Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj těhulky,tak jsme dnes dopoledne vyrazili na procházku s Toníkem.Toníkovi už je hodně dobře,ale dala jsem mu dnes radši malou dietu.Měl to asi ze špatného jídla-nesedla mu polévka.
Janiah díky za poslech hudby.Byla to nádhera ,u té první jsem i ukápla slzičku.Jinak mě ty jména pro holčičku doma neprošla,tak budeme hledat dál.Emílie a ani Ema nepřichází v úvahu.Prý jestli jsem nebyla dlouho na sluníčku,že přemýšlím o těchto jménech.
No bude to fuška,pro kluka taky nejsme rozhodnutý.Ach jo ![]()
Ahoj Holčinky,
Janah 09, koukám že jsme na tom docela podobně. Mě zrovna včera začalo podobně trápit bříško. Netvrdne sice tak často jako tobě, i když v noci bych řekla že to taky bylo snad 3× za hodinu, ale to bolení mám dost podobný. Prcek se hýbe a jak se hýbe tak ty pohyby někdy dole docela zabolí. Zrovna jako ty, jsem z toho hodně nervozní. S tím hýbáním je to někdy problém, já malýho skoro necítila v pondělí, ale ono to že je mimi asi cítit někdy míň je nejspíš normální. Já když pak ležela a držela si ruce na břiše tak jsem malýho cítila rukou, ale tak jak pohyby normlálně vnímám ne. Možná že někdy to vnímání je nějak utlumený. Nevím.
Do nemocnice jsem jela v noci už několikrát, pokaždé s krvácením a hematomemem. Byly docela solidní. Ono taky záleží na koho kapneš. Pokaždé slouží někdo jiný, někdo je hodně milý, někdo zas až tak né, ale rozhodně nikdo ani nenaznačil že bych tam neměla jezdit. Dnes v noci jsem tam málem vyrazila zase. Nakonec když jsem se ale zaměřila na to tvrdnutí břicha abych řekla jak často to je tak se najednou pomale uklidnilo, tak zatím čekám. Momentálně je mně tak dobře, že se mi ani nechce k mýmu doktorovi. Uvidím jak mě bude dál. Kontrolu mám 17.6 pokud se to zlepší tak bych do ní chtěla vydržet, přeci jen při tom hematomu jsem u něho byla i 3 x týdně mimo program a tak nechci panikařit znovu. Tobě moc a moc držím pěsti, to co píšeš přeci jen vypadá jako horší problém než mám já. Teda především já při minulé kontrole byla zavřená a čípek prý pevně drží, takže to u mně asi není tak vážný jako u tebe. Dej vědět jak jsi dopadla, myslím na tebe ![]()
Hako, dofám že tu virozu s Toníčkem zvládnete. Píšeš že už je to lepší, tak hlavně ať to vydrží, chudáček malej to si s tím blinkáním užil.
Janiah, ty síťovaný kalhotky koupíš normálně v lékárně tak jako ty porodnický vložky, vyrábí je Hartman v balení jsou 3 a stojí 55 kč. Mám koupený 2 balení, myslím že to v pohodě stačí. Hlavně naše porodnice má lékárnu přímo v areálu takže kdyby mi snad chyběly tak je prostě dokoupím až tam, nebo poprosím manžu při návštěvě. Řekla bych že těch 5 co máš bude bohatě stačit. Ono ze začátku je lepší dávat se ty vložky 2 jako by vedle sebe, abys neprotekla, první den to krvácí opravdu hodně, ale pak už to není zase tak strašný, takže neboj.
holčinky tak zatím pá. Já se jdu natáhnout, míním být hodně opatrná a radě polehávat abych vydržela do té kontroly a nemusela někde plašit předčasně.
Ahoj holky
Moc vás všechny zdravím.Dnes tu prší a tak je min práce venku tak mám aspon konečně čas vám napsat co umě nového.
Prcek pěkně začíná kopat ale jenom dole jak je močoví měchýř takže dosti často chodím na wc.Jinak se mě udělala jakási vyrážka pod kolenem a semtam na obou nohách tak jsem se rač objednala na kožní, tak zítra tam du,já si myslím že to je z jahod no uvidím taky začali zrát třešně tak se jaksi nemůžu udržet.Už se začínám pěkně kulatit tak jsem si sehnala šaty abych se v těch vedrech neupekla.Také jsem si preventivně zvedla postel aby jsem měla nohy víš a doktorka mě to doporučila aby se čípek neskracoval.No řeknu vám to je spaní ale už jsem si jak takž zvykla.Tak já budu končit mějte se moc krásně a držte se pa pa
AHoj holky, dlouho jsem tu nebyla a doufám, že je u Vás všech vše dobré. Byli jsme na dovolené, vůbec se nemůžu vzpamatovat z návratu…
Mám dva dotazy: vy, které máte - budete mít - víc malých dětí - počítáte s dvojkočárkem? jaký typ? Za kolik?
A druhý dotaz: chtěla bych odmítnout glukozový text. Zkoušela jste už někdy některá něco podobného? Díky a pěkné dny.
doublemumy…tak já mám opačný problém- musela jsem si OGTT (orální glukózový test) vydupat ;o) (jdu 27.6.;6:45)… můj gynekolog tam těhulky neposílá (jen když mají cukr v moči)..a já ho chtěla- pro jistotu- kvůli diabetes v rodině (máma)…ale pokud není žádný důvod- máš moč bez cukru? je ti do 25let, nejsi obézní, nemáš cukrovku v rodině (popř. vyšší tlak atd.), tak tam chodit určo nemusíš (ale já bych pro jistotu stejně asi šla)- promluv si s Dr. proč tě tam posílá…
A jaká byla dovolená?..vše bez problémů, jak se to líbilo mimískovi- nezlobil nějak?, letěli jste, nebo autem?, a kam?… ![]()
AHoj Jani, díky za reakci .DOvolená byla překrásná, letěli jsme na Mallorcu s 16měsíční dcerou a těhotným břichem. CHtěli jsme si ještě naposled užít relativního klidu ![]()
Děkuju za informace, tak já to takhle budu tlumočit své dr. Je mi sice 31, ale cukrovku nemám, ani v rodině není, během těh. jsem zatím přibrala 8 kg, to není málo, ale ani snad příliš moc. Vážím teď 68 a měřím 175, tak snad se to ještě dá. Zase napiš a užívej těhotenství.
Ahoj maminy
,
Doublemumy, tak já ti odpovím za sebe- já budu kupovat kočár pro sourozence- asi od firmy ABC Design- Tandem Plus. Míša bude mít v době narození sourozence 18 měsíců, takže ho ještě uvozím. Teda aspoň pokud bude jako Petřík- ten se chtěl vozit ještě po 3 letech věku
.
Ptala jsem se i Hako- jak s Toníkem, ale ta asi kupovat nebude. Toník myslím bude mmít v době narození mladšího sourozence kolem 2 let. A prý chce chodit sám, tak Hako prý uvidí- ostatně přečti si sama její odpověď. :Hako Zaslal: ne 08. červen, 2008 14:26 Předmět:
Ahoj Martino,já určitě sourozenecký kočárek kupovat nebudu.Toník rád chodí pěšky nebo jede na odstrkovadle,tak snad to nějak zvládneme.Skejt -to je problém,určitě by se hodil,ale asi uvidím jak to zvládneme a potom bych ho když tak dokoupila.už teď jezdíme s golfkami minimálně,tak snad se z něho nestane lenoch a přestane chtít chodit.
Jo a ten dotaz ohledně odmítnutí- tak to jsem ještě nic nikdy neodmítla. A ten test není tak hrozný. Asi bych spíš váhala nad odběrem třeba plodovky, protože tam je i roziko potratu- i když mizivé, ale je. Ale u tohoto testu není žádné riziko pro miminko, takže to já bych neodmítla. Ale jsou takové lidi. A já je rozhodně neodsuzuju. Každý má svůj názor a své přání a tak mu ho přeci nebudu brát. Jen odpovídám na dotaz zda by ho některá odmítla- já ne.
Plamínku- tady taky dneska pršelo- okolo 13.hodiny a trvalo to asi hodinu. Takový ten letní deštík. Ze začátku sice hrozný vítr, ale pak ustal jak se rozpršelo. A teď je už jen zataženo. A to bylo ráno a celé dopoledne krásně a svítilo sluníčko. No už taky potřebuje zalít. Tady jsem koukala, že snad každý den jezdí auto a kropí silnice, jak je takový vedro. Je fakt, že se pak líp dýchá. Ale říkali jsme si s manželem, že třeba tohle jsme v Brně snad ani jednou neviděli, že by zalívali silnice, když je vedro. No možná nám to uteklo
. Ať ti to na tom kožním dobře dopadne. Moje tchýně ta má pořád nějakou vyrážku- ona je taky pořád na zahradě a něco dělá a navíc to má taky od toho zvířectva- kočky, psy, králíci, slepice a bůh ví kde má ještě co zašantročené
.
Holky, kdo máte problém s těmi bříšky, já se k vám taky přidávám. Dneska jsem musela už vyhledat doktora- tedy našeho. Natočili mi monitor- něco málo tam bylo, ale pak mě ještě prohlídnul a změřil tím utz ten čípek a říkal, že to naštěstí na zkracování nemá zatím vliv. Takže mi jen vy:,–(il ten magnosolv (sáčky) a doporučil mi místotoho 3× denně 2 tablety magnesia (tablety). Ono je to stejný, ale prý takhle v těch tabletách je to líp kontrolovatelný. No já osobně si spíš myslím, že každý doktor píše to na co je zvyklí. Ale to je fuk, hlavně aby to pomohlo. Mám totiž od pondělí bolestivé tvrdnutí břicha až do zad mi to vystřeluje a pocit jako bych se tam dole už otvírala. To si moc dobře pamatuju z předešlého porodu, jak jsem se otvírala, tak jsem byla hodně !vlhká" od těch hlenů. No hrůza- nic příjemného. Ale jak mi říkal, prý to nemá zatím vliv na zkracování. Tak je to dobrý. Doporučil mi nic netahat (no to se chlapům asi lehce řekne). A nerozčilovat se a snažit se šetřit a polehávat. A ještě mi řekl, že teď už to bude dělat takhle pořád, protože jsem otěhotněla a neměla jsem ani rok od posledního porodu a tak se ta děloha nestačila pořádně zavinovat a zotavit se. Takže proto se teď začala stahovat dřív a trošku bolestivěji. Jójó, poslíčci jsou už holt tady. A to normálně prý bývaj podle těch jejich knížek až tak 2 týdny před porodem. Takže je vidět, že výjimky potvrzují pravidlo. A zapoměli tam taky napsat, že pokud je někdo těhotný dřív než po roce od porodu, tak že to může být i jinak. A my pak plašíme
tedy myslím sebe
. No tak jsem si zaplatila 30kč a šla jsem domů s tím, že mam přijít normálně do poradny ten příští čtvrtek. Holky já myslela, že se v těhu neplatí, když jdeš na gyndu kvůli problémům v těhu. A i manžel se divil. Tak jsem si řekla, že zas napíšu dotaz do vzp a budu čekat co mi zase odpoví. Už jsem tam psala dotaz ohledně té genetiky v Olomouci, jak taky po mě chtěli při každém utz 30kč. Tak to jsem se dozvěděla, že to chtěli oprávněně. Já tedy nikdy nic neříkám a penízky vysolím na stůl a ani účtenku si neberu (oni mi teda ani žádnou nenabízí). Ale zeptat se musím, protože teda v tom případě do té brožurky o těch poplatcích nenapsali všechno, nebo úplnou pravdu. No nic, to už je jedno, hlavně že je mimi v pořádku a já se teda budu snažit taky šetřit. No holky, nezávidím vám co máte barák a musíte ještě lítat okolo zahrady a zvířat nebo co taháte kočár několik pater. To já mam teda ještě dobrý a vůbec bych si tady neměla co stěžovat.
Až se teď fakt stydím
.
Kalhotky do porodnice- Janiah, já měla po prvním porodu normální velké kalhotky, co jsem měla v těhu a stačili mi. Ale po druhé jsem si pořídila ty síťované v lékárně- tedy ve zdravotnických potřebách- my to máme u lékárny a musím říct, že pro mě byli ty síťový kalhotky o mnoho lepší. Za prvé přes ně ta rána pěkně dýchala- určitě líp než přes nějaké normální kalhotky. Za druhé byli pěkně elastické a nikde mě nikdy při jakémkoli pohybu netěsnili a co je také důležité- rychle usychali. Protože samozřejmě že se hodněkrát stane, že „protečeš“ a tak je potřeba tu krev vyprat a pak ty kalhotky byli za chvilku suché. A to nebyli ani na topení (personál nám to zakazoval, že prý to nemá primář rád a že to vypadá hrozně, takže jsme to měli různě pověšené v koupelně…) Takže jak říkám, já jestli můžu poradit, tak já bych šla 100% do těch síťových. Ale přežiješ dobře i v těch normálních.
Vložky do porodnice- poprvé jsem měla normální- jen takové to balení na noc, které mají vydržet větší krvácení a jsou i delší. No přežila jsem. U druhého jsem si také koupila na radu ty porodnický a musím zase říct- že jsou lepší. Sice nemají lepítka, ale to je celkem jedno, protože je měníš stejně každou chvíli. A jak psala Pusik, tak ze začátku dáváš víc než jednu vložku. Konkrétně já dávali ty porodnický i 3- 2 vedle sebe a ještě jednu na ně (do prostřed). A stalo se, že jsem „protekla“, ale cítila jsem se líp s nimi, než s nějakými s lepítkama a dokonce jsem je používala pak i nějaký den doma, než se to zmírnilo. Ale já krvácela dlouho (po obou porodech), protože mi v děloze pokaždé zůstalo kousek té placenty a to mi přitom dělali utz než jsme odcházeli domů. Ale jak je vidět, tak utz taky asi nevidí vše. Takže pokud pak budeš třeba dlouho krvácet, nebo se pak rozkrvácíš když už jsi přitom skoro přestala krvácet (jako jsem to měla já), tak zajdi co nejdřív k doktorovi a nečekej až po šestinedělí. Ale to už zas moc předbíhám. Jo a jinak mám taky koupený 2 balení těch vložek. To do porodnice bohatě stačí a pak si kdyžtak přikoupíš, pokud budeš spokojená. Oni jsou taky oproti normálním vložkám i levnější a jak říkám- mě osobně se zdá, že i víc sajou a spodek se to nezapařuje díky tomu, že tam nejsou třeba ty lepítka. Ale pokud budeš chodit pak ven mezi lidi, tak si pořiď už zas ty normální vložky, aby se ti třeba nestalo, že se ti vložka posune a ty budeš krvácet vedle.
Jo aHako, to tvrdnutí- to ti ztvrdne břicho- to ucítíš jak bez přidání ruky, tak samozřejmě pokud si dáš ruku na břicho, tak že to břicho, které je v normálním stavu měkké, tak je najednou tvrdé a také bolí. Někdy to i vystřeluje (ta bolest) do zad. Trvá to třeba jen pár vteřin, ale je to nepříjemné a někdy i bolestivé. Jak je to ztvrdlé, tak to břicho normálně neprohmátneš jako když je měkké, že bys ho trošku jako prošťouchla. Snad víš jak to myslím. Nejde prostě prstem udělat důlek jako při netvrdém bříšku. A navíc to bolí. Když mě toto postihne třeba v obchodě, tak vždycky musím zastavit a nejlépe si sednout, ale v obchodě většinou není kde a počkat než to odezní. Bývá to hodně z námahy- když třeba zvedáš něco těžkého nebo to taky pociťuju když se rozčiluju. Nevím, jestli jsem to popsala dobře. Snad ti k tomu napíšou víc i holky, co s tím mají také problémy.
Jo a ten test na tu cukrovku mám prý dobrý. Takže jsem ráda, že si nemusím píchat do prstu a chodit s močí na diabetologii. Vůbec nezávidím maminkám, které mají cukrovku už před těhu a píchaj si třeba i inzulín. Při minulém těhu jsem musela na tu diabetologii taky chodit, ale teď je to vše dobré. Tak snad i zůstane.
Janah09 a co to tvoje bříško?
Maufko a co pejsek? Už papá a je dobrý?
Míšovi vypadá, že antibiotika zabírají. Takže v pátek jdeme na kontrolu.
A aspoň vím od pondělka, že Míša váží 10300g. A má asi 78cm. To měl teda Petřík už v roce (oproti Míšovi) ale co. Každé dítě je jiné a hlavně že Míšovi chutná a vůbec nevypadá, že by měl míň než Petřík v jeho věku.
A léky jsem hned na druhý den poctivě milé paní lékárnici zaplatila a ještě jí nechala „trigelt“. Za to, že to pro mě takhle udělala, že jsem nemusel achodit do bankomatu s nemocným Míšou, který měl v té době zrovna horečku.
Tak se mějte holky pěkně a pozdravujte mimišky…pohlaďte svá bříška a odpočívejte. Už se nám to pomalu ale jistě blíží. Hlavně musíme vydržet aspoň do toho ukončeného 32. týdne- to už jsou vyzrálé i plíce a je míň komplikací při dýchání.
Tak papáááá Martina
Ahoj holky
našla jsem krásný kočárek ale nevim jak jsem dostat mailem a tak mrkněte na mimibazar zadat kočárky a oblast kopřivnice je tam kombinovaný kočarek trojkolka od narození značka KNORR SCOOTER HNĚDO BÉŽOVÝ ZA 7 990,–KČ nebo KNORR CARAT 6790,–KČ moc se mi líbí. Doufám že vám to pude tak na ně mrkněte a dejte vědět jak se vám libí. pa pa
Plamínku- Knorr Carat je tu- http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
A Knorr Scooter je tu http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Co napsat- Trojkolka je dle parametrů lehčí a větší (mimi bude mít víc místa než v té čtyřkolce, i když o nějaký ten centimetr, ale přeci jen). Má 2 brzdy. A naobrázku vypadá moc pěkně. Designově a s těmi 2 brzdami a větší plochou uvnitř pro miminko bych asi dala přednost té tříkolce Scooter.
Ale já zas neznám jaké jsou ty tříkolky- jakou mají stabilitu, takže to bych musela nejdřív zkusit, jestli když v něm nechám pak větší dítě, které si už třeba stoupá a naklání se do všech stran div nevypadne )díky kšírám). Takže já bych zas dala přednost té čtyřkolce kvůli té stabilitě, ale jak píšu- možná je stejně stabilní- já jen nemám s tříkolkami vůbec žádnou zkušenost. A mě by větší váha ani moc nevadila, protože my moc nikam nejezdíme a když, tak jen vlakem a to jede i manža, který ten kočár stejně tahá sám. A zas by mě možná na té čtyřkolce trošku odrazovala ta nafukovací kolečka. I když jsou určitě lepší pro terén, ale já se moc po zemi nedívám, takže bych hned píchla a shánět novou duši
to by se mi pak asi nechtělo. A opilci nechávaj všude možně povalovat rozbité lahve od piva…
Tak promiň, že jsem asi moc nepomohla. ![]()
Ahoj Martina
Jo a Plamínku,
my používáme teď pro Míšu tento- Cam Apollo- ale tenkrát (červenec 2004) stál jen něco kolem 2500kč v tehdejším Carefouru v Brně. A vím, že jsme se na něj byli dívat ještě o poschodí výš v Puntanele a tam byl o 1500kč dražší
Žebráci, takový rozdíly mezi prodejnama. ![]()
A vím, že ten se také dá používat už od narození, ale spíš když se mimi narodí do tepla- tak ten duben. Protože na zimu už bych ho pro novorozence asi nepoužila, ale pak pro to dubnový mimi které by v zimě mělo kolem půl roku už je to možné. Takže ono taky fakt i záleží na tom, do jakého ročního období se mimi narodí. Kdyby se Míša narodil v tom dubnu a né v únoru, kdy měli být ještě ty -20 stupňový mrazy, tak bych ani nepořizovali hluboký co máme teď v kočárkárně. Snad ho tam nikdo neukradne.
![]()
Ahoj Martina
Jé zapoměla jsem tam přidat ten odkaz ![]()
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
sem fakt už nějaká zmatená
![]()
Martina ![]()
Pusíku… to je mi líto, že jsme na tom stejně, ale zase v tom člověk aspoň není sám, že? ;o).. je to hrůza- dřív mi takhle často a moc rozhodně netvrdlo..navíc mám to zkrácený hrdlo.. např. včera jsem měla pocit, že porodím- po ránu pořád tvrdlo, do toho malá kopala- fakt hodně (až to bolelo- jak říkáš!!), až jsem měla strach, že se mi ta děloha začne stahovat… ale byla jsem v pondělí u Dr. a nález je stejný- nezhoršuje se..takže je to vlastně OK..;o)… v pátek mám přijít kdyžtak znovu na kontrolu- abych pak o víkendu neplašila;o)
Pusíku- tak si kdyžtak Dr. zavolej- a konzultuj svoje potíže..určitě ti poradí, a řekne kdy máš dorazit..
To je fajn, že má takovou čupr polohovací postýlku ;o)))..já si musím vystačit s polštářky;o))
Tak ať nás mimísci nezlobí (a kopu tak jak mají), a dělohu nedráždí;o) …a buďme pěkně v klidu..žádný stresy!!!
Ahoj marti
moc ti děkuji já jsem ráda že umím aspon na tom počítačí psát a posílat mail to víš jsem stolet za opicemy
a taky nejsem ten typ který u toho sedí od rána do noci. Já jsem tým kočárkem tak unešená.Fak se mi moc líbí ale je to dosti zruky od šumperka a taky ta cena no uvidím ještě si to nechám projít hlavou a co se týče toho že je to trojkolka no já stým taky nemám skušenosti.Ale líbí se mě to že je to jako hluboký a sporták ale zaráží mě ten rozměr šířka 34 mám strach že je to malo když vemu že tam ještě dám fusak .CO MYSLÍŠ
Martinko..kolik tě stály ty tabletky magnésia..taky bych raději tabletky, než ten magnosolv..tak bych chtěla vědět, kolik tě stály (min. 30,– za recept + ..?)…
jo já včera taky měla pocit, že porodím
- resp. že se začne děloha stahovat.. ikdyž ono to tvrdnutí už je asi nějaká forma stahování (či poslíčků- jak si psala, že?).. a jinak to mám taky jako ty..buď z fyzické, ale častěji z psychické námahy (resp. z rozčilování ;o).. nebo když malá hodně kope..a někdy stačí si tak jemně poklepat bříško- a samo ztvrdne..i když to nebolí- je to jen hrozně nepříjemný..měla jsem něco podobného už dřív, ale to jsem si myslela, že se malá převaluje-a napíná dělohu.. ale teď už to jednoznačně tvrdne:o((
A zkoušel někdo kalhotky (prací!!) od Chicca ??..stojí totiž přes 2stovky, a už mi je v lekárně objednali- ale nejraději bych to zrušila a koupila ty levnější síťovaný..
A ty jsou taky v univerzální velikosti, nebo jsou různé velikosti???????
Ahoj Plamínku, ta šířka není vůbec málo. Naopak jsou ještě užší kočárky. Teda co mají menší šířku vnitřku. venkovní šířka je samozřejmě větší, ale ta vnitřní šířka 34cm je dobrá.
Vem si třeba jiné a dražší kočárky- http://www.nej-kocarky.cz/…c-zdarma---/
tady máš odkaz na jeden a zkus se podívat ještě na adresy
http://www.eshopbaby.cz/
http://www.nej-kocarky.cz/
http://www.babyexpert.cz/…rie/kocarky/
http://www.kocarky-ruzovypanter.cz/
http://www.babymania.cz/kocarky-jane
http://www.detskydum.cz/…rie/kocarky/
http://www.caryfuk.cz/…ke-Kombinace
http://www.babydirekt.eu/kocarky
http://www.autosedacky-web.cz/kocarky/
http://www.kocarky.tv/
tady jedna adresa na nějaké rady ohledně nákupu kočárku- http://tipnanakup.bezpecnyobchod.cz/….php/kocarky
a ještě jeden obchod ze kterého budu kupovat já kočárek a který má i kamenné obchody třeba i u nás v Přerově a v Olomouci- www.e-broucek.cz
Tak zatím papáááá Martina