Termín srpen/září 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
878
17.6.08 09:52

Ahojte, taky mate tak hnusne pocasi? Tady celou noc prselo a ted je taky uplne sedo, ale co se da delat, aspon se zase mame na co tesit :-)

Ohledne te cesty do Nemecka, je to prece jen 700+700km tam a zpatky a clovek nikdy nevi, co ho potka..ale prispelo k tomu i to, ze me tak trochu taha brisko nahore, asi jak se deloha zvetsuje a tlaci na svaly a tak, tak je to chvilemi neprijemne, hlavne pri chuzi..ale zalezi jak kdy, jinak vse ok. Dneska jsme se s mrnouskem pekne vyspali, ani me v noci nebudil, jen k ranu se jednou protahl a pak zase spinkal az do 8.30, nez jsem vstala. Pak se zacal zase vrtel a delat kotrmelce, tak jsem si s nim chvili povidala a pak se ztisil:-) je to fakt roztomile, jak ty briska reaguji :-)

Tak zatim pa a pokud mate nekde slunicko, tak poslete!!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
17.6.08 11:02

Janiah: tak tady v Řepích sluníčko docela vykukuje, i když je střídavě zataženo…klidně ti ho kousek pošlu, já z něj ani radost nemám. Manžel mě nakazil nějakou virózou, strašně mě bolí v krku a nemůžu mluvit a sluníčko mi vysloveně vadí. Má to ale i dobrou stránku, alespoň si skočím pro neschopenku a na pár dní si odpočinu, už mě ta práce trošku zmáhá :D

S drobečkem začíná být fakt zábava :) Včera večer mi málem prokopl břicho, měla jsem pocit, že jsem nahmatala patičku 8O Hrozně miluje manželovy večerní masáže, to se vždycky krásně zklidní :wink:

Snad nebudu moc drzá, když se zeptám na váš intimní život. U nás je frekvence nižší než před těhotenstvím, ale i když si připadám jako mamut, tak si milování docela užívám, nějakou nechuť nepozoruju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.08 11:14

Ahoj holky,
tak u nás je také docela škaredě. Už minimálně od půl šesté prší.

Teď nemám moc času tady být, protože Míša má od neděle hrozný průjem. Dokonce nám i zas…l ze´d v ložnici chudáček. No ale on za to nemůže. Takže jsme včera lítali po laborkácha doktorkách. Výsledky budou až zítra. Ale prý to také může mít z těch antibiotik co minulý týden bral. tak to je teda gól. Celých 14 měsíců od narození bral taky antibiotika a žádný průjem neměl a nyní když je bral 6 dní, tak hned tohle 8O

Chtěla jsem se vás holky zeptat- už asi 3 dny když ráno vstanu, tak mi je hrozně špatně od žaludku. A dneska mě dokonce bolel víckrát. Ráno o půl šesté když jsem šla na wc (pak jsem šla zase do postele), pak když šel manža do práce a já vstala s ním (pak jsem šla zase hají) a pak ještě když jsme vstávali s klukama. Jsem jak kdyby mě přejel tank. Mam nějaké křeče do břicha a bolení toho žaludku. To jsem ještě nikdy neměla. Jen na tom začátku. Tak nevím, jestli to máte také některá, nebo jestli jste o tom něco náhodou nečetli, že by to mohlo být u toho těhu. Docela mě to rozčiluje. Vůbec pak se mnou nic není. A to přitom mám před sebou ještě tolik práce.

V neděli jsme kupovali klukům do pokojíčku velkou skříň, abych mohla pak Míšovi přestěhovat věci do pokojíčku, protože Petřík už měl celou tu jeho skříň zabranou. Tak ať mám pak pro malou u nás volno v ložnici. Takže se ještě i stěhovalo s ostatním nábytkem, aby se to sem všechno vešlo. Tak jsou tu všude po zemi a nejen po ní hračky poházené a je třeba to uklidit. Pak taky uklidit i jiné věci a uvařit…však to znáte, ale já jsem jak kdyby mě přejelo auto. Jsem z noci rozlámaná- páteř mě bolí a jsem děsně unavená.

Tak kdyby jste věděli, tak prosím poraďte.

Jinak pak jak bude líp, tak zas napíšu a odepíšu i na ty předchozí věci, co jste tu napsali.

Hako a ten tvůj metřík je opravdu pěkný a taky jsem si ho dala na plochu svého pc- teda s mým datem samozřejmě.

Zatím papáááá Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
17.6.08 15:46

Ahoj holky,
moc vám všem děkuju za podporu. Jsem z toho fakt špatná. Dneska jsem byla v poradně a Dr. říkal, že mám čípek dlouhý (krátký) 1 cm. Takže se pořád zkracuje. 1.7. jdu k němu znovu a říkal, že pokud se to nezlepší půjdu do nemocnice a poležím si tam až do porodu. Jinak musím pořád ležet. Tak to teď budu vážně dodržovat. Jo taky mi říkal, že se divý, že mi v nemocnici neudělali dole šití. Protože jsem se začala otvírat moc brzy. Ptal se jestli ho budu chtít udělat teď. Ale lepší by prý bylo to teď už nedělat. No takže to vlastně rozhodnul. Nejhorší je, že u nás je porodnice malá a nemá novorozeneckou JIPku, takže kdybych teď porodila odvezou i toho drobečka buď do porodky 25 km odsud nebo do Prahy 60 km. :cry: :cry: :cry:

Ty kopanečky a vlnění mám taky téměř pořád. Jen poslední dobou je v noci docela klid. Kdyby takhle spinkala i v postýlce tak bych se vůbec nezlobila.

Pusíku a Maru, nás naštěstí IVFko stálo jen 10 000,– Bylo naše první a platili jsme si jen ty nadstandarty. A jsem mooooc šťastná, že jsme se dočkali toho broučka.

Mějte se moooc hezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
17.6.08 17:59

Ahoj holky,tady dnes je krásně po dvou propršených dní.Akorát od rána mě moc bolí na pravé straně pod žebrem a to i na omak.Nevím co to může být,ale pekelně to bolí.Zítra jdu na kontrolu,tak se asi zmíním-pokud to nepřejde.Nemohla jsem ani pořádně vstát,natož se na matraci otočit.
Maufko budu Ti držet palce a drž se holka.
Pusíku tak jak dopadla kontrola?Pohnul se mrňousek?
Buďte na sebe moc opatrní a hodně odpočívejte papa těhulky
26+4tt
Termín porodu:19.9.2008

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
17.6.08 18:34

Tady uz taky tak od 16h sviti slunicko a je fajn.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
17.6.08 19:12

ahoj maminky;o)

četla jsem někde, že je nějaký zvyk dát mamince po porodu za miminko zlato…Nevíte o tom něco??..mě by se takový zvyk líbil;o))..ne vážně- myslím, že bychom si zasloužili nějakou pozornost (nemusí to být nutně zlato)..já bych byla nejdojatější kdyby mi přítel dal potom zásnubní prstýnek (jen tak symbolicky, svatbu zatím nijak aktivně neplánujeme, ale ani se tomu nebráníme..Víte o nějakých výhodách/ nevýhodách, které by to pro mě (popř. pro dítě) mohlo mít?- manželství..
mě napadá- jako výhoda- větší jistota-ale to je tak vše..co myslíte???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
17.6.08 19:26

Janniah.. snad to bude jen napínání bříška, jak mimi a děloha roste;o)…tvrdnutí to snad není, to bys poznala.. tak snad to bude OK, a měj štastnou cestu, Ať je vše v pořádku;o)

Martinko..já taky měla první 4měs. nevolnosti, pak to bylo ok, a teď necelý měsíc mě malá hned po probuzení pěkně mučákuje..je to podobný pálení žáhy- a pomůže mi se najíst..tak nevím jestli je to to samý jako u Tebe…taky mívám křeče v břiše po ránu- spíš ve střevech..mám třeba 3dny zácpu, a pak mě ty křeče kolikrát i vzbudí..

MAUFKO..to je teda blbý.. je mi to moc líto, že se ti to takhle zhoršilo..bojím se toho jak čert kříže, ale mě se to zatím nezhoršuje..nesmíme to holt brát na lehkou váhu, zároveň se tím nestresovat..;o) což je docela schizofrenní;o).. tak držím moc palce ať jsi ty i PUSÍK v pořádku, a miminko vydrží co nejdéle;o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
17.6.08 19:31

Janah: Tak finanční výhody a nevýhody manželství jsou docela dobře zpracovány v tomto článku:

http://www.finexpert.cz/default.aspx?…

Jinak pro mě osobně je největší výhodou jistota citová (tj že se partner ke mně a našemu dítěti veřejně hlásí). Nejsem věřící, ale souhlasím s tvrzením, že základem manželského vztahu je „odevzdávám se ti a přijímám tě".

Ad zlato: Takový zvyk skutečně existuje, nezbývá, než ho ve svém nejbližším okolí řádně propagovat :wink: Já bych raději dostala stříbro, ale jakýkoli hezký šperk by mě potěšil, jsem od malička straka zdobivá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
18.6.08 06:23

Euphorbio…děkuju za odkaz, vlastně mi to pomohlo, ale v rozhodnutí se nevzít, protože když jsem v 16 odešla z domu- neměla kde bydlet- přestala studovat- ale práce byla spíše brigádního charakteru- tak mi vznikal dluh na zdravotním pojištění (tenkrát jsem vůbec nevěděla, že si musím platit zdravotní pojištění-sice bych na to asi stejně neměla, ale určitě bych se pokusila to řešit..a hlavně tím, že mě pojištovna-resp.exekutor zkontaktoval až 4roky na to- neměla jsem žádnou stálou adresu, byla jsem úředně „bezdomovec“ tak tam vzniklo hrozný penále, který budu splácet ještě hodně dlouho..takže by sňatkem můj závazek přešel na partnera, a to rozhodně nechci:o((…takže se svatby nic nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
18.6.08 10:31

Janah: tak to plně chápu, sestra má obdobný problém. Mám pocit, že to snad dělají schválně, že se ozvou až po pár letech, kdy naskočí obrovské penále :x

Tak jsem dneska byla za obvoďákem a ten konstatoval, že mám angínu :( Předepsal mi ATB na čtyři dny…moc se mi to nelíbí (nejsem příznivcem nadužívání antibiotik ani mimo těhu, natož pak teď), i když tvrdil, že ve 30. týdnu „už je všechno hotový“ a nemůže to miminku ublížit. Nevíte některá, jak dlouho bych se léčila jenom pomocí kloktadel a čajů? Jaká jsou rizika špatně doléčené angíny? Nějak se nemůžu donutit si jít ten recept vyzvednout :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3427
18.6.08 13:38

Euphorbio to mě mrzí,že máš angínu, bohužel s angínou moc neporadím, nikdy jsem jí naštěstí neměla. Přeju ať je ti brzo lépe. Tak za sebe můžu říct, že náš intimní život vzal v těhotenství za své, i když mi dr. dovolila nějak jsme stejně neměli náladu. Po tolika letech snažení jsem se ze začátku spíš báli a pak se to přehouplo do druhé půlky a už se zase bojím :-O no mohla bych naše tulení spočítat na prstech u rukou :-O Ale manža je v pohodě, asi je to u nás opravdu tím, že jsme na mimi dlouho čekali. Tak tolik od nás :oops:

Janah09 jsou to neřádi na pojiš´tovnách, manžovi se to stalo taky, neseděl mu tam nějaký den po vojně než nastoupil do práce a ozvali se taky po letech, naštěstí to už bylo promlčené, lae pak ty lhůty nějak měnily. Vždy´t je jedno jestli budete manželé nebo ne, hlavně že se máte všichni i s mimískem rádi ne? :D
Zvyk se zlatem se někde opravdu dodržuje, já bych zavedla zvyk nějaký šperčík podle vkusu, těch není nikdy dost pro ženu .-D A ještě se pak dodržuje zvyk za první zub a teď nevím jestli to bylo pro maminku na šatičky .-D

Hako mě bolí vpravo pod žebry a mám to vyloženě od páteře, blokuje se mi hrudní páteř a víc právě vpravo a střílí mi to někdy až dopředu do žeber. Musím chodit pravdielně na masáže.Tak nevím jestli je to to stejné co máš ty. Určitě dej vědět co na to dr.

Muafko moc moc se opatruj a držím palečky ať se to ležením zklidní a vydržíte co nejdéle. Opatruj se, moc na vás myslím.

Martino teda vy máte zase pracovní týde a ještě k tomu zdravotní problémy. Holka taky nezapomeň odpočívat. Co žaludek už se zklidnil, nemohlo to být jak měli i prckové problémy?

Pusíku taky nevím jak přežijeme až se malej začne méně vrtět, to asi zešílím a budu ho nenápaděn budit :-O Jak dopadla kontrola????

Holčiny prchám od PC, už mě zase bolí záda a začíná pálit žáha. To je jediné co mě v těhu trápí a to pálení žáhy je poslední dobou fakt děsný. Už jsem vyzkoušela snad všechny „babské rady" a zdá se že nic moc nezabírá. Ale od dr. mám povolené přípravky z lékárny tak když je nehůř tak po nich sáhnu, ale jen vyjímečně, když třeba nejsem doma a dělá se mi z toho už vyloženě špatně na zvracení. Doufám,ž e už mě to nebude provázet až do porodu .-O
Opatrujte bříška, myslíme na vás pa Maru

http://bd.lilypie.com/pr8Wp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
18.6.08 14:32
Euphorbia píše:
Janah: tak to plně chápu, sestra má obdobný problém. Mám pocit, že to snad dělají schválně, že se ozvou až po pár letech, kdy naskočí obrovské penále :xTak jsem dneska byla za obvoďákem a ten konstatoval, že mám angínu :( Předepsal mi ATB na čtyři dny…moc se mi to nelíbí (nejsem příznivcem nadužívání antibiotik ani mimo těhu, natož pak teď), i když tvrdil, že ve 30. týdnu „už je všechno hotový“ a nemůže to miminku ublížit. Nevíte některá, jak dlouho bych se léčila jenom pomocí kloktadel a čajů? Jaká jsou rizika špatně doléčené angíny? Nějak se nemůžu donutit si jít ten recept vyzvednout :(

jj..taky mám pocit že to snad dělají schválně..jsou to zmetci :twisted:
nejhorší je, že to od roku 2004 tedy splácím exekutorovi, jsem s ním od tý doby v pravidelným kontaktu (bohužel..nejsou to příjemný návštěvy;o), dokonce jsme min. 2× byli s tátou i přímo na pojišťovně, na právním odd. a ptali jsme se co se s tím dluhem dá dělat atd..(což nám tedy neporadili..samo)..ale teď po těch 4letech, když už mám splacenou jistiny a náklady (a odměnu exekutorovi- je šílený, že ho mám ještě odměňovat, za to jak se ke mně chovají :roll: ), tak jsem se rozhodla, že zažádám o odpuštění penálů- tak jsem to tam šla vyřizovat, a měli tam strašný bordel v tom..až nakonec tam vyštrachali, že z toho samýho období mám ještě další dluh, který prostě není v tý exekuci zahrnutý..takže tam opět za ty 4 roky vzniklo úplně zbytečný penále!!! :twisted: .. byla jsem v šoku, a ptala se, proč mě jako nekontaktovali dřív, že to přeci není problém- a že jsem tam už několikrát byla- na dluh se ptala- nikdy nic neřekli…a oni, že to není jejich povinnost, že si to musím zjišťovat sama (což jsem se pokoušela..ale po týhle zkušenosti- budu vždy a všude všechno chtít písemně!!..jinak to s nimi fakt nejde… :roll: )

S tou angínou, taky jsem měla- dostala ten penicilin..a kdybych se mohla znovu rozhodnout- tak ho nevezmu..stejně mi podle mně nepomohl (ale budu to řešit až po porodu- zkoušet jiný druhy ATB..Dr. navrhoval nějaký v injekcích), takže to bylo docela zbytečný, navíc jsem po dobrání měla svědivý- nepříjemný výtok (a to jsem k tomu brala Laktobacily- abych se tomu vyhnula a nenarušila mikroflóru… a stejně to nepomohlo)..takže já to budu řešit až po..pokud to nebude moc vážný- nebude horečka atd… Pokud máš horečku- tak urychleně léčit..ale pokud ne, tak bych to o pár dnů (3-4) klidně odložila, a zkusila to vyležet!.. a až pak začala brát ATB.. předpokládám, že Ti ani nedělali výtěr z krku, takže nemají jistotu jestli je to bakteriálního původu, nebo viróza (na kterou ATB stejně nezabírají)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
18.6.08 17:16

Ahoj holky těhulky,tak jsem dnes byla ne té kontrole.Vše je v pořádku,bolest na boku přímo pod žebry trošku ustoupila,ale pořád to cítím.MUDr. se lekl jestli to není ledvina a začal mě doslova bušit do zad ,kde jsou ledviny.Naštěstí to ledviny nejsou,ale zvýšil mi dávky Magne B6,prý mě mimíšek vycucává tento vitamín.Mám brát 4 denně po 5 dnech a potom se vrátit k původnímu počtu prášků.Měli jsme zase dnes úřední den,sociálka - doložení příjmů,pojišťovna - dojít si pro zelené karty,jinak by byla pokuta kdyby mě chytili policajti až 40 000,–

Janah09- tak to se nemáš.Vím že s nimi není moc řeč.Dělají to opravdu naschval,já si jednou uvědomila ,že když jsem se přestěhovala do Prahy za manželem (to jsme ještě nebyli svoji) a hledala si místo-trvalo to 20dní a nikdo mi neplatil zdravotní.Po pár letech jsem si to uvědomila,jelikož zrovna někdo z mého okolí platil penále a já se lekla,tak jsem naklusala do zdravotní pojišťovny že jdu vyrovnat dluh.Holky neumíte si představit jak tam na mě začali řvát a ječet,že takhle by to nešlo a že mě za rok chtěli obeslat na zaplacení penále.Šlo to horko těžko,jelikož asi přišli o dost (penále prý mají vysoké),ale já zaplatila opravdu jen 200,– (dluh) bez penále a spadl mi velký kámen ze srdce,že jsem si vzpoměla než bylo pozdě.
Se zlatem máte pravdu.Mělo by se dávat něco ze zlata.Jelikož já nenosím ani snubní a na prstech vlastně vůbec nic,naušnice mi stačí jedny,nechtěla jsem od manžela nic.Ptal se co mi má koupit,ale já měla radost z našeho broučka ,že jsem mu řekla že už mi velký dárek dal.

A taky zdílím názor,že svatba není to nejdůležitější v životě.Hlavně že se milujete,jste si oporou a můžete se na sebe spolehnout

Zdravím Maufku-ať je vše brzo v pořádku

Euphorbio-taky neporadím,angína je prevít a kor v těhotenství.Taky nemám ráda antibiotika,vždy jsem po nich měla gynekologické problémy a vyhýbám se jim.Zkus to vyležet,pokud nenastanou ukrutné bolesti v krku a horečky ,myslím že by klid,teplo,dostatek pití a vitamínů ( ovoce a zelenina) mělo zabrat.
Martino - jak Ti je?nechytila si nějakou střevní virózu?Koukej se vyléčit.!!!
A děkuju za pochvalu metříku.
Všichni se opatrujte ahoj

Těhotná jsem :26+5
TP:19.9.2008

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.6.08 17:20

Ahoj,

omlouvám se, že Vám sem lezu, ale občas vás čtu… Jen jsem Vám chtěla upřesnit ten zvyk s darováním zlata. V Čechách je tradice darovat dítěti zlatý dukát, kupovali jsme ho s kolegy našemu nejvyššímu při narození potomka. :roll:

Tady naleznete odkaz na ten dukát. Mincovna motivy mění během let a mince se dá koupit i v budově ČNB v Praze - alespoň před 2 lety to ještě šlo.

Jinak v anglosaskýc zemích se daruje místo zlaté mince stříbro (lžička, dóza na první zoubek nebo vlásky, chrastítko,..).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí