Poradna duly
Jana Čurdová
@Octopus46 Díky za info, nestresuju se. Přímo do Gennetu nejdu, ale uvidím se, co mi řeknou na místní genetice. Nakonec jdu na vyšetření až v pondělí a jestli nebudou mít skutečně vážný důvod, tak do toho nejdu. Kdybych neřekla o VVV v rodině, tak mám svatej klid, příbuzné takto nikdo nebuzeroval.
Jj, jen mozna je nutne, aby gynekolog mel s Gennetem nejakou smlouvu. Nebo se v Gennetu registrovat jako pacient. To nevim.
Ja tam na testu byla, protoze mi prvotrimestralno screening vysel osklive. Je mi 41. Cekala jsem sice vic nez 2 tydny, ale v mem veku lepsi nez plodovka. Vysledek ok, termin 7.4. ![]()
@Nataaalka Jj, naše první. A vzhledem k věku také poslední, takže mám pořád nějaké obavy. Ale to asi každá maminka
Když se konečně ukázalo z krevního testu, že chromozomy jsou okay, tak mně čeká screening na srdeční a růstové vady. Takže pořád tak trochu stres… A mezitím samozřejmě čekám na první pohyby. A protože s tím nemám zkušenost, sotva poznám, co vlastně v břiše cítím
Snažím se na to nemyslet, jestli se mimčo hýbe nebo ne. Teď jsme 19tt, tak třeba to bezpečně poznám za týden.
@Octopus46 obavy má člověk pořád. mám rizikové, nyní 16 týden- TP konec dubna. Pohyby asi už budeš cítit. Já zatím asi ne. Také čekám první, tak nevím.
No ještě třeba potom stihnete druhé. Dnes není pozdě.
@Nataaalka Kolik ti je? A na prvotrimestrálním screeningu jste už byli?
@Nataaalka 32 je krásný!!
To jsi zdravá, mladá mamina
A jak dopadl screening? Pohlaví jste viděli?
@Octopus46 Tak to vůbec nemusí být poslední, moje kolegyně teď měla druhý ve 35 a další čeká v 35 teprve první a chtěla by dvě, takže v pohodě ![]()
@Octopus46 zatím je vše v pořádku. Pohlaví zatím vědět nechceme. Třeba až v tom 20. týdnu?
@Zaluzie taky si myslím, že by se dalo stihnout i v 43 letech ještě další. Znám takovou maminku.
@Nataaalka @Zaluzie Určitě máte pravdu holky. Ale v mém věku jsou to opravdu nervy. Nejen, že se nedařilo rok a půl, ale navíc trisomická rizika v tomhle věku jsou obrovská a každý rok se to zhoršuje
Ale máme radost, že zatím se daří a mimčo je v pořádku…
Jen abych už konečně cítila ty pohyby ![]()
@Nataaalka To je mi líto, že máš rizikové. Drž se, tedy oba se držte! ![]()