Termín srpen/září 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
363
15.6.08 14:14
Hako píše:
Ahoj holky těhulky,–
Plamínku-kopání do močového měchýře je opravdu někdy hrůza.Chodím i 4× za noc a pořád mám nutkání se vyčůrat

Dooblemumy -si odvaha letět takovou dálku s pupíčkem.Ale muselo to být krásný koupat se v moři a relaxovat.Hned bych letěla taky i když jsem nikdy neletěla a bojím se.Stačilo by mi moje oblíbené Chorvatsko.

Na ten glukózový test bych určitě šla.Není to nic strašného,vezmou Ti 2× krev a dají vypít sladký roztok.

Janah09- řekni si MUDr.ať Ti předepíše Magne(magnézium),mě to předepsal,ale asi jsem doplácela ale už si nevzpomínám kolik to bylo peněz.

Tak popořádku..kopání do močáku mě sužuje taky;o)..dřív mě tam malá asi taky kopala- ale teď to fakt většinou bolí( když jsem na ulici, tak ani nemůžu chodit..když do toho ještě ztvrdne bříško-tak se doploužím domů;o), dokonce jsem si pro jistotu nechala vzít moč- jestli tam není zánět..a taky se nedokážu vyčůrat úplně do pohody..vždycky sedím 10min. na záchodě kvůli jedný kapičce, která mě tam tlačí..pak vstanu- a mám pocit že musím znovu..uvažuju, že k konci si snad pořídím „plenky“ abych nemusela furt běhat :lol: :lol: :lol:

Doublemumy..strašně mooooc závidím!!..pořád nad tím přemýšlí,vymýšlím jak to udělat - abych mohla být u moře (vždy mi to strašně pomáhá, na kůži, na alergii, na psychiku..),přemýšlela jsem i o autovlaku-abychom sebou měli auto, a přitom pohodlí vlaku(není to ani tak hrozný cenově -možná to vyjde i levněji jak autem)..ALE bojím se že už je pozdě :roll: :cry: :cry: ..a navíc s tím tvrdnoucím bříškem ani moc nemůžu nic takovýho podnikat:o(

Hako..asi jsi přehlídla v předešlých příspěvcích, ale já už dávno magnosolv beru (DR. mi ho předepsal někdy v 16tt- kvůli dráždivý děloze a bolestem)..a jen jsem uvažovala o formě tabletek, protože mi moc nechutná..ale je fakt, že rozpustná forma se líp vstřebává, a je šetrnější -takže zůstanu u magnosolvu..;o)

Jo jinak o čaji jsem mluvila, protože už jsem byla 2× na OGTT a vždy jsem dostala oslazený(hodně) čaj..ne roztok..ale ten čaj si musíš přinést- a oni ti ho „osladí“..doslova;o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
15.6.08 21:59

Taky bych vyrazila k moři, rodiče jedou zítra do Chorvatska a nabídli mi, že můžu jet s nima. Cítím se dobře a všechno zatím probíhá ukázkově, ale mám tolik pracovních povinností, že se prostě nemůžu utrhnout :( Navíc ve středu dělám autoškolu a odkládat zkoušku o měsíc už by bylo fakt moc..ještě bych jim tam porodila :D

Takže nezbývá než se s tím smířit…já se utěšuju konstatováním, že jsem si minulý podzim skvěle užila v Albánii a na Krétě a tak to zkrátka jeden rok doma vydržím :wink:

Začíná se mi celkem nepohodlně spát..tedy spím celkem tvrdě, ale pořád musím měnit polohu. Myslíte, že mi trochu pomůže kojící polštář?

Nemohla by mi některá doporučit nějaký větší obchod s pořebami pro mimi v Praze? Pár jich sice znám, ale většinou tam mají jen kočárky a postýlky, popřípadě dudlíky…já potřebuju spíš drobnosti, ale ty jsou neméně důležité…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
16.6.08 04:59

euphorbio..tak koukám, že si se sluníčkem zásobila předtím;o)..tak to se ti to bude líp „držet“ ;o)…mě dost lidí straší, že pak se dlouho k moři nepodívám- jestli budu kojit(chci) tak mají pravdu- a minimálně další rok nic nebude :cry: :wink:

s tím spaním mám taky problém- ale už dlouho..bála jsem se, že se to bude zhoršovat- ale zatím je to pořád stejný…dřív to bylo horší v tom, že jsem si přečetla, že by těhule neměla spát na zádech (nejl. na levém boku), že hrozí tlak dělohy na dolní dutou žílu- a nedostatek kyslíku pro mimi..tak jsem z toho byla nervózní- neumím spát jinak než na zádech, a na boku je to teď pro mě nepohodlný..a porodní asistentka z kurzu mě uklidnila, že to teď hodně řeší, ale dřív se to neřešilo, a taky se nic nestalo..a že mnohem horší je se s tím stresovat, a budit se kvůli tomu (navíc to člověk stejně nemůže moc ovlivnit, že)..a že než by tahle situace začla ohrožovat mimi- tak by mě to prý vzbudilo..a bylo mi špatně… takže už to neřeším a ležím na zádech (s pokrčenýma nohama)…
kojící polštář jsem si z tohodle důvodu objednala přes net..ale pořád mi nedorazil :twisted: ..stejně jako těhu kalhoty z neckermanna- už čekám min. měsíc- k čemu mi pak budou- když už nebudu těhu :roll: :roll: ..takže bacha- u neckermana-min. měsíc čekačka na zboží.. :( :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
16.6.08 09:55

Krsáné pondělní ráno ,
jé jé jak tu čtu o tom moříčku, přímo slintám. Aaaach jo, moře to je moje, miluju horko , sluníčko a moře. Strašně moc mě to chybí. Jsem milovníci Španělska :-) Bohužel už loni jsme byly na dovče jen u nás v Beskydech. Pokusy IVF+ICSI nás značně vyšťavily z penízků, takže jsme si to loni nemohly dovolit. Letos zase nemám odvahu. Když už nás to vytoužený těhotenství přišlo na 60 000tak teď ho nemíním ohrozit. Těším se že příští rok už budem u moříčka i s Filípkem :-)
Janah 09 nejprve mi na té pohotovosti dělal Kardiotokograf, pak vyšetření pohmatem, pak UTZ přes břicho a pak spodem cervikometrii Takže kompletně všechno. To mě hodně uklidnilo. Nejvíc asi ta cervikometrie, která ukázala délku čípku 47 mm, minimum co se považuje ještě za dobré je 30mm takže to mě opravdu uklidnilo. To tvrdnutí je způsobený dráždivou dělohou, ale na porodní cesty prý zatím vliv nemá. Zítra jdu na kontrolu ke svýmu doktorovi tak snad se ukáže že je všecho v pořádku.
Ráda bych aby mi snížil dávky hořčíku. Vyčetla jsem že vysoké dávky mají vliv na ochabování svalů novorozence, tak to mě zase pěkně polekalo.
Jo ještě ke spaní, taky to moje spaní není nic moc. A přesně jak píšeš, nejlíp se mi spí na zádech a přesně … bála jsem se kvůli útisku duté žíly, ale dr mi řekla to samé , dřív to nikdo neřešil a děti se rodily zdravé a silné, pokud prý necítím pocity nevolnosti a na omdlení tak ať spím tak jak se mi spí dobře. Jedině na břiše se spát nesmí. Kojící polštář mám a spávám na něm, někdy je to bezva, někdy tak spát nemůžu, záleží jak je zrovna Filípek naladěnej, někdy když ležím na boku tak do mě tak zběsile kope že mám strach že jsem ho snad přilehla. Velká nevýhoda polštáře je že je dost velikej, pak já, už taky dost veliká, no a pak chudák manža na krajíčku postele. Poslední dobou se mi nejlíp spí ráno , když manža odejde do práce a já mám celou postel i peřinu pro sebe :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
16.6.08 12:01

Ahojky,

teď jsem se vrátila z porodnice. Ve čtvrtek večer mě strašně ztvrdlo bříško a brali mě hrozný křeče, skoro jsem nemohla chodit. Na pohotovosti zjistili, že jsem se začala otvírat a mám potrhaný čípek. Udělali mi spostu vyšetření a nechali si nás tam. Každý den mi ty vyšetření opakovali. A protože jsem se víc neotevřela a ani bříško už netvrdne tak mě dneska pustili domů. Zakázali mi magnosolv, prý ty křeče mohl vyvolat on. Zakázali mi úplně všechno. Nesmím chodit, jezdit autem dlouho stát atd.....

Řeknu vám bylo úžasný ležet na porodnici, okolo mě samý maminy s mimčama, který v noci plakaly na střídačku.

Mám teď hrozný strach. Ještě nechci rodit!!!!!!!

Všichni se opatrujte Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
16.6.08 12:45
[quote:22bf4927f1]Všichni se opatrujte Pa

Ahoj Maufko,ne my i když si teď protiřečím,ale hlavně TY se opatruj a opravdu odpočívej.Věřím že se všechno všecičko urovná a bude v pořádku.Chápu že se ti teď nechce vůbec rodit,komu by se chtělo když ještě není čas.Držím moc,moc palečky ať je vše jak má být.
Janah09- tak jsem asi přehlédla že to dávno bereš.Je nás tu spousta a já si opravdu nepamatuji co kdo kde a jak.Promiň.Jinak já beru Magne B6,nic rozpustného mi nedali.A stejně mám křeče a natažené svaly na nohách.
Píšete ,že se Vám špatně spí,přidávám se do klubu.Asi v tomto stadiu těhotenství se spí hůře i když já spím tvrdě.Nikdy jsem na zádech nespala a teď se kolikrát za noc vzbudím (není to vždy čůrání) a přistihnu se jak ležím na zádech.
O víkendu jsme byli samá návštěva tak toho mám taky dost.Příští týden mi má přijet kamarádka se 4-letým chlapečkem a 3měsíční holčičkou,tak už se moc těšíme.
Koukejte se opatrovat,ať nikomu už netvrdne bříško a jste fit.

Pusíku-docela zajímavá cena.Věřím že jste finančně vyždímaný,ale ten výsledek stojí za to viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
16.6.08 14:04

Nakukuju, no teda Maufíku , ty to svoje těhotenství taky prožíváš doslova ede zdi ke zdi. Věřím že ten klid ti pomůže. Nikolka je šikulka rozumná a určitě ještě v bříšku vydrží. Já mám kontrolu zítra tak doufám že se nic dramatického nedozvím.
Hako tvůj novej metřík je moc hezkej, doufám že se ti ho podaří zprovoznit, hlavně počítá na týdny a dny, já se v těch měsících neumím orientovat, a tak jsem pořád nevěděla kolik že to vlastně jsi. Jo cena je za 2 pokusy ten druhej byl úspěšnej :-) A že to stálo za to o tom žádná. Opravdu si ale oddechnu až budem toho drobka mít v náruči. Když jsem v listopadu 2006 poprvé seděla v CAR ani jsem netušila co nás všechno čeká, ale když se na to dívám zpětně tak to opravdu stálo za to. Poveldo se vlastně docela rychle, patřím mezi ty šťastnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3427
16.6.08 15:56

ahojky holčinky,
teda tak kouokám,ž e se to tu dalšími problémy jen hemží - Pusíku, Maufko a i vy ostatní moc mod se opatrujte, věřím,ž e mimískové v bříškách vydrží co nejblíže termínu.
U nás vše v pohodě, dokonce jsem si dopřáli ten výlet na Moravu, když nám dr. dovolila. No přiznávám, že jsem nakonec měla všelijaké obavy a asi se i víc pozorovala, ale kromě asi větščí únavy jsme byli v pohodě. Minulý týden jsme zkusily ten 4D UTZ, ale prcek je stydlín a prostě se neukázal, takže ani fotečku nemáme, jen nám potvrdili toho klučíka :-)

Pusíku penízku je to sposuta, ale stojí to za to viď? My už stály před rozhodnutím jestli jít do IVFka jako samoplátci :-O A když jsem tak spočítaal to anše 7 leté snažení, tak jsem se jen tak odhadem dostala na 100 000,– jen za léky a vše kolem IVFka, takže to bylo bez nákladů na cestování apod.. NO tak jsem radši přestaal počítat . A začala si dělat legraci,ž e tomu prckovi až bdue v pubertě ukážeem ty všechny účtenky :lol:
Hlavní věc je, že jsme se prcků dočkali a budou to ty nejspokojenější a nejzdravější miminka :wink:

Moc moc se opatrujte papa Maru

http://bd.lilypie.com/q1ckp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
16.6.08 16:16

Maru, výsledek je to nejdůležitější.
Je moc dobře že se vám nakonec podařilo přirozeně. Myslím že je vidět i na tvým těhu , jak je pohodový. Hezky si to užívej, já myslím že když nejsou žádný komplikace tak opravdu není třeba se nijak omezovat. Já měla první těhu taky naprosto v pohodě, dělala jsem všechno , nijak výrazně se neštětřila, chodila na dlouhý tůry a syn se narodil dokonce až ve 42tt. Porod trval 8hodin což je prý na prvorodičku docela málo. Myslím že to bylo všechno hlavně tím že jsem měla dobrou fyzičku a konec těhu strávila celej na výletech na zdrvím vzduchu. Jo a vážil 4200g takže pěknej macík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3427
16.6.08 16:33

Pusíku no to víš, že po 7 letech jsme s manžou nejšťastnější človíčci pod sluncem a nerozhodí nás nic kromě toho kdyby se mělo dít něco s prckem. Je to prostě zázrak mít miminko v bříšku, já se z toho stejně vzpamatuju asi až bude v pubertě :lol: :lol: :lol:
Koukám, že jsi měla prvního klučíka pěknýho cvalíka :-) a neboj určtiě se tohle miminko taky hezky dopeče do krásy a do pořádných 4 kg :-) Jsem zvědavá jak se tu budeme předhánět s mírami našich miminek :lol:

Maru

http://bd.lilypie.com/oiaFp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
16.6.08 17:31

Maru to bude paráda, ani se tomu nechce věřit. Ale máš pravdu už za pár měsíců se tady budeme předhánět s mírama našich prďolků :-)
Já doufám že bude Filípek rozumnej a ještě v bříšku vydrží. Nejlépe až do termínu. Podle UTZ ho mám 29.8. teď při vyšetření váhově odpovídal dokonce ještě dřívějšímu termínu, ale to je myslím nějaká genetická záležitos. U nás v rodině jsou všechny miminka obříci já sama vážila při prorodu 4 100 a můj bratr dokonce 4500 a to je moje mamka zrovna tak jako já 163 cm prce, s váho která nikdy nepřesáhla 63kg a to ani v těhotenství. Takže já která se teď při těch stimulacích vykrmila na současných 78 mám docela obavy, kolik g bude vlastně Filípek vážit. Hlavně aby byl zdravej a vydržel na termín :-)
Je to stejně úžasnej zázrak to mimi v bříšku viď. My se s manžem nemůžem nabažit toho pocitu když se v břiše mele. Někdy mám pocit že už nás opravdu vnímá a reaguje, třeba večer když hodně lumpačí, tak ho hladíme a mluvíme na něj a on se tím uklidní. Jo jo už teď ho rozmazlujem , co budem dělat až se narodí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3427
16.6.08 18:35

Pusíku tak to máme skoro stejný termín, to se tu budeeme potkávat a čekat společně, já mám termín 30.8. a zatím jsme vždycky veliký tak akorát, takže nám termín dr. neposonuje. Uvidíme příští UTZ.
O kilech pos timulaci mi ani nemluv, za těch 7 let jsem si taky pár pěkných kileček vykrmila. Zatím si to moje tělo bere v těhu z těhle vykrmených kileček, tak je to prima. Však je z čeho brát.
Tak Vám taky prcek kope nejvíc večer, nám taky je to prča protože po 22 hod má největší aktivitu, kope, dělá vlny na bříšku a vůbec sit am hezky řádí. Ale občas nás taky pozlobí a jen tak se líně převaluje, to pak nenápadně dloubu do bříška, aby se ozval a neplašila jsem. No hold je to chlapínek a má svojí hlavu :lol:

O rozmazlování si ještě povíme, taky jsem zvědavá jestli se po těch letech neproměním v rozmazlovací maminu :o Zatím doufám,že ne, ale kdo ví ...........

Maru

http://bd.lilypie.com/oiaFp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
16.6.08 19:39

Ahoj Holky, tak nakonec se hlasim z domu. Vcera jsme se rozhodli, ze s mimiskem zustaneme doma a manza pojede do Nemecka sam. Skoda, ale trochu jsme nakonec meli obavy, jak bych to zvladala.

Maufiku, tak hlavne opatrne a doufam, ze miminek se uklidni a jeste tam vydrzi aspon 8 tydnu. Neboj, zvladnete to. :D

Jinak s temi pohyby a stouchanim a vlnenim to mam stejne, ale pripada mi, ze mimi je aktivni, kdykoliv si sednu nebo lehnu, proste tam vyvadi lumparny, hlavne dneska odpoledne jsem myslela, ze mi vyleti z bricha, jak tam skakal. Klokanek jeden.. :lol: Jeste ze nemam kapsu na brise, jinak uz by vykukoval. Ale je fakt, ze kdyz na nej mluvim, tak je klidnejsi. A nekdy ho lechtam na telicku, zrovna tam jak se vrti, to je sranda, jak reaguje :-)

Dneska jsem zkoumala obchody v Nemecku a ten kocarek Gesslein, co jsem tam chtela omrknout se da koupit o 6tis levneji nez u nas. Komplet i s autosedackou maxi Cosi vyjde do 16tis, u nas se to prehoupne pres 22t, to je rozdil co?

Miminek uz tam zase skace, tak si jdu sednout na balon, at si protahnu zada..dneska jsem se cely den flakala..

Zatim pa a opatrujte se vsechny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
16.6.08 21:07

No tedy vy jste se rozjely.Pusíku díky,že se Ti můj metřík líbí.Dělala jsem si ho právě kvůli tomu,aby mi počítal týdny a dny a ne měsíc a dny.jenže to nějak nefungovalo a pořád to počítalo špatně.Tak jsem tam kde jsem byla.Asi Vám to sem začnu psát pokaždé když se objevím a něco napíšu (tedy jestli nezapomenu).
Dnes jsem shodou náhod našla na internetu,že by se termín porodu neměl měnit pokud jsi víc jak 13tt.Důležité prý je UTZ ve 12-13 tt a potom by termín měl být stejný.Dokonce psali,že pokud by se termín UTZ ve 12-13tt lišil týdnem od výpočtu menstruace,přihlíží se spíše k termínu od UTZ.Tak si vyberte.
Janiah tak to je mi líto ,že si nikam nejela , ale asi proto máš své důvody.Opatrujte se a pohlaďte vaše netvrdnoucí bříška. :wink:
Těhotná jsem:26+3
Termín porodu:19.9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
17.6.08 09:34

Krsáné ráno kočky,
koukám že s tím dloubáním a mluvením jsme na to m všechny stejně. Ze mě stává přímo maniak jak řádí moc bojím se jestli se něco neděje a jak se půl hodiny nehýbe už přemýšlým jak ho vzbudit a ověřit že je v pořádku. Podle moudré knihy začne od 32 týdne hodně spát prý prospí většinu času , no to nevím co pak budu dělat. Že by budík na břicho :-)
Janiah, je škoda že do toho Německa s manžou nejedeš, ale na druhý straně, cesta je to přeci jen náročná tak proč riskovat. Mě vadí autem i pár kilometrů, nejvíc jízda po koreskách jak to drncá, to mě kolirát i rozbolí břicho, tak že je asi dobře že zůstaneš doma.
Hako taky jsem to četla, ten termín 29.8 mám právě podle NT screeningu, pak ho ve 20tt posunul dr na 30.8 no a teď už zase tvrdily že dokonce 27.8 . tak uvidím. Podle oplodnění mě vychází termín 4.9. a podle MS 6.9. mám opravdu z čeho vybírat :-)
Odpoledne jdu na tu kontrolu tak jsem zvědavá jak dopadnem. Mám pocit že se teď Filípek uvelebil napříč, jsem zvědavá jestli bude Dr dělat UTZ jak leží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí