Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Gumidci píše:
Mne zase přijdou vhodnější ty kostičkované než tepláky, tepláky tak do družiny, ale ne na vyuku
ty kostkovaný mám zafixovaný jako kalhoty do lesa na vandr, do školy mi to přijde na stejné úrovni, jako tepláky
ale pohoda, za mého dětství byly do školy nevhodné i džíny - a jak se teď hezky nosí… a kolikrát i s dírama ![]()
@Gumidci píše:
Mne zase přijdou vhodnější ty kostičkované než tepláky, tepláky tak do družiny, ale ne na vyuku
U nás se děcka do družiny neprevlekaji. Max když jdou na hřiště. Což moje nemusí aspoň. ![]()
@Anonymní píše:
Neřeším současnou situaci, ani to, když se dítě poleje/počůrá/zmokne a je třeba se nouzově převléci, ale jinak:
Bejt tlustej je blbý.
Bejt tlusté dítě je horší.
Bejt tlusté dítě v teplácíh je ale vážně špatný.
Jako dítě jsem si kvůli oblečení zkusila dost a to jsem ani nemusela bejt tlustá. Tlustí zkusili taky dost a třeba ani nemuseli bejt nemožně oblečení. Kombinaci obojího jsme, myslím, ve třídě neměli…
Za nás nebyly schopné tepláky. A letěly legíny. A mansestraky.
Jak jsou různí dospělí, jsou různé i děti. Jenže dospělých střihů je mnohem víc, dá se vybrat. U dětí moc ne.
@andelka83 píše:
No Wolf to tak píše. Bohužel jsme na tom dojeli u mnohých kalhot, co vypadaly že budou, ale nedaly se. Syn má vysoký nárt. Kolikrát kalhoty neobleče opravdu už přes chodidlo.
vzala jsem vetsi velikost, sici stroj mam. ale napisu, jak jsme pochodili
@sagina mně se odjakživa ty kostkované kalhoty s těma záplatama hrozně nelíbí, nosí se to hodně, ale mně to přijde úplně hrozné, takový kýč - to třeba fakt šedivé tepláky vypadají líp
@Anonymní píše:
Neřeším současnou situaci, ani to, když se dítě poleje/počůrá/zmokne a je třeba se nouzově převléci, ale jinak:
Bejt tlustej je blbý.
Bejt tlusté dítě je horší.
Bejt tlusté dítě v teplácíh je ale vážně špatný.
Jako dítě jsem si kvůli oblečení zkusila dost a to jsem ani nemusela bejt tlustá. Tlustí zkusili taky dost a třeba ani nemuseli bejt nemožně oblečení. Kombinaci obojího jsme, myslím, ve třídě neměli…
Víš co je ještě horší, než bejt tlustej? Bejt blbej. S tou tloušťkou něco uděláš, s blbostí bohužel ne. ![]()
Nedivím se, že píšeš anonymně, za něco takového bych se taky styděla. ![]()
@tulipán píše:
Já jsem v poslední době neplatila poštovné za dodání oblečení, no, ani nepamatuji. Kromě toho dodání je ted rychlé, hm třetí den doma, stejně tak tchibo, reserved druhý den.Nerýpu, jen informuji, že mám zcela jinou zkušenost. Za papírnictví je to ale za plnou palbu - to jsem ale objevila ameriku, že je skvěle vybavená teta drogerie
, jako papírnictví. čtyři druhy kružítek!
ok, díky za typ, tetu ve městě máme, takže určitě bude potřeba navštívit. Zatím stačily domácí zásoby. A to oblečení se nad sebou teda zamyslím.
Naše dítě je teda hubeňour, ale tak třeba něco vybereme, co se mu bude líbit
@bigl Píšu anonymně jednak kvůli zmíněné šikaně, jednak kvůli zachování kontinuity s předchozími příspěvky, kde jsem zmiňovala tepláky lidí z mého okolí. Já tlusté (nechápu proč jako silnější, to jako že více uzvednou?) lidi nijak neodsuzuju, s několika se kamarádím, ale i od nich vím, že je to vážně blbý (od horšího výběru oblečení až po zdravotní problémy). Pokud s tím něco dělat jde (píšete sice, že jde, ale vím, že ne vždy jde), něco by se s tím dělat mělo. A ne dítě vystavovat dalšímu riziku šikany/vyčlenění z kolektivu divným oblečením.
