Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky dneska na preventivce
5+5tt a máme gestační i žloutkový váček
![]()
@Miri137 ahoj,jsi hodná, že se ptáš
mám se dobře, jsem doma a příští týden jdu na UZ. Snazim se být v klidu a nic nečíst, tak proto tu moc nejsem
příznaky pár dní jsou a pár dní ne, tak se to střídá a teď mi je například úplně dobře. Jak se máš ty? ![]()
@Luciie1811 no krasne
jen se trochu desim, ze u 6+2 nebude jeste ![]()
@rudepolemaku na kliniku do CARU jdu 11.11. to budu 6+5 tak snad jo ![]()
@Miri137 No tak to jsi dobrá, já se snažím si odkládat vánoční věci až na prosinec a akceptovat to, že je teď podzim
Ale nejraději bych si už oblékla vánoční oblečení, pekla cukroví, pouštěla si koledy a balila dárky
jako tohle období je jen o čekání na něco
![]()
@Viktorinka4 Po tehu stránce to jde, jen me trápí ruka. Ale jinak dobrý. Zrovna jsem se vrátila od Zdendy(syn v DOZP),byla jsem se za ním podívat
.Mám radost pokaždé když ho vidím a je spokojený.
Moc se těším na ultrazvuk, ale vím že mě čeká ještě ten odběr choriových klku ve 12tt a pak snad dobré výsledky a budu se moct těšit naplno, ale někde v koutku duše myslím že to bude dobrý ![]()
Kdy máš kontrolu?
@Miri137 copak je se synem? Nejak jsem to nepochopila
a ten odber musis mit proc? Ja bych mela jit take( po downackovi).. ale nevim co bude zatim
@rudepolemaku Můj syn má metabolickou poruchu cyklu močoviny. Ja jsem zdravá prenasecka. U Zdendy se to zjistilo dlouho a je postizeny jak mentálně tak fyzicky, je na úrovni 7 měsíčního miminka.je mu 12 let, a uz jsem to doma nezvládala, nemluví, nesedi neumí papat, ma zavedeny peg do žaludku, takže je v domově pro postižené děti od letošního dubna. Navic má nizkobilkovinovu dietu, ktorou musíme strikne dodrzovat, neumi totiz vyloucit z tela přebytek bílkovin a ty by se pak změnili na amoniak a travili by mu celé telo.,tak jak se to stalo když jsme začali zavádět prikrmy když byl miminko a nevěděli že je nemocný, protože se projevilo az v sedmém měsíci. Tezce jsem nesla kdyz jsem ho umístila do Dozp, ale jinak to už nešlo. Tim že je ležák jsem ho uz nezvládala zvedat.😞Takze vlastně diky zdendovi vime že prenasim tuhle nemoc, a musim pokaždé podstoupit tyhle odběry.
@Miri137 to bude určitě dobrý
moc držím pěsti, všechno bude fajn! Po tom všem..
Já jdu ve čtvrtek a budu 6+1, tak nevím, jestli už bude
ale těším se
a ty jdeš kdy?
@Viktorinka4 v úterý 14:20.ted jsem ještě dělala poslední, víc nemám 😂 😂 😊
Příspěvek upraven 04.11.22 v 19:04
@kacatko010 Ja jsem se s tím už naučila žít 🙂,jen mi je smutno když nemůže být se mnou doma, ale taký je občas život.
@Luciie1811 super ![]()
Já jdu na kontrolu taky v úterý. Jsem víc a víc nervózní. Už aby to bylo.
@Miri137 to musí být strašně náročné
neumím si to vůbec představit
![]()
Ahoj, tak já se k vám přidám. Podle ms mám mít termín 7.7.23 a měla bych být 5tt. Už druhý den mám teda hrozné nevolnosti, celý den pocit na zvracení a hrozně unavená. Mám 2 letého syna, který je naštěstí andílek a když si potřebuji lehnout tak vydrží být v klidu u pohádky, které máme teda celý den, lépe to bohužel nezvládnu. Hrozně doufám, že mě ty nevolnosti rychle přejdou, už teď toho mám plné zuby ![]()
@anavi13 já byla na vybulení v čekárně a když mi ukázala displej úplně úleva a slzy štěstím
![]()