Termín srpen/září 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
550
29.5.08 10:31

Janiah, to máš teda báječnej program :-) Je moc dobře že si to těhulkování tak užíváš. Já už mám vyžehleno, ale bohužel žádnej tak pěknej program jako ty nemám. Vytřu a uvařím a budu čekat až se manža vrátí z práce, snad pak taky někam vyrazíme. Nikoho tady neznám , takže jsem tady jako lev v kleci.
Glukáč už mám za sebou, byl to fakt hnus, já se bála že to vyhodím po 10 minutách to jsem se potila a dělaly se mně mžitky, pak už to šlo . U nás dělají odběry před, pak po 1 hodině a pak ještě po 2 hodinách, takže to bylo děsný. Jednak to čekání a navíc to nejedení.
Jo jak mně otrnulo tak jsem si cestou domů kopila dva povidlový koláče a pribiňák, takže taky dobrý :-). Normálně sladký vůbec nejím ale co jsem těhu, tak přede mnou není žádný zmrzka bezpečná , o čokoládě ani nemluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3427
29.5.08 10:42

Holčiny zdravím,
nemám moc dočteno, ale to je děs jaké probémy máte v dopravních prostředcích. Lidi jsou hulváti. A co teprve s kočárkem, to asi taky nidko moc nempomůže. Já se tedy přidávámk Janinah, taky jezdím převážně autem, protože bydlíme v okrajové části města a městká jezdí v dlouhých časových intervalech.
Holčiny držím palečky ať vám ten glukozový test vyjde dobře, jste šikulky, že jste to zvládli.

Já mám příští týden ve znamení dr. - mám těhuporadnu a tu diabetologickou poradnu, tak doufám, že bude vše v naprostém pořádku jako minule.
Opatrujte sebe i bříška papa Maru

http://bd.lilypie.com/oI1Xp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
29.5.08 13:51

Janniah…jak ses ptala jestli nás všechny poslali na glukózový test..tak mě NEE…přitom máme diabetes v rodině(máma), a já mám normálně(mimo těhu) vysoký cukr (skoro 7 tuším..)..takže jsem byla před rokem a půl na tomhle testu (a dopadl ok..ale to dr. neví..podle mě bych stejně měla pro jistotu jít…řeknu mu jestli by mě raději neposlal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
29.5.08 14:43

Ahoj holky,tak hulváty v MHD znám a to nemusíte být těhu.Opravdu jsem zažila moc,moc hulvátů v pražské MHD.Jezdila jsem moc brzo ráno do práce (kolem 5 raní) a to se mnou jezdili samí ožralý,bezdomovci,feťáci a takové fuj existence.Jsem ráda ,že jste se zase ozvaly a jste všichni v pořádku.Včera jsem byla taky na kontrole a vše je OK.Během 3 týdnů si musím dojít taky na glukózový test a moc se mi nechce.Bude mi špatně z hladu a ten nápoj brrrr,už teď mám blbej pocit.Ale co se dá dělat -vydržet a nezvracet.
Tak se opatrujte a zase napište-bylo tu dost pusto a prázdno ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
29.5.08 14:48

Ahoj holky!

tak jsem asi jediná komu ta sladká voda nevadila?podle toho co čtu nebo jsem četla jsem si myslela že to bude hrozné a až na to čekání aby mi odebrali krev po dvou hodinách to bylo v pohodě,ale štve mě že nemám ty výsledky pošlou je mudře a na poradnu jdu až 9.6.

já už začla nakupovat ať toho potom nemám moc na jednou takže první nákup po výplatě byla lékárna no nic,ale mám to všechno po kupě další investice budou oblečky do porodky a zbytek mám po Matýskovi sice budu mít modrou holčičku,al enevadí hlavně když bude zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
29.5.08 16:14

Ahoj Holky
Tak dnes jsem byla na té genetice v olomouci. S radostí vám píšu že je vše v pořádku. Miminko bylo krásně vidět mám i fotečku.Byl tam semnou i manžel a pan doktor se ptal jestli chceme vědět co to bude. Tak prý to bude chlapeček. No jaksi tomu nemůžu uvěřit jen aby se nespletl ale to asi ne. Taky jsme si řekli že tonikomu neřeknem.Holky myslíte že ten ultrazvuk je na 100% znám případy že tvrdily že to bude holka a byl to kluk ale obráceně že to bude kluk a byla to holka to neznám.

jinak co se týče té dopravy no holky já vas obdivuji a zároven lituji. Tady u nas jezdí akorát autobus nebo vlak ale já to mám poměrně kousek do města tak chodím pěšky nebo autem.Ale zato tu nic pořádnýho neseženete.

Jaksi jsem se rozepsala tak se mějte a pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
29.5.08 17:56

Tak se nám to tady pěkně rozjelo :D

Ad glukózovej test…to byl opravdový, nefalšovaný humáč 8O Kdyby to bylo jenom sladké, tak neřeknu ani ň. Ale když ono to chutná i jakoby po desinfekci. Málem jsem se osypala jenom ze vzpomínky :( Výsledky jsem dostala do ruky, tak jsem je obratem oskenovala a poslala svému Dr, který hned druhý den ráno odpověděl, že je vše O.K. :)

Pusíku, díky za zájem, ale je to tak trochu moje vlastní rozhodnutí. V práci jsem měla možnost přejít na osmičky, ale představa pravidelné docházky po - pá mě upřímně řečeno děsí :) Je to teda záhul, ale problém mám spíš s koncentrací a empatií než že bych se nějak významně stresovala. I když občasné hovory, kdy nám pláčou (nebo nadávají) do telefonu příbuzní, že pro pacienta nic neděláme a necháme ho umřít, jsou skutečně nepříjemné :( Zítra ale jedu na dva dny za rodiči lenošit na zahradu k bazénu, to bude relax. Snad se do Prahy nevrátím o pár kilo těžší :lol:

Tak zas tak špatné zkušenosti s MHD nemám, mě pouštějí skoro všichni. Akorát mladé ženy a dívky radši předstírají slepotu, i kdyby na můj břich zíraly ze dvou milimetrů :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
30.5.08 12:09

Jé jsem ráda že je tady tak veselo.
Euphorbie, tak to potom jo. Ty sama musíš nejlíp vědět co je pro tebe nejlepší. Já myslela že máš nějakýho nelidu lékaře a ten ti PN nechce napsat. Máš pravdu že je asi lepší jít na 12hodin než denně na 8. Koukám že jsi nejspíš lékařka , nebo sestřika, takže asi moc dobře víš co děláš.
Je pravda že já u syna chodila do práce až do konce a dojížděla denně přes hodinu a nevadilo mně to . Je to tak když je těhu v pohodě, tak vážně není důvod zůstávat doma. No teď si to bohužel vybírám pěkně, spusta komplikací a asi se díky tomu IVF ICSI taky daleko víc pozoruju. Teda né asi , určitě zkoumám každý píchnutí a každej pohyb prcka. Zlatý časy bez netu kdy jsem nic nevěděla, neznala možný komplikace a rizika a tak vlastně nic neřešila.
Výsledky toho glukózvovýho testu jsem si byla vyzvenout hned ten den a sestřička co mně odebírala krev mně na papírek napsala jak musí vyjít, teda přesněj řečeno do kolika, takže jsem hned ten den věděla že jsou v pořádku :-)
Plamínku blahopřeju k dobrým výsledkům. A taky k tomu klučinovi. Myslím že je hodně pravděpodobné že se nespletli. I když 100% to dokážou říct jen z plodové vody, ale mysím že v tomhle stupni těhotenství je to určení pohlaví podle UTZ dost přesné.
Dneska je krásný slunečný den. Moc si ho všechny užívejte. Dofám že tak nádherný bude i víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3427
30.5.08 12:36

Ahoj holčiny,
Jannah09 kamarádku na glukozový test taky dr. neposílal a ani se tím nezabýval, ono asi hodně záleží jaký k tomu má dr. přístup. Ale jestli chodíš na sledování, tak bych si tam pro klid v duši asi taky zašla.

Hako super, že jste v pořádku a držím palečky ať v pohodě zvládneš gluk.test.

Lucko tak tobě to chutnalo, no to máš teda můj obdiv :-D Nevadí když bude holčička v modrém, i tak to holčičkám moc moc sluší . Moje neteř měla taky pár oblečení vyloženě do modra a byla v nich frajerka.

Plamínku to je super, že jste taky v pořádku. Já myslím,ž e na tom genetickým UTz se moc nepletou, no i když...........

To mi připomíná, že ani nevím jestli jsem Vám nakonec prozradila, že čekáme taky chlapečka .-) nejdřív jsme to nechtěli prozrazovat, ale neteřinky se synovečkem a s babičkou udělali smutný očička a vytáhli to z nás :-D

Euphorbio užij si prima lenošící víkedník a hezky si odpočiň po tom pracovním maratonu.

Pusíku víkend má být taky slunečný, takže už se moc těším, že strávím dny na zahrádce relaxováním. Taky se asi víc pozoruju po tom všem čím jsme prošli, ale jinak jsem doma ráda a super si užívám tu pohodu, že nemusím do práce :lol: i když jsem tam byla spokojená.

Jinka holčinky jsem ráda, že jste všechny v pořádku a gratuluju k dobrým výsledkům. Užijte si prima slunečný víkendík :D papa Maru

http://bd.lilypie.com/ptTUp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.5.08 18:18

Ahoj holky,

teda to je furt vedro. Já mám teda ráda teplo, ale už mam zas nohy jako konve nateklý a potím se jak čuník- fuj. Ještě že aspoň doma můžu chodit jen v kalhotkách, ale ven nemám co na sebe. Jen samé dlouhé kalhoty. Včera jsem byla ve městě a sháněla jsem všude nějaké kraťasy pro mě, ale nikde nic nemají.

Plamínku, gratuluju ti k dobrému utz. Je moc dobře, že je mimčo zdravý. A také k tomu chlapečkovi vám gratuluju. O tom zda věřit či nikoli- tak mě při obou klukách řekli pokaždé, že to bude kluk a nebyli vůbec na pochybách ani u jednoho utz- ptala jsem se při každém. Takže bych jim asi věřila. U tohohle těhu mi to ze začátku nikdo neřekl s jistotou, až na té genetice v Olmiku. A je fakt, že mám jiné (menší) bříško, než při klukách. Alespoň si to myslím- podle kalhot. Takže by to asi opravdu mohla být ta holčička.

Jméno jsem předtím psala že bude asi Martinka, ale ještě to zas nevím. Pořád jí říkám pokaždé jinak, abych si pak nějaké jméno zalíbila víc. Takže na 100% Martinka to ještě není.

Ten kočárek jak jsem psala co mám už asi vybraný- ten oregon Tandem od Baby Welt, tak si nebudu kupovat. Na tu zadní sedačku se ta taška na mimi dává hrozně špatně a pod kočár bych nic nedala, protože je do toho košíku hrozně špatný přístup. Takže si asi vezmu od ABC design ten Tandem Plus. Vyjde asi o 1000kč levněji. Sice se tam musí zvlášť objednávat pláštěnka a nánožník, ale i tak vyjde levněji.
A jinak kdy budete kupovat kočárky? Nebo už někdo máte koupený? Nemyslím ty, co čekají další mimi, ale ty co čekají první mimi a nebo třeba ty co mají také malé dítko doma a budou kupovat třeba taky tandemový kočárek.

Jinak v ten čtvrtek jsme se vrátili z toho Brna až po 21. hodině- úplně sprahlý. A v pátek jsme byli s klukama na dětském dni co tu pořádali a taky jsme byli venku od asi půl desátý ráno do nějakých půl šestý odpoledne. Takže i proto budu kupovat ten tandemový kočárek a ne jen skejt za kočárek, na kterým by Míša stál, protože on ještě po obědě spí a dokonce teď i v těch vedrech spí odpoledne. A já chodím a jsem venku opravdu dlouho. Tak proto.

Jo MHD- tak tou já nejezdím. Všude chodím pěšky- i když většina lidí jezdí takové štreky co já chodím pěšky. Ale dle zkušeností z Brna se mi nechce do MHD nastupovat- také špatné zkušenosti. Jinak ve vlaku ani v MHD si moc nesedám- nechávám sedat Petříka a já stojím u kočárku s Míšou. Takže se mě ani lidi neptají. A břicho mám teda taky pěkně vidět. Občas si připadám jak velryba. Ale jak vím- bud ehůř. Ale co, vždyť je to jen krátce za život, tak si to bříško velký musím taky vychutnat a užít ne? :lol:

Jo a ten test na tu cukrovku- mě také nevadilo vypít ten sladký nápoj když jsem čekala Míšu- to jsem byla na tom testu nějak kolem 10.týdne- horší ale bylo, že mi v té době ještě pořád bylo špatně od žaludku jako bývá v těch začátcích. Takže myslím, že teď to zvládnu ještě líp. Ale zase tak brzo vstávat, abych tam byla na tu sedmou, se mi moc nechce. Už teď toho mam za tenhle týden dost. Ve čtvrtek o půl paté…

My ještě děláme tu síťku na balkoně, takže ještě práce na zítra a pak už snad konečně klid. Možná budeme ten balkon i natírat- uvidíme. Tak proto zas musím končit.

Tak se mějte vechny moc krásně a buďte zdravý a pohlaďte svá bříška a mimiška v nich.

Ahoj Martina a spol. :)

A Tady vám posílám fotku toho kočárku, který asi nakonec koupim. 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
31.5.08 20:18

Ahojky,jak se Vám daří snášet vedra?U mě je to celkem dobrý.S Toníkem chodím ráno a pak jen na balkón vykoupat do bazénku a jinak jsem zavřená a zatemnělá doma.Dnes jsme s manželem vyrazili do nádherného upraveného parku (kolonády) a Toník se pořádně vyřádil.Máme tam udělaný několik fontán a jedna je určená vyloženě pro děti .Voda tryská přímo ze země z několika trysek a pak to jenom mží.Je to pro děti velká zábava a osvěžení.Stačila jsem Toníkovi sundat jen boty a už tam řádil.Manžel všechno natáčel na foťák,tak máme krásný mini videa a je to radost se na to dívat.
Plamínku-velká gratulace k chlapečkovi
Maru - tobě též velká gratulace,myslím ale že jestli se nepletu psala si to sem.Jinak díky,budu se snažitaby mi alespoň trošku ten sladký nápoj na gluk.test chutnal.Třeba i bude-uvidím.
Martino-vedro je děsné,ale přežívám.Taky od dob co jsem doma a mám Toníka všude chodím pěšky.Mám ráda procházky a vyhovuje mi pohyb.V praze jsem musela dojíždět do práce MHD,ale co jsem na mateřské jsem nejela ani s kočárkem.Vždycky jsem radši vyrazila dřív a šla procházkou .Manžel někdy nechápal ,že se to dá ujít,není zrovna procházkový tip.Omlouvá ho zranění z pádu ze střechy (o tom jsem tu trošku už psala).
velká gratulace k výběru jména i když ne na 100%,ake kočárku.Ať dobře slouží a nemáš s ním žádné starosti a jen radosti.
Opatrujte se a pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
2.6.08 09:24

Krsáné pondělní letní ráno :D
Tak jak pak se máte ? A jak jste užily víkend ?
Já teda naprosto báječně. Jsem ten letní tip. Pro mně když peče a přes 30 tak začíná ráj. Kupodivu ani v těhu mi to nevadí. Jedině to pocení, ale to je detail. V pátek a v sobotu jsme byli na koupališti. Manža z Jiříkem si pořádně zaplavali a já si lebedila na lehátku pod stromem. Koupila si sebeou Betinku a Maminku a tak jsem si tam četla , lenošila, krásně pofukoval větřík, občas se sprchla nabo namočila nohy. No a včera jsme byli na tenise, teda já už nehraju, ale jezdíme kousek od Brna kde jsem dřív bydlela , takže kluci hrajou a já vždycky navštímvím některou z kámošek. Hezky jsem si to užila, pokecaly jsme na terásce, dostalal jsem piškotovej dort s jahodama a želé, no prostě idilka. Jediný co mně trošku to léto kazí, že se bojím do bazénu. Mám strach z infekce, takže jen závidím svým chlapům jak si pavou. Já jsem zvyklá i hodinu intenzivně plavat, dělá mně to moc dobře na záda, ale přeci jen moc se bojím o Filípka, takže jen závistivě okouním okolo bazénu.
Hako to si to Toníček musel nádhreně užít, znám tyhle fontány ze Španělska, a je pravda , že tam jim neodolají ani dospělí, obzvláš't pokud jsou to ty co z nich voda stříká náhodně pokaždé z jiné trysky.
Martinko, jsem zvědavá u jakého jména nakonec skončíš :-) Kočár jsi vybrala určitě moc dobře, původně než se nám jedno mimi zastavilo jsem po tom ABC koukala i jako po dovjčátkové variantě, myslím že je bezva.
Maru relaxování na zahrádce je paráda, jen si hezky užívej pohodu a klídek. Hodně štěstíčka do těhu poradny, a ještě víc do té diabetologické. Doufám že se výsledky co nejvíc sníží.
Holky tak hezky piště, ať je tu zase veselo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3427
2.6.08 10:59

Pusíku díky, já měla i minule v poradně všechny hodnoty v pořádku v normě, tak doufám,ž e to tak i zůstane. No hlídám se tak snad jo.
Mluvíš mi z duše, já taky miluju vodu a plavání. Vždycky jsem léto proplavala, jsme hroozná kachna a taky mi to teď chybí. Sice chodím na těhuplavání, ale to je jen malý bazén a pro mě prostě málo plavání. J8 jak neuplavu několik kilometrů,t ak si prostě nezaplavu. No ale vydržíme to pro mimísky všechno :) A teplo tayk snáším dboře, takže nám taky nis nechybí a užíváme si pohodové těhu.

Martino já jsem si vzala kočárek od bráchy, používal ho na jedno dítko, takže je v perfektním stavu a jak nový. Máme I'CCO čtyřkolku. mě nedchlo, že á velkiká kolečka je super v terénu, kde ho určitě využijeme, prtoože bydlíme kousek do přírody a bez procházek v přírodě bych nemohla existovat.

Opatrujte bříška i sebe pa Maru

http://bd.lilypie.com/GMD7p2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
2.6.08 11:10

Maru tak to je moc dobře. Určitě v pohodě zůstanou, je dobře že ti ten cukr chytli tak brzo, takže žádný nebezpečí nehrozí. Já zvažuju že se na to plavání zeptám svýho doktora. Optám se jesli se můžou používat nějaký ty přípravky jako femigel a pokud jo, Tak bych třeba alespoň vždycky ráno , když na koupáku je málo lidí a voda je přes noc přefiltrovaná dala pár bazénů. Znám se s plavčíkem i správcem. Ti mně s radostí vždycky řeknou jaká je po ránu kvalita vody kolik museli dát chloru a tak. Říkám si že alespoň teď z počátku léta. Bazén se napuští pitnou vodou. a než začnou prázdniny tak tam moc lidí nebývá. No uvidím. Nevím jestli zvítězí strach nebo touha si zaplavat. Na moje záda by to byl balzám. Navíc mně syn koupil k Vánocům nový plavecký brýle, a ještě jsem je neměla příležitost vyzkoušet, tak bych mu udělala radost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3427
2.6.08 11:15

Já jsem o tom mluvila i s cvičitelkou co chodíme na plavání, která spolupracuje s mojí dr. Tak proti bazénu a plavání v těhu nic neměla, protože bazény jsou odebírané a hlídané rozborem pravidelně. Ale spíš jde o to, aby nás nikdo nekopl do bříška nebo na nás neskočil. No a v létě tu kvalitu hodl dodrží hůř, tak musí víc chorovat :-O ale myslím, že když se znáš s plavčíkem a půjdeš ráno když tam je málo lidí tak to bude v pohodě. Snad vychytáš tu dobu kdy je tam málo lidiček.
 Maru

http://bd.lilypie.com/GMD7p2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí