Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ugluk Opravdu ? Já znám holky co se připravovali a museli je nastrihavat a stejně ještě popraskalo
,tak doufám ze se u mě povede taky bez nastrihu =)
S tím moc nenaděláš. Záleží na tom, jak je tam dítko umístěno, jestli správně dorotuje, jak jsou elastické tkáně, plus další faktory povětšinou geneticky dané. Najít vhodnou polohu, poslouchat tělo, kdy máš tlačit, a pak je to ve hvězdách. Znám holku, co ji totálně porvalo dítě 2,7 kila, a znám jinou, co porodila 4,5 na dvě zatlačení.
@ugluk no já jsem malinka a drobounka tak si myslím ze se tomu stejně nevyhnu jen doufám ze to nebude moc bolet ![]()
A ono ani na tý figuře ve výsledku tolik nesejde
Porod bolí, nástřih jsem měla u prvního a s čistým svědomím mohu říct, že jsem to opravdu při kontakci necítila ![]()
No, až tamtudy leze dítě, tak to už je finále s jasným a brzkým koncem, ale většina porodu jsou právě ty kontrakce, kolikrát x hodin předem
Ale nemá smysl se tím stresovat, přijít to musí a každej to prožívá jinak a jinak dlouho. A výsledek definitivně stojí za to. A většina lidí má dětí dobrovolně víc ![]()
@ugluk No na broučka se už moc těším jen mě děsí to jak pořád někdo říká jak to bylo hrozný ,jak to bolelo ,jak bylo miminko přiškrcené na pupeční šňůře a nebo že byli hrozný komplikace
.. Tak jsem z toho opravdu nesvá
![]()
Tak poslouchej ty veselejší příběhy, fakt se dá porodit i rychle a v pohodě, byť i tak to bolí ![]()
@Verunka1369 : na prvni jsem se krome ucasti na porodnim kurzu nepripravovala vubec, nejsem v CR, balonky tady moc nevedou, navic jsem chodila do posledniho dne do prace a ono se stejne myslim vetsina tech veci doporucuje az tak od 36tt. Stihla jsem vypit jeden hrnek malinikoveho caje
Nastrih jsem nakonec mela, maleho museli tahat zvonem, ale nejak me to netrapilo, zahojilo se to v pohode, stejne pak clovek resi uplne jine veci
Na druhy jsem se trochu vic pripravila „teoreticky“ (nastudovala jsem trochu vic o technikach zvladani bolesti atd) a stihla jsem pit malinikovy caj
Ten druhy byl bez nastrihu, ale trochu jsem se natrhla, pac jsem v zaverecne fazi ignorovala teorii a neposlouchala PA
…uprimne, z hlediska hojeni zadny extra rozdil, mozna ten nastrih I malinko lepsi ![]()
Zbytecne se bat nema cenu, naopak, vubec to porodu nepomaha. Ja se taky nejdriv bala, pac mam nizky prah bolesti normalne, ale meli jsme dobry kurz v nemocnici, mela jsem pocit, ze budu v dobrych rukou, a fakt byla, hlavne u druheho porodu jsem mela uplne bozi PA, takze to slo ![]()
@ugluk no tak přece jen ven to musí a tak jak to šlo dovnitř tak ven to nejde
![]()
@beruska9 Ten čaj má nějaký význam ? Že se má pít ?=O Jako nástřih asi opravdu dělají jen když je to nutný akorát se bojim aby moc nebolel ,jinak doufám že budu mít porod rychlý a ne žádný zdlouhavý ![]()
@Verunka1369 : no pry to nejak pomaha s pripravou delohy nebo co…ja mam bylinkove caje rada, tak jsem si rekla, ze neublizi
ale jestli neco udelal
Hele me kdyz delali ten nastrih, tak mi to bylo uplne jedno, hlavne jsem uz chtela, aby byl maly ven ![]()
@beruska9 tak to zkusím taky =)) ,jinak dneska od půl 2 na mě šli bolesti jako při menstruaci a šlo mi to do zad ani zaspat to nešlo no hrůza ![]()