Poradna duly
Jana Čurdová
Pusíku, díky za přání, určitě si to náležitě užiju
Teď mažu do autoškoly, příště napíšu víc ![]()
Krásný den všem!
Euphobio, take preju uzasny a krasny den, at Vam vse vyjde vcetne pocasi.!!! Hlavne nepij nic s kofeinem a teinem, co zadrzuje vodu, ale jinak radsi pij vsechno, at jsi fit a svezi. To by za to nestalo, aby ses kvuli tomu pak nekde poskladala!
Ahojte, preju pekny den vsem!!!
![]()
Ahoj holky!
Vítám novou maminku Lindu ![]()
Euphorbia přeju krásnou svatbu a hezky si to užívej i s mimískem v bříšku ![]()
Pusíku já mám nějaký divný metr máme stejný TP a mě to počítá jinak než tobě
no nic řídím se tím Tvým ![]()
no a to je všechno co si pamatuju tak hezký sluníčkový den i když u nás je už pod mrakem ![]()
jo holky a budete si pro míma pořizovat šátky na nošení?pokud jo jakou značku?
Ahojky děkuji všem za milé přivítání...... ![]()
Euphorbia taky Vám přeji krásnou a ničím nenarušenou svatbu a ať se Vám ve společném životě moc daří a hlavně krásné a zdravé miminko ![]()
Jinak k šátku, pořizovat nebudu neb miminko bude více méně na zimu zvláště tu u nás v horách a asi bych ho tu vůbec nevyužila
jinak si myslím že je to supr věcička........ to spíš pořádný fusak
Dnes jsem byla na kukandu v polsku na kočárky a opět jsem trošku změnila názor, nebo to spíš bude dilema takže ještě uvidíme.....
taky jsem dnes spozorovala první boule na břichu takže už ty kopance jdou fakt nejen cítit , ale-i vidět
Všechny moooooooc zdravím!!!!!!!
Ahoj holky,celý den mi nešel internet.Tak Vás čtu až teď večer kdy konečněje vše OK.
EUPHORBIA:přidávám se také do řady gratulantů a přeju všechno nej,hlavně počasí a do života mnoho,mnoho štěstí,lásky a porozumnění.
Taky jsme s manželem uvažovali o svatbě v květnu,ale potom jsme zjistili,že tam kde chceme být oddáni mají celý měsíc volno.Brali jsme se po 10 letech a chtěli to mít na den kdy jsme se poznali.Nakonec jsme se vzali až v září a za dva měsíce jsem mohla být hned vdovou,jelikož mi manžel spadl ze střechy a né zrovna moc dobře.Ale to sem vůbec nepatří.
Lucie 1977: šátek kupovat nebudu,je to výborná věc,ale v létě miminku je zbytečně vedro a v zimě zase velké přechody ze zimy do tepla a obráceně.Měli by si to pořizovat maminky co jsou zcela zdrávy s páteří a kyčlemi a to zrovna není můj případ.Tak že ho kupovat nebudu.
Pusíku chápu Tě že kočárek zůstane raději doma,já ho taky ke tchýni nedala a radši jsem si ho odvezla k mému dědovi a tam počkal než se Toník narodil.
Opatrujte se a ahoj zítra?
Krsáné ráno,
Lucí já když jsem si dělala metřík tak jsem tam zadala datum z UTZ v 8tt a to vypadlo na termín 2.9, takže počítá míň. Termín kterej mám teď podle genetickýho je 30.8 takže dnesk jsem 23+6. Zítra bude ukončenej 24tt. Takže se definitivně přesouváme z ryzika potratu do ryzika předčasnýho porodu. Doufám , že ani ten se konat nebude. A dočkáme se toho 30.8. ![]()
Jo ještě k šátkům , klokankám a nosítkům. Nebudu ho pořizovat, dítě by až do 3 mněsíců nemělo být dýl jak půl hodiny ve skrčený poloze. Páteř je v té době chrupavčitá a křivila by se. Nejideálnější je rovná podložka. Ono se sice mimčům v té skrčené poloze líbí, ale ideální rozhodně není. Takže když bude nejhůř , budou prdíky tak si na chvilku vypomůžu houpáním v autosedačce, a pak raděj hezky v leže v postýlce budem masíraovat bříško. I to lehátko s hrazdičkou míním koupit až pozděj, podle situace nejspšíš to od Fisher Price, ale zatím nejsem úplně rozhodnutá.
Ahoj ano souhlasím ,že by miminko nemělo být ve skrčené poloze déle.Já když jsem začala ve třech měsících chodit s Toníkem na Vojtovu metodu,tak mi tam důrazně pan doktor kladl na srdce,že ani v autosedačce by dítě nemělo být zbytečně.Myslel tím to vajíčko.Nejlepší je pevné a tvrdé pod miminkem,tím myslel korbu kočárku.Říkal,že za ním potom chodí maminky s pláčem,že dítěti zjistili křivou páteř a že to hodně dělá používání autosedaček místo korby , když jedou na procházku a miminko v autosedačce tráví více času.Přednášky které jsem dostávala pokaždý byli docela poučné,kladl mi i na srdce zá:,–(ně neposazovat násilím dítě- až si sedne ,tak si sedne a může to být třeba i v 8-9 měsících.Hlavně se neřídit nějakými nesmyslnými tabulkami kde píšou že snad na 6 měsících by dítě mělo samo sedět.Je pravda,že Toník mi vydržel v korbě do 10 měsíců a v pohodě.Bylo teplo,tak jsem mu rozepla boudičku,aby mohl krásně koukat ven a byl moc spokojený.Tak jenom co se týče miminkovské páteře a maminky co moc spěchají aby náhodou jejich mimčo nebylo moc pozadu od ostatních.Každé dítě je přeci jiné.
