Poradna duly
Jana Čurdová
Jé Maru tak to mám radost. Právě že mám vyzkoušený že ráno tak do 10 tam bývá jen pár lidí. Jezdíme na koupaliště za Brno, jezdíme tam i na tenis. Takže tam vždycky trávíme příjemný dny. Je to venkov, takže pohoda a klasika. všichni z rána zalívají zahrádky a sečou trávu a chodí do lesa na hříbky. koupaliště se plní až kolem 10 hodiny a do vody lezou lidičky jetě pozděj. On pan správce udržuje teplotu kvůli bakteriím na 21 stupních, takže z rána to je jen pro nás plavce. Odpoledne se to pak ohřeje to už je tam plno. Díky moc za informaci, asi to přeci jen ráno zkusím.
Pusíku tak snad jsem ti dobře poradila. To máš fajn, že máš takové koupaliště v blízkosti. Já tu ve městě mám sice bazén, ael otvírají ho až dopoledne a to se tam naplní spoustou lidiček, takže je to pro mě už na nic.
A jinak bazény by se měli sledovat a odebírat na rozbor pravidelně každý týden, to je snad v celé republice stejné.
No závidím ti............... trošičku ![]()
Maru
Ahojky,
tak ve čtvrtek jsme byli na předporodním kurzu. Bylo to fakt skvělý, hlavně se mi líbila prohlídka pokojů před porodem, porodní sály jsou taky úžasný a zavedli nás i na oddělení novorozenců. Nadchl mě nadstandard, ale i pokoj pro novorozeňata, co mají nějaký (malý) problém. Manža byl taky hotovej
![]()
Holky taky se ráda cákám ve vodě. My máme naštěstí bazén na zahradě za barákem. Sice se v něm dá udělat pár temp, ale dokola to docela jde. Hlavně, že se člověk osvěží.
O víkend jsme byli u mojí babička (120 km) a ta jízda autem
to byla fakt hrůza. V autě nemáme klimošku a z venku foukal teplý vzduch. Přijela jsem úplně hotová.
Opatrujte sebe i mimíšky
Ahoj holky,tak já závidím všem co byly na koupališti a dál v těchto vedrech budou chodit.Já vodu miluju a mohla bych v ní být celé hodiny.(Toník to má určitě po mě)
Dneska jsme byli na výletě a jen tak se mrknout po kočárcích.(zatím nic moc).Vedro mi kupodivu vůbec dnes nevadilo,tak že super.Krásně jsme si to užili,došli si na oběd a relaxovali.Budeme našim pomáhat stavět pergolu,tak zase práce navíc.Toníkovi jsem dala na balkón bazének,tak tiše závidím a nechávám se od něho pořádně postříkat.Brácha si objednal bazén,příští týden by mu ho měli přijet dělat,tak prý pak dá vědět.Taky přemýšlím že bych tam vlezla,ale nevím.
Tak holky opatrujte se zaplavte si jak je libo a pozor na sluníčko.
Krásné ráno těhulky,
jdu alespoň napsat prár slov. To je hrozný, jak se hend každej den neozvem tak je náš pokojíče posune pořádně dozadu. Skoro by se nám ztratil.
Maufíčku ty se teda máš. Přímo slintám když si představím tu pohodu , zahrada , bazén. To ti to bude to toho porodu nádhreně utíkat. A s miminkem si to pak budete užívat ještě víc ![]()
Hako, tak brácha ať bazén brzo dokončí a pak se mu hezky zvěte s Toníčkem na návštěvy ![]()
Kočárek určitě vyberete nějakej dobrej, neboj, ono se nakonec něco samo vyloupne.
Ahojky,
dneska jsem byla v poradně a je to poprvé co jsem přišla domů a jsem smutná! V pátek mě čeká ten cukrovkovej test
Vůbec jsem na něj neměla jít, ale Dr. přišlo, že na něj musí poslat každou těhotnou. Takže i mě. No a navíc zjistil, že mi tvrdne bříško, takže mi hrozý předčasný porod
Všechno mi zakázal. Nesmím dlouho chodit, jezdit autem, doma prý nesmím dělat nic jen bych měla hodně ležet. Dostala jsem nějaké tablety, které si budu rozpouštět každý ráno a večer ve sklenici vody a když břicho bude tvrdnout dál budu muset do nemocnice nejspíš až do porodu.
Jinak mi udělal zrychlený UZ jen se kouknul na srdíčko (bije krásně) a taky Nikolku máme hlavičkou dolů. Tak alespoň to naše srdíčko, že je v pořádku! I když se na ní strašně těším a přestavuju si jak asi vypadá, doufám, že do toho srpna u mě v bříšku vydrží! ![]()
Opatrujte se holky a taky vaše miminka
maufko…cítím s Tebou, jsem v podobné situaci
…mimísek je snad v pořádku, podle vyšetření, ale taky mám „dráždivou“ dělohu (která nám dělá tuhle neplechu)..magnosolv(rozpustný ve vodě- to bude to samý, co jsi dostala, ne ?) jsem dostala už dřív kvůli bolestem v podbřišku(a opravdu to pomáhá!!!)..a teď mám prý zkrácené hrdlo
( (bříško netvrdne nijak hrozně- jen občas)..takže mám taky nařízený klid- ale ono to někdy dost dobře nejde- jsou věci který člověk vyřídit musí (Dr., úřady, škola, předporodní kurzy, …doma alespoň trochu poklízet- což teda já asi trochu přeháním- jsem na to magor- máme doma zvířata- tak se musí uklízet každý den)…někdy je to těžký zůstat v klidu a bez stresů..;o)
Ležet mám s polštářem pod zadkem, aby byla děloha směrem dolů..takže když ležím, tak s polštářem pod hlavou , pod zadkem , a pod nohama (otoky)..a připadám si jak magor;o)))
Tak buď co nejvíc v klidu, lež co nejvíc to jde.., a užívej magnoslov(ten se má pak vysazovat akorát nějakou dobu před porodem, aby se nepřenášelo- ale to ti Dr. ohlídá)..a hlavně se ničím nestresuj..a snad to bude dobrý..držím palce;o)
BTW: já doufám, že vydržím až do září (TP 4.9.), a když se mi to povede, tak snad už nebudu muset platit poplatky za mimíska..ale v:,–(ím, se že určo ne, že porodím třeba 29.8. ;o))) ![]()
Ahoj holčinky,
mně taky tvrdne břicho. Dostala jsem na to magnesii Lactici 1-1-2 nejspíš to samé akorát to moje je v tabletách a polyká se. Prý se hrdlo nezkracuje a pevně drží. Klidový režim mně doktor zatím nenařídil. Při vyšetření říkal že je děloha měká a prý ani není dráždivá, když do mně štouchal tak se nezatlo. Tak nevím jestli je to jen náhoda , nebo to prostě není tak zlé jak se zdá mně. Možná jsem zbytečně úskostlivá. Mám ale pocit že se to tvrdnutí oběvuje pořád. Není to teda nějak příliš často , ale řekla bych že tak 4-5× za den jo a v noci, většinou když se probudím a chci se otočit, nebo vstávám na záchod tak se zatne. Jsem z toho pěkně nervozní.
Ahoj holky,tak to je smutný,že Vám tvrdnou bříška,moc,moc se opatrujte a ať je všechno v pořádku.Budu všem držet palce zvlášť tobě Maufko.Drž se a opatruj se jak to jen nejvíc jde.
My jsme včera byli u našich a dělali díry pro tu pergolu.Toník se čachtal v bazénku a snažil se pomáhat.Je to šikula.Doma chce luxovat a vytírat,tak mám móóc velkého pomocníka.Za to dneska.Byla jsem dnes na tom glukózovém testu,ráno jsem vypadla z bytu s tím ,že je relativně uklizený a že až příjdu vyperu a sednu si k žehlení.Manžel že mi pak příjde naproti a vůbec že za mnou s Toníkem příjdou,kdyby náhodou mi bylo špatně.(musí být druhá osoba u tohoto testu,alespoň tady to vyžadují).Vše probíhalo v pohodě,dokonce mi ta přesladká voda chutnala
.Jenže čekejte dvě hodiny než Vám vezmou další odběr krve.Tak volám manželovi a on si krásně spí.Telefonem jsem ho samozřejmě vzbudila,vstával asi prdelkou nahoru,protože byl nepříjemný,ale slíbil že pro mě alespoň dojede.Šla jsem jim po kolonádě naproti a pak to zjištění,že Toník nemá ani ponožky (nebylo vůbec teplo),kraťasy měl obráceně (předek vzadu,zadek ve předu)
a manžel smějící se jak to všechno v pohodě zvládnul.Měl totiž dojít s Toníkem na očkování,protože já bych to už nestihla.Doma jako po bombě,neumyté nádobí,rozházená postel,věci na zemi,politá zem od čaje.No hrůza.Tak jak mi bylo blbě z hladu,tak mi začalo být blbě ze vzteku.A do toho volali kolegové od manžela z práce,aby přijel,že musí zamontovat několik oken. ![]()
Toť můj začínající den,jdu uklízet,mýt nádobí jelikož nesnáším bordel a taky musím uklízet každý den a baví mě to,dnes bych uvítala trošku jiný režim dne .Nedá se nic dělat jdu na to .
Opatrujte se a hlavně odpočívejte ahoj
Ahoj holky,
tak to co tu píšete o tom tvrdnutí bříška mám také. Respektive u všech těhotenstvích. Při předchozích jsem užívala 3× denně 2 tablety magnesia a u tohoto těhu mi dala doktorka ty rozpouštěcí sáčky- magnosolv- jak psala Janah09. Jinak tvrdnutí je prý normální- když je to tak do maximálně 10× za den a je to nebolestivý. Ale pokud je to víckrát a je to nepříjemné, tak už se to raději hlásí doktorovi a oni většinou dávají to magnésko. Zatím jsem ještě nikdy nemusela ležet v nemocnici (i když když jsem čekala Míšu, tak jsem musela vyhledat i pohotovost- málem jsem v 16. týdnu potratila, protože jsem blbec zvedala Petříka, který v té době už měl 3 roky a 15kg). Tak jsem ho od té doby už raději podle pokynů netahala. No, teď tahám Míšu (má přes 10kg) ale holt musím. Zatím jsem sice na začátku trošku špinila a nyní to tvrdnutí (ale na to jsem už zvyklá ze všech těhu) a tak tomu už moc nepřikládám. Ale jinak je to v pohodě. Když mě někdy už hodně bolí břicho, tak si prostě jdu lehnout (pokud je manžel doma). A když ne, tak řeknu Petříkovi, ať nezlobí a kouká na Míšu, že mi není dobře a chvilku odpočívám aspoň v sedě a pak se to trošku upraví. Takže vás chápu a soucítím s vámi. Určitě to ale všechny zvládneme. Jen doufám, že zas nepůjdu na vyvolání. Taky si chci jednou už vychutnat tu větu- táto už je to tady- jedeme do porodnice
![]()
Jinak právě tu konečně po asi 2 týdnech zapršelo. Tak je hned lepší vzduch. Ale vypadá to, že zas vyleze sluníčko a pršet už nebude. No kdyby aspoň nebyli takový vedra. Měli jsme na teploměru vždycky kolem 46-48 stupni (na sluníčku). A ráno kolem té půl osmé jsme měli ve stínu kolem těch 26 stupňů. No nohy mam zas jak konve. Včera jsem manželovi ukazovala jak je mam nateklý. Zmáčkla jsem si prstem na nohu a zůstal mi tam důlek. Ale já už toto znám. Tohle jsem měla taky u Petříka. Ten je srpnový. U Míši ani tak ne, protože ten je únorový, takže to nebyli vedra. No, ale tentokrát počítám s tím, že bude hůř, protože teď mám termín na začátek toho září a u Petříka jsem měla termín na konec července. Takže to bylo jen půl léta. Teď si to holky užijem přes celé léto s tím největším pupíkem. Jak já říkám- jsem už teď jak velryba.
A zase jsem něco přibrala. Už mám nahoře skoro 10kg (teda teď po obědě určitě 10kg
) Ale myslím, že teď hodně zadržuju vodu v těle, protože dost piju, moc nečůrám a moc ani nejím (oproti dřívějšku, ale samozřejmě dietu žádnou nedržím). Jen prostě jak je horko, tak člověk víc pije, než jí. A já se vždycky před jídlem napiju sklenice vody a říkám, že hlad je převlečená žízeň. Tak toho pak taky míň sním.
Takže asi fakt zadržuju vodu.
No, tak jsem se zas rozepsala, ale půjdu teď dělat hají, protože chlapi už tady šli spát, tak si půjdu taky odpočinout.
Tak se mějte všechny moc a moc krásně a pohlaďte svá mimíška v bříškách. Buďte zdravý a papáááá zase někdy. Vaše ukecaná Martina
Pusíku..nebuď nervózní..občasné tvrdnutí je prý v normě!!..ale to neznamená, že se nemáš hlídat..dávej na sebe pozor, buď opatrná, odpočívej- když můžeš..ale důvod ke stresu to není;o)
martinko(maminko;o))…já celou dobu nic..do 5.měs. žádný přírůstek na váze..a teď najednou (vždycky mi bříško naroste přes noc;o), jsem si všimla, že mám už o 7 kilo navíc (měřím 165), původně 60, teď 67..
Taky se strašně netěším na ty vedra..už teď je to hrozný..hrozně se mi zhoršilo snášení těhu- s příchodem vedra - cítím se celá nateklá, nejvíc nohy, blbě se dýchá (to určo znáte;o), do toho se mi rozjela ta pylová alergie, tak se snažím být zalezlá doma( protože když chytnu nějaký alergický záchvat- tak si na to pomalu nesmím vzít léky..prý jsou v těhu nevhodný..
…stejně mám mít klid, ale pořád doma člověk být nemůže..
Co vy jak snášíte ty vedra?..já jinak teplo miluju, ale teď bych byla raději těhu v zimě;o)..(kdyby to šlo načasovat- tak nejlépe tak, abych porodila koncem května;o)..třeba někdy příště- to zkusím líp načasovat;o)
Ahojky holky,
moc vám děkuju za podporu. Jste hodný a hlavně na to nejsem sama. ![]()
Jani, dostala jsem magnosolv, jen mě trochu překvapilo, že ho musím pít každý den. Hrozně se o malou bojím, ale když to taky užíváš tak to jí tím určitě neublížím. Taky doufám, že to vydržím co nejdýl, ale poplatkům se nevyhnu mám TP 19.8.
Pusíku, neboj já jsem taky hrozně úzkostlivá, ale je zajímavý, že o sebe se vůbec nebojím, ale o Niki šíleně. Pořád pozoruju jak kope, jak často, jestli je vše O.K protože včera kopala víc. Hrůza ![]()
Hako, moc děkuju. To se máš, že máš takovýho pomocníka. Toník je moc hodnej, hlavně aby mu to vydrželo viď?
Mě ten test na cukr čeká v pátek, snad mi z toho taky nebude špatně. Překvapilo mě, že u vás chtějí druhou osobu, já jdu sama a ještě navíc jedu autem. ![]()
Marti, já právě myslela, že je to normální a měla jsem štěstí, že mi břiško ztvrdlo u Dr. jinak já bych mu to ani neřekla
Ty otoky ti nezávidím, ale zase ty už jsi v tom zběhlá
Já je zatím nemám. Je dobře, že Petřík hlídá Míšu, aby jsi maminka mohla odpočinout!
Zatím pa pa
Ahojky holčinky, tak já se taky hlásím z poradny a skoro je mi blbý tu psát, že u nás je všechno v naprostém pořádku. Když čtu, že všechny máte problémy. Ale i mě dr. říkala, že v tomhle počasí jsem byla dneska jediná těhulka co byla v naprostém pořádku, jinka u všech našla problém
No já jsem jí zase potrápila s tím naším snažením pár let před tím, tak jí to te´d musím vynahradit a dělat jí radost ![]()
Sice jsem nepřibraal, ale dokonce zhubla, ale když prý nehubnu nějak výrazně,t ak to vůbec neadí, miminko si vezma ze mě co potřebuje.
Holčinky opatrujte se a pořáídně odpočívejte ať jsou bříška v pořádku a miminka tam co nejdéle vydrží. Já tepla snáším celkem dobře, ale já jsem vyloženě teplomil, takže mi to zatím nevadí.
Moc na vás myslím a držím palečka ať jste c pořádku. pa Maru
Maufíku mluvíš mi z duše, já o sebe strach taky nemám, ale o Filípka se bojím přímo šíleně. Taky nepřetržitě kontroluju jestli se hýbe. V noci hned jak se probudím tak čekám jesti se pohne. No dokud nezačne ťukat tak neusnu, pokud to trvá dýl tak skoro panikařím. Jsem přímo šílená.
Jano díky za uklidnění doufám že to tvrdnutí opravdu nic zlýho nevěští. Když vidím a čtu ty příběhy nedonošených dětí tak mi běhá mráz po zádech.
To horko mně kupodivu nevadí. Otoky nemám vůbec a i tlak mám teď naprosto ukázkový. Ale já jsem od přírody takovej had. ćím je víc tepla a hlavně sluníčka tím jsem spokojenější a kupodivu mně to nevadí ani teď.
To spíš dneska jak se zatáhlo a prší tak se cítím unavená a blbě se mně dýchá.
No holčičky doufejme že to léto všechny přečkáme a naše miminka se narodí, hezky na termín.
Jé teď koukám že píšu z manžova počítače , takže jsem nepřihlášená.
Tak zatím pá Pusik