Termín srpen/září 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
550
20.5.08 09:11

Ahoj Holky,
teda Maru to jsis pořádně dala. Já uklízela jen pokojíček a ložnici a pak takovej ten klasickej úklid co dělám pořád a byla jsme grogy. Celý byt to by mně asi zabilo.
Jano 09 díky za tipy a rady. Ze Seba-Med mám dobré zkušenosi, od Jiříka takže ten asi pořídím.
Janiah, Euphorbila Vám taky.
Plamínku na dnešek hodně štěstí. Neboj bude to v pořádku.
Holky já už se tak těším , až bude ten prcek vrnět v postýlce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
20.5.08 09:22

Janiah veliká gratulace ke kontrole. To je to nejdůležitější, ať si venku padají třeba trakaře, hlavně že máme svoje miminka v pořádku.
Plíny jsem kupovala právě kvůli té akci, ještě musím doobědnat, Fusaky od Emitexu a monitor dechu. Pak jen ty drobnosti a snad to bude po kupě.
Plamínku tak jak píše Janiah, obědnávám , platím přes net a většinou do týdne nejpozději mám balíček doma. Než obědnám pročítám si reference. Obědnala jsme takhle opravdu spoustu věcí a zatím jsem byla vždycky spokojená. Jen jedna maminka poslala balíček až po týdnu, ale poslala, jen jí to trvalo dýl. On každý čeká na to jaké mu napíšeš hodnocení, takže nikdo neriskuje , že by si zkazil pověst. Když jsem od někoho obědnávala víc věciček, většinou mně tam ještě přibalili dáreček na víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
20.5.08 10:18

Pusiku, diky..snad bude mimi stale tak ciperne :-)

Co se tyce monitoru dechu, tak jsem cetla mnoho nazoru. Hodne maminek ho nakonec prestalo pouzivat, protoze mely par poplasnych momentu a spise se toho zalekly. Obecne se pise, ze pokud je mimi uplne zdrave, staci ohlidat klasickym zpusobem. Ja jsem taky nejdrive chtela monitor koupit, ale u nas je moznost si ho zapujcit u jedne porodni asistentky, tak to udelam asi takhle napr. na prvni dva, tri mesice. Uvidim, jaka bude cena za pujceni.

Pa,pa, ted mi volal manza, ze ho povysili do nejvyssich sfer. Sice to jeste neni oficialni a ani se ho na to nikde nezeptal, jestli vubec chce, ale snad je to na dobre ceste a srovna se nam rodinny rozpocet. Uvidime :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
20.5.08 10:39

Ahoj holky,zdravím všechny.
Po náročném víkendu jsem včera v tom škaredém počasí prospala a prolenošila celý den .Toník byl taky nějaký unavený a to nemluvím o mém manželovi,který to trošku přehnal s oslavou. :) .(Byl doma ,jelikož pršelo a nemohl jít do práce).
Oslava proběhla celkem v pohodě,bylo grilované masíčko,pivo,(dala jsem si jen malinké,ale měla jsem chuť vypít celý sud),zelenina,ovoce dortíky.Jako na svatbě.V neděli ráno jsme jeli domů,protože strašně pršelo a nedalo se nikam jít projít.Jelikož to manžel trošku přehnal s pitím ,celou cestu jsem řídila já a tak jsem včera odpočívala a nic nedělala.
Tak moje švagrová ,která mimochodem celý svůj život tvrdí jaký jsou děti „parchanti a smradi“ je těhotná.Je ji naprosto dobře a nic ji není. :x
Popřála jsem ji nejen k těm kulatinám,ale i k miminku a ona mi na to řekla,že si není jistá jestli si zvykne.Má prý v břiše nějakého parchanta a je zvědavá jaký bude,jestli uřvaný a nebo hodný. :roll: :roll: :roll:
Nemám co bych k tomuto dodala,možná je lepší že ji nic není,bojím se že by ještě pak dávala vinu mimíškovi za to že ji je špatně.Doufám a pevně věřím ,že se změní jen co se v ní ten malý drobeček začne hýbat a že si k němu cestu najde.Jinak mi ho bude moc,moc líto.Má se to narodit v prosinci,tak času má na to její zvykání dost ne? Žijou sice v trošku jiném světě -samé disco,hospody, kamarádi,neměli čas ani na psa.Ale takových je okolo mě teď spousta a to nemusím chodit daleko.Bratranec je to samé a o děti zájem nemá.Snad časem dospějí a zjistí že hospody atd nejsou všechno,–jen aby nebylo pozdě.

Opatrujte mimíšky a odpočívejte,počasí nám jen nahrává na odpočinek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
20.5.08 11:21

Jo a co se týče monitorů,já měla půjčený z porodnice na půl roku za 1000,– a super.Jelikož Toník byl přiškrcený pupeční sňůrou a nalokal se plodové vody,byl mi doporučen.Spalo se mi klidněji a vůbec člověk je v takovém vnitřním klidu,že kdyby něco tak to zahouká.Problém byl jen ten ,že každé ráno kolem 6:00hod jsem kojila a zapoměla ho vypnout.To to pak houkalo a manžel měl pohotovost. :lol: Jde jen o to naučit se ho zapínat a vypínat a hlavně nezapomínat.
Janiah velká gratulace k povýšení manžela na vyšší post,korunky se teď určitě hodí.Tak ať mu to výjde :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
20.5.08 11:48

Janiah, přidávám se ke gratulacím. Manža je šikula hezky to povíšení oslavte.
Hako teda ta tvoje švagrová :twisted: to je teda dílko. No snad se nakonec umoudří a začne si miminka vážit. Já bych si taky dala pívo. Občas si po obědě cucnu od manži. On si kupuje jen Klasika, není pivař, pije ho jen na žízeňa a na trávení takže to slabí snad neva. Nějak mně to nealko pivo nechutná , ale to opravdoví mně dělá moc dobře na žaludek. Obzvlášť po masovým obídku :-)
Já právě monitor raděj pořídím. Moje sestřenka je lékařka, a tak jsme to konzultovali. Ona říká že vzhedem k IVF¨+ ICSI a i mýmu průběhu těhu by ho doporučila. Jinak jsem koukala na mimibazar a tam se monitory prodávají po 2000 kč, když ho někdo dá za 1800 tak hned zmizí. Takže koupím novej . Přímo z Jablotronu se dá obědnat za 2240kč, a pak ho po roce prodám. Bude ještě v záruce, takže myslím že to nebude problém. A člověk vlastně tolik neprodělá. Říkám si že raděj planej poplach, a mít ho zbytečně než pak litovat. Taky jsem se jí ptala jak s první pomocí v případě potíží. Říkala že většinou stačí jen děťátkem pohnout, pokud se jedná o tu klasickou zástavu, no a pokud je komplikace větší tak že miminka vydrží hodně a sanitka přijede včas. Já ho raděj koupím, jsem plašan a asi bych hrůzou nespala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
20.5.08 12:57

Nazdárek!

Pusíku já s tebou souhlasím pro Matýska jsem monitor měla,ale koupili jsme ho asi týden po tom co jsem přijela z porodky já spala v klidu,ale manža ho furt hlídal a jak dorazil monitor tak se chudák vyspal i on :lol:

měli jsme taky jeden poplach,ale nevím jestli planý nebo ne.prostě to začalo najednou v noci houkat tak i já,která jsem těžko lezla z postele díky šití(bylo to ještě v šestinedělí)jsem vyletěla jak čipera a začala s malým třást asi musel být dost překvapený 8O ,ale opravdu nedokážu říct jestli to bylo plané nebo ne.

Janinah taky gratuluju manžovi k povýšení.

Pusíku jestli budeš něco objednávat od emitexu tak si pořiď ještě toto,je to výborná věc to autosedačky a i do kočáru pokud není velká zima mám to taky a fakt to můžu jenom doporučit
http://www.emitex.cz/…osedacku.htm mám tu zimní verzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
20.5.08 13:29

Ahoj HOLKY
přeji vam všem krásný den i když unás zase prší.Kontrola dopadla skvěle trip test je negativní :) :) :) tak mě spadl kámen ze srdce.Jinak 29.5 genetika olomouc tak doufám že bude taky vše v pořádku.
Také moc děkuji za odpovědi ohledně mimibazaru.Dneska jsem neodolala a koupila jsem bílozelený bodíčko je moc krásný sametový,jinak ještě počkám jak v té olomouci a potom pomalu začnu nakupovat,jaksi to rychle utíká žejo holky nebo se mě to zdá?? :lol: :lol:
Tak se mějte pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
20.5.08 17:13

Lucí jo jo na to mám spadeno, tohle a pak ten zimní fusak combi. Jen ještě nejsem rozhodnutá jestli koupit tu zimní verzi , nebo jen tu tenčí a v zimě pak používat ten combi fusak. Ono my bydlíme uprostřed Brna, autem moc často nejezdíme. Jednou týdně na nákup, do Kauflandu, jinak do dětské nemocnice i dětskýmu lékaři to mám pár kroků. Před domem park, kam budem chodit na procházky, takže autosedačku využijem tak jednou týdně když pojedem někam na výlet nebo na návštěvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.08 12:23

Ahoj holky,
Janiah- gratulace veliká pro vaší rodinu.
Monitor dechu- já ho neměla ani u jednoho- i když jsem ho chtěla koupit, ale tenkrát jsme jaksi na to neměli. Ale pokud na to člověk má, tak bych si to taky pořídila. Jak píšeš Pusíku, tak je lepší zbytečně, než pak litovat.
Jestli ho nyní budu kupovat? Možná si ho taky zatím půjčím, ale ještě nevím kde se to tady (jestli vůbec) dá půjčit a pak bych ho třeba taky koupila. Už hlavně taky kvůli tomu, že Míša je taky ještě prcek a budu mít asi opravdu míň toho času nakukovat do postýlky, než když byl jen Petřík, nebo Míša (a Petřík už měl skoro 4 roky). Takže taky asi pro jistotu bych do toho šla. Ale jak píšu- nejdřív bych to asi vyzkoušela, protože je prý víc druhů.
Janah09- díky za tip na ten Elasti Q- i když nevím, jestli mi ještě pomůže a jestli to má cenu, protože po těch mých 2 klukách mam už tak popraskané břicho ( a nejen to), že už mi to asi nepomůže. Ale cena je teda výborná.
Plamínku, to je moc dobře, že kontrola a ten triple test dopadl výborně. Nevím, jestli jsem se už náhodou neptala, ale proč jdeš na tu genetiku ty? Jo a připrav si 30kč za utz. Tam se to vybírá. I když je žena těhotná. To jen abys věděla. Jinak jsou tam hodní. A ať ti to moc dobře dopadne.

Počasí? Tak to tu máme asi stejný. Od soboty tady pořád jen prší. Vlastně od neděle, protože v sobotu pršelo asi jen 2×, ale teď mam pocit, že prší od neděle v tahu. Tak snad to brzy přejde. Petřík by měl jet v pátek se školkou do ZOO (Zlín Lešná). Tak aby jim aspoň nepršelo (ať je klidně zataženo, ale ať jim hlavně neprší, aby z toho aspoň něco měli). No a manžel má v sobotu narozky (36) tak už mam objednaný dort (ještě si ho netroufnu upéct- tedy upéct jo, ale spíš nazdobit bych ho asi neuměla). A příští týden by měl mít dovolenou, takže ve čtvrtek pojedeme do Brna podívat se do Modřic do Baby directu na ten tandemový kočár a taky na Lesnou do MC kde má být den s Betynkou a mají se tam i rozdávat dárečky. Tak Pusíku, třeba se tam někde i potkáme, jestli tam také zajdeš.

Tak se mějte krásně a pohlaďte svá bříška a odpočívejte. (včera mě jaksi bolelo na levé straně břicha, tak jsem nevěděla co to je, ale malá se hýbe, tak se tím zas až tak nevzrušuju- asi to mám z toho zvedání Míši, ale co se dá dělat). Takse taky moc nepřemáhejte.

Papaááááá Martina a spol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
21.5.08 13:10

ahoj kocicky…tak vcera sme boli na tom sone na kardiologii s plodikom.. pan dr. skonstatoval, ze nezdedil ziadne „sitkove“ srdiecko po mne , ze to vyzera ze je v poriadku…tak aspon nieco…
inac sa mi nedari v nicom…a to debilne pocasie furt len prsi, tak v tych mojich depