Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@stinga píše:
u nás též je Cocodrillo kamenný obchod, jednou jsem tam vlezla koupit overal, když malá byla malá, z ceny se mi protočily panenky, ale bylo mi blbé říct, že to nechci - ale víckrát jsem tam už nevešla - ceny jsou tam šíleně vysoké a také se mi zdá, že většinou tam mají takové načančané nepraktické věci pro malé děti, těžko se tam něco koupí na většího kluka
Já teď nakoupila pro syna na jejich eshopu kalhoty a trička. Má velikost 146. Měli tam dost slušné slevy ve výprodeji, 20% slevu na vše a dalších 10% za odběr Newsletteru. V kamenném obchodě jsou dražší, ale věci mají kvalitní a v sezónním výprodeji za dobrou cenu.
@stinga píše:
@sagina mně se odjakživa ty kostkované kalhoty s těma záplatama hrozně nelíbí, nosí se to hodně, ale mně to přijde úplně hrozné, takový kýč - to třeba fakt šedivé tepláky vypadají líp
Prý tyto kalhoty letí jen v ČR. ![]()
Mně se také nelíbí.
@stinga píše:
@sagina mně se odjakživa ty kostkované kalhoty s těma záplatama hrozně nelíbí, nosí se to hodně, ale mně to přijde úplně hrozné, takový kýč - to třeba fakt šedivé tepláky vypadají líp
Mne taky ne.. Koupila bych nejaky hezky, moderni, slusive.
Ale ani ty moderni teplaky by mi me dite nenosilo do skoly ![]()
@Nora4 píše:
jenže právě v této době, kdy je xy věcí úplně naruby, je pro všechny, i děti, dobré, zachovat maximum kultury a standardu v ní i jiných oblastech
vždyť už nejsou uniformy, tak ať si každý nosí, co chce! (právě proto snad i kromě jiného nejsou…) a smoking už dávno nic nevypovídá, v takových nabízejí nové tarify a parfémy na nádraží, tak co je furt za problém, když tepláky jsou čistý? ano, kdyby šli se školou do divadla, ale normální den?
@tulipán píše:
140 a 152. Tak široké, až nepoužitelné, měli to jak balonovou sukni. V plných cenách tam nenakupuji, vždy ve slevách.
Díky za recenzi. Tak ty 152 by mladšímu byly.
@irisssss Co normální den. Ale jak je tělocvik a musí se převlékat a ten samý den má i trénink atletiky, tak nic jiného než volné tepláky co se dobře svlékají a oblékají a volné tričko nepřichází pro syna v úvahu.
@_.Emilyyy píše:
A co kdyz otevrou obchody az za dlouho?
To jako nebude mit do te doby zadne slusne dziny?Ja bych mu koupila proste mu koupila pres internet nejake dziny..Nekde kde jsoi stranky s presnyma rozmery. Samozrejme vic paru
Příspěvek upraven 05.04.21 v 22:06
K doktorce taky neni slusne chodit v teplakach..Ani fo obchodu mi to proste neprijde ok.
já to také tak myslím, aby mamka koupila přes internet a než dojdou, mu klidně dala ty tepláky
a k doktorce kolikrát za rok normálně dítě chodí? jednou za dva roky na preventivku, a to se musí beztak vysléct
@Nora4 píše:
já stále vnímám přítomnost nějakého dresscodu, považuji to za společenský základ, jako pozdravit a že to někdo nedodržuje o dotyčném vypovídá stejně jako u tepláků do školy, že se neumí ve společnosti chovat, kromě toho na soukromých školách se uniformy nosí a docela věřím, že to do budoucna bude i na státních
no to těžko, neprošlo to před pár lety, kdy společnost byla jakž takž bohatá, takže po covidu až se ty nůžky bohatí versus chudí rozevřou ještě více, tak to neprojde dozajista - u některých dětí jsou učitelé rádi, když vůbec přijdou do školy, ne tak ještě řešit dress code
@andelka83 jakože se tvé dítě nechce ani převlékat, co je na tom za problem se převlect do tělocviku a za pár hodin pak na trénink.
Nechej mu zrovna celý den pyžamo, ať se nemusí ráno vyslékat a večer zase oblékat.
@Nora4 píše:
já stále vnímám přítomnost nějakého dresscodu, považuji to za společenský základ, jako pozdravit a že to někdo nedodržuje o dotyčném vypovídá stejně jako u tepláků do školy, že se neumí ve společnosti chovat, kromě toho na soukromých školách se uniformy nosí a docela věřím, že to do budoucna bude i na státních
tepláky, že jsou stejný jako nepozdravit??? tak tady nemá cenu si psát…máte jiný názor ![]()
@Nora4 píše:
a kdo jako ten Váš dresscod určuje? některé tepláky jsou hezčí než některé džíny…a co teď s tím? ![]()
@mado píše:
@andelka83 jakože se tvé dítě nechce ani převlékat, co je na tom za problem se převlect do tělocviku a za pár hodin pak na trénink.
Nechej mu zrovna celý den pyžamo, ať se nemusí ráno vyslékat a večer zase oblékat.
Převlékat se musí samozřejmě, ale chce něco, co se bude převlékat dobře a rychle. Ne že se do toho bude hodinu soukat nebo zapínat. Zůstávat v pyžamu jsem nedovolila ani při distanční výuce. Tak se uklidni ![]()
@irisssss píše:
a kdo jako ten Váš dresscod určuje? některé tepláky jsou hezčí než některé džíny…a co teď s tím?
Asi si budou děti nosit potvrzení co konkrétně za druh a značku je oblečení co mají a SRPŠ to bude schvalovat ![]()
@andelka83 což o to, já jsem klidná, děti se běžně zvládnout komplet převlékat i se zapínáním všeho, už ve školce, tak ale nevím, jak máš staré dítě.
V této době bych ho klidně v čistých a nových teplákách dočasně poslala, nežli se ještě stresovat s x zásilkama a vracením nepadnoucích kalhot.
Tepláková móda do školy se mi také v normální době moc nelíbí, považuji je za domácí oblečení, stejně jako legíny u dívek.