dobré ránko!
díky za reakce na šátky.
už nevím kdo se ptal na to s tím pejskem,ale my máme zlatího retrívra a hned jak jsem přijela z porodky tak jsme mu malého dali poňufat a on ho vzal jako že je teda náš a od té doby ho hlídá
hlavně když jsme došli z procházky tak ňafal o 106 jestli jsem ho dovezla z pátky a máme stejného.no,ale on děti prostě miluje všechny
no k těm autosedačkám mám kámošku a ta od narození jezdí na prochajdy s mimísem v autosedačce místo v kočáru už jsem se jí ptala proč a ona říkala že jí tam malá líp spí.tak už se do toho nepletu mimís má měsíc tak jsme zvědavá jak jí dá do kočáru co bude říkat.
Pusíku aha no nic tak hlavně že víme ve kterém jsme týdnu samy to je důležité. ![]()
Euphorbia jak dopadla svatba mladá paní?
Lindo a odkus jsi?
Lucie1977 píše:
jo holky a budete si pro míma pořizovat šátky na nošení?pokud jo jakou značku?
AHOJKY JÁ SI KOUPILA MULTIFUNKČNÍ VAK NA NOŠENÍ (EMITEX ; O-2
ROKY), ZA 590,– (není to klasický šátek- i když ty bývají ještě dražší ;o((..ale snad poslouží podobně- prý je dobrý na diskrétní kojení, a snad lze použít i jako zavinovačku..)
http://www.alenkaobchod.cz/…69923266.jpg /> http://www.alenkaobchod.cz/…69923266.jpg
http://www.kamilka.cz/…x/EMVAK1.jpg
Janniah píše:
Ahojte holceny,
no ja porad nejak neverim tomu vcerejsimu UTZ, ze to je kluk. Prece vetsinou tam ten pytlik tak plave, ne? A my jsme sice videli takovou boulicku a taky tam bylo neco jako pindik, ale zdalo se mi to hrozne velike na takoveho drobecka. Pindik je prece malinky, ne? No nevim, necham se prekvapit, treba se jeste podari to videt.Ted me napadlo, ze mi vubec nekontroloval pusinku. Mimi melo taky rucicky pred pusou, tak ani neni overene, jestli nema treba rozstep pusinky..musim se zeptat Mudr, jestli to overime jeste priste, nebo jak. Ale snad to je ok.
Mejte se dceeerky:-)
já byla taky včera na UTZ na bulovce, nechali jsme si konečně udělat foto- mává na něm;o)-ale stejně jsem se těšila na to 3d zobrazení(které na bulovce snad mají), ale ta fotka mi přijde normální- rozhodně není- 3d,4d (moc se v tom nevyznám
..jaký je rozdíl mezi 3d a 4d..??nevíte
…
Každopádně jsem se strašně moooc těšila na chlapečka..no a včera tam Dr. ten pindík ne a ne najít ;o)..a řekl nám, že máme holčičku!!!!
…moc jsem s tím už nepočítala- kočár modrej, vše do modra;o)..pár frajerských oblečku na kluka (např. nextový kapsáčky, kšiltovka a botičky;o)…tak to holt bude nosit naše malá slečinka- bude to prostě „spotovní typ“ holčičky;o)
…jo a taky si strkala ručičky všude, hlavně přes obličej..tak mi pan DR. zdůraznil, že ačkoliv se vše zdá v pořádku („plod bez zjevných známek VVV“…), tak UTZ není 100% metoda k odhalení všech VVV a chorob(dokonce jsem tam dostala i razítko s tímhle zněním,..tak se asi kryjou- kdyby něco…nám pusinku asi taky nekontroloval:o((asi proto,že tam strakala ty svoje ručičky;o)…taky zkusím příště se optat;o) ![]()
lindule2 píše:taky jsem dnes spozorovala první boule na břichu takže už ty kopance jdou fakt nejen cítit , ale-i vidět
…já ještě bouličky nemám
(jen sem tam je to cítit i zvenku, ale jinak nic..cítím to hlavně já- ale už se těším až to bude vidět;o) ..a to jsme ve stejném týdnu- kdy máš termín?..já prý 4.září…
Jani tak to už jsme tři se stejným termínem porodu 4.9. já,ty a Pusík tak jsem zvědavá jak ty naše míma ten termín dodrží ![]()
Díky všem za přání, svatba byla bez chybičky
Bylo krásné počasí (obřad jsme měli ve Viničním altánu v Havlíčkových
ech) a dokonce i moji rodiče byli hrozně milí, což se nestává každý den
Vydržela jsem od jedenácti asi do půl jedné, ale ke konci jsem už radši moc neseděla, abych tam neusnula.