Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@sloninka píše:
Jsem učitelka druháků a ANO, TEPLÁKY BYCH ŘEŠILA. Dětem jsem vysvětlila loni, že existuje určitá kultura oblečení a tepláky jsou volnočasové oblečení. Také jsem požádala rodiče, aby neposílali do školy děti v teplákách. Ani děti, ani rodiče s tím nemají problém.
taky by mne zajímalo, jak bys to řešila?
budeš řešit antigenní testování - musíš, budeš řešit roušky - musíš, a když dítě s negativním testem a správnou rouškou bude mít čisté tepláky, tak uděláš co?
@Tereza Z Obecně mi přijdou tepláky do školy nevhodné, ale mám-li volit mezi tím jít v teplácích a bez tepláků, tak už s ohledem na počasí bych volila první možnost. Klidně bych napsala učitelce vysvětlující sms, aby nedělala klukovi před třídou kázání o nevhodném oděvu. Mmch, v čem chodí kluk ven? Vždyť tepláky se nosí spíš vevnitř, ne? Jinak můj syn nechodí do školy v teplácích, ale v těch bavlněných kostkáčích ano. Nesnese nic na knoflík a ve škole potřebuje dělat jiné věci, než celý den myslet na nepohodlné kalhoty. Do divadla nosí společenské kalhoty, ale taky se celou dobu tváří načuřeně a musí to být hodně dobrý kus, aby přebil dojem ze společenského oděvu… Posledně jsem mu půl hodiny vysvětlovala, že do divadla je přiměřený oděv nutnost, načež na představení přišel jeho kamarád v teplácích ![]()
Teda podívala jsem se na všechny odkazy a všechny ty kalhoty vypadají skoro stejně jako tepláky. Prostě je to v pase do gumy a dole stažené. Takže naše nové pěkné tepláky vypadají stejně a syn v nich půjde taky.
Jinak nevím jak vy, ale mě se nechce sázet stovku za stovkou za poštovné.
@Anonymní píše:
@Tereza Z Obecně mi přijdou tepláky do školy nevhodné, ale mám-li volit mezi tím jít v teplácích a bez tepláků, tak už s ohledem na počasí bych volila první možnost. Klidně bych napsala učitelce vysvětlující sms, aby nedělala klukovi před třídou kázání o nevhodném oděvu. Mmch, v čem chodí kluk ven? Vždyť tepláky se nosí spíš vevnitř, ne? Jinak můj syn nechodí do školy v teplácích, ale v těch bavlněných kostkáčích ano. Nesnese nic na knoflík a ve škole potřebuje dělat jiné věci, než celý den myslet na nepohodlné kalhoty. Do divadla nosí společenské kalhoty, ale taky se celou dobu tváří načuřeně a musí to být hodně dobrý kus, aby přebil dojem ze společenského oděvu… Posledně jsem mu půl hodiny vysvětlovala, že do divadla je přiměřený oděv nutnost, načež na představení přišel jeho kamarád v teplácích
Kamarád v teplácích by do divadla opravdu nešel…nešla bych s ním…
@Monchichik Nejsem uvaděčka, abych třídila diváky. Kamarád tam byl se svojí rodinou, ne s námi jako doprovodem. To jsem měla svým dětem (v té době předškolního věku), říci, že odcházíme, protože nás uráží oděv ostatních diváků? Odcházíte z Národního vždy, když tam potkáte někoho v džínách?
@bigl píše:
A co má baculatější holčička nosit, než šaty s legínami, paní „odbornice na všechno“?
A co má nosit silnější kluk, když ne pohodlné oblečení do kterého vleze, tj tepláky nebo teplákové kalhoty, rifle?
@mado píše:
@andelka83 vidím, že přibrali jen tam, kde to rodiče tak nechali. Tam, kde si rodiče dětem věnovali, tam se žádné velké přibírání nekonalo. Že děti nemají zájem je výmluva rodiče, co je pohodlný a nemyslí na budoucnost dítěte.
Se starším bojuju ( s pohybem i jídlem) už tři roky. Je to vyčerpávající. Mladší přibral skokově, vloni na jaře, fakt dva měsíce a nestačila jsem se divit. Přes prázdniny se zhubnout nepodařilo bohužel, a pak přišlo zase zavření všeho. Teď jsme začali znovu, v únoru, teď nám morálka zas klesla, jsme v karanténě. Je to věčný boj. A ten organizovaný pravidelný sport chybí hodně no.
@mado píše:
@andelka83 budu ji chuderku trápit, ať se naučí vhodně oblékat a nechodí jak maškara jen proto, že mamince se to zdá pohodlné.
Slim ani legíny na tlusté holčičky nepatří.
Tak co jiného? Fakt by mě to zajímalo. Co reálně silnějším holčičkam rodiče kupují.
@sloninka píše:
Jsem učitelka druháků a ANO, TEPLÁKY BYCH ŘEŠILA. Dětem jsem vysvětlila loni, že existuje určitá kultura oblečení a tepláky jsou volnočasové oblečení. Také jsem požádala rodiče, aby neposílali do školy děti v teplákách. Ani děti, ani rodiče s tím nemají problém.
To je zajímavé. A co teda nosí silnější děti? Určitě takové ve třídě jsou ne?
@Janasas píše:
@irisssss já tonapíšu natvrdo.. v dnešní době, kdy je všechno zavřené, řeší se kde co, a prostě ještě někdo bude stát a řešit, že třeba kluk ve druhé třídě jde a má třeba pěknou teplákovku, tak je podle mě trubka. Můj názor.. Protože maminky td maní jiné starosti, je taková době, a jako poslední co je, řešit, že třeba týden, někdo dá třeba pěknou slušivou teplákovu malému dítěti..
Hlavně řešit jak to bude s testy, jak to děti budou zládat, zase roušky, a ne hledět v šem jaké jdeted bych to fakt neřešila
a co já? jen se mlátím do hlavy, že se to vůbec řeší a jednou moje děti také půjdou do školy a já to budu muset řešit (teda poslouchat maminy, jak jsou tepláky neslušný…). každého věc…a pak nemají šikanovat děti, když to jejich rodiče umí perfektně ![]()
@tulipán píše:
Mě přijde, že ted jsou všude kalhoty do gumy nebo na šnurky. Byly v akci, tak jsem koupila. V pase jak pro dvě děti, při stažení kolem pasu jako balon, jedny jsem darovala, druhé mi tu leží. Holky, fakt to máte na dětech odzkoušené, že se do toho nevlezou, tyhle byly z coccodrilla a jsou obrovské, tak velké, až jsou nenositelné.
A jaká velikost? U nás dokonce Cocodrillo je obchod ( teď samozřejmě zavřený) ale za výlohou samé předražené věci, a malé. Tak mě ani nenapadlo se tam jít podívat ( když ještě bylo možno).
@dedrichov píše:
Teda podívala jsem se na všechny odkazy a všechny ty kalhoty vypadají skoro stejně jako tepláky. Prostě je to v pase do gumy a dole stažené. Takže naše nové pěkné tepláky vypadají stejně a syn v nich půjde taky.
Jinak nevím jak vy, ale mě se nechce sázet stovku za stovkou za poštovné.
Já jsem v poslední době neplatila poštovné za dodání oblečení, no, ani nepamatuji. Kromě toho dodání je ted rychlé, hm třetí den doma, stejně tak tchibo, reserved druhý den.
Nerýpu, jen informuji, že mám zcela jinou zkušenost. Za papírnictví je to ale za plnou palbu - to jsem ale objevila ameriku, že je skvěle vybavená teta drogerie
, jako papírnictví. čtyři druhy kružítek! ![]()
@andelka83 píše:
A jaká velikost? U nás dokonce Cocodrillo je obchod ( teď samozřejmě zavřený) ale za výlohou samé předražené věci, a malé. Tak mě ani nenapadlo se tam jít podívat ( když ještě bylo možno).
Jak to myslíš? Jakou mají nebo jakou kupuji?
@dedrichov já jsem teď objednala z Bonprix, bez poštovného. Ale opět tepláky. On totiž syn už nemá ani slušné tepláky. A ještě bermudy. Velikost snad trefím ( když to bude větší, počká to, když menší, bude nosit mladší), vracet nebudu.
@tulipán píše:
Jak to myslíš? Jakou mají nebo jakou kupuji?
Jaká velikost jsou ty kalhoty, o kterých píšeš. Že jsou široké.