Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@MiaBea píše:
Nechtěla jsem být rýpavá. Ale za mě jsou tepláky Adidas ještě horší než obyčejný nevýrazný tepláky.
Hele, mně je to úplně jedno, já klukovi kupuji to co on sám chce, co nosí jeho kamarádi, co ho netlačí a v čem se mu pohodlně sedí. I drahé kalhoty nejsou pořádně ušité. Černé džíny dědovi na pohřeb byl sehnat skoro nadlidský úkon a nakonec je měl jen na tom pohřbu, protože je nosit nechtěl. Na penězích mi nezáleží, ale opravdu nevím, kde koupit pohodlné kalhoty, v kterých se dá sedět, blbnout o přestávce, chodí neustále ven a ještě s nimi jít domů, aby si neodnesly úhonu. Jedny drahé jsem mu koupila na vysvědčení, to už jsem psala, měly kratší sed, a záhy bylo po nich. Všechno zboží je beztak z Číny na jedno brdo.Co naděláš.
Tak prostě půjde v teplákách. A až se otevře v obchodech něco seženeš.
@Havlova píše:
Dcera má 170 a 36 jí jsou dost často krátké. 32 a 34 jsou ještě menší.
No popravdě neumím si představit, že by dámské kalhoty nosil kluk. Ale jak otevřou obchody ( sama potřebuju rifle nové), tak to omrknu. Jestli by to opravdu třeba nešlo.
@Havlova píše:
Dcera má 170 a 36 jí jsou dost často krátké. 32 a 34 jsou ještě menší.
Hele teď jsou moderní délky nad kotníky.
Ale moje dcera to nechce pochopit a potřebuje taky nové kalhoty. Kupuju jí velikost 34 nebo 36 v prodloužené délce. Je vysoká a hubená jak tyčka…
@stinga Ale ona se zakladatelka vyloženě ptala, jestli je to blbé, ne jestli může či nemůže. A odpověď na svou otázku od většiny dostala. Jo, blbý to je, ale no co, když to neumí zařídit jinak, konec světa to taky není. Spíš se teda pozastavuju nad tím, že si nikdo nerejpnul, že by dětem neuškodilo trochu pohybu, některé kalhoty třeba Lidl, Bonprix mají ty pasy fakt široké… Mimochodem jsem taky z vesnice a děti tepláky tady do školy fakt nenosí, maximálně ti starší, ale to jsou schválně designové kousky.
@zrcadlo píše:
@stinga Já nic nehrotím, reagovala jsem na paní, která psala, že v obchodech jsou slim střihy a ostatní věci jsou drahé, tak nemá jinou možnost, než občas posílat děti v teplákách, a nad názorem, že tepláky do školy nepatří, mlátila hlavou do zdi (tzn. neřešila situaci zakladatelky, ale zevšeobecnila to).
Za mě prostě obecně tepláky do školy nepatří, situace se řešit dá, a dítě by mělo mít jiné kalhoty než tepláky i v případě, že do školy nechodí. A můj názor nemění ani to, že někde je ta kultura oblékání jinde. Když jde někdo na operu v džínách, tak to taky neznamená, že si řeknu „ok, už se tak chodí, tak budu taky“.
v obchodech není momentálně nic, protože obchody jsou zavřené, škola byla také zavřená a opera je zavřená už rok, takže snad chápeš, že děcko které roste, nemá zrovna teď adekvátní oblečení na všechny aktivity
a na co by mělo to děcko nyní mít jiné kalhoty, než tepláky, když nechodí nikam? ![]()
@zrcadlo píše:
@stinga Já nic nehrotím, reagovala jsem na paní, která psala, že v obchodech jsou slim střihy a ostatní věci jsou drahé, tak nemá jinou možnost, než občas posílat děti v teplákách, a nad názorem, že tepláky do školy nepatří, mlátila hlavou do zdi (tzn. neřešila situaci zakladatelky, ale zevšeobecnila to).
Za mě prostě obecně tepláky do školy nepatří, situace se řešit dá, a dítě by mělo mít jiné kalhoty než tepláky i v případě, že do školy nechodí. A můj názor nemění ani to, že někde je ta kultura oblékání jinde. Když jde někdo na operu v džínách, tak to taky neznamená, že si řeknu „ok, už se tak chodí, tak budu taky“.
To jsem byla já a stojím si za tím. Kdyby měl jít syn se školou do divadla a nesměly by být rifle, tak by asi nešel, protože opravdu nic takového vhodného nemá.
@andelka83 píše:
No popravdě neumím si představit, že by dámské kalhoty nosil kluk. Ale jak otevřou obchody ( sama potřebuju rifle nové), tak to omrknu. Jestli by to opravdu třeba nešlo.
Syn nosil dívčí, úplně neutrální rovný střih, ty straight černé nebo tmavě modré.
@andelka83 no a kde konkrétně je teda ten problém? V objednávání na netu? S tím je holt potřeba se ted smířit. Nebo že kalhoty nesedí? No tak vím, které nesedí, objednám tedy jiné. Když taky nesedí, zkusím zase jiné. A porad dokola, dokud nějaké nesedí nebo nejsem schopna je upravit tak, aby seděly. Já chápu, že je to opruz, taky to nesnáším, ale co nadělám. Neposlala bych dítě do školy v teplakach jen proto, ze nejsem schopna mu sehnat normální kalhoty. Asi vis, co bezne kupujete a v podstatě všechno se teď da objednat.
A kalhoty typu „cargo“? Nebo nějaké plátěné? To má každá běžná móda, h&m, c&a, Lindex apod. Nevíme věk, ani rozměry tvého dítěte, takže případně se podívat ve velikosti S pro dospělé…
Nebo rifle už jsou dnes měkké nebo do gumy. Stejně bude za 14 dní už nosit 3/4 nebo kraťasy, tak pořídit nějaké lehké, plátěné, to nemusí být hned tepláky. Případně na netu je kvadrilion švadlen - matek na mateřské, co ti ušijou cokoliv za pár stovek. Když napíšeš, že spěcháš a nebudeš mít nějaké nesmyslné požadavky, myslím, že to pochopí. ![]()
@Havlova píše:
Syn nosil dívčí, úplně neutrální rovný střih, ty straight černé nebo tmavě modré.
A jaké zapínání? Zip a knoflík z něj neexistuje.
Jinak samozřejmě ideální by bylo, kdyby děti měly ideální postavu pro široký výběr. Bohužel s váhou zapolime tři roky, je to hrozně náročné, a poslední rok to ještě zhoršil.
A oblečení v obchodech je čím dál užší, Slim.
@nozu píše:
Hele teď jsou moderní délky nad kotníky.Ale moje dcera to nechce pochopit a potřebuje taky nové kalhoty. Kupuju jí velikost 34 nebo 36 v prodloužené délce. Je vysoká a hubená jak tyčka…
To jsem ráda, že v tom nejsem sama. A nesmí to mít díry a ty „okousané“ konce.
@andelka83 píše:
to si také nedovedu představit, já jsem nedávno koupila 4leté dceři klučičí pyžamo (tlapková patrola) - holčičí neměli, a vypadá v tom blbě, i když velikost je dobrá, prostě to klučičí má jiný střih
@Midaku píše:
@andelka83 no a kde konkrétně je teda ten problém? V objednávání na netu? S tím je holt potřeba se ted smířit. Nebo že kalhoty nesedí? No tak vím, které nesedí, objednám tedy jiné. Když taky nesedí, zkusím zase jiné. A porad dokola, dokud nějaké nesedí nebo nejsem schopna je upravit tak, aby seděly. Já chápu, že je to opruz, taky to nesnáším, ale co nadělám. Neposlala bych dítě do školy v teplakach jen proto, ze nejsem schopna mu sehnat normální kalhoty. Asi vis, co bezne kupujete a v podstatě všechno se teď da objednat.
Běžně kupujeme tepláky a i to je kumšt. Po x letech jsem objevila ty Bonprix rifle. Jednou jsem objevila podšité kalhoty v hm. A jednou v takku. Je to stres a nervy celoročně, kromě léta, kdy může chodit v kratasech, a teplácích beztrestně o prázdninách. Jinak je to celoroční katastrofa.
@andelka83 Bohužel zip i knoflík. Tak si prostě nedělej hlavu a pošli v čistých teplákách. Třeba za měsíc bude počasí na kraťasy.