Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
tak já dnes byla s klukama také na takové akci co tu měli policie, vojáci, hasiči a jiní. Byla to akce s názvem občan a bezpečnost. A bylo to také k otevření nové policejní budovy (mimochodem přímo u našeho paneláku). Takže tam byla také možnost si jí celou prohlédnout- takový den otevřených dveří. Takže jsme viděli slaňování, policejní zásahy- se psi a se zbraněmi a také s vozidly, nového pyrotechnického robota, simulovanou dopravní nehodu s následním hašením ohně, cvičení policejních psů a také psů záchranářů (hledání lidí pod troskami…), vojenské cvičení- mu:,–(o, policejní cvičení…Petřík si vyzkoušel laserovou zbraň- jak se s ní střílí na té jejich střelnici (prý není ani těžká ta zbraň). Také si vyzkoušel hasičskou přilbu i s tím krytem na oči- myslela jsem, že nevidí, protože ten kryt je zrcadlový. Dýchací masky a protichemické oblečení. Udělali mu otisky prstů, ale ty si tam nenechali- dali mu to na památku. Také jsme viděli a mohli si vyzkoušet identikit osob, ale to bychom se tam načekali, protože tam bylo plno lidí kteří měli o to velký zájem. Takže jsme tam byli od půl desáté do půl druhé. A kupodivu to i Míša krásně zvládl. Seděl v kočárku a vůbec neplakal. Udělala jsem pár fotek a natočila jsem něco na video- tak bude aspoň památka. Další tato akce bude zase za 2 roky. Tady to totiž pořádají každé 2 roky. Petříkovi se samozřejmě nejvíc líbilo na té střelnici a ti vojáci. To pak taky předváděl ty jejich chvaty…
No ale musím říct, že na to, že jsem tam s nimi byla sama (manžel byl od rána do večera v práci) tak jsem to zvládla výborně. Musím se také pochválit, ne?
I když samochvála prý smrdí
![]()
Otěch kočárcích jsem já teda nikdy neslyšela, takže nemůžu posoudit.
Maufko, také držím palečky, ať je hafík v pořádku. S těma hodnotama na ten cukr nevím. Já znám jen ty hodnoty co se bere krev z prstu a to je prý trošku jiné, proto se prý už nedělá ten test z krve z prstu, ale ze žíly. A mě ani hodnoty neřekli- vzali mi krev a řekli, že až budou výsledky, tak to pošlou dr. a tam já jdu také až 19.6. Takže se také do té doby nic nedozvím. Ale říkala jsem si, že bych jim tam mohla eventuelně zavolat, aby mi to řekli po telefonu a mohla bych se případně léčit dřív. I když to neustálí braní krve bych klidně oželela. Tak se drž a ať to máš v pořádku.
Janiah- ty křeče mám občas také- a také kupodivu jen v noci, ale naštěstí jen na jedné noze- levé. Ale je fakt, že to mívám u každého těhu, takže je to asi normální. Jen dříve jsem to hůř snášela, protože jsem nevěděla jak tu křeč přemoci, ale teď když už cítím, že přichází, tak tu nohu rychle skčím a ono to pak přejde, takže k velké křeči nedojde.
Počasí jsme tu měli zase krásný, ikdyž odpoledne tady trošku sprchlo, ale to byla jen taková neškodná přeháňka.
Předporoní kurz- tak já jsem teda ještě na žádném v tomhle těhu nebyla
ale asi bych už někam měla zajít. A taky bych měla zajít do porodnice a vyplnit porodopis- to se tady dělá předem, aby s tím pak neotravovali rodičku při bolestech. Což je si myslím dobrý. Ale jméno jim ještě neřeknu. To je zatím otazník i pro nás
![]()
Janah09- tak s těma alergiema ti to teda vůbec nezávidím.
Já teda žádnou netrpím (jen na nějaký kov), takže ani nevím jak to probíhá.
Takže já jsem zrovna ta co ani nemůže pochopit, protože kdo nepozná- nepochopí. Tak ti jen můžu říct, ať se držíš a brzy se ti to zlepší.
Tak se kočenky opatrujte a brzy zase papááá Martina
Hako: tady v Řepích konečně pořádně sprchlo, úplně jsem ožila
Ale občasné bouřky mají být po celé republice.
Co se týče kočárku, tak se mi moc líbí Quinny speedi, ta modro-tyrkysová varianta je boží
Před pár dny jsme koupili postýlku a matraci, tak už mám konečně alespoň něco doma…jinak zbývá koupit ještě fůru věcí!
Noční křeče jsem naštěstí měla jenom několikrát (od té doby, co si dávám hořčík, mám klid a snad to tak zůstane), ale bolí to fakt úděsně a postižený sval je zatuhlý ještě pár dnů ![]()
Pořád nemůžeme pro chlapečka vymyslet jméno a začínám být z toho trošku nervózní…zatím mu říkáme Džonga Bonga nebo Mufloně, ale asi by nám ani jedno z toho neschválili ![]()
Krásné nedělní- teď už dopoledne ![]()
Dneska je tady u nás zataženo a vypadá to, že bude pršet. I když je dneska Medard- na Medarda kápě- 40dní kape. Tak snad to těch 40dní nebude.
Jinak u nás nic nového. Pořád se mi zdá o výběru kočárku
- hrůza
. Už z toho asi blbnu. Pořád přemýšlím, jestli vedle sebe korby, nebo za sebou, nebo koupit ty klipsy a připojit dva kočárky k sobě. Ale to ani nevím jestli by šlo na ty naše dva kočárky a taky to ani tady nikde nemají na vyzkoušení. A zase si říkám, jak by to vypadalo- každý pes jiná ves. Tak proto se mi o tom pořád zdá. Mám toho plnou hlavu. Manžel mi říká, ať to neřeším, že to nějak dopadne- něco koupíme, ale ono to nestojí 5 kč, že? Takže to nechat být nemůžu. Zase si říkám co pak s tím, aby to bylo pak taky prodejný. Takže pořád dokola ty samé otázky.
Mimčo mě pořád kope, hlavně v noci a tak jsem pořád vzůru i tím. Taky furt lítám na wc- dnes jsem byla za noc 4×. ![]()
No na oběd si dneska dám aspoň sladký knedlíky, tak si pochutnám a děti taky. Petřík je má taky moc rád a Míša se je už naučil také jíst- ví, že nic jinýho nedostane, protože oběd se bude jíst takový jaký je a žádné vybírání. A asi to fakt chápe.
Teď mi tu zas roztahal skřínku s hadrama, takže jí budu muset zase poklidit. Už jsem myslela, že s tím přestal, ale teď mě teda překvapil. No nic- je to dítě a přeci mu kvůli tomu nebudu nadávat- jsou to přeci jen hadry. ![]()
Postýlku musíme ještě dovézt od tchýně- tam máme tu cestovní- už jsou jí 4 roky a tak je to taková babička, ale přitom byla použitá jen asi 5×. Takže je pořád jako nová a tak malá až se narodí bude spinkat v ní a Míša v té dřevěné, protože on z ní vylízá přes ty vyndaný šprušle. A oni už tam moc nedrží, jak se pořád vyndavali. Navíc malou aspoň budu moct houpat a to v té dřevěné moc nejde.
Takže v ložnici budou 2 postýlky. No možná to taky dopadne tak, že budou stejně spát s námi v posteli. Míša tak spal až do 1 roku a teď spí teda na střídačku v postýlce nebo i u nás. Podle toho jak mu je- když je nemocný, nebo mu rostou zoubky…tak spí s námi. No zoubky už naštěstí bude mít všechny venku- už jich má 13 a teď mu rostou 3 naráz, takže pak už jen zbývají ty 4 pětky (stoličky) a bude klid až do školy. Petříkovi taky ještě nerostou ty druhý, to prý až kolem 6. roku. Takže to máme ještě čas. ![]()
Tak já zas budu končit- asi zas melu nesmysly, ale když manža je furt v práci a my sami, tak si člověk musí aspoň čas od času ulevit aspoň v tom psaní.
Tak ahojky Martina a spol. ![]()
Ahoj holky,jsem tu na skok od plotny.Samozřejmě že tu nepršelo a nevím jestli bude,ale mraky se tu honí jak o závod.je nějaký divný tlak nebo co nedýchá se mi zrovna moc dobře.Možná je to tajky tím že málo piju.
Martino:musíš se pochválit.Je super jak si to zvládla a kluci že byli hodný a hlavně že je to moc bavilo.Toník to včera celé prospal,ale nedivím se.Dětský den začal v 11 hod. a to chodí spát.Stejně to bylo pro starší děti,Toník by se jen díval a viděl by zase děti,které má tak rád.
Maufko - tak co pejsvídek?už je mu lépe?myslím na něho a náš mu posílá psí pozdrav a pusinku
EUPHORBIO: tak kočárek QUINNY SPEEDI je pěkný a i ta cena je slušná.Manželovi by se moc líbila mě konec konců taky,ale bojím se té malé korby na zimu.Že se mi tam miminko nevejde i s fusakem a to mě mrzí .Mám ho taky jako favorita a ta barva co píšeš je fakt pěkná.
Jména?tak to jsme na tom úplně stejně.Jsem z toho nešťastná,pořád projíždím kalendář a internet s jmény a nic moc.Snad nejsem náročná.Jméno pro Toníka jsme vybrali asi měsíc před než se narodil.Taky musím vybrat jméno,ale já to mám trošku těžší - musím vybrat pro holku a kluka.Začalo se mi moc líbit jméno Emílie,ale nechci aby ji říkali Emilko.Včera mi kamarádka poradila zkráceninu tohoto jména:Emma a prý ji můžu říkat jako Emílii (krom té Emilky)No ještě máme čas,ale chtěla bych to mít už z krku,přece jenom to dáváme na celý život že?
Opatrujte se a pohlaďte mimíšky v bříšku.
Ahojky,
Hako, ty budeš kupovat ten skejt za kočárek, nebo také nějaký sourozenecký?
Jo náš Míša také chodí spát kolem poledne, ale včera to nějak překonal- asi byl nadchnutý z těch lidí, psů…
Jméno pro případného kluka mám vymyšleno- jmenoval by se Richard-Ríša (jako ten Richard Sýkora z velmi křehkých vztahů- hrál ho herec Matonoha). Ale to jen pokud by se doktoři na tom utz spletli. A pro tu holčičku také nevím. ![]()
Tak snad nás ještě něco napadne. Možná se podívám do nějakého cizího kalendáře po nějakém cizím jméně. Ale to pak budu muset na matriku kvůli povolení…a to nevím jak se vyřizuje.
Tak uvidíme.
Mějte se pěkně a ahoj Martina
Ahoj Martino,já určitě sourozenecký kočárek kupovat nebudu.Toník rád chodí pěšky nebo jede na odstrkovadle,tak snad to nějak zvládneme.Skejt -to je problém,určitě by se hodil,ale asi uvidím jak to zvládneme a potom bych ho když tak dokoupila.už teď jezdíme s golfkami minimálně,tak snad se z něho nestane lenoch a přestane chtít chodit.
Pro Martinu,aby se Ti mohlo zdát ještě víc těch kočárků.Ale pozor je trošku dražší.
http://www.kocarky.cz/…ker-sky.html
Ahoj Hako,
tak tuhle adresu už také znám
Je pěkný, ale ta cena
Toníkovi bude v době narození sourozence 2 roky, že? Míša bude mít čerstvých 1,5 roku. Tak si představ, že jak jsme teď s klukama spali po obědě, tak se mi zase zdálo o kočárkách
To je už fakt snad prokletí. No a samozřejmě co mě vzbudilo? Opět čůrání ![]()
Tak se měj krásně a pohlaď oba broučky- jak Toníka tak broučka(je to pro obě pohlaví) co se čachtá ještě v plodovce a buď na sebe opatrná.
Jo a už tady zase sprchlo- ale zase jen trošku- takový ten letní deštík. Tak snad nebude těch 40 dní pršet podle tý pověry. ![]()
Papaaaaa Martina
Ahoj maminy..
ještě že už mám kočárek vybraný…člověk by nevěřil, ale bylo to docela peklíčko, a hodně času stráveného na netu..a neustálé dilema;o)
Mi nakonec máme ABC design 3tech/navy, skoro nový z aukra za 4500,– (PC: 12tis +autosedačka v ceně), takže mám fakt radost, že jsem na něj narazila..kdyby nee..tak bych možná vybírala doteď..je fajn to mít za sebou;o))..
já už mám sice skoro všechno pro mimi nakoupeno, ale stejně jsem na nervy..čekají nás velký předělávky v bytě- bydlíme v minigarsonce-a ani postýlka se sem nevejde.. (už jsme zvládli předělat kuchyň-dlaždičky,malování..atd..teď kája dělá podhledy na stropě- zkoušíme jestli to nepomůže- bydlíme pod střechou, a je tu o několik stupňů větší vedro než venku..sauna..no..to už máme z loňska i klimošku, ale žádný zázrak to není- tak snad podhledy pomůžou;o)..teď jak mám tu rozjetou alergii, tak jsem furt zavřená doma s klimoškou, čističkou, a zvlhčovačem vzduchu..naprostá izolace..právě proto že na tu alergii nemůžu teď nic užívat
(jak se tu někdo ptal)..jen nouzově, protože by mohli antihistaminika dítě uspávat..
jinak jak jste psali, že jste teplomilové;o)..tak já taky, můj sen je se moci odstěhovat do „teplých krajů“..ale tady v tom bytě, hlavně teď v těhu mi to vedro dobře nedělá (minimálně otoky jsou horší..a v tom rozhodně nejsem sama, že ? ;o)…
Martinko- to je zajímavý- já mám taky spousty jmen pro kluka (david, dan, tomáš, lukáš- samý biblický;o)..atd atd…ale čekám holčičku- a pro tu se mi jméno vymýšlelo hůř, nakonec jsme se s Kájou shodli na Terezce, ale moji rodiče by chtěli Kristýnku (nezávisle na sobě,jsou rozvedení a nemluví spolu
..a tohle je snad první věc na které se shodli- tak bych jim i chtěla udělat radost -Krystýnka se mi i líbí- ale zase mi přijde divná zdrobnělina"KIKI" jak na psa;o),,,co myslíte vy??který jméno se líbí vám, holky?
Krsáné pondělní ráno holčinky,
teda člověk pár dní nenakoukne a tady je přímo záplava.
Mám radost že jste všechny v pořádku
Nebudu psát každé zvlášť protože to bych tu seděla hodně dlouho ![]()
Vidím že maminky si krásně užily s dětma dětskej den. Máte všechny moc a moc šikovný prťata. To je přímo radost to číst.
Já se trápím s nějakou virózou, nebo možná jsem na starý kolena v tom těhu začla být alergická, teče mi z nosu kýchám a v noci hodně kašlu, což bohužel vyvolává tvrdnutí břicha. Dneska je to už trochu lepší. Piju Vincentku a kapu si ju do nosa, kdykoli si vzpomenu , trošku se to zlepšilo.
Maufíku , ty hodnoty na cukr mám napsaný, takže to musí být :
před napitím do 5,5
po první hodině do 8,88
a po druhé hodině do 7,77
sestřička mně řekla že ta hodnota musí být do nebo přímo to číslo sama , tak to je v normě , nad už je zle.
Tak se všechny opatrujte a užívejte si těhu . Dofám , že se tady boudou pořád oběvovat jen samé dobré zprávy ![]()
Ahoj holky,
také vás tu všechny moc zdravím.
Pusíku- díky za informace i mě, protože dneska jsem volala na gyndu pro ty výsledky, abych byla připravená, ale ještě jim za celý ten týden nedošli. Tak mam volat zítra.
Jinak se koukej brzy uzdravit. Já dneska lítala celé dopoledne s dětma po doktorech- teda jen s Míšou, ale Petřík lítal taky. Nechala jsem si ho doma a teď jsem ještě volala do školky, že si ho nechám celý týden doma, ať nemusím Míšu tahat ven, když má antibiotika. V moči naštěstí nic nemá- jen trošku zvýšené ph, ale žádnou infekci a to je pro nás důležité. už jsem se totiž bála, že opravdu po vysazení těch antibiotik, které bral vlastně od narození do 14 měsíců, tak že hned bude mít nějakou tu infekci močových cest. A hlavně ty ledviny, protože když má jednu hypofunkční- jen na 37% fungující, tak aby mu úplně neodešla. Takže nakonec má „jen“ vysoké CRP. Tak dostal antibiotika- asi nějaká angína. Viróza prý ne, protože to by musel mít CRP do 7 a on má 28. Takže to už prý značí na bacil. Takže si prý nemáme vyčítat, že by prochladl, když spí při otevřeném okně jen v plínce. Že z toho to určitě nemá. A že prý je naopak dobře, že tak spí, protože v panelákách je prý hrozný vzduch a taky se aspoň ochlazuje když má ty horečky a kdyby je neměl, tak se aspoň otužuje. Takže by pak v zimě nemusel být tak často nemocný.
Tak to je pozitivní.
Asi jsme tedy něco chytli v tu sobotu na té akci. Někdo tam šel a byl nemocný a asi na Míšu prsknul, nebo jen dýchnul a už to má v sobě.
No není to nic s močákem…takže mi to zas až tak nevadí. Teda ne že bych byla ráda, ale zase pokud mu tedy už něco je, tak ať je to raději „obyčejná“ angína, než ty ledviny. Nedokážu si představit, že by o tu jednu měl přijít. A už teď si začínám uvědomovat, jak jsem a budu už asi na dosmrti pořád vystrašená kdykoli bude mít teplotu nad těch 38,5, že má něco s ledvinama.
![]()
A už o tom nebudu psát, ať vám sem nepřinesu moc negativní energie a špatné nálady. ![]()
Dneska je tu zas krásně teplo- tedy vedro.
Jo a v lékárně si představte, že jsem dnes byla „na dluh“. Máme sice peníze- i když je před výplatou, ale jsou na účtu a já nevybrala, protože většinou všude platím kartou. Tak se nyní stalo, že jsem zaplatila 30kč u doktorky a ještě jsme si koupili něco k jídlu ve městě, když jsme čekali přes hodinu na výsledky u té laboratoře a tak se stalo, že už jsem prostě další 100kč neměla v peněžence. Takže jsme se domluvili, že jí to dám zítra. Ale prý kdyby mě neznala, a nevěděla, že k ní chodím často, tak by to neudělala. Tak jsem poznala, jací jsou ještě i v dnešní době hodní lidé. Tedy někteří. Ale ještě jsou. A také to, že je dnešní doba už zas taková, že se holt někdy stane, že člověk ani nemá na léky. Vím, že je to moje chyba, ale zase na druhou stranu, kdyby si člověk nemusel nechávat posílat peníze na účty a dávali by to jako kdysi na ruku, tak by na to člověk měl. Takže se zase musím také obhájit
![]()
No a to je asi snad zase vše, ať to tu zas nezahltím svým psaním. ![]()
Mějte se krásně a opatrujte svá mimiška v bříškách.
Ahoj a loučí se pro tuto chvíli s vámi vaše věčně ukecaná
Martina
![]()
Ahojky holky,
tak náš pejsek už začal chodit, sice to pořád ještě není on, nechce žrát, vůbec se neraduje ale chodí. Dr. říkal, že je to statečněj pes a že to zvládne. Tak musíme věřit.
Janniah, je fakt, že se mi ulevilo.
Brrrr, byl to fakt hnus viď? ![]()
Hako, děkuju za podporu. Je to jak naše miminko - teda zatím než bude to skutečný voňavý.
![]()
Martinko, mě teda brali krev z prstu, před i po. Možná to všude dělají jinak. Jinak jsem si taky volala dneska pro výsledky a mám to v pořádku. Tak alespoň něco je na tom dobrý. Hned jsem si rozmačkala jahůdky s cukrem a smetanou (po těch se teď můžu utlouct) a nízkej cukr oslavila. Držím ti palečky ať to máš taky v pořádku. Míši je mi líto. Hlavně ať antibiotika zaberou a on je brzy v pořádku. S tou ledvinou mě to mrzí, musí to být těžký, ale určitě to zvládnete.
Euphorbia - fakt kráááásný jména
Třeba by vám to matrika schválila a ještě by jste byli určo v televizi ![]()
Pusíku, děkuju moc za ty hodnoty. A koukej se brzy uzdravit!!
Hlavně ať jsi ty i Filípek v pořádku.
Jani09, Terezka i Kristýnka jsou moooc hezký jména. My měli jako favorita Nikolku, Natálku a Terezku. Vyhrála to Nikolka. U chlapečka by to byl Tomášek.
Všichni se mějte moc krásně a opatrujte mimíšky
Ahoj holčiny- maminy, taky nemám čas se rozepisovat ke každému, máme tady toho vždy hodně..ale to je dobře- aspoň je co číst;o)..
Tak jsem ráda, že Vám (zatím skoro všem) cukr vyšel dobře, že se máte jakžtakž všechny dobře;o)a máte spokojený dětičky v bříšku..to je hlavní;o) ..teda krom martinky, která má strach o dítko, to je nepříjemný..snad to dobře dopadne- a vždy to bude max. viróza..držím palce, aby byl zdravý;o)
Já včera byla úplně „na prášky“..od rána mě píchalo v podbřišku- skoro celý den,a hlavně mi celý den tvrdlo břicho!! (už jsem zjistila- jak je to v normě-tj- 5×-10× za den!!… ale mě tvrdlo spíš tak 2- 5× za hodinu..tak jsem z toho byla trochu nervózní..do toho jsem skoro necítila pohyby- hodně slabě a málo…nakonec jsem vyšetření nechala až na ráno- kdy budu moci jít k Dr. (abych nemusela v noci do nemocnice- mimochodem- už některá z Vás musela takhle jet do nemocnice?- když třeba o víkendu necítila pohyby atd…a jaký to bylo?..věnovali se tomu, nebo byli nepříjemní?)…
Ahoj holky,tak po krásných a ničím nerušených dnech se nějak začínáme sypat jako cukr.Já hlásím též nějakou virózu,bolí mě moc v krku,rýma a vůbec celková únava.Doufám že to brzy přejde,ale po dnešní noci nevím nevím.Toník se kolem půlnoci vzbudil a zvracel a zvracel a zvracel.Bylo to jeho první zvracení a chudinka u toho plakal a volal „mamííííííííííí“.Bylo mi ho tak líto,že jsem začala bulet jak malá holka a modlila se aby už to měl za sebou.Nejhorší bylo ,že jsem převlíkla postýlku a Toníka a znovu zvracení a tak to šlo ještě 3×.Dneska pereme,ale hlavně ,že Toníkovi je fajn.
Holky moc se opatrujte a uzdravte se všechny.Tvrdnutí bříška jsem nikdy neměla a ani nevím co a jaký je to pocit.Tak vám co bříško tvrdne se moc, moc opatrujte a radši k doktoru dříve než později.Jaký je to vlastně pocit?Bolí břicho nebo jak se to pozná?
zdravím těhulky a mimíšky a dětičky a pejsky.
ahojte holcenky,
vidim, ze kazdou z Vas obcas neco trapi…ale snad to bude dobre.
Jani, ja citim pohyby cely den, pripada mi, ze mrnousek se tam vlni porad, je to sranda ho pozorovat, jak si tam leze:-) S tvrdnutim bricha zatim problem nemam, tak ani nevim, jake to je a snad me to ani nepostihne. No uvidime, clovek musi cekat vse.
Hako, s temi jmeny to je slozite, co? My zase porad nevime jmeno pro kluka, tak se v:,–(im, ze to bude kluk. Na holku bychom asi dali Natalie. Ja jsem chtela Amalku - Amelie, ale manzel se s tim zatim uplne neztotoznil, tak uvidime ![]()
U kluku je to horsi, nejsme schopni nic pekneho najit a to mame celkem stejny vkus. Jedine snad Dominik, ale porad nejak nevim. Domika ma uz kamoska, tak jsem si rikala, ze to chce zmenu.. Premysleli jsme o Oliverovi, ale zase to nema moc zdrobnelych variant a hlavne bych mela strach, ze mu nekdo zacne rikat Olin a to bych neprezila ![]()
Ten kamarad Nemec uz mu rika pracovne Helmutek
to je docela brutalni na tak male miminko takove jmeno, co? ![]()
JInak taky mam chut to tady v byte jeste nejak predelat, ale na pul roku to vazne nema smysl. Vcera jsem jeste byla zmerit postylku v obchode, protoze to mame v loznici taky na tesno, ale hold se budeme muset pri pruchodu kolem postylky zestihlit, jinak moznost neni.
Vcera jsem utracela za prvni kosmetiku pro mimi, a taky nejake vlhcene ubrousky. Vzala jsem zatim dve baleni-kazde jine, tak uvidim, co mu bude sedet. A sobe jsem koupila jednorazove kalhotky do porodnice. V baleni jich je 5, tak nevim, jestli mi to bude stacit nebo mam jeste koupit ty sitovane..ale to nevim, kde koupit. V lekarne??? Jinak si proste vezmu nejake stare bavlnene, co uz bych normalne vyhodila, a pak je svihnu do kose.
Tak se zatim mejte pekne, dneska asi zase neco dokoupim, at toho pak neni tolik najednou. Pomalu si odskrtavam seznam, co jsem si vytiskla tady z emimina - Lesina to dobre sepsala, kdyz tak se mrknete.
Jeste Vam sem dam neco na poslech- mozna jste to uz slysely a videly, ale myslim, ze je to uzasne.
http://www.youtube.com/watch?…
pa, paa opatrujte se i s pupiky ![]()
Nejak se mi nejde prihlasit, tak jen at vite, ze jsem to ja
Janniah