Termín srpen/září 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
363
11.5.08 14:15
Lucie1977 píše:
Jani tak to už jsme tři se stejným termínem porodu 4.9. já,ty a Pusík tak jsem zvědavá jak ty naše míma ten termín dodrží :lol:

..jéé..tak to je super, minimálně jsme ve stejný fázi těhulenství, a to je fajn vědět, že je na tom někdo stejně..;o)
A jak na tom tedy jste?..fyzicky, psychicky..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
11.5.08 19:59

Ahoj , holky přeju krásný nedělní večer.
To se ten víkend krásně vydařil . Sluníčko svítilo, tak jak má.
Euphorbia tak jak je jako čerstvé novomanželce :-) Píšeš , že se vše vydařilo tak jak sis přála , tak to je bezva.
Janah, mně je momentálně docela fain. Jen se při procházkách docela zadýchávám a při úklidu ještě víc. Všechno mně trvá jednou tak dlouho a funím u toho jak hroch. Kopanečky už docela cítím silně, i bouličky se občas oběví. Nejvíc večer když chci spát, to si tam náš hošíček pořádá přímo zápasy.
Lucí já jsem fakt zvědavá kdy doporavdy porodím. Pan Dr na UTZ říkal že 30.8. a o 14 dní pozděj, jen kroutil hlavou jak rychle Filípek roste že už je to pořádnej kus chlapa. No ale mně je to asi daný geneticky. Jiřík mněl při porodu 4,20. Zrovna takovuo porodní váhu jsem mněla i já a můj mladší bráška dokonce 4,50. Jo a to jak já tak moje mamka měříme obě 163cm. Takže asi nějaká rodová dispozice pro rození obříků. Proto si myslím že ten termín 30.8 je předčasnej, ale né že by se mi nelíbil.
Už se vážně moc těším. V sobotu jsme dokoupily nábytek do dětskýho pokojíčku, když tam teď budou kluci dva aby mněli hodně místa. Pokojík je velikej takže se alespoň zaplní a zůtulní. V úterý ho dovezou. Takže další víkend budem malovat a pak skládat. Teda spíš manža a Jířík , já budu jen odbornej poradce. Z velkých nákupů už mně chybí jen monitor dechu a kolotoč nad postýlku. Ten bych chtěla s tím světýlkem a promítáním na strop, takže teď musím chvilku šetřit, ale do porodu, je ještě čas takže ho pak asi koupím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
12.5.08 13:25

Ahoj Holky, to mame letni parak, co?
Odpol jedu na vylet za kamoskou kousek ke Zlin a budu tam az do zitrka, protoze je momentalne sama s malym spuntem doma, tak neco vymyslime.

Zatim ahojte a pozdravujte male sportovce v brisku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
12.5.08 13:27

Ahojky holčiny,
tak už máme vybraný a objednaný kočárek. Bude červenej s šedou a s autosedačkou ve stejný barvě. Je super!! Taky jsem si dneska koupila těhu košili, ale jsem v ní jak bílá paní!! Je mi dlouhá a radši jsem vzala trošku větší.

Euphorbia velká gratulace novomanželům. Hlavně, že všechno dopadlo podle tvých představ. Byl to přece tvůj velký den.

Pusíku tak to je super, že už to největší a nejdražší máte za sebou. My teď budeme předělávat ložnici, takže jsem musela přestat s nakupováním jinak by jsme se tu nehnuli.

Já mám termín 19.8. ale říká se, že prvorodičky přenášejí takže se k vám možná přidám a bude to začátek zaří???? Moje mamka má narozky 5.9. takže by bylo hezký dát jí k nim vnučku! :D

Opatrujte se i mimíšky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
12.5.08 13:32

Maufko já nepřenášela rodila jsem 38+0 tak to mě překvapilo a nakonec jsem byla moc ráda než furt čekat kdy to příjde.pevně věřím,že druhé mimi nebudu přenášet je to záhul na nervy kámoška přenášela 10-dní.

Jani já kdybych enměla pohyby a sem tam nějaké to píchnutí v boku,ale fakt silné tak ani nevím že těhu jsem :lol:

Pusíku neboj ty ULT nejsou moc přesné,třeba nebudeš mít velké mímo,ale když to první byl takový chlapák tak kdo ví :P jaký bude Filípek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
12.5.08 13:38

Lucko taky bych radši nepřenášela. Ale líbil by se mi datum 20.08.2008.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
12.5.08 17:33

Ahoj holky, tak jsem dnes byla v tom pařáku shánět Toníkovi sandálky.Je to tedy něco, nemají zrovna sandálky ty co se mi líbí a nebo zase mají velkou-malou velikost,ale tu co potřebujeme ne a ne.Musela jsem nakonec vzít modré a ještě na suchý zip,jelikož se mu dost paří nožička.Bylo to akutní.
Janiah hezky si to užij a opatruj se.
Maufko:jakou jste si vybrali značku?
Taky jsem přenášela a to přesně 13 dní.Plánovala si které datum by bylo nejlepší.Nakonec si datum Toník vybral sám 15.8. -na můj a mamky svátek.Byl to ten nejkrásnější dárek k svátku jaký jsem mohla dostat a že na svátky a jejich slavení moc nejsem.
Začala jsem pokukovat trošku po kočárcích,ale nevím .Zjistila jsem že bychom potřebovali jen hluboký kočárek,sporťák moc ne ,jelikož mám golfky.Uvidíme co vymyslíme ,v něčem mimíška vozit musím. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
12.5.08 20:02

Ahojky mamky, tak jsem Vás přišla pozdravit.
takže termín mi vychází na 6.9. tak jsem taky zvědavá nerada bych taky dlouho přenášela to radši pár dní dřív, když to člověk ještě tak nečeká, s Nikčou jsem přenášela 4 dny tak to ještě šlo :roll:

S těma pohybama jsem to přechválila ten náš klučík o víkendu nějak zlenivěl, až jsem měla strach, ale teď zase kope tak doufám , že je vše v pořádku asi ještě moooooooooc místa, nebo jen spí, no kdyby mu to vydrželo tak bych se nezlobila :lol:

maufko a jaký kočárek máte teda vybraný dej odkaz mě už z toho hlava přechází, fakt teď nevím, ale mám dva favority :wink:

Lucie77 ptala ses od kud jsem , tak jsem z Jeseníku.

Euphori fajn , že se Vám svatba vydařila, i počasíčko jste měli nádherné tak to budou super fotky........

jinak všechny moc zdravííííííím a posílám pohlazení bříškům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
13.5.08 09:43

Krsáný den holky,
Jani užij si výlet a trénuj starosti o špuntíka.
Maufíku, bezva , to je úleva ¨že, když už člověk začíná mít ty věci pokupě. S tím přestavováním ložnice, to si máknete, my se v sobotu musíme vrhnout na ten pokojík. Taky to bude dílo, pomale začnu přebírat Jiříkovi věci , vytřídím malý oblečení, ale nejhorší budou jeho šuplíky do těch mu nechci lízt, ale budu ho muset přinuti přebrat, časáky papíry, a spousty starých sešitů a různých tajností co tam má. Už se moc těším až poskládáme ty další díly nábytku a já tam přestěhuju věci z ložnice aby tady bylo místo pro Filípkovy věcičky. Už tu mám pořádnej zmatek. Na skříni jsou krabice s plínkama, postýlka a včera přibyl sporťák.
Hako ten včerejšek to byl vážně šíleně dusnej den. My vyzvedli ten kočár a pak ho doma skládali. Teda byla to docela fuška to dát dokupy. Teď ho chodím co chvilka obhlížet.
Lucí no snad bude Filípek tak akorát, brala bych tak rovný 4 kg, to už je pořádný dítko , člověk se nemusí o něj tolik bát, má se k světu .
Dneska mně PPL doveze věcičky do postýlky, a nějaký dobrnosti a taky přivezou nábytek tak už se moc těším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
13.5.08 12:23

Ahoj holky,
Tak jak se daří? Já už druhý den šaším v práci na dvanáctihodinové směně a ze sezení mě ukrutně bolí záda, ale jinak se jako paní cítím perfektně :) Jenom se pořád občas představuju původním jménem a kolegové z toho mají hroznou srandu. Taky vám pár dní trvalo, než jste si zvykly?

Nemohl by mi někdo poradit, jak je to s odchodem na mateřskou 6 týdnů před termínem? Musí to být přesně těch 42 dnů nebo může být i víc. Kamarádka mě vybláznila, že by mi mohli zkrátit dávky, kdybych šla o pár dní dřív (cca 3-5, plánuju cestu na Moravu)..teď jsem z toho trochu zmatená, protože původně jsem se domnívala, že se to může stat jenom v případě, že žena odejde později? :o

Co se týče kočárku, zatím vůbec nemám čas o tom uvažovat, dodělávám VŠ, autoškolu a ještě chodím do práce, takže docela záhul. Zkušené matky mě varovaly, že co nenaspim teď, tak už nikdy..takže asi nikdy :D

Jestli je některá z vás z Prahy, uvítala bych tip na nějaký levnější bazaar s těhu a mimi oblečením, s definitivní platností si budu muset pořídit alespon jedny kalhoty.

Pohodový den přeje Euphorbia :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
13.5.08 13:57

Euphorbia, já hodně věciček obědnala z www.mimibazar.cz a jsem s nima spokojená. Mám nakoupený krásný soupravičky od Nextu, rifličky mikinky, a všechno za pár kaček. Chvilku trvá než se člověk zorientuje a najde si systém jak vyhledávat, ale stalo se to pro mně úplnou drogou, a mimiaukce to je přímo mor :-) Mrkni tam a uvidíš. Jo a Pražaček je tam hodně takže se určitě dá dohodnout i osobní odběr. Já takhle ulovila i dětskou postýlku a přebalovák. Všechny věcičky jsou fakt krásný a nezničený. Než od někoho nakoupíš mrkni jaký má hodnocení a pak se nemusíš bát.
Koukám že máš teda pořádnej zápřah, no alespoň ti to rychle utíká. Na mateřskou se zpravidla odchází na počátku 6tt před termínem porodu, a je v délce 28týdnů pokud odejdeš později máš ji zkrácenou na 22 týdnů ode dne porodu. Takž to asi vychází na stejno . O tom jestli můžeš odejít už dřív tu nepíšou, tak nevím. Třeba budou vědět ostatní holky. Já jsem bohužel na PN už od začátku takže ti neporadím , ale myslím že ti to nejlíp řekne tvůj gynekolog, ten to určitě ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
13.5.08 14:11

Ahojky,

Lindule my kočárek vybírali přímo v obchodě takže odkaz nebude :?

Hako jmenuje se Sprint nebo Sprinter 8O přesně nevím a od jaký je firmy 8O ti taky nepovím :oops: až budu mít do obchůdku cestu tak se tam zeptám.

Euphorbio tak to si teda hodně vytížená! Klobouk dolu :lol: Taky ti neporadím s odchodem mám rizikový a jsem v PN. Ale četla jsem, že standartně je to 6 týdnů ale dá se jít i 8 týdnů (teda jestli je to tak pořád).

Pusíku tak to se máte, že už vás to čeká teď o víkendu. Já už se děsně těším až tu bude stát postýlka načančaná a všechno bude připravený.

Zatím pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
13.5.08 16:30

Ahoj zdravím všechny.
Euphorbio:bydlela jsem v Praze,dokonce tam kde si se vdávala jsem často chodila s kočárkem a s pejskem na procházky.Je to krásný park.Co se týče Second handu,tak nevím,ale teta chodí do nějakého za I.P. Pavlova .Ale nevím kde to tam je přesně.Jinak než jsme se přestěhovali byl jeden na děti ve Vršovicích na Moskevské ulici a tam měli pro děti.Jinak neporadím.
S tím pracovním vytížením to moc nepřeháněj. Na mateřskou dovolenou se nastupuje jak píše Maufka.6-8 týdnů před porodem.Myslím že to tak nechali páni politici. :evil: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
13.5.08 18:53

Hako a Pusíku,
díky za odpověď. Co se týče oblečení na mimi, tam nebude problém, nejspíš budu bohatě zásobená od kamarádky a bratrancovy ženy :) Navíc sekáče procházím celkem cílevědomě, nedávno jsem narazila na absolutně neodolatelné lacláčky od Tommyho Hilfigera :)

Těhu oblečení ale nechci riskovat nakupovat přes net, mám docela nesouměrnou postavu (velký zadek a ještě větší stehna), tak bych nerada vyhodila třeba 500kč do kanálu…opravdu není v Praze specializovaný Second Hand na těhu věci? Mně opravdu přijde zbytečný vypláznout několik tisíc za pár kousků nového oblečení, které budu nosit tak tři měsíce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.08 02:26

Ahoj holky, moc vás tady zdravím,
tak jsem tu hoooooodně dlooooouho nebyla. Myslím tak 2 týdny určitě. No měla jsem si zase co přečíst.

Předně zdravím všechny další maminky. Mám termín první 2.9. druhý 4.9. a třetí 6.9. tak jsem zvědavá kdy to přijde. A Míša měl 15 měsíců zrovna včera - 13.5. To jen odpověď pro nově příchozí co se tu na termíny a věk dětí (blízko sebe) ptali.

Pusíku, díky za optání. Tak další utz už dopadl dobře. Cystičky co byli v té hlavičce se opravdu ztratili. Tak jsem šťastná jako blecha. Dokonce mi i doktorka udělala laskavost a přepla ten normální utz do toho 4D. A ještě mi udělala 2 fotky z toho 4D utz a to mě stálo pouhou 100kč. Takže asi se paní doktorka na genetice dobře vyspala, nebo jsem se jí líbila. Každopádně nám opět potvrdila holčičku. A ještě jsme se smáli, že jí zkouším. Že už mi to říkala v tom 20. týdnu.

Jinak už mám nakoupených 6 růžových bodyček a zatím končím, protože po klukách tady toho mam haldy. Sice je to v modrým většinou, ale to holčičce vůbec nevadí, horší by bylo, pokud by pak kluk musel nosit růžový. Takže s nakupováním je zatím konec. Navíc teď budeme kupovat 2 dveře a taky chci 2 stropní sušáky na prádlo (jeden do koupelny a druhý na balkon) a ještě mi manžel musí udělat síť přes celý balkon proti vosám…protože tady to lítá od těch keřů co máme pod balkonem. Je to hrůza. Loni jsem běhala s Míšou v autosedačce z balkonu do bytu a pak taky po bytě. Tak to letos nechci znovu zažít. Manžel mi teď o víkendu udělal zatím síťky na okna, ale s tou sítí na balkon je docela problém, protože všude mají role s maximální šířkou 1,4m a my potřebujeme 1,7m délu 3,5m. Takže píšu po výrobcích na internetu a čekám na odpovědi a ještě to i různě zkoušíme vymýšlet, jak by se to jinak dalo udělat (slepit, sešít…). Nebo jsme už taky přemýšleli, že koupím nějakou obyčejnou záclonu bez vzorku- jen očka a že jí tam dáme. Ale to si nechávám až jako poslední řešení.

No zas budu končit. Už je hóóódně moc hodin. Tak se mějte krásně a pappáááá Martina a kluci.

Jo a až si naskenuju do pc ty fotky z toho 4D utz, tak vám je také ukážu. Pořád se nějak nemůžu na ty fotky vynadívat. Je to úplně něco jiného než klasický černobílí utz kde jsou jen tečky černobílé.

Tak už opravdu papaaaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital