Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Janah09-
tak s těmi kalhotkami o kterých píšeš nemám žádné zkušenosti- slyším to poprvé. A pokud je chceš zrušit, tak jim tam zavolej- myslím, že to stačí. A každopádně pokud jsi nedala nějakou zálohu, tak tě nemůžou donutit si je vzít. To není v zákoně, že si musíš vzít něco co sis objednala. Můj manža pracuje v obchodě a zná obchodní zákoník a taky říkal, že si to nemusíš brát. Protože třeba ti to nemusí být na velikst…a to si přeci taky nevezmeš. Tak pokud se rozhodneš, tak si je nemusíš brát. Oni je buď pošlou zpět a napíšou si tam důvod že jsou v jiné velikosti a nebo je prodají někomu jinému. Jen možná budou koukat nevlídně(protože jim to tam možná bude ležet dýl- budou mít ležáka), ale to tě nemusí vůbec zajímat. Přeci nebudeš kupovat něco jen proto, aby se na tebe špatně nedívali.
Ty tabletky magnésia jsem nekupovala- chtěl mi napsat recept, ale já se hned zmínila, že je mám doma ještě z předchozího těhu a on se ptal kolik jich mám, tak jsem mu řekla, že ještě 2 skleničky a mám je až do 2/2009, takže nejsou ještě kupodivu ani prošlé. Tak mi jen řekl jak často a kolik si jich mám brát. Je fakt, že ten prášek je takový dost kyselí když se pije. No je tam ta kyselina, takže je to tím. Takže jsem taky radši že mi dal ty tabletky.
Teď jsem našla na netu kolik stojí- asi 77kč, ale nevím, zda je to i s těmi 30kč za recept. Ale mám takovéhle- http://www.lekarna.cz/…l-100x500mg/
Ohledně těch síťových kalhotek- ani nevím jestli jsou nějaké velikosti- myslím, že je to universální velikost.
Já si koupila do porodnice tenhle balíček- http://www.docsimon.cz/…-molipants-m jen mě stál v lékárně 152kč. A koupila jsem ho protože když si spočtu že mě 2 balení vložek a 1 balení těch vložek do podprsenky přijde na stejnou cenu, tak jsou ty kalhotky opravdu zdarma. Ale ani nevím, jestli mi budou a zda jsou síťované nebo ne. Ale to je fuk.
Jinak tady je ještě odkaz co jsem oběvila na výbavu do porodnice. http://www.babyportal.cz/…do-porodnice Tak tam se něco taky píše o těch vložkách a kalhotkách.
Teď jsem se ještě dívala na ty kalhotky od chicco a pokud jsou to tyhle stahovací- http://www.chiccocz.cz/index.php?… tak bych si je možná pořídila- podle toho kolik je tam kusů a kolik stojí (na každém odkazu je jiná cena a trošku jiný výrobek- někde je jen krabička vyfocená, tak nevím které ti to zrovna objednali). Ale rozhodně bych je používala až doma, až by se to krvácení trošku zmírnilo, protože zase by to moc asi nepropouštělo vzduch a případnému šití. A na to jsou lepší zase ty síťový.
Ježíš já zas píšu.
![]()
Tak snad jsem nějak pomohla.
Papááá Martina
ahojky holčiny,
tééééda vy jste toho napsali ![]()
Martinko, pejsek už je skoro v pořádku, začal papat dokonce už chodí žebrat když vařím
Takže snad to bude v pořádku. Ještě zítra bude brát léky a pak už je to jen na něm. A gratuluju k dobrým zprávám z cukr testu.
Jani09, ty kalhotky od chicca jsem si koupila jsou tam 4ks a stály něco přes 200Kč, ale jsou hrozně jemňoučký a hlavně se dají přeprat. Ty obyčejný síťový u nás nemají, mají tu jen nějaký papírový a ty jsem teda fakt nechtěla. A myslím, že všechny jsou v univerzální velikosti.
Dublemumy, ty se máš
taky jsme chtěli letos na Mallorcu, ale Dr. by mě nepustil do letadla. Takže poletíme potom ve třech. Jinak k tomu testu, nevím jestli ho můžeš odmítnout. Mě Dr. řekl, že na něj nemusím protože je mi do 25let, v rodině cukrovka není, v moči mám taky vše dobrý. Ale teď na poslední poradně mi řekl, že musím, že mu přišlo, že tam musí poslat všechny těhule. Zkoušela jsem ho přemluvit, ale nepovedlo se.
Nakonec to nebylo zas tak hrozný, ale vodu jsem asi po hodině hodila do WC. ![]()
K tomu tvrdnutí bříška, mě taky nebolí jen se stáhne a je jak kámen. Spíš mě teď začíná pobolívat podbříšek, hlavně v noci. A ten magnosolv mi taky moc nechutná, hlavně od tý doby co ho piju mě skoro pořád pálí žáha. Musím to říct Dr., a taky bych radši tablety.
Jo a začala jsem už 30. týden.
Fakt hrůůůůza jak to utíká. Už začínám mít docela divoký sny. ![]()
Zatím pa pa
Martinko..mooc díky za odkazy..asi si je koupím taky na netu (takový balíček v lékárně asi nemají..jinak oni jsou tam v poho, takže si je brát nemusím), ale představ si že na tom odkazu „docsimon“ kde je ten balíček- je dole obrázek s těmi Chicco kalhotkami, a za 100,–!!
..no a v lékárně je mají za 200,–.. vím, že na netu to bývá levnější, ale o stovku..pokud nebude extra vysoké poštovné- tak si to objednám na těch stránkách..takže díky za odkaz;o)
maufko..takže ti sedí ta uni velikost?..a jakou normálně používáš?..jak tak cca M ..
a k tomu glukózovýmu testu..jakou vodu si po hodině hodila do záchodu?..jako že jsi zvracela ten čaj?..ale to by ten test nebyl moc platný nee?..asi jsem to úplně nepochopila
![]()
Děkuju za tipy, holky. Já ten test odmítám taky proto, že trvá 3 h., plus 1,5 h. cesta tam a zpět - a tak dlouho mi dceru nikdo nepohlídá. Navíc je mi z toho testu pokaždé blbě. Nikdy jsem žádné vyšetření neodmítla, ale teď mi nic jiného nezbývá. Tak snad se mnou dr. ještě promluví. Co se týče kalhotek, koupila jsem bezvadné u Rossmanna - jsou dokonce s potiskem, barevné (5 ks). POdobné prodává i Canpol, myslím 3 velikosti, ty jsem měla při posledním porodu. Ale určitě jsem je tedy nepřepírala, nýbrž po ušpinění vyhodila. Je ale pravda, že jsem je vlastně moc špinavé neměla, protože jsem pořád vložky vyměňovala. A pak už jsem používala normální větší bavlněné kalhotky, ve kterých jsem se tedy cítila líp. JInak moje kamarádka na Bulovce byla špatně zašitá a přestože větrala (tj. naostro), co to dalo, čurat chodila do sprchy atd., bohužel se nevyhnula přešívání v narkoze. Snad mě to nečeká - ani žádnou z Vás.
Krásné ráno holčinky,
jdu vás jen pozdravit, napsaly jste toho teda kupu, omlouvám se dočítám jen tak letmo, raděj ani nebudu všem odpovídat.
Včera jsem skončila na pohotovosti , kvůli častýmu tvrdnutí břicha. Mám nařízení přísný klidový režim , zvedlej hoříčk na 8 tablet denně. Kontrola za týden, pokud se to neupraví tak špitál ![]()
Jinak podle monitoru je Filípek v pořádku, je prý velikej , máme 1420g, jsem 28+5, ale je bohužel koncem pánevním. Porodní cesty zatím celkem v pořádku CS 3, otevřená na špičku prstu, ale dílka čípku je 47mm tak to je prý dobré. Snad se to zklidní.
Myslím že Filípek se takle hloupě musel obrátit až v pondělí, od toho dne totiž cítím silný bolesti v podbřišku když se hýbe. Doktorka říkala že to nic není, teda jako vážnýho je to prostě od toho jak je tam dole natlačenej a ještě kope nohama.
Janah 09 ten hořčík stojí 110 kč, je v balení 100 tablet, může se maximálně 8 denně, to mi napsala.
Ještě musím říct, jak ses ptala na tu pohotovost, tak teď když už jsem byla opravdu těhule která by mohla rodit, byli moc milý. Přímo skvělý. Prve přišla asistentka, vyzpovídala mě co a jak, řekla že mě dá na monitor, manžovi nabídla aby šel se mnou. Hned uklidňovala ať se nebojím, že to všechno zvládnem, pak přišla doktorka udělala vyšetření, no byla taky moc milá. A řekla že mám přijít kdykoli když by se mi něco nezdálo, že raděj zbytečně než něco promeškat.
AHoj Pusíku, tak hle jsem to měla v předchozím těhotenství, magnézium v max. dávkách, strach, zda donosím, tvrdnutí a kontrakce od 16 tt - a neboj se, nakonec mi porod vyvolávali a píchali plodovku.
Moc Ti držím palce, abys miminko donosila, a to se určitě podaří, neboj se. Nejhorší je mylsím na tom ten strach a stres.
JE pravda, že při pohybu to bylo taky horší, musela jsem si pořád někde sedat s břichem jako šutrem, ale dopadlo to dobře. Drž se.
Ahoj holky těhulky,–
Plamínku-kopání do močového měchýře je opravdu někdy hrůza.Chodím i 4× za noc a pořád mám nutkání se vyčůrat.Ta vyrážka to je blbí.Uvidíš co ti řeknou u doktora,snad to nebude alergie.Jahody prý způsobují alergické reakce.Já je jíst můžu a taky jsem alergická,ale když je zbírám tak se osypu po listech.Mamka nechce abych jí jezdila pomoc zbírat,už z toho důvodu že tam lezu po čtyřech.Protože už mi dělá problém se ohnout.
Dooblemumy -si odvaha letět takovou dálku s pupíčkem.Ale muselo to být krásný koupat se v moři a relaxovat.Hned bych letěla taky i když jsem nikdy neletěla a bojím se.Stačilo by mi moje oblíbené Chorvatsko.
Na ten glukózový test bych určitě šla.Není to nic strašného,vezmou Ti 2× krev a dají vypít sladký roztok.Je to o 100% lepší než braní plodové vody jak psala Martina.A víš že si v pořádku co se týče těhotenské cukrovky.Kočár pro sourozence kupovat nebudu.Toníkovi bude až se to narodí 2 roky a 1 měsíc-koupím když tak skejt.
Ke kočárkům:tříkolky jsou stabilní,nemusíte se bát že by Vám z nich mimčo vypadlo.Jedině kde nejsou je nájezd na obrubníky,ale to záleží spíše na tom řízení dotyčné osoby.Já s tím nikdy problém neměla a myslím že se mi i jezdilo líp než se čtyřkolkou.Ale je to věc názoru.Viděla jsem maminku jak s tříkolkou najíždí na obrubník a kočár ji šel k jedné straně (na vyklopení miminka).Musí se najíždět oběma zadníma kolama současně a potom se to nestane.Pokud kočárek bude mít rozteč zadních kol kolem 60 cm je už sám o sobě stabilní.Doporučuji přední otočné kolo,jinak to ztrácí pojem a je jedno jestli trojkolka bez otočného před.kola nebo čtyřkolka.
K porodním vložkám a jednorázovým kalhotkám: Vložky jsme měli i s kalhotky v porodnici zdarma a libovolný počet. Vložky byli sací ,příjemný materiál,produšné.Muselo se kontrolovat aby se člověk neprokrvácel,nebyl v nich igelit-tak rána mohla krásně dýchat a na vzduchu se hojit.Prodávají je i v lékařských potřebách,ale myslím že v porodnici byli přece jenom trošku jiný (lepší).Jednorázové kalhotky jsou nejlepší,jsou síťované , elastické,já je nosila ještě dlouho po porodu.Dobře tu vložku drží a jsou vzdušné.Zkoušela jsem v šestinedělí jiné vložky,běžně co se kupují na menstruaci a nemohla jsem je kvůli šití vůbec mít.Rána se mi začala pařit a bolela mě.Tak doporučuji vložky po porodu a síťované kalhotky jednorázové.Možná je budete mít v porodnici jako jsem měla já.
Janah09- řekni si MUDr.ať Ti předepíše Magne(magnézium),mě to předepsal,ale asi jsem doplácela ale už si nevzpomínám kolik to bylo peněz.
AHOj Hako, bylo tam parádně a vše proběhlo bez komplikací. Cestování v 2. trimestru je bez potíží a bez rizika (pokud nějaké rizikové těh.), předtím a potom by to bylo možná složitější. Mně bylo zcela skvěle (zvlášť v moři), jen kdyby mi malá celou cestu v letadle nespala na břiše
, letěli jsme přes noc. JEště do toho CHorvatska zajeď, s dítětem už je to kapičku větší obtíž
Četla jsem, že řadě holek gluk. test vůbec gyndr. nedělal/a, takže snad to bude i bez něj ok.
Ahojky holčiny,
Jani09, ty kalhotky se dají hodně vytáhnout. Já kupuju L-XL. A k tomu testu - já nepila žádný čaj, ale od sestry připravený roztok, který je hrozně sladký a přišel mi i kyselý. A ten jsem v sobě neudržela. Sestra říkala, že když jsem ho vyzvracela až za hodinu tak to nevadí. Důležitý je jak tělo spaluje cukr a to spaluju dobře.
Pusíku, teda ty se těch problémů nezbavíš.
Ale hlavně, že Filípek je v pořádku. Už je to kus chlapa
Snad se brzy zase otočí hlavičkou dolů. Hlavně opravdu buď v naprostým klidu ať nemusíš do nemocnice!!! Držíme s Nikčou palečky.
Zatím pa
Ahojky holčinky, nakukuju a myslím na Vás. Mrzí mě, že Vás tu má spoustu problémy s tvrdnutím bříške a držím palečka yb byla všecičko v pořádku, hezky odpočívejte a uvidíte,ž e se to zlepší. Pohlaďte odemě bříška.
U nás je pořád všechnov pořádku, včera jsem si vyrazili na 4D UTZ, ale prcek je pěknej stydlína vůbec se námneukázal, nalepil se tam obličejíčkem na stěnu a prostě nic, takže ani fotku nemáme. ALe nevadí hlavně, že se mu v bříšku dobře vede.
Opatrujte se pa Maru
Ahoj těhulky, já dnes mám velkou honičku a tak sem zaskakuji na kukandu.Toník dnes slaví svátek a i když já oslavy nemám ráda a svátky tak nějak neslavíme,tchýně nás poctí návštěvou a chtěla mít malou oslavičku.Tak peču,vařím , uklízím.Jsme všichni dost nastydlí,tak je to o to horší,že nám není úplně OK.Dneska venku jsou velké přeháňky a vítr,tak ani nevím jestli vyrazíme do města.Jsou tam oslavy,stánky atd.Docela bych se šla podívat,ale to počasí nepřeje.Snad se protrhájí mraky a my na chvilku vyrazíme.Jinak nic nového,udělala jsem si nový metřík,ale nějak mi nefunguje a nevím čím to je.A to jsem z něho měla obroskou radost.
Opatrujte se a o víkendu si to užíjte- pohodu,odpočinek,atd.atd.ahoj
PUsíku…no to je síla!!..já to nemyslela tak, že to hned musíš jet vyzkoušet-jaký jsou v porodnici-v pohotovosti, když tam přijdeš s tvrdnutím břicha;o)
…ne vážně- to je paradox- myslela sis že si na tom líp, než já, a NEJSI!!!..ještě že jsi do tý nemocnice šla viď- alespoň víš na čem si…ještě že si tě tam nenechali ;o)… a co ti všechno dělali?..natočili ti krdiotokograf, a čípek měřili pohmatem, nebo podle UZ??????
Mě totiž Dr. kontroluje jen pohmatem..a v poradně psali, že nejlepší-přesnější je to podle UZ…
Tak buď v klidu, pohlaď za mě bříško, a držím palce, ať je líp;o)
Ahoj holky, opet pisu z anonymu, nevim, co se deje, ale porad mi nefunguje prihlaseni a dokonce mi ani nechodi maily o novych prispevcich ani, kdyz chci poslat nove heslo..snad se to doresi.
Doufam, ze uz je to s Vasimi brisky lepsi a ze netvrdnou. Ja jsem zvedava, jak zvladnu cestu do Nemecka a cely tyden tam. Snad to bude bez komplikaci.Zitra se jeste zajdu pojistit a dneska nakoupit nejakou zeleninu a ovoce a vodu, at to tam nemusim kupovat a tahat se s tim z mesta, kdyz bude manza cely den v praci. Pocasi by melo byt v norme, tak uvidime..
Ozvu se zase za tyden, tak se tu opatrujte a pozdravujte miminka ![]()
Janniah
Ahoj Janiah,tak šťastnou cestu a opatruj se.Podívej se tam na kočárky a tak , třeba chytíš nějakou inspiraci.Zatím ahoj za týden.Ať Ti přeje počasí a dávej na sebe velký pozor.Ahoj