Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Verunka1369 na poslicky nic moc. Říká se tomu trénink na porod.
Vydrž
a jinak co na ty poslicky teda zabírá ? Když takhle v noci mi přijdou ?
@Tichošlápek No tak doufám ze už to bude brzo to jak v noci nespim je děsný
ještě jak jsem ta prvorodička tak se vždycky bojím a budim přítele no ten má samozřejmě půlnoc
![]()
Podle utz, ale ono pak ve finale muzes rodit kdykoliv
No davala bych si bacha, zrovna vcera jsem potkala jednu matku na cvieni, ktera takhle nepoznala, ze rodi, pac byla jen 32tt, tak predpokladala, ze ma jen bolestive poslicky…no, dorazila do nemocnice otevrena na 8cm ![]()
@Verunka1369 píše:a jinak co na ty poslicky teda zabírá ? Když takhle v noci mi přijdou ?
Horka sprcha ![]()
@beruska9 Ježíši marja no tak doufám ,že to pak nějak zvládnu
jinak porodu se teda opravdu bojím co si budeme povídat hlavně když všude slyším jak mělo miminko šňůru kolem krku a další ![]()
V tomhle tt je týdenní rozdíl ještě zlatej, dva až tři týdny jsou normál. Říká to jenom to, že plod je o kousek větší (taky se některý děti roděj s 2,5 a jiný se 4,5 kilama v termínu). Opravuji - rozměrový a váhový odhad plodu je větší
V reálu to může být jinak. Moje dítě mělo někdy od půlky těhotenství hlavu o 2-3 dýdny napřed a narodilo se se vzorným průměrem.
Jinak v tomhle tt ti s termínem nešoupnou, bere se ten prvotrimestrální dle utz,p okud se od toho dle MS výrazně liší. A opět pár dní nehraje roli, já znala početí na den přesně a stejně bylo na tom utz o 5 dní starší. A dítko se narodí, kdy jemu se zachce, u mě jedno týden po termínu, druhé dva týdny před.
A hlenová zátka klidně může odejít i delší dobu před porodem.
@ugluk No jsem zvědavá malý měl ve 31tt prý 1981g ze je to Macek tak snad se nám to srovná a nebo budu mít obříka no ![]()
@Verunka1369 píše:
@ugluk No jsem zvědavá malý měl ve 31tt prý 1981g ze je to Macek tak snad se nám to srovná a nebo budu mít obříka no
Náš měl ve 29.tt prej 1600g, druhý prckove pry byvaji vetsi, tak se taky trosku bojim, prvni mel 3600 a na me hubenoura to bylo dost. ![]()
@Verunka1369 : jo stava se, ale vetsina deti se narodi v poradku. Ale bylo by lepsi, kdyby tam to tvoje jeste chvili vydrzelo, muj prvni byl 36+2 a I kdyz nebyl vyslovene nedonoseny, taky to nebylo uplne idealni. Druhy syn 38+6 podle utz, 40+0 podle ms a to dopecene mimino je.rozhodne lepsi ![]()
@Anitramm No povidej mi O tom já byla hubeňour než mi teda narostl pupicek a ještě ke všemu jsem malinka takže super
ale oni tvrdí ze někdy se ta váha pak zasekne a miminko už tak rychle nenabírá ale furt lepší mít špekounka než podvyziveny miminko ![]()
@beruska9 ale do inkubátoru už by mi ho nedali ne ? Myslím teda ten inkubátor jak vozeji do Budějovic a tak ne jen ten na ohřátí ![]()
Mé první dítě v 31.tt přes dvě kila, ale jsou to jenom odhady a ve výsledku půl kila sem, půl kila tam. A pokud bych si ze svých dvou dětí, mezi nimiž byl rozdíl půl kila, měla vybrat, který porod zopakuji, radši bych znovu rodila to těžší dítě. Žádnej stres, až to přijde, tak t přijde a naprostá většina dětí se narodí v pohodě.
@Verunka1369 : ja nevim, co u vas kdy kam vozi, ale muj v inkubatoru 2 dny byl, dychal sam ale mel antobiotika a jakysi roztok na udrzovani, aby moc nezhubnul, (porodni vaha 2.38kg)…lepsi, kdyz se dopecou na tech 38 a vic.
@beruska9 Tak třeba se nám to taky ještě povede ![]()
A jinak měli jste nějaké přípravy na porod ? Jako třeba cvičení nebo roztahovani té branky ? Já totiž nedělám nic tak se bojím aby nebyli nějaké komplikace .. a nástrih hráze ? Myslíte že se tomu dá vyhnout ?
Nepřipavovala jsem se naprosto nijak a porodila bez nástřihu.