Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
Tak jsem 12+3tt, je to naše první těhotenství, ale mam takove dotazy. Jsem tlusta, jako fakt dost ale je normalni ze uz ted se zatahuje břicho hůř? Nedokazu zatahnout svaly tak jako dřív. A jeste jeden mam, boli me strasne v třísle, jako kdyz ma clovek namozeny sval. Znate to nektera?
A nakonec přikladam fotku z UZ, ktery byl v 10+1tt.
@ZoePrime také jsem poprvé těhotná a mám to úplně stejně, asi od 12tt mi nešlo břicho zatáhnout, asi 14 tt se udělal takovej spodní špek a teď v 15 tt už je to taková ta těhotenská boulička pod pupíkem…
jinak škubání a tahání v tříslech mám také, občas mám pocit, že když jdu, tak jsem si tam skřípla nějaký nerv a pak to zase povolí… ale nějak jsem to neřešila, někde jsem četla, že je to normální, ale už samozřejmě nevím kde.. ![]()
@Nina.Praha Sem rada ze nejsem cita, za me za boha nebude videt tehotenstvi driv jak v 7-8 mesici, ale zatahnout bricho za boha nemuzu. Zacala sem hubnout, zjistili mi vyhrezlou plotynku a tak jsem se na to vyprdla a rekla ze tehotenstvi az zhubnem. No jenze nase mimco melo jiny nazor
Trislo me boli asi treti den ale taky to moc neresim jen sem chtela info zda v tom nejsem sama ![]()
No mne brucho tiež už vyšlo von, nikto si to síce nevšimol zatiaľ, ale ja to teda vidím a s jeansami som sa už načisto rozlúčila. Obliecť ich oblečiem, aj zapnem, ale neskutočne ma tlačia, aj mimčo mi dáva najavo, že tento druh oblečenia sa mu nepáči. Úplny diskomfort. Inak na začiatku tehu som mala menej kíl ako za normálnych okolností, teraz je to už cca kilo a pol až dva hore. Tlaky mám aj ja. Hlavne keď sa rýchlo postavím… to ako keby som schytala elektrikou do brucha, nikdy pre tým sa niečo také neobjavilo Tiež je to moje prvé tak tiež neviem či to má byť…ale keď to máme všetky, tak je to asi ok
@Tina69
Už sem přišla na to že jakýkoli píchnutí či tlačení je normální ![]()
Hlavně se nestresovat a na všechno prdět. Zhubla jsem dokonce kilo od začátku
A prý je to v pořádku (tak sem tlustá
). Dítě si vezme co potřebuje + jím vitamíny. Jen mne lehce šokovalo, že pod nánosem špeků dokážu rozeznat, že se tam něco děje, jelikož to břicho prostě nezatáhnu tak jako dřív. A že tlouštíci jsou na to zvyklí, aby pusobili hubenější. A co nevolnosti trápí? Já osobně si myslím že se jich už nikdy nezbavím.
@ZoePrime ahoj, ja jsem taky tlusta, takze jsem si rikala, ze to dlouho nikdo nepozna, ale to bricho je proste jine nez normálně
a to jsem teprve 10+3
@Honeys
No já už si kolikrát řikám jestli nejsem blázen, snažili jsme se nějakou dobu. Ale prostě ted mám vanu, která nejde zatáhnout
A to máš ještě termín v dubnu?
Ahoj holky, termin mam 28.4., pridavam se k vam
je to taky moje prvni tehu a jsem neskutecne rada, ze nejsem sama, koho trapi ty narazove bolesti v podbrisku. Kolikrat se chci jen otocit na posteli a je to jako zarazeny nuz v brise.. ale vzdy jen na chvilicku. Co se tyla nevolnosti, skoro 4 tydny jsem zvracela zhruba 5× denne. Ted je to tyden, co se to zlepsilo.. Pred otehotnenim jsem mela 47kg, dnes uz temer 50kg, brisko je uplne vyfoukle a dost lidi si ho uz vsimlo.. je to zvlastni
zitra jdu po trech tydnech na gyndu, doufam, ze bude vse v poradku. Uz od 4.tt mam prisne zakazany sex kvuli krvaceni, takze 6 tydnu abstinujeme a doufam, ze po prvnim trimestru zakaz zmizi..
jinal 21.10. jdu na uzv screening a moc se tesim, az prcka uvidim. Pry se obcas uz pozna i pohlavi, kdo vi…
preju vsem pohodovy mrazivy den ![]()
@ZoePrime vychazi mi to na 30.4. A zitra jdu na kontrolu, takze snad se dozvim vic a hlavně doufám že bude všechno v pořádku ![]()
@Honeys
Budu na vas myslet urcite bude vse v poradku a jen tak mimochodem 30.4 mam narozeniny ja
a manzel 18.4 a nam dali termin 16-22.4 ![]()
@ZoePrime muzu se zeptat kolik ti je? Mne je 35, v prosinci mi bude 36, a je to moje prvni těhotenství, takze mam vitr z toho, ze nejsem ideální prvorodicka ![]()
@Honeys
Nikdo neni idealni prvorodicka
ber to hlavne s klidem, vsichni se stresuji a to je mnohem horsi. Me je 25 jsem idealni prvorodicka věkem, neidealni obezitou a taky to ted mam na haku. Hold se podarilo i kdyz jsme ted nechteli a hubnout uz mi zakazala doktorka.
Tak mam do porodu vymluvu, ale stejne hubnu pac jim mnohem min, jelikoz mi ten prcek dela v břise hroznej bordel se strevama
a po porodu hezky zase zacit hubnout pac mam ten zacinajici vyhrez plotynky.
@ZoePrime tak ja v lete zacala chodit cvicit kruhak a byly videt i výsledky, ale jakmile jsem zjistila, ze jsem těhotná, tak jsem prestala, protože mi to za to nestoji a nechtela jsem si nic vycitat a stejně jsem byla pak unavená, ze jsem byla rada, ze zvladam základní veci
.. Ted se chci vratit aspon k joze…
@Honeys
Tak ja zhubla jen trochu a pak sem sla na rentgen a rikam sestre ne ne nejsem tehotna
to bylo ve čtvrtek a v utery pozitivni test. Podle gyndařky to nevadi v tak nizkym tydnu, by jsem pry potratila ![]()
Tak jsem po kontrole… Vse v pořádku
, dostala jsem prukazku a mam i fotku ufounka
… Za 14 dni jdu na screening