Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
tak u mě neplánované těhotenství, zjistila jsem to včera. Podle MS mám termín 10.7., pošlete mi prosím link na tu skupinu na FB? Spíše funguji víc tam, než tady. Jinak se dnes ještě chystám na test clearblue a taky musim nakoupit vitaminky. Všem přeji hlavně zdravá miminka ![]()
@rudepolemaku to je sranda, máme tento cyklus úplně stejně, taky sem včera testovala při 31DC a měla takovou silnou čárku
To nám podle MS bude vycházet stejný termín. Kdy se chystáš k Dr?
Ja příznaky taky žádné, jen prsa ale už je cítím méně než třeba před týdnem. Ale u dcerky sem taky nic extra nepociťovala, až o něco později takovou lehkou kocovinku a zácpu, ta mě potrapila dost
Tak jsem zvědavá jak to bude teď
@kacatko010 mela jsem ovulaci asi o dva dny drive, takze proto si rikam, ze ta carka uz byla tak pekna
Kontrolu mam 14.11 a ty?
@rudepolemaku teď mě bolí zápěstí az k prstům, včera to začalo od lokte až k zápěstí 🙈. když byla naposledy na pohotovosti to uz jsem měla ruku jen vedle těla a nemohla jsem ji jakkoliv zvednou, otočit, rekli že je to bursitida a že se často vrací. ortoped má volný termín az za měsíc. takze dělám obklady z tvarohu, chladím ale víc už nic. nekdy to jde ale včera to byl mazec 😞
@Miri137 ano trpivam na to taky… ty mas nejak male dite, ze ho treba nosis nebo tak? je to fakt silene neprijemne. Mne pomohly pevne stahovaci obvazy, traumaplant + jsem jako super vec na odlehceni byly chranice na ruce na brusle- ty mi opravdu hodne pomohly.
@rudepolemaku mam dvouletou holčičku, nosit úplně ne, ale když jsme venku musím ji zvednout a dát vyčůrat a se spusty věcmi ještě pomoct. snazim si ruku šetřit ale úplně to nejde.
Teď jsem koukala co je traumaplant🙈jj a kostivalem mažu taky 😊
Příspěvek upraven 04.11.22 v 12:32
@Miri137 hele fakt bych si na tu ruku dala chranic na brusle- mas? je to uplne nejmensi mozna,,orteza,,. Doporucila mi to lekarka, zapoji se pak trochu jine svaly ruce a das pohov tem namozenym. Tohle je siiilene naprd. Rikali mi, ze eto i operujem nastesti fakt asi po 1,5 roce se to dost zlepsilo (nejhorsi v dobe kojeni)
@rudepolemaku mám doma ortezu na ruku, skusit to můžu. je to mazec když si nemuzu vzít nic na bolest
@rudepolemaku píše:
@kacatko010 mela jsem ovulaci asi o dva dny drive, takze proto si rikam, ze ta carka uz byla tak peknaKontrolu mam 14.11 a ty?
Já zas mívam krátké cykly, co 26 dní a ovulaci nevím kdy mívám, ale jelikož jsme tento měsíc s manželem spolu spali jen jednou, tak jsme se zrovna trefili, no úplně v plánu to nebylo ale otázka druhého mimča byla otevřená. Takže se rozhodlo za nás ![]()
Já se ještě neobjednala, ale přemýšlím právě jestli ten týden od 14. nebo až 21. Chtěla bych aby už bylo ideálně srdíčko pokud má být vše ok, at tam nejedu zbytečně navíc.
S dcerkou sem šla asi 10 dní po prvním pozitivním testu a na utz jen tečka, takže sem další skoro 4 týdny musela čekat, ale zas je pravda že u dcerky sem ty testy měla slabší, takhle silnou jako mám teď sem měla až ten den co sem šla na gyndu.
@kacatko010 ja si termin nemohla sama urcit, lekarka mi ho sama dala s tim, ze je dulezite vyloucit mimodelzni atd + ze srdicko by take jiz melo nejspis byt videt
…tak uvidime
@rudepolemaku to je čára
já mám na mamatestu takovou normální, tak doufám, že je to testem a vše je ok. Mě teda blbě je. Ráno kocovina, přes den chvílemi dost zle. Přestává mi chutnat maso. To jsem měla v prvním těhotenství. Nejedlá jsem nic s masem snad do 17tt. Pořád teda cítím podbřišek. Dnes vařím na zítřejší oslavu a už je mi nepříjemné i stát
břicho mám taky ![]()
@rudepolemaku no jasně, jedině kvůli toho mimoděložního se trochu bojím. Asi tam příští týden zavolám a uvidím co řeknou
@Miri137 Jee, to mě mrzí, ty bolesti jsou nepříjemné, kor když potřebuješ co nejvíce energie na těhotenství. Snad to zase brzo přejde a budeš mít od toho aspoň pár dní pokoj, když se to furt vrací
a pak ti to třeba dr pomůže vyřešit nadobro ![]()
Je dobře, že nikam neodcházíš, aspoň dvě tu budeme jak tak koukám ![]()
Super, že to máš už v úterý, já musím počkat do pátku, takže ještě týden (bez pár hodin)
a navíc musím chystat oslavu pro mého manžela, bude mít narozeniny, tak příští víkend bude veselo, doufám ![]()
@MissyPF Jee, máme taky oslavu příští týden, ale tchýně s tchánem 😊.Ja už se chystám na vánoce 😂.Uz balím dárky a za tri týdny začnu péct 🙂.