Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
tak terasu máme hotovou a máme http://www.presbeton.cz/filtr/dlazba Custo mix skladba a je parádní
.
Obnovuji diskuzi
Právě řešíme krytinu na terasu a v oku máme terasová prkna - modřín…
máte někdo? jak vypadají po letech a jak náročná je údržba?
Nebo jít radši tedy do dřevoplastu? Není to v létě rozpálené? Nešisuje?
Děkuji
@Ann na terase máme dlažbu. Když jsme se rozhodovali, jak terasu udělat, byli jsem u známých, kteří měli na terase borovicová prkna. Říkali, že na ní nemohou moc chodi bez bot, protože hned mají v noze třísku. Proto jsme od dřeva ustoupili..
@Eveelin my bychom něco takového http://terasova-prkna.cz/ mají s drážkami nebo normálně hadké prkno? Bosi tam určitě budem, bude tam i bazén…
Narazila jsem na tuto diskuzi a pokud máte vlastní zkušenost, byla bych ráda, kdyby jste mi poradily. Chceme dát kolem bazénu dřevoplat, ale nabídka je tak rozsáhlá, že je velmi těžké se v ní zorientovat a vždy nejlepší je spokojený zákazník. Pokud máte zkušenos, prosím napiště
@Iva lavová Zdravím, nevím, jestli stále hledáš, ale i tak se ozvu, třeba pomůžu
Já sama nemám, ale moje sestra má u domečku kolem bazénu terasu z dřevoplastu Twinson od Inouticu a je spokojená. Zrovna za ní mířím, takže pokud ještě stále hledáš názory, tak se ozvi a rozepíšu se víc ![]()
My teda máme z dřevoplastu plot a myslela jsem, že ho dáme i na terasu. Ale když na to praží sluníčo, strašně se rozpaluje (i když je světle šedý), na bosé nohy to fakt není. Zatím hledám varianty…
@Loveme píše:
@mooch Mě právě přijde, že kolem toho bazénu by to mohlo být vhodné. Líbí se mi ta protiskluzovost…A pokud jsou s tím i ti, co tento materiál mají spokojené, tak asi váhat nebudu… Zajímalo by mě ale ještě, jak je to s tím rozpalováním, to je velmi vhodná připomínka. Děkuji.
Mě by to právě samotnou asi nenapadlo, ale na rozpalovani mě upozornili lidé, co s drevoplastem pracuji. A vzhledem k tomu, ze mam doma zbytky z plotu, tak jsem to letos vyzkoušela. A nic moc. Přitom světle sedá, asi jedna z nejsvetlejsich. Ale stejně se rozpáluje. Stejně tak třeba zamkovka ( prý protože je v ni struska). Na tu se taky skoro bosou nohou nedá. A přitom hned vedle máme na jedné terase betonové dlaždice a ty jsou v pohode i v největší vyhni.
U ségry na zahradě jsem si taky nevšimla že by se ten dřevoplast rozpaloval a to to mají u bazénu… možná asi záleží co za kvalitu ten váš dřevoplast je ![]()
@Leny5 píše:
U ségry na zahradě jsem si taky nevšimla že by se ten dřevoplast rozpaloval a to to mají u bazénu… možná asi záleží co za kvalitu ten váš dřevoplast je
No máme 40% HDPE, 60% dřevní hmota. Zkus to někdy bosou nohou, když na ně v parných dnech svítí celé odpoledne slunce.
@Loveme to kdybych tušila, tak už mám terasu vyřešenou
. Jako někam na sever zastíněnou a světlou barvu bych se nebála, ale já ji mám na západ, slunce tam praží celé odpoledne