Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@andelka83 píše:
To jsem byla já a stojím si za tím. Kdyby měl jít syn se školou do divadla a nesměly by být rifle, tak by asi nešel, protože opravdu nic takového vhodného nemá.
nebojím se, že by se v dohledné době šlo do divadla ![]()
@stinga píše:
to si také nedovedu představit, já jsem nedávno koupila 4leté dceři klučičí pyžamo (tlapková patrola) - holčičí neměli, a vypadá v tom blbě, i když velikost je dobrá, prostě to klučičí má jiný střih
No, právě. Ale musím prozkoumat všechny možnosti..
No škola bude jen dva měsíce, navíc jen 14 dní v měsíci. A koncem už budou mít kraťasy a budou prázdniny.
@stinga píše:
nebojím se, že by se v dohledné době šlo do divadla
To byla teoretická možnost ![]()
@andelka83 Ještě mě napadlo Wolf, z toho mi vypadávala i dcera, tak koukni.
@andelka83 píše:
To byla teoretická možnost
já vím, ale to fakt dlouuho nehrozí - je otázka, jestli ještě vůbec někdy bude „normální“ doba s divadly a vším ostatním
@Havlova píše:
@andelka83 Bohužel zip i knoflík. Tak si prostě nedělej hlavu a pošli v čistých teplákách. Třeba za měsíc bude počasí na kraťasy.
Ještě má ty sportovní kostičkované kalhoty. Ale to teda taky nevím jestli je teda košer
Má tyhle jedny, jedny tmavěmodre rifle, a dvoje
tmavé jednobarevné tepláky. To střídá. Naštěstí mám sušičku.
@stinga píše:
já vím, ale to fakt dlouuho nehrozí - je otázka, jestli ještě vůbec někdy bude „normální“ doba s divadly a vším ostatním
Tot otázka, také už jsem nad tím přemýšlela, jestli bude možné vrátit se k úplnému normálu ![]()
@stinga píše:
Nestraš. Já už tři roky sním o divadle s manželem. A pořád se nemůžu dočkat. Napřed rizikové těhotenství, pak kojené mimino, pak pandemie..
@andelka83 píše:
Ještě má ty sportovní kostičkované kalhoty. Ale to teda taky nevím jestli je teda košerMá tyhle jedny, jedny tmavěmodre rifle, a dvoje
tmavé jednobarevné tepláky. To střídá. Naštěstí mám sušičku.
To raději ty tepláky než ty kostkované. Stejně tam bude chodit 10 dní v měsíci.
Tak zakladatelka se ptala, jestli je blbý dát do školy tepláky. Ano, za mě to teda blbý je a to dost. Argument, že v tom chodí vystajlovaný maminky neobstojí. To je přesně ono. Co si z toho po tom ty děti odnesou, když to vidí u rodičů? Že je možný nosit tepláky vždy a všude. Pak se člověk diví, že lidem připadá normální chodit do divadla v riflích atd. Úplně vidím tu scénu z Románu pro ženy ![]()
@Billi píše:
Tepláky do školy se u nás nosí běžně. Dřív se mi to nelíbilo. Aktuálně mám kluka, co nesnese žádné pořádné kalhoty, takže sháním tepláky, co vypadají jako džíny. Prodávají se běžně a na první pohled to není vidět, že to nejsou rifle.@zuzanx za mě tedy lepší teplaky než tyto kostkate kalhoty.
jako bych to psala já
kluk je aktuálně v devítce a v teplácích do školy chodí. což je docela fajn, na prvním stupni byl schopný jít do školy i v pyžamu, když na to přišlo (v některé dny se vypravoval sám). kdysi jsem to řešila s učitelkou a řekla mi prakticky to, co tady píšou holky - do školy by měl člověk chodit oblečený, jako do práce. akorát závěr z toho udělala naprosto opačný - tedy čistě, účelně a pohodlně, takže čisté neprošoupané tepláky jsou plně vyhovující, obzvlášť s ohledem na to, že doby, kdy se jak pecka sedělo celé vyučování v lavicích, jsou dávno pryč
do školy chodilo v teplácích víc dětí, i jsem teď prohlížela fotogalerii školy, jestli nemám už výpadky paměti a ne, nemám. na starších fotkách mají tepláky i některé holčičky, nejenom chlapci. navíc z hlediska estetiky nějak nejsem schopna pobrat rozdíl mezi děckem v teplácích, džínech a legínách, všechno mi to přijde na jedno brdo
možná proto, že za mého mládí džíny do školy nepatřily. holt doba se mění, no, takový už je život
jo, a mluvím o základce v Praze, v nevyloučené lokalitě.
@MiaBea píše:
Tak zakladatelka se ptala, jestli je blbý dát do školy tepláky. Ano, za mě to teda blbý je a to dost. Argument, že v tom chodí vystajlovaný maminky neobstojí. To je přesně ono. Co si z toho po tom ty děti odnesou, když to vidí u rodičů? Že je možný nosit tepláky vždy a všude. Pak se člověk diví, že lidem připadá normální chodit do divadla v riflích atd. Úplně vidím tu scénu z Románu pro ženy
no tak u nás v Zapadákově se v riflích do divadla nikdy nechodilo, ale když přijedu do Prahy a jdu do divadla, je tam v riflích půlka diváků
Pokud jiná možnost není… ale já bych ty jedny jediné kalhoty klidně denně prala, aby na tepláky nedošlo.
@MiaBea tady jde o to, že ten chlapec bude nosit tepláky do doby, než se otevřou obchody, aby maminka mohla koupit to, co mu bude sedět - nejedná se o to, že by ho už navždy posílala do školy v teplácích
navíc - kdoví, jak dlouho budou školy otevřeny
, tak bych to opravdu moc nehrotila - možná v těch nových gatích půjde 3× a zas půl roku se bude učit doma z gauče,
a o divadlech bych se teď raději nezmiňovala vůbec, možná zkrachují, možná se otevřou jen pro očkované, možná se neotevřou už vůbec - epidemie může být horší a horší a budeme bojovat o holé přežití, ne řešit oblékání do divadla
https://www2.hm.com/…6300007.html
Něco na tenhle způsob třeba? A až otevřou obchody s dětským, vyzkousite co mu sedí. Jestli z toho co má doma vyrostl, není důvod aby sedel ve škole x hodin v dzinach co ho budou škrtit, klidně bych tepláky dala…