Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Nora4 píše:
já stále vnímám přítomnost nějakého dresscodu, považuji to za společenský základ, jako pozdravit a že to někdo nedodržuje o dotyčném vypovídá stejně jako u tepláků do školy, že se neumí ve společnosti chovat, kromě toho na soukromých školách se uniformy nosí a docela věřím, že to do budoucna bude i na státních
Vnímám to stejně. Rozumím Ti v tom dress codu. Mimo realitu mi nepřijdeš
Moje děti mají v šatníku běžně společenské oblečení, holky hrají divadlo a na hudební nástroj, za běžných okolností často nějaké besídky, nejen v sále ZUŠ, ale i v domově důchodců, školce/škole nebo jiné ZUŠ, starší v divadle. Jezdi na soutěže. V teplákach nebo něčem, co je připomíná, je fakt neposlu ani na cestu, i když se v případě divadla potom prevlecou do kostýmů
Většinou následuje nějaký společný oběd. Taky chodíme sem tam do divadla, tady od podzimu do jara hrají každou neděli pro děti(teď ne) nebo chodíme na vystoupení někoho jiného-členů rodiny, známých.
Syn měl vždy oblek. Když byl menší, klidně jsme pořídili u ťamanů, švadlena když tak upravila, teď má dospělou velikost, klidně bychom využili půjčovnu. Holky mají společenské oblečení, to se shání líp.
Ostatní mají ale pravdu v tom, že toto vnímání se vytrácí, stejně tak se vytrácí schopnost rodičů děcko vhodně obléct na různé příležitosti. Když se jde se školou do divadla, vždy někdo přijde nevhodně oblečen, v pořádku to ale není a podle mě ani není v pořádku tvářit se, že je to OK.
Děti ze školy spádové pro sociální byty chodí taky v teplákach, nejlíp proužkovaných.
Jestli se nosí uniformy v soukromých školách nevím. K uniformám se stavím pozitivně hlavně pro skrytí sociálních rozdílů, ale když ji mají rodiče pořídit sami, je to drahá záležitost. Sociálně slabí na to nebudou mít a i u ostatních si dovedu představit(hlavně u puberťáků), že si místo školní mikiny a trika raději pořídí něco, co se dítěti líbí. U nás to nemá tradici.
@mado píše:
@andelka83 což o to, já jsem klidná, děti se běžně zvládnout komplet převlékat i se zapínáním všeho, už ve školce, tak ale nevím, jak máš staré dítě.
9 mu je. Takže má už na všechno vlastní názor
![]()
@Nora4 píše:
já stále vnímám přítomnost nějakého dresscodu, považuji to za společenský základ, jako pozdravit a že to někdo nedodržuje o dotyčném vypovídá stejně jako u tepláků do školy, že se neumí ve společnosti chovat, kromě toho na soukromých školách se uniformy nosí a docela věřím, že to do budoucna bude i na státních
S tím souhlasím, dodržovat určitý dresscode je základ, který považuji za součást slušného chování. Dítě mám školkový, na hřiště půjde klidně ve špinavým tričku a teplákách, ale třeba na nákup bych jí tak nevzala. A to není žádná princezna, která by pořád chtěla chodit v šatičkách. Když to tu čtu, tak se pak nedivím, co vidím na lidech na běžný nošení ve městě (tepláky, trekový boty…) a už vůbec se nedivím, že Češi jsou často v zahraničí terčem posměchu kvůli oblečení. Děláme si to sami.
@mado píše:
Holky, když ty děti máte doma pod dohledem, proč jste dopustily, že vám tak šíleně ztloustly? Vždyť tím těm dětem zdravotně děsně škodite.
Naštěstí nebo bohužel mi děti neztlously, ale tohle chápu. Když přijdu ve 4 hod domu z práce a pak do večera řeším úkoly a co uvařit na příští den, tak na sport už moc času nezbývá. ![]()
@Tamtama píše:
Já třeba měla děti u babiček, jedno mělo pohybu až až, to druhé bohužel, navíc ho babička vykrmuje jak husu.. Ale nakynul už přes zimu, než jsem po práci všechny vyzvedla, byla už tma, a to se mladší venku bojí.. Budiž mu útěchou, že zajidam smutek a taky jsem nakynula, budeme to shazovat společně.
Já mám kluky doma 2/3 času, zbytek jsou jinde. Tak to též nemůžu úplně ovlivnit.
Hýbat víc jsme se začali všichni, po Vánocích to bylo fakt už zoufalé. No teď jsme 3 týdny doma a já sama co jsem za měsíc zhubla mám zpátky ![]()
@boball píše:
Zdá se, že neumíš číst a vnímat co ten druhý napsal, ale zase co čekat od člověka co nosí PIŽAMO![]()
![]()
Zase cestina neni muj rodny jazyk, omlouvam se za chybu: ve svycarskych skolach se tohle neuci.
Ale chybama se flovek uci ![]()
Asi by to chtělo do škol uniformy. ![]()
Ne, není to zas takovej problém ty tepláky. Vidím děvčata v legínách, chlapce v teplácích. (Praha) Učitelka nosí leginy také. Mají výuku na koberci, blbnou.
Za mých mladých let se chodilo v lesčem po sourozencích, bratrancích, pak přišla éra tržnic. Do práce podle firemní kultury a do divadla se také umím obléknout. Újmu to na něm fakt nezanechá. Snad jen na těch módních policistkách. ![]()
@topazio píše:
Já jsem proti uniformám. Stejně sociální původ neschovají.
přesně tak, a fakt bych chtěla vidět uniformy u naší vyloučené minority ![]()
Zase kdyby by byly uniformy, tak by se holky nepomlouvaly, co kdo ma za obleceni..
Nektere holky dokazou byt i tom pomlouvani tak zle
. A skoro na kazde stredni skole jsou takove hóly ![]()
Příspěvek upraven 06.04.21 v 11:24
Klidně bych dítě do školy v pěkných teplákách poslala. Dítě mi do školy taky chodí 3× týdně v teplákách.
@madyb píše:
Naštěstí nebo bohužel mi děti neztlously, ale tohle chápu. Když přijdu ve 4 hod domu z práce a pak do večera řeším úkoly a co uvařit na příští den, tak na sport už moc času nezbývá.
Ani hodinla se nenajde? Popripade vikend?
Ale nerypu, chapu, jak ke to ted tezsi..
a pohyb a rouzumnounstravu to chce firt no
@_.Emilyyy píše:
Ani hodinla se nenajde? Popripade vikend?Ale nerypu, chapu, jak ke to ted tezsi..
a pohyb a rouzumnounstravu to chce firt no
Tak najde se, jsme hodně sportovní rodina, ale je to prostě vsechno na hraně, tak chápu ty ostatní. Prostě obecně je toho sportu podstatně méně.
@_.Emilyyy to jo no. Ale popravdě my nejsme moc sportovně založená rodina, já sama mám odmala jiný druh zájmů. Navíc k těm klukům mám ještě batole, které je docela brzda a má taky nějaký režim, který se musí akceptovat. A jak člověk nemá danou dobu, režim, tak najednou uteče týden a uvědomí si, že toho pohyby zase moc neměl. Proto mě mrzí, že skončil organizovaný sport, soutěže, kroužky ve škole, plavání.. Sedělo to do týdenního rozvrhu a člověk se nemusel tak přemáhat a aktivně vyčleňovat čas. Navíc to počasí to moc neulehčuje, vnitřní prostory zavřené..No už ať je teplo, sucho, synovi začnou častější venkovní atletické tréninky, letos budou i o prázdninách. TV ve škole nebyl a nebude asi celý rok. Tretak měl letos chodit na plavání, bruslení, měl jet na ŠVP..je mi smutno z toho..
Já teda co se bavím s lidmi, kamarádkami, holkama co mají stejně staré děti, tak přibrali skoro všichni, hlavně děti.