Poradna duly
Jana Čurdová
Jo a jinak kdo se chce podívat na moje fotoalbum, tak tady je adresa. https://www.emimino.cz/modules.php?…
A taky mě napadlo, že bychom si někde mohli vytvořit seznam nás a našich bříšek, termínů a později i porodů a tak dále. Už jsem to viděla, že to mají i na jiných diskuzích. Tak bychom se sice opičili, ale co, od toho jsme přeci z opic ne?
![]()
Tak bychom měli aspoň o nás všech přehled.
Martina
ahoj marti
chtěla jsem se zeptat na tom ultrazvuku 4D jsi byla kde v Přerově.
Já jsem objednaná do olomouce 29.5. na genetiku ale to je asi 3D ultrazvuk tak nevím jestli je tam nějaký rozdíl.Jinak máš krásné fotky a dočetla jsem se že dubeš mít holčičku tak to ti moc přeju a hlavně at je zdravá už máš jméno?Já jsem ted 17 týden na kontrolu du 20.5. jsem žvědavá jak dopadli trip test aj se docela bojím aby byli dobrý. ![]()
Ahoj ,ahoj,ahoj těhulky,nakoukla jsem ,jestli píšete jak o život a je to tak.
Já žehlím velkou haldu prádla,tak jsem si jen odběhla a odpočinula.
Také vítám Durexanku a lítání po úřadech ji vůbec nezávidím.Taky nemám nic moc nachystáno,tak nemusíš mít strach že si po zadu.Nemáme vybrané jméno ani kočárek,nevím zda-li koupit ještě jednu postýlku,nebo ne.Myslím že by Toník měl spát ještě v postýlce-tak přemýšlím a nevím.Vypráno taky nemám ,přetříděné věci už vůbec ne,vymotávám se z přestěhování a ukládání jiných věcí (a to ještě nemáme skříně a asi jen tak nebudou). ![]()
Jak psala Martina o penězích:já tu nikoho nechci zatěžovat našimi finančními problémy,ale my jsme na tom teď dost bídně.Manželovi neplatí zákazníci jak by měli a jsou v tomto dosti nezodpovědní.Je to pak vidět na našem živobytí,ale to nikoho nezajímá a moje mateřská samozřejmě na to nestačí.Spíme zatím na matracích,ale postel bude (mamka nám ji chtěla koupit,tak se už vyrábí).Se skříněmi to je horší a asi jen tak nebudou.Vše máme po krabicích,jen Toník má svoji skříňku (komodičku).Jsme bez záclon a garnyží,ještě že jsou v oknech žaluzie.Taky nevím kdy se toto bude moc nakoupit a z útulnit.
Jinak já peru od začátku v prášku Forsil Clear.Je pro děti i dospělé,alergiky.Používám normální aviváž od Toníčkova narození a žádný problém jsme nikdy neměli tak super.Tento prášek ale nekoupíte , objednávám si ho u jedné pani,která má doma velkého alergika.Jsem s ním nadmíru spokojená ,protože vypere opravdu všechno.Teď si připadám jak reklama na prací prostředek. ![]()
Zítra odjíždíme oslavovat mé švagrové na chatu 30 let.Tak tu nebudu.Musím dnes zabalit a vše připravit.Páni toto letí.Když jsem začala chodit s manželem bylo ji 15 let.Čas nezastavíme.
Holčiny tak se opatrujte a odpočívejte.ahoj ![]()
Tak se tu hlásím v pracovní přestávce ![]()
Už mám vyžehleno a musím říct že jsem zatím s Lovelou spokojená. Naše ručníky co jsem tam dala jako testovací se krásně vypraly a halvně jsou teď hodně načechraný. Normálně peru v Persil gelu a to je na nich to vysolký froté takový slehlý . Uvidím jak se mně osvědcí Lovela dál, pokud by byla dobrá přejdu na ni i s naším prádlem. Je pravda že my máme všechno spíš jen propocený, takže ono je to celkem fuk v čem peru. Ale já si Persil na barevný a Ariel na bílý dost oblíbila. Ale cena Lovely je podstatně příjemnější, tak uvidím.
Durexanko, teda to stání na úřadech to je šílený. Sama jsem roky pracovala na pasovým, než to přšoupli od policie na magistráty, takže vím jak to na cizinecký chodí. Chudino to si tam teda užiješ.
Martinko díky za tipy na plínky, já jsem zatím nováček. To víš před 15 rokama sice byly papírový plíny ale při ceně 6-8kč za jednu a ptaltu 6500kč jsem si je nemohla dovolit. O těch Tesco jsem slyšela že jsou moc dobrý. Musím mrknout kolik stojí a taky je časem vyzkoušet. Vůbec si nemyslím že bys na dětech šetřila, co je drahý ještě neznamená že musí být dobrý. Já si tenkrát pro Jiříka nakoupila Johnson, tenkrát to byla novinak a byl hodně drahej. No a on z něj mněl příšernej exém. Takže souhlasím že je potřeba vyzkoušet co je dobrý a co ne. Tentokrát bych chtěla tu kosmetiku pro začátek koupit z lékárny, ale zatím nevím co ? Poraď, z čím máš zkušenosti co je dobré. Ráda bych nějaký ty míchaný olivový oleje, ale ani nevím jak to mám v lékárně říct
Jakou mám mít mastičku na zadeček a co na sebe na prsa ? Jo a prý je nějaká speciální věc na mytí, teda jen se naleje do vaničky, že se prý první 3 mněsíce nemá používat žádný mýdlo ani gel ?
Holky zkušený maminky, dejte nám tipy co pořídit ?
Hako já ti nevím, asi bych Toníčkovi koupila už velkou postel. My se stěhovali přesně ve stejný době jako ty. Teda myslím podle věku dítěte. Přestavovali jsem starej baráček a pamatuju si to přesně. Spávání na matracích , šetření , na kde čem. Každá koruna šla na cement a písek. Jo postýlku jsme v tý době museli vrátit, takže jsme Jiříkovi už kopily velkou postel. Byl z ní nadšenej . Ze začátku jsem mu dávala z boku křeslo a židli aby náhodou nespadl, ale moc se mu to líbilo. Musím říct že začal i líp spávat, cítil se ve velké posteli asi líp, nejspíš byl spokojenej že má tu možnost vstát , že není v kleci. Takže , já bych radila nekupovat druho postýlku a raděj už Toníčkovi koupit opravdovou postel. Uvidíš jak si to bude užívat ![]()
Nazdárek!
tak já jsem taky hodně dlouho kupovala Tesco plíny,akorát teď změnily asi výrobu a malý s nima začal mít problém tak jsem přešla na Huggies a jsem taky spokojená,ale musím je kupovat v akci bo jinak jsou o proti Tescovým dost drahé Tesco stojí 199,– v akci
Pusíku já od narození používám kosmetiku Nivea.a jsme spokojená.
na prsa si kup Bepanten můžeš ho pak mazat i miminku na dupku.to už si vem radši do porodky vůbec jsem netušila když jsem rodila že něco takového existuje ale v porodce dávali vzorky a jak jsem byla za to vděčná no a hlavně hodně prsa větrat,ale to určitě víš
Ahoj holky,
Plamínku, tak já jsem byla taky v Olomouci na té genetice- je to na dětské klinice v prvním patře. Je tam ten 4D utz. Mě ho v tom 20.týdnu nepustili, ale pak po těch 3 týdnech, jak jsem tam šla na kontrolu kvůli těm miminčiným cystičkám v hlavičce, tak pak ho doktorka pustila a já jsem tam furt říkala jaká to je krása to takhle vidět…až se jí mě asi zželelo a pustila mi to na tom 4D a udělala i ty fotky. Každopádně jestli to budeš chtít nahrát na video či dvd, tak jim to řekni hned „mezi dveřma“. Já to řekla až pak a měla jsem tím pádem už smůlu, protože po mě šli zase jiné maminky a samozřejmě by pak museli čekat další čas, než se mi to nahraje. Takže to buď necháme nahrát u naší doktorky na tom dalším velkým utz, který se dělá okolo 32.týdne, nebo bude naše další mimi jako jedninné bez videa, protože kluci to maj oba natočený. Ale je fakt, že zas kluci nemaj 4D fotky. Takže by si pak nemuseli závidět. Každý má něco. Jinak díky. Já jdu na kontrolu ve čtvrtek 22.5. a to jdu k jinému doktorovi, protože já vždycky chodila pátky k mé nové doktorce, ale zrovna na ten pátek 23.5. nemám hlídání Míši, takže to musím holt překousnout a jít k jinému. Myslím, že kdyby ti triple test dopadl špatně, nebo i jiné testy, tak by ti jistě zavolali. To tak dělávají. Ať jde třeba jen o nějakou infekci, která by se měla začít léčit co nejdříve. Tak to alespoň dělají u nás. Ale každopádně držím pěstí pro štěstí. ![]()
Hako, tak s tím jak spíte- takhle jsme to měli loni před mým porodem Míši a pak i po něm asi 4 měsíce. Protože jsme se přestěhovali asi 14 dní před porodem do většího bytu (bydleli jsme v 1+1 a tak jsme to vyměnili za 3+1) a taky jsme spali na matracích a neměli v ložnici ani skříňku. Jen obývák byl kompletní- ten jsme měli z dřívějška a Petříkovo pokojíček byl také kompletní- taky z dřívějška. A záclony jsme také neměli, také jsme byli rádi, že tu jsou ty žaluzky. Také nám tu předchozí majitelé nenechali ani garnyž. Vše jsme postupem času dokoupili a manžel vše udělal sám ( věšákovou stěnu do chodby na bundy…botníky na boty…Postel jsme jeli koupit do Olomouce a nakupovali ve slevách a nebo nakoupili suroviny a manžel to vyrobil (tyče na záclony, pc stůl…ale ten až teď). Jsou to maličkosti, ale když by to člověk měl kupovat, tak by třeba za tyče na záclony dal přes 500kč a takhle nás jedna vyšla na 150kč. Takže vím o čem mluvíš. Každopádně ti držím palečky, ať si to brzy zútulníte. A ten prášek opravdu neznám. Ale pokud jsi s ním spokojená a je hlavně pro alergiky, tak je asi opravdu dobrý. Je dobré nakupovat když už má člověk nějaké zkušenosti. Já se většinou totiž na nových věcech spálím- ať jde o cokoli. A užijte si pěkně tu oslavu. Dej si také jedno pivčo na mě. To můžeš- jedno ti neublíží.
Ještě k té postýlce- my jsme Petříka dávali do velké postele ve 2 letech- nějak okolo narozenin. Byl z toho také hrozně nadšený, jak tu psala Pusik. Připadal si už jako velký kluk. Takže pokud bude mít Toník v době narození sourozence 2 roky, tak bych asi 2. postýlku nekupovala. Jo a vůbec samozřejmě nikoho nezatěžuješ když píšeš o penězích. Vždyť proto je tu přeci ta diskuze, aby ses taky vypovídala ze svých starostí. A podělila se s námi o ně a také i o ty pěkné věci. Vždyť v životě nejsou jen ty hezké věci, tak proč nepsat i o těch horších. Držím ti palečky, a buďte zdrávi všichni.
Pusíku, ty Tesco plínky kupuju ty fialový- né ty bílý. Né že bych se chytla tý reportáže s tím hřebíkem v plínce, ale už i před tím jsem kupovala ty fialový- mají suché zipy na zapínání a ty bílé ne- ty maj normální lepící. Takýe když se mi občas stalo, že jsem měla mastné ruce od olejíčku, tak jsem pak tu plínku mohla vyhodit, protože mi nelepila, ale ta s tím suchým zipem lepí. Tak proto ty fialový.
Ariel jsem asi nezkoušela a Persil gel- asi jsem s ním moc spokojená nebyla, ale to fakt záleží na každém a hlavně na tom prádle. Takže myslím, že je také dobrý. ostatně vím, že ho používá hodně lidí- četla jsem o práškách nějakou diskuzi na mojedite.cz
Johnson- tak to prý maj porodnice zdarma a proto je to taková reklama. Slyšela jsem taky, že se po tom děti osypávaj. Já s ním teda nemám žádnou zkušenost. Já kupuju taky Nivea, Babylove z DM drogerie, Seba Med- ale ten je zbytečně dost drahý). Bepanthen je také dobrá mast jak na prsa, tak i zadeček. Sice tenkrát Petříkovi nepomohla, ale jak jsem psala, tak ani ty drahé plínky. Ale Míša už v porodnici začínal mít červený zadeček, tak jsem ho tam začala mazat tím bepantenem a druhý den měl zadeček zase normální. Takže mastička funguje. A pokud ne, tak má to dítko asi hodně citlivou kůži a to je pak třeba se poradit s lékařem nebo v lékárně. Určitě dají nějaké rady.
Tak se mějte děvčátka krásně. Já jdu zkontrolovat Míšu a pak se oblékneme a půjdeme pro Petříka do školky. Zítra zas budu prát jak o život, protože Petřík i Míša jsou stejný čuňátka
(možná už dnes- uvidíme co přinese manža z práce
)
Uvařeno máme- knedlo zelo vepřo, tak jen zase něco upeču- né něco, ale udělám piškotovou bublaninu s rybízem. Minulý týden jsem dělala jednu s třešněma a druhou se švestkama a pak ještě perník. Tak ať je zase nějaká změna.
Tak tedy papáááá Martina a spol.
Ahoj tak já ještě napíšu , protože mi to nedá.Díky holky,vy jste tak hodný,dokážete pohladit na duši a když to čtu,tak je mi hned lépe.Ať se jedná o cokoli.
Já kupuji jen PAMPERS,málo HUGIES a když tak ty zelené.Tesco pleny se nám neosvědčili,vždy když do nich načůral měl to jak balvan mezi nožičkami.Jednou jsem dokonce musela vyhodit půl balíku,jelikož nelepili a to jsem měla ty co doporučují.S Pampers jsem spokojená a snažím se je kupovat v akcích.
Jinak co se týče kosmetiky:na strie používám ENJA -Dermacol,Bonelu a teď používám Elasti-Q a zatím dobrý.
Na miminko: používám už jen Niveu a nekoupeme se ani teď v mýdle.Kupuji mu pěnu do koupele a může se to použít i jako šampón.Jinak jsem ještě používala Bübchen a byl taky dobrý.Od Jonshona nepoužívám nic,nevyhovoval nám.
Bepanthen je výborná věc na popraskané bradavky a opruzenou prdelku.Toníkovi vždy pomohl.Je prý dobrá ještě na zadeček nějaká Rybilka,ale neznám ji.Prodává se v lékárně a prý smrdí.
Ahoj maminy ![]()
Doufam, ze jste si uzili teply vikend, kdyz dneska mame hnusne zatazeno
Tady bylo krasne a docela tropy. V sobotu jsem byla s nasima na vylet v Olomouci kvuli venkovni dlazbe a pak jsme zajeli do zahradniho arboreta Horizont do jedne vesnicky za Olomouci. Kdo nezna, doporucuju, je to tam jak v raji, pripadala jsem si jak nekde v tropech, protoze tam maji i palmy, vodopad a ve vode hejno koi-kapru, papousky, kozy s kuzlatky, spoustu krasny stromu a rostlinek. Taky skvela restaurace s profi obsluhou.
Vcera jsme stihli zajit na jeden soukr rybnik a chlapi se pokouseli ulovit kapra nebo jinou potvurku, ale pak se docela ochladilo a zacalo kapat, proto jsme radeji sli. Tak tak jsme dosli domu, zacal pekny lijak.
Rano jsme koupili krasne jahudky, tak jsem jeste vecer udelala piskotovy dortik se smetanou a jahodama a kokosovym pudingem. Nemohla jsem se dockat do rana, ale ted uz si pochutnavam, je vyborne vychlazeny, asi moc dlouho nezustane
![]()
Dneska jedu zase na kontrolu, tak snad to bude OK. Mimi me v noci tak zkopalo do mocaku, ze jsem se malem pocurala ![]()
Holky, opatrujte se moc, ja zase pisnu. Tento tyden by mi mela prijit dalsi varka mimoblecku pro naseho skritka, uz se tesim. Ty co mi uz prisly jsou moc krasne, snad to vynosime. Suplicek uz se mi plni ![]()
Pa, pa
![]()
Krásné ráno holčinky, teda v Brně zataženo a chčije a chčije ![]()
Ale co alespoň se zalejou lesy a třeba porostou hříbky ![]()
Luci, Martinko, Hako děkuju moc za vaše rady.
takže bepanten kopím to je jsný, plíny z Tesca vyzkouším, díky za ten tip s těma suchýma zipama. Já právě pamatuju že dřív byli jen ty s lepkama a tak jak je člověk jednou rozdělal už byly na vyhození, a mastná ruka … Jsem ráda že už ty plíny nejsou teď tak drahý a člověk si je může dovolit.
Hako jak si psala o té rybilce, tak na tu jsem si vzpoměla, je fakt úžasná, smrdí jako čert rybyma, ale pamatuju že Jiříkovi moc pomáhala. On byl takový to extra citlivý miminko , u každýho přebalení jsem ho musela umývat vodou ne těma ubrouskama a natírat a plíny jsem žehlila celou dobu dokud je nosil. Jedna nevyžehlená a bylo zle. Jo a Seba med, si vzpomínám bylo to to jediný co jsme mohli. Díky moc že jste mně to připomněli. Zkusím taky tu Niveu. Na strije, jsem používala Bonelu ale vůbec nepomohla a tak mně manža koupil Vichy a stojí taky za ho… ![]()
Ale nejspíš je to tipem kůže a vrozenýma předpokladama, takže prostě asi nic nenadělám, každopádně jak tu předraženou mrchu dopotřebuju , tak asi zkusím něco z těch dalších krémů, hlavně s rozumnou cenou. Můj manža dřív pracoval pro kosmetickou firmu a tak je zblblej, z drahých značek. Toho poslat pro řasenku tak mně přinese Lancome nebo Esté Louder, ( ani nevím jak se to píše) Na utrácení teď není vhodná doba. Já stejně říkám že z vrany kanára neuděláš ![]()
Jo jinak máme vymalovaný, manža se synem se činily, poskládanej nábytek no paráda. Musím říct že jsem toho moc nedělala. Teda utírala po nich ze zemně kapky, aby se to pak nemuselo moc drhnout a tak , malým válečkem udělal místa kolem zásuvek a rohů a lišt. No ale stejně jsem totálně vyřízená. Večer jsem ležela a děsila se aby se třeba nedostavily kontakce, nebo tak něco. Záda mně bolely šíleně a pořádně mně taky bolej stehna od toho čupání se zátěží. Dneska mně čeká ještě uklidit záchod a koupelnu a všude vysát a vytřít. Ale už jen od prachu. Pokojík je hotovej už jsem tam i přenosila věci z ložnice a tady v ložnici si vyrovnala věcičky pro Filípka. Ještě že jsem to malování udělali teď , mám obavy že to se mnou bude týden od týdne horší, za chívli se budu jen kulit. Jen doufám že ta víkendová akce manžu nebude stát body u zkoušky , zítra má posední a pak už státnice. To by mně moc mrzelo. On chce hned pokračovat, dál a tak potřebuje jen A a B aby nemusel dělat přijímačky. No tak snad to zvládne.
Jé já se teda rozepsala, omlouvám se ![]()
Jdu na ten uklid. pááááá
Pusiku, ja mam skvely olejicek od K.Hadka, vypada to, ze vydrzi az do konce tehu. Stoji kolem 210kc, voni moc prijemne a je uplne bez konzervantu pouze ze samych za studena lisovanych oleju. Jmenuje se Masazni olej Mutissol Extra, krasne se s nim natira, nejlepe jeste na vlhkou pokozku briska, ale muzes i prsa a boky
Je fakt, ze je to i o tipu kuze, ja jsem mela vysportovane bricho, tak asi pruzi, zatim problem nemam, uvidim ke konci tehu, to bude jina zatez na spicek
Ale doporucuji!
Ahojky holčiny,
celý týdne jsem se neozvala, ale malovali jsme celý byteček a tak jsme měli i odpojený počítač. Te´d už zbývá dopřebrat a douklidit pár krabic a máme byt jako ze škatulky. Ale uf jsem ráda, že je to za námi
bylo to docela náročné
i když manža je zlatíčkoa spoustu věcí udělal sám a moje mamča mi umyla okna a dveře, to bych fakt nezvádla.
Pročtu Vás co jste všechno napovídaly a ozvu se. U nás je vše v pořádku. pa Maru
Ahoj holky,
vidím, že se žádná nenudíte
Pusíku, to máš teda zápřah! Při posledním vytírání jsem se už kvůli bříšku skoro plazila po podlaze, asi přejdu na mop
Anebo bude podlahy mýt manžel, to je ještě lepší varianta ![]()
Jinak deštivé počasí mi vůbec nevadí! Poprvé v životě je mi horko, i když ostatní se choulí do svetrů ![]()
Proti striím osobně doporučuju tuhé masážní oleje od Lush, božsky voní a nikam se nevylejí.
Z výběru kočárku začínám být mírně zoufalá, i když zatím nemám čas se tím podrobně zabývat, totálně protichůdné rady ze všech možných stran mi už předem zadělaly na pěkný guláš…
Ahoj těhulky
Moc vás všechny zdravím.Tak zítra du na kontrolu jsem objednaná na 9 hodinu nevím proč ale vždycky mám strach aby bylo vše v pořádku.
Marti tobě moc děkuji za odpověd,zítra se dozvím jak dopadli trip testy.
Jinak se taky zeptám ohledně té genetiky.Vůbec nevím co mě čeká a jak to probíhá.
Jinak jsem se chtěla zeptat stoho mimibazaru si to necháváte posílat na dobírku?Mě se tam taky libí spoustu věcí ale nemám stím zkušenosti většínou chcou prvně poslat na učet peníze a potom prý to pošlou no ale kdo mě zaručí že mě to pošle a taky to co zrovna chci.
Moc děkuji za odpověd.
ZÍTRA MĚ PROSÍM DRŽTE PALEČKY I NA NOHOU DĚKUJI
Pusik píše:
Tak se tu hlásím v pracovní přestávce
být dobrý. Já si tenkrát pro Jiříka nakoupila Johnson, tenkrát to byla novinak a byl hodně drahej. No a on z něj mněl příšernej exém. Takže souhlasím že je potřeba vyzkoušet co je dobrý a co ne. Tentokrát bych chtěla tu kosmetiku pro začátek koupit z lékárny, ale zatím nevím co ? Poraď, z čím máš zkušenosti co je dobré. Ráda bych nějaký ty míchaný olivový oleje, ale ani nevím jak to mám v lékárně říctJakou mám mít mastičku na zadeček a co na sebe na prsa ? Jo a prý je nějaká speciální věc na mytí, teda jen se naleje do vaničky, že se prý první 3 mněsíce nemá používat žádný mýdlo ani gel ?
Holky zkušený maminky, dejte nám tipy co pořídit ?
H
jestli můžu tedy zkusit poradit..na johnsson bacha- ze začátku nepoužívat!..prý se často vyskytují ekzémy, alergie…také dle rady mé porodní asistentky nepoužívat ŽÁDNÉ BYLINNÉ přípravky- tzn. ne heřmánek (alergen), atd..já bych ani ten olivový olej ze začátku nepoužívala..já si zatím koupila něco od „sebamedu“, a taky od „chicca- il bagneto“..také mi někdo dal minivýrobky pro mimi od „Lavery“(přírodní kosmetika)…
na prsa a zároveň na zadeček si pořiď BEPANTHEN (nebo levnější Calcium-panthotenicum)
A na STRIE můžu velmi doporučit ELASTI- Q -original (z lekárny, cca 130,–)-je relativně levný a opravdu dobrý!!!…mám ještě WELEDA olej na strie (dost drahý, cca 330,– dostala jsem ho v lekárně jako dárek- za body), ale přijde mi dost mastný- tak kdyby někdo chtěl.., jinak je prý oblíbený..?!
Ahoj, zdravim opet v tom skaredem pocasi, ale co nam tehulkam muze zkazit radost, kdyz mame svoje briska, ze? ![]()
Plaminku- z toho mimibazaru posilaji maminy opravdu zpusobem, jakym pises, ale zatim jsem nemela negativni zkusenost. Jakmile se pripisou penizky, posilaji ihned balicek. Precti si vzdycky reference v hodnoceni a sama poznas, jestli to za to stoji a taky to lze posoudit z komunikace s prodavajici. Nechala jsem si to poslat zatim trikrat, dva balicky uz dorazily a dnes nebo zitra cekam treti. Postup je tedy jednoduchy, vybrat, odeslat inzerentovi zavaznou objednavku, ona Te zkontaktuje mailem, domluvite se na podminkach, pripadne predate adresu, ona sdeli cislo uctu, ty posles penizky (ja jeste zasilam hned potvrzeni o zaslani z banky pro kontrolu) a ona vetsinou do dvou dnu posila balicek. Samozrejme je super je mit internet banking nebo expresni linku, jinak by se mi takhle platit takhle nechtelo, protoze jsou v bance zbytecne poplatky, ale to uz ma dneska snad kazdy ![]()
Euphorbio, ja taky jeste nemam rozhodnuty kocarek, spis jsem taky rozhozena z nazoru kolem nebo ze ten kocarek muzu videt pouze na netu a nemuzu nikde odzkouset. Naposledy mam spadeno na I´Coo Targo Country v barve Silver Cloud, ale bohuzel na Morave nikde v obchode neni. Tak nevim.
Pusiku, ja taky nemam prehled v plinkach, i kdyz zhruba vim, co se tak kupuje, ale jeste jsem to neresila. Asi ale brzy zacnu koukat po akcich, at usetrim kde muzu. Jen nevim, kde to vsechno budu skladovat. Asi budu muset vyklidit nejake veci v uloznem prostoru a podesteleme se plinama
V zime by to aspon hralo ![]()
JInak co se tyce kremu, tak jsem taky slysela, ze Johnsson vetsinou nesedi. Ja mam par kousku Bübchen, tak uvidime. Zatim se tim olejickem mazu sama, teda krome briska, na ktere mam ten Muttisol Extra, jak jsem psala vcera.
A na Bepanthen mam taky dobre reference, jak pise Janah09, je pry vyborny jak na popraskane a bolave prsa z kojeni, tak na detskou prdylku ![]()
Maru, to mate fajn, ze jste uz vymalovali, my nachystame pouze nejnutnejsi, jinak opravdova drina nas ceka az v zime a na jare, nez se nastehujeme do domecku. Ted uz investovat do ciziho nebudeme. Snad to nas mrnousek pochopi ![]()
JInak zdravim i ostatni, uzijte si den a neprochladnete.
Jo a kontrola vcera dopadla ok, Mudr zkousela ozvy a sotva se dotkla briska, uz srdicko busilo jak zvon, vubec nemusela hledat.
Pa,pa