilňák, ale pod „útvar perinatologický“ by mě to teda nenapadlo hledat ![]()
@Vetronika rozdvojenou dělohu? To teda slyším poprvé, jako že máš dvě, nebo jen prostě takového tvaru… - k čemu bych to přirovnala, prostě, že jsou uprostřed spojené? Jo já vím, že se střídají doktoři s Obilňákem, ale Obilňák už není to, co dříve, mají žalostně málo doktorů, chodila jsem tam do CAR a jedna doktorka na vše (a to ještě mladá, nezkušená). Jednou jsem čekala 3 hodiny v čekárně, protože nejdřív, že musela na akutní operaci, pak zase rychle odrodit, takže fakt dělala vše a fakt né moc dobře. Mě dělala i laparoskopii a jizvu mám šílenou, ostatním holkám jizvičky po laparoskopii nejsou ani vidět, ale mě to udělala strašně. A vlastně v CARu nám nepomohla vůbec, měla naučenou jednu básničku pro všechny a když byl nějaký problém, tak nevěděla. Ona tam snad i spávala, byla tam pokaždé. Lítala jako blázen z budovy do budovy. Jinak já rodila dceru na Obilňáku před 8-mi lety, poslala mě tam moje doktorka, že jinam nemůžu, ale tak to jsem si na nic nestěžovala, to tam bylo ještě v poho. Nevím právě, jak je to v Bohunicích, doufám, že né stejné, ale četla jsem dost recenzí, ano, každý je spokojený/nespokojený v každé porodnici, takže to si fakt asi nevybereš. No zkušená druhorodička haha, mám z toho bobky větší než při prvním - asi proto, že už vím, co to je porod, tak je to ještě horší, lepší nevědět ![]()
@Allaniska díky za odkaz. Píšeš, že 7. května je to i v Bohunicích? Tam jsem dočetla jen na Hybešce a u Mendlova muzea…?
@rennys1 Je tam napsané jako Těhotenský autobus
že tě z Mendláku odvezou na prohlídku porodnice
a mají tam jak Obilňák tak i Milostrdných bratří ![]()
@Allaniska no dívala jsem se na ty stránky fn bohunice, kde píšou, že ta prohlídka stojí bez informací 100,–, nebo s informacemi 400,–(doprovod 300,–), tak nevím, jestli se to toho 7.5., když bych jela tím busem z Mendláku - taky platí? A jestli to bude ta prohlídka bez info nebo s info? To bych se asi musela zeptat jich že… ![]()
Já si myslím že se neplatí, protože u toho co mají nějaký poplatek to píšou, ale asi jim radši napíšu ![]()
Tak jsem rovnou zavolala
a zeptala se takže normálně by nás tam měly provést a určitě to není placené ![]()
@Allaniska jéé super, díky, ale to asi bude jen bez těch informací že?(co stojí tu stovku) A přítele si můžu vzít, nebo musím jet sama, nevíš? A musím vůbec jet tím busem z mendláku nebo můžu přijet rovnou k nemocnici?
@rennys1 Musíš se dopředu registrovat takže si myslím když si to zarezervuješ pro dvě osoby tak by to neměl být problém, jen nevím jestli musíš jet tím busem nebo se můžeš dopravit sama, já totiž určo použiju jejich bus protože se chci tam jít i podívat a chci jít na cvičení pro těhu ![]()
@rennys1 Ona to pry zase az tak vyjimecna vyvojova vada delohy neni, je vic typu od srdcoviteho tvaru, pres prepazku az po extrem, kdy maji holciny uplne dve delohy se dvema cipkama. Ja mam dle dr dve, ale cipek a vse ostatni jen jednou (i kdyz presne to na UTZ videt neni, pry bych musela na hysteroskopii po tehu). Tak snad se prizpusobi velikosti mimca co nejdele…rikam si, ze dvojcatka maji taky polovinu prostoru normalniho miminka. Ja jsem taky koukala na recenze a porodniky a porodni asistentky si tam 99% maminek chvali, sestricky na oddeleni preziju i protivny
.
@Allaniska Diky za odkaz ![]()
@Allaniska já bych chtěla taky na ten Mendlák a cvičení, ale i přítel bude mít jeho dceru, takže nevím, kam s děvčaty, objíždět s nimi porodnice asi nebude úplný zážitek
jedině, že bych teda jela sama bez přítele, protože rezervovat to pro 4 osoby, z toho jen jedna těhotná, to by mě poděkovali
uvidím ještě.
@Vetronika jo to jsem myslela ten srdcovitý tvar, takže máš dvě, které nejsou spojené? No vlastně u čípku spojené být musí, když máš jeden čípek. Teda nemusí, že by ta jedna byla uzavřená, ale to by se pak muselo brát jako mimoděložní ne? Nebo vlastně možná by to šlo císařem… Ale to ty dle všeho nemáš, no tak Ti budu držet palečky, ať vydržíš co nejdéle. Ano dvojčata mají taky méně místa, ale také se rodí od dost dříve že, neznám dvojče, které by mělo např. 4 kila (jak moje dcera). Ale tak prd vím, jak až se může děloha roztáhnout, třeba i když je menší, dokáže se zvětšit jako ostatní dělohy. Každopádně je asi jedno, jestli porodíš o měsíc dříve nebo ne, mimčo už i tak bude dost zralé. Aspoň já se tak tím uklidňuji, mě taky říkala doktorka, že mi hrozí předčasný porod díky té placentě, tak po 30. týdnu už budu tak nějak v klidu, i když by muselo do inkubátoru, ale v dnešní době se dá zachránit mimčo narozené i ve 24. týdnu, takže se tím uklidňuji, ale samozřejmě doufám, že se mě to nebude týkat, ráda bych rodila v termínu, abych za 4 dny šla domů ![]()
Ahoj holky, tak jsem byla na prohlídce v Bohunicích a udělalo to na mě docela dobrý dojem. Porodní sály sice menší, ale žádná pomůcka - balón, žíněnka…, prý není problém, nadstandard velký a jeden dokonce i s vanou. Porodní asistentka byla moc příjemná a zodpovedela jakýkoliv dotaz. Šestinedělí nám bohužel neukázali, jelikož byly všechny pokoje obsazene
ale jsou po 2 a nebo po 3 lůžkách.
@MirkaVaklavka a to jsi tam byla, jak jsou ty prohlídky? Já myslela, že tam můžou až od 30. týdne? Jinak holky píšou, že jsou tam 3 normální porodní sály - kde je společná sprcha a záchod se sprchou na chodbě, což mí přijde teda šílený, kór když Ti udělají klystýr, tak fakt běháš co minutu, já tam teda strávila hodně dlouho záchod-sprcha-záchod-sprcha a představa, že je tam ještě takhle někdo… no nevím. A ty nadstandardní prý si bere každý, když je volný, stojí to prý tisícovku, ale málokdy volný, takže jen doufat, že v tu dobu nebude rodit zrovna moc holek ![]()