Téměř dvouleté dítě a míchaná vajíčka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téměř dvouleté dítě a míchaná vajíčka
Ahoj maminky
, chci se zeptat jestli se něco stane když téměř dvouletému dítěti které je zvyklé jíst vesměs všechno v rámci možností dám míchaná vajíčka samozřejmě dělaná na keramické pánvi téměř bez tuku a dostatečně tepelně upravená. S manželem si to občas děláme a malý hrozně smutně kouká dělá psí očíčka ale nevím jestli mu to taky můžeme trochu dát co myslíte?
Nebo případně prostě odkdy to dítě může jíst?
Děkuji za názory a přeji hezký den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nevidim duvod, proc by 2lete dite nemohlo michana vejce. Vejce se zavadi v cca 3/4 roce. Ja davala od roka..🤷♀️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uplne v pohode, proc by dvoulety dite nemohlo vajicka? Normalne na masle mu je udelej, at jsou dobry…
Příspěvek upraven 26.04.21 v 09:00
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A vadit by to mělo konkrétně v čem?
Já dávám prakticky od doby, kdy byl zavedený bílek i žloutek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja krmim deti tim, co jime my. Jime klasickou běžnou stravu, ani příliš nezdravé, ale ani ultra zdravé. Bude mu rok a pul a když projeví zajem o vejce, normálně ho dostane, stejně sni jen trochu. A dá se udelat i bez smažení, delavam casto v hrnecku v mikrovlnce, jen propichnu žloutek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuji za odpovědi. Tak nějak mě napadlo že se mu snad nic nestane ale radši jsem se zeptala.
jinak malý právě vajíčko už papá ale míchaná ještě neměl, zatím papal jenom vařený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JOHNDENVER píše:
@kulíšek_s_bambulí to je opravdu vážně míněny dotaz? Že ty jsi v těhotenství nejedla cheesecake?
Právě že jedla
já se přiznám že v tom těhotenství jsem tu stravu moc neřešila ale spíš teď jsem asi opatrnější nějak no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve dvou letech řešíš vejce?
Vždyť to je úplně normální, já v tom věku dětem dělala míchačky na normální pánvi, na másle a klidně s trochou jarní cibulky nebo kvalitní šunkou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kulíšek_s_bambulí tak od roku úplně v pohodě. Co si myslíš, že se mu asi může stát? A docela by mě zajímalo, čím jej krmis normálně. On doteď nikdy neměl vejce? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kulíšek_s_bambulí Dvouletý dítě může všechno co dospělý člověk. Samozřejmě protože se tvoří návyky tak je dobrý mu dávat zdravé potraviny nesolit mu moc nekořenit zbytečně nedávat sladkosti a nedávat moc smažené lépe tedy vůbec atd. Míchaná vajíčka jsem dávala po roce. A vajíčka do stravy (žloutek) od 8. měsíce. Míchaná vajíčka jsou u mého dítěte dost oblíbená snídaně nebo i lehký oběd když má ještě polévku.
- Citovat
- Upravit
@kulíšek_s_bambulí píše:
Moc děkuji za odpovědi. Tak nějak mě napadlo že se mu snad nic nestane ale radši jsem se zeptala.jinak malý právě vajíčko už papá ale míchaná ještě neměl, zatím papal jenom vařený.
Jako vážně, ty se ptáš, jako by mu bylo 10 měsíců a ne 2 roky! To už opravdu drtivá většina dětí jí to, co dospělí. My už touto dobou s dětmi běžně jedli po restauracích, dostali většinou třeba svíčkovou nebo nějaké rizoto, klidně i řízek a kaší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@baal7513 píše:
Nevidim duvod, proc by 2lete dite nemohlo michana vejce. Vejce se zavadi v cca 3/4 roce. Ja davala od roka..🤷♀️
Přesně, naše je milujou, hlavně od táty, kterej je dělá tak akorát a samo na másle. Malá má ráda i posypané trochu sýrem (ten chce skoro na všechno teda:)), příp. je dobrá na to pažitka nadrobno, a taky je baštili od roka, roka a půl max - u prvního jsem byla opatrnější, druhé už jedlo prakticky vše s náma, co viděla, to chtěla ochutnat a taky mi jí líp než její 8letej brácha.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Míchaný vajíčka jedlo moje dítě v tomhle věku už dávno, cca od roku. Ve dvou letech už jedlo se mnou normální jídla
- Citovat
- Upravit