Tož děkuji, děvčata
. Jsem vlezla na H&M, abych se podívala a jsem o pár tisíc chudší za pár minut
.
@andelka83 píše:
Jaká velikost jsou ty kalhoty, o kterých píšeš. Že jsou široké.
140 a 152. Tak široké, až nepoužitelné, měli to jak balonovou sukni. V plných cenách tam nenakupuji, vždy ve slevách.
@stinga píše:
ale teď není normální doba - já bych to v normální době také neschvalovala, ale kluk je půl roku doma, vyrostl z toho co měl, obchody jsou zavřené - tak co má jako dělat - možná než to objedná přes net a dojde to, tak budou školy zavřené znovu
A co kdyz otevrou obchody az za dlouho?
To jako nebude mit do te doby zadne slusne dziny?
Ja bych mu koupila proste mu koupila pres internet nejake dziny..Nekde kde jsoi stranky s presnyma rozmery. Samozrejme vic paru
K doktorce taky neni slusne chodit v teplakach..Ani fo obchodu mi to proste neprijde ok.
Příspěvek upraven 05.04.21 v 22:06
@dedrichov píše:
ok, díky za typ, tetu ve městě máme, takže určitě bude potřeba navštívit. Zatím stačily domácí zásoby. A to oblečení se nad sebou teda zamyslím.Naše dítě je teda hubeňour, ale tak třeba něco vybereme, co se mu bude líbit
Sešity si teda nevzpomínám, ale jako slušné nahrazení obsahu penálu - je to super. Mě tam chyběly kokréní pastelky, ale to už jsem vybíravá. Hele
, kupuj si podle sebe, ale at dětičky neošidíš. A na coccoriloo nekupuj kalhoty do gumy, tepláky jo, ty jsou kupodivu ok velikostně. ![]()
@stinga píše:
@sagina mně se odjakživa ty kostkované kalhoty s těma záplatama hrozně nelíbí, nosí se to hodně, ale mně to přijde úplně hrozné, takový kýč - to třeba fakt šedivé tepláky vypadají líp
mně taky ne. popravdě jsem byla ráda, že ani klukovi se nelíbí a že vždycky skončil u těch tepláků. ne, že bych z jeho výběru skákala nadšením, ale chápu ho. tady se řeší chlapeček, co přibral pár kilo. můj kluk byl naopak děsný vyžle a co mu bylo na délku, to mu plandalo v pase. kalhoty v pase do gumy to jistily a teď jiné nosit nechce… akorát že co je v pase do gumy, to je víceméně takové teplákoidní
ovšem koupě kalhot - tepláků byla nic proti tomu, když jsme lítali po Praze a sháněli boty… a já pak z něho vytáhla, že zásadní problém je ten, že na jeho čtyřicítky se už nedělají boty na suchý zip jak pro mrňata
trochu mi přijde problém, že ti chlapečci nějak rychleji rostou, než dozrávají ![]()
@Anonymní píše:
@bigl Píšu anonymně jednak kvůli zmíněné šikaně, jednak kvůli zachování kontinuity s předchozími příspěvky, kde jsem zmiňovala tepláky lidí z mého okolí. Já tlusté (nechápu proč jako silnější, to jako že více uzvednou?) lidi nijak neodsuzuju, s několika se kamarádím, ale i od nich vím, že je to vážně blbý (od horšího výběru oblečení až po zdravotní problémy). Pokud s tím něco dělat jde (píšete sice, že jde, ale vím, že ne vždy jde), něco by se s tím dělat mělo. A ne dítě vystavovat dalšímu riziku šikany/vyčlenění z kolektivu divným oblečením.
Můžu tě ubezpečit, že kvůli teplákům dítě fakt nikdo šikanovat nebude. Ale je pěkné, že máš o ty děti strach
.
Můj syn je jak lunt, tepláky miluje a chodí v nich skoro všude, do školy v nich sice nechodí, ale jinak skoro všude a má pár kousků dražších, než kalhoty a fakt hezkých, žádné Adidas apod, ale trendy, tepláky nemusí být vždycky ta příšernost, co se za mých mladých let nosila do těláku. Když to sladíš s hezkým kvalitním sportovním oblečením, a obuví, tak za mě proč ne? Pro mě lepší, než tesilky nebo džíny za stovku z Pepca.
@Anonymní píše:
ty tu anonymitu zneuzivas ![]()