Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, vidim, ze jste toho zase napovidaly .-)
Nejak nestiham..dneska jsem se rozhodla vygruntovat obyvak, tak od rana neco delam, umyla jsem vsechny okna, tak to zase vypada k svetu, jeste chci dovysavat a a musim oblect periny, protoze jsem i vypral apovleceni, kdyz to tak dobre schnulo venku Ted odpol se tu prihnala nejaka bourka, ale docela prijemny destik.
Jak pisete o tvrdnuti bricha, to se projevuje jak? To i nejak boli?
Ja planuju, ze pojedu za 14 dni na 5 dni do Nemecka s manzou. Ma nejake volne noci na hotelu, tak bych je vyuzila a vyslo by to akorat. Zalezi jak mi bude, ale snad to bude v pohode. Uz mam i rezervaci, tak doufam, ze nebude zmena. Asi mozna zajdu jeste pristi patek k Mudr, at me radsi zkontroluje, jestli to bude teda nutne, protoze dalsi KO mam 23.6..Mimi se tam porad vrti, pripada mi, ze je vzhuru porad a hlavne kdyz si sednu nebo lehnu. Uz radi i v prubehu v noci, staci, kdyz se otocim a zacne..
Zatim pa, jdu to jeste dovysavat a pak koncim a dam relax. Asi si uvarim puding:-)
Jo a dneska jsme si zajeli s manzou na menu do jedne hospudky tady kousek, at nemusime varit a objednali jsme si neperlivou vodu. Prinesl nam 2 sklenice rajec, ale hned jak jsem se napila, bylo jasne, ze voda je cerstve napustena z kohoutku a jeste k tomu hnusna vlazna. Tak jsme si zavolali cisnika, co to ma jako znamenat, ze tohle urcite Rajec neni a on, ze to je divne a vzal to a napil se z lahve..tak jsem mu rekla, at si to odnese a prinese zavrene lahve a otevre to az tady a on ze uz nemaji..no chapete tu drzost? Kdyby jsme uz nemeli objednane jidlo, tak jdeme pryc, ale i to nestalo za moc…no proste uz tam nejdeme.. tak se nedejte, kdyby Vas to taky potkalo ![]()
ahoj holky
Zítra du na kontrolu,tak snad bude vše ok. Jinak je to už víc jak týden co mi začali pohyby prcek se tam dosti hýbe,taky mám den že bych se mohla odstěhovat na wc protože jsem tam každou chvíli.
![]()
Je mě moc líto maufko že máš takové trápení.Vím co je to ležet musela jsem ležet u Lucinky i Davídka sice doma ale bylo to hrozný.Ale věř tomu že to bude dobrý , hlavně že miminko je zdravé a ty to určitě zvládněš mi holky vydržíme všechno.Drž se a opatruj se.
Tak já budu končit mějte krásný večer a ještě krásnější noc plnou hezkých snu.Miminka at nezlobí a ráno at jste do růžova vyspaní PAPA
Ahoj holky
tak jsem po kontrole dopadla dobře akorát mě není pár věcí jasných tak tedy: mám napsaný ve zprávě ,vnější branka pro špičku prstu, vnitřní branka uzavřená, hrdlo tuhé, zkrácené x/2,uložení mediosakrální.
předtím jsem měla hrdlo x/3.A v závěru je napsaný:incompet.cervicis uteri. Tak jsem stoho jaksi zmatená nevím ale mám pocit že se mě skacuje čípek no nevím co si o tom mám myslet. Holky můžete mě poradi Děkuju pa pa
MARU..to je bezva že si v pořádku!!, a cítíš se fajn;o) ..
A ten úbytek na váze je myšlen za celé těhu, nebo jen za měsíc??
plaminek píše:
Ahoj holky
tak jsem po kontrole dopadla dobře akorát mě není pár věcí jasných tak tedy: mám napsaný ve zprávě ,vnější branka pro špičku prstu, vnitřní branka uzavřená, hrdlo tuhé, zkrácené x/2,uložení mediosakrální.
předtím jsem měla hrdlo x/3.A v závěru je napsaný:incompet.cervicis uteri. Tak jsem stoho jaksi zmatená nevím ale mám pocit že se mě skacuje čípek no nevím co si o tom mám myslet. Holky můžete mě poradi Děkuju pa pa
nejsem odborník, ale také to chápu jako zkrácené hrdlo (pro jistotu pošli dotaz sem: http://www.porodnice.cz/prehled-poraden ..každopádně by Ti k tomu NEJVÍC MĚL ŘÍCI TVŮJ DOKTOR!!!..nechápu, že ti nic neřekl, když je tu minimálně teoretická možnost předčasnýho porodu..
Takže buď co nejvíc v klidu, polehávej (já mám mít polštářek pod zadkem, aby byla děloha níž- a to bude platit i pro tebe;o)- zrovna tak MAGNOSOLV bys měla užívat- mě docela pomáhá;o) (napsal ti dr. něco??..alespoň ten hořčík?)..
Ahoj Plamínku,
vůbec se nestresuj- já mám od začátku úplně stejné hodnoty. Většinou bývá prý trošku pootevřené hrdlo děložní laicky řečeno „zvenku“. Ale důležité je to, že je hrdlo uzavřené uvnitř a že se nezkracuje. Ta hodnota 2-3 je naprosto normální. Já mám vnější branku pootevřenou pro prst- celý a mám hrdlo taky 2. To mám ale už od začátku. U mě je to také určitě tím, že už jsem několikrát rodila a navíc jsem i brzy po porodu. Takže asi tak. Ale takové hodnoty jsem měla i při pprvním a druhém těhu tu 2ku a čípek jsem měla taky pro špičku. Jen nyní ho mám pro prst. Mě do zprávy píše jen toto: x/2cm, velikost odpovídá, normotonus, p+.
Teď jsem byla u jiného doktora a ten mi měřil čípek (hrdlo děložní) vaginálním utz a do zprávy mi napsal: není to k přečtení a na konci je jen 2/2. Takže taky nevím, ale říkal, že je vše v pořádku a že se nemám bát, že se otevírám. Že se hrdlo nezkracuje. A objednal mě až za 4 týdny, kdežto když chodím k doktorce, tak ta mě objednává za 3 týdny. Jo a ještě jsem si všimla, že tu mám napsané nějaké slovo K1NILM. A to taky nevím co je a ani kdy mi to tam přibilo. Asi od toho doktora. No taky se na to budu muset za těch 14 dní zeptat. Jinak výšku fundu (dělohy) mám 25cm (to bylo ve 25+3) a teď jsem se dívala, že třeba u kluků (konkrétně u Míši) jsem měla fundus už 34cm. Takže stejný týden- stejná žena a jiná výška dělohy. Tlak jsem teď měla 126/78 (doufám, že nebude pořád růst, protože zatím se dívám, že furt narůstá, tak abych pak neměla gestózu- nechtěla bych zase na vyvolání, nebo na císaře-brrrr bojim bojim). ![]()
Jo a rozměry pánve mám- 24,27,34,20. Ale u Petříka mi pánev vůbec neměřili a u Míši tam byly hodnoty skoro stejné- lišili se asi o centimetr (předtím víc).
Jo a byla jsem v pondělí i na EKG (když jsem čekala ty 2 hodiny na ten další odběr po tom vypití té glukózy). Tak si mě objednala zase za měsíc na další přeměření EKG, protože se jí tam nezdáli nějaké hodnoty. Napsala mi do zprávy: EKG ry sin fr 76 min, PQ 0,16, QRS 0,08, izolovaně neg. TIII, neg. T3 ve Vl-4, aritmie 0., IRBB ??
dg: spíše nediagn. vhodná kontrola za měsíc- zda hodnoty stejné.
Říkala, že jsou ty hodnoty hraniční, ale neřekla s jakou nemocí nebo co. Takže jsem také tak nějak na váškách. No, ale co, v dětství jsem prošla už tolika EKG, protože jsem trpěla na šelest (ostatně si myslím, že jí pořád ještě mám, protože mám stejné problémy jako v dětství).
Takže si z toho hlavu nelámu. A navíc- je prý důležité, že nemám arytmii. Proto se prý hlavně dělá to EKG.
No už budu končit. Tak se mějte krásně a odpočívejte a pohlaďte svá bříška. Papáááá Martina
Koukám, kolik z vás se potýká s nějakými problémy, to je mi líto ![]()
Tak já jsem zatím úplně v pohodě, chodím do práce a jediným mým problémem je neustálý subjektivní pocit horka…když jsem cestovala po Balkáně a bylo přes 40 stupňů, bylo mi míň teplo než teď, když je 25 ![]()
Zrovna jsem přišla z UZ, mrňousek se protahoval a zíval
Budu ho muset trošku probrat koupelí v bazénu, ráchat bych se mohla pořád ![]()
Kolik jste už přibraly? Já skoro 6 kilo, takže celkem podle tabulek, jenže moje váha před těhu moc normální nebyla, takže už jsem dosáhla úctyhodných 80 kilo ![]()
Ahoj holky,teda vy máte věci,nestačím se divit a taky teda tomu co tu píšete za čísla nerozumím.
.Jinak mě stačí když mi MuDr.řekne ,že je všechno v pořádku-plně mu důvěřuji.Po tom co jsem si prožila před Toníkem mu věřím a nechávám vše na něm.Jo a po mém doktorovi něco číst?Hrůza nevím ani začátek slova.Škrábat se určitě naučili už na medicíně.
Trošku jsem se opičila po Janiah a umyla jsem dnes okna v obyváku a kuchyni.Pak jsme šli na krátkou procházku i s pejskem,ale pejsek šlápl do nějakého smradlavého hovínka.Museli jsme domů a Jaga vykoupat.Teď krásně voní a čisťoučkej.Toník mi dělá velkou radost,začal si říkat kdy potřebuje na WC a minule na den dětí se dokonce poprvé vykadil do nočníku.Byl z toho taky pěkně vedle jako my.Naučil se i pít brčkem (což opravdu nezvládal,jelikož nevěděl co s tím má dělat a náznaky na sátí nepomáhali).No a dneska jak jsme letěli domů z té procházky tak vyšel všechny schody sám až domů do 4. patra.
Jinak taky beru Magne B6,mám velké křeče v nohou-hlavně v noci.
Píšete kolik jste přibrali.Já mám zatím 4kg nahoře a nic neříkají,tak je to asi v pořádku.No s Toníkem jsem začala přibírat až skoro na konci a nejvíc co jsem přenášela(10kg).Holky tak se opatrujte a hýčkejte bříška a zdravím všechny mimíšky v bříšku.
Tak já jdu taky z kontroly..a ten můj nález (zkrácený hrdlo) se nezhoršuje, takže je to super!!
…jinak „Terezce“ kontroloval srdeční akci (takovým tím ultrazvukovým přístrojem..tak jsem ji zase krásně slyšela..hodnota byla 152 (minule 146), říkal, že akorát..zajímavý že doma-stetoskopem, co jsem si koupila- takhle dobře srdíčko neslyším..strašně špatně- asi špatný stetoskop..
..hlavně že u dr, je to OK..
Martinko..když už jsi začala psát ty hodnoty, tak se přidám.. pánev mám 25-30-32-19 (měřím 165, vážila jsem 60- nyní 67, takže jsem přibrala 7kilo- ale až teď někdy..do 23tt skoro nic navíc;o), a tlak jsem měla na začátku docela vysoký 130/80 což jsem se divila- normálně trpím spíš nízkým tlakem (trpím-ve smyslu- že vím, o každý změně počasí dopředu;o)..ale naštěstí se tlak zase snižuje (110/70..a doma co mám elektronický tlakoměr- tak mám hodnoty ještě o něco nižší..takže SUPER;o), moč mám ukázkovou (prý), a jediný další údaj v těhu průkazce je výška fundu- 3pup - no a to nevím co přesně znamená????
Tak mám radost že je vše relativně v pořádku;o)..hlavně mimísek!
Tak Vám přeju- ať je Vám dobře, mimískům ať je v bříškách fajn, a kontroly aby byly OK!!
Jani 3PUP znamena ze mas hranu delohy 3cm nad pupikem, to ja uz si to pamatuju, protoze se porad na vse ptam:-) Ja mam ted taky 2-3p. Kazdy doktor to asi pise trochu jinak.-)
zitra tu mame navstevu z Nemecka. Manzilek si pozval kolegu a jeho mamku, ktera dnes prijela, na obed a kafe a dort, tak zase kmitam a chystam. Ti chlapi jsou uzasni..no snad to zvladneme a aspon zase pokecam nemecky nejen pracovne.
Tak pa a dobrou vsem i mimiskum a budte opatrne.. ![]()
Ahojky holčinky,
Všem co máte problémy držím palečky
Maufko já byla na předporodním kurzu v pondělí a bylo to super. Povídala nám přímo moje gyndr. A podala to super formou, že jsme se i nasmáli. Zítra držím palečky na test na cukr, zvládni to.
Hako jé tak u vás s tebou musí na tom testu někdo být? To u nás mě po odběru vyšoupli a nikdo se ani neptal jestli mi není zle. Jo v každé laborce je to hold jiné.Hlavně,ž e jste to zvládli. NO a manžel a oblékání prcka, co dodat jsou ti manžílkové všichni stejní . Já jsem taky spokojená, když mi dr. řekne, že je všechno pořádku a ani tolik zkratek co píšou holčiny v těhuprůkaze nemám. Ale své dr. věřím. Toník je šikulka jaké dělá pokroky.
Martino koukoám, že se s prťatama opravdu nenudíš. Přeju ať máš tlak i EGK v pořádku, hezky odpočívej a opatruj se.
Janah09 to mě mrzí, že se ti rozjela alergie, můžeš na to nějaké léky. Snad to největší kvetení rostlin brzo přejde a uleví se ti. No já jsem za celé těhu vlastně skoro nic nepřibrala až na to 1 kg
NO a te´d jsem dokonce zhubla 2 kg. Takže já hlásím, že jsem exot co prostě nepřibírá. Ale moje mamka to měla taky tak, tak je to asi dědičný
Ptala jsem se na to gyndr. A ta mě uklidnila, že to nevadí, pokud nebudu hubnout o víc kil. A krevní obraz a všechny hodnoty mám v pořádku, takže se nemám znepokojovat. Takže jsem se uklidnila. Je pravda, že jsem pár let před tím, když jsem podstupovala IVFka docela dost přibrala, takže má moje tělíčko prostě zásobičky a te´d si z nich bere. A ze mě třeba zase bude po letech hubeňour
Pusíku koukám, že jsi taky teplomil taky ty vedra snáším v pohodě.
Janinah teda ty jsi se dal do velkého úklidu, no to tě obdivuju. Hlavně is pak pořádně odpočiň. Zvládni v pohodě návštěvu a neuhoň se nám.
Plamínku jsem ráda, že je u vás taky všechno v pořádku, věř doktorovi.
Euphorbie tak další těhulka co je v pořádku, to jsem ráda. Sice nechodím do práce, ale jinak si těhulkovství taky užívám.
U nás je pohoda, prcek okopává jednou do močáku, jednou dloube do žeber, takže jsem ráda že je kativní a zbytečně mě neděsí. A pomalu ho zvykámna malého zahradníčka, dneska jsem odpoledne přesazovali kytičky ![]()
Tak hezky odpočívejte, pohlaďte bříška a zítra papa Maru
Ahoj holky,
tak ohledně váhy- já přibrala zatím 10kg. Před otěhotněním jsem měla 64kg, pak jsem na začátku zhubla na 61kg (to jak jsem pořád blinkala) a nyní mám těch 70-71kg. Takže 10kg už mam nahoře
. Jinak u Petříka jsem přibrala za celé těhu 22kg (nejvíc jsem zhubla hned na sále- tam jsem nechala 10kg
). A jinak mi po něm ještě těch 5 kg zůstalo.
U Míši jsem přibrala už „jen“
16,5kg
. A do jeho 4 měsíců jsem zhubla 21,5kg. Takže to jsem zhubla víc než jsem nabrala- asi větší zátěž se dvěma dětmi- nebo to kojení, ale řekla bych že to kojení mělo hodně zásluhy.
A nyní bych chtěla, abych přibrala ještě míň a ještě víc zhubla. Abych pak třeba měla těch svých 54kg, co jsem měla když jsme se s manželem poznali a než jsem otěhotněla poprvé.
To bych snad i mohla už vybalit tu krabici toho oblečení, které si schovávám, kdybych ještě zhubla do těch svých mladičkých let
. No tak jsem vás snad rozesmála ![]()
Jinak dneska dopoledne jsem byla s klukama v parku a vzala jim oboum motorečky (odrážedla). Petřík už sice jezdí na kole (16"), ale kvůli Míšovi jsem mu vzala tu maxi motorku (největší co se dělá) ať se taky Míša učí jezdit. No ale Míša mě opravdu překvapil. Jel takový velký kus a pak ještě hodněkrát v parku popojížděl. Ale asi ho to tak unavilo, že jak jsem ho dala do kočárku, tak za chvilku usnul a ještě teď spí. A to spí už asi od půl dvanáctý. Takže počítám tak maximálně do půl třetí, takže si asi už ani lehnout nepůjdu. No a Petřík taky byl unavený, tak si taky zalezl do postele a spí. Takže děti mi doma spinkají a máma se nudí. Vlastně nenudí, ale je to nezvyk. A ještě k tomu spinkají a ani se nenaobědvali. To pak až se vzbudí budou jak hladový vlci. Teda já už mám hlad- se půjdu najíst.
Jo a dneska je tu zase krásně, tak jsem jim nafoukla bazének (pumpou) na balkoně- včera jsem jim koupila v kauflandu- 99cm za 100kč. Sice balkon není tak široký, ale on se při tom nafukování pěkně zaoválil
. Takže místo kulatého maj oválný. Už jsem jim tam taky dala vodu (25litrů) a stejně není potopený ani ta první nafouklá komora. Je to ten 3 komorový. To jsem chtěla. Tak se mezitím ta voda ohřeje od sluníčka a pokud ne, tak jim tam ještě přidám trošku teplý- ať se zase nenastydnou při prvním koupání venku. Ono přeci jen zas není takové vedro jako ten minulý týden. Tedy zatím.
Tak zatím papáááá a mějte se krásně a užívejte si sluníčka- i když jak vidím, tak si asi už užíváte, protože sem ještě dneska nikdo nenapsal. Aspoň jsem první
v něčem
.
Ještě něco- teď jsem si měřila tu dělohu na prsty a mám 5 prstů nad pupkem- tedy celou dlaň. Ale jak jsem psala- pokaždé to mám jiné, takže se nedivím, pokud je rozdíl těch mých 10cm oproti třeba těhotenství s Míšou. Je fakt, že Míša byl asi trošku větší, protože v době narození- 14 dní před termínem měl 3800g a 50cm. Takže si říkám, že kdyby přišel na svět až za měsíc, jako Petřík- ten byl zase 14 dní po termínu, tak by měl asi těch 5kg, jak mi doktoři říkali. Takže zase na druhou stranu dobrý, že mi ho vyvolali v tak dobrou dobu, protože nevím jak bych teda tlačila ven 5kg mimčo s mojí úzkou pánví.
Tak ahoj děvčátka a pohlaďte své mimišky a ostatní dětičky. Vaše věčně ukecaná Martina
![]()
Ahojky všem,
Tak u nás je to jedna zpráva lepší než druhá. Dneska nám ochrnul pejsek na zadní packy. Manžel je v práci tak musel můj táta odnést ho do auta (váží 13 kg) a odvést k doktoru. Ten řekl, že je to z virózy a dal mu dvě injekce, zítra půjde na další a v pondělí snad dostane léky. Chudák od včera večer nebyl venčenej. Ráno už chudák nechodil.
![]()
Jinak jsem ráda, že vám kontroly dopadají tak dobře ![]()
Maru, to je fajn, že se ti líbil před. kurz, nám taky a taky jsme se občas smáli.
Těm vašim čísílkům taky nerozumím
já mám výšku fundu 28cm. Pánev mi vůbec neměří a přibrala jsem 1,5 kg.
Holky prosím nevíte jaká je hraniční hodnota pro ten cukrovkovej test????
Mě řekli jen hodnoty, ale jestli je to v pohodě mi neřekli a do poradny jdu až 17.6. tak jsem z toho nervozní. JO a tu hnusnou vodu, jsem asi za hodinu vyzvracela
Snažila jsem se jí udržet co nejdýl, ale nepovedlo se.
Přeju hezkou slunečnou sobotu
Ahoj Holky, vypada to zase na slunecny den, ale uplne modra obloha tu neni. Vcera vecer bylo docela chladno. Po dortiku a kafi jsme tu nasi nemeckou navstevu vzali do Stramberka na Stramberskou Trubu, ja jsem vyslapala schody k vezi, ale nahoru uz jsem radsi nesla, protoze i tak mi to stacilo, tak sel manza s temi dvema a mavali na me zeshora
Meli tam hnizdo sokoli a byly tam male miminka ![]()
Pak jsme sedli na chvili do mistniho pivovaru, ale pak uz se zacalo ochlazovat, tak jsme se premystili do Roubenky - moc hezka, i kdyz drazsi restaurace, a dali si dobrou veceri. Jelikoz si manzel s kolegou dopravali pivecka, tak jsem musela opet ridit, ale vecer jsem uz byla totalne unavena, tak jsem mela co delat, abych dojela domu.. Za ty tri dny, co jsem tady doma kmitala a uklizela a varila a chystala, se to uz asi projevilo. navic me tento tyden uz 2× v noci chytla krec do lytka, tak me ke vsemu boli noha pod kolenem. Radsi si pujdu lupnout horciku. Predtim jsem to nikdy nezazila, tak je to pro me nove a dost bolestive a hlavne mam jakoby natazeny sval, musela jsem si to ted rozmasirovat gelem.
Maminka od toho kamarada mi dovezla z Nemecka nejake katalogy na kocarky Gesslein, i s cenikem, tak to prohlizim. Jak tam pristi tyden pojedeme, tak se zkusim mrknout, jak to vypada doopravdy. Jedine, co mi trochu vadi, je ze kocarky nemaji klasickou korbicku, ale vloznou tasku, tak mam trochu obavy, ze by se mi tam mrnousek za 3 mesice nevesel a s fusakem uz vubec ne. Ale co tak ctu, tak jsou hodne kvalitni a v Nemecku oblibene a cenove celkem dobre a zajimave je, ze v
e je vzdy set velkych kol a jeste dle vyberu male kolecka do mesta, nebo dvojkola (sestikolka), ty male jsou otocne..a pasuje na ne autosedacka Maxi cosi. Uvidime. Porad sice pokukuju po Jane, hlavne kvuli skladnosti a nizke hmotnosti, ale porad si rikam, ze mam jeste relativne cas..
Maufiku, jsem rada, ze nejsem jedina, komu glukozovy roztok zvedl zaludek
Ale pekne se pak ulevilo, co? ![]()
Dneska jdeme jeste asi chvili na barbeque asi 20km do jedne vesnicky, nekam do lesika na chatu jineho kolegy z Nemecka. Uvidime, jak budeme unaveni, ale na otocku tam asi zajedeme. Jenom jsem zjistila, jak v praci mluvim jen odbornou nemcinou, tak mi uz zacaly vypadavat slovicka na tema vareni atd
Musim si zopaknout vsechny vyrazy ke kocarkum, at se muzu na vse poptat ![]()
V anglictine nastesti problem nemam s nicim, tak je to oK.
Tak pa a uzijte si pekny vikend a opatrujte sebe i briska ![]()
Ahoj holky,tak já dnes byla na dnu dětí,kde se závodilo,šermovalo,opékali se vuřty atd.Toník si toho moc neužil , jelikož spinkal a vzbudil se půl hodiny před koncem.Potkala jsem tam spolužačky ze základky ,tak jsem alespoň pokecala.
Maufko držím moc,moc palečky pro tvého pejska,ať je brzo v pořádku.
Janiah-ty křeče jsou ale bolestivý viď?Mám je od začátku těhotenství a taky mě pak bolí sval jako natažený.Hezky si užij návštěvy a opatruj se. O kočárcích Gesslein jsem uvažovala než se narodil Toník,ale kvůli vysoké ceně jsem od něho upustila.Vím že má jen vložnou tašku a kola jak do města tak do přírody.Jsou to docela pěkný kočárky,ale všechno si musíš k tomu dokoupit.Alespoň před dvěma lety to tak bylo.Myslím že ve výbavě měl jen ty kolečka a jinak se vše muselo dokoupit.Tak ten katalog pořádně proštuduj a dobře vyber.Opatrujte se a ahoj,vypadá to tu na déšť,tak uvidíme jestli spadne nějaká kapka pa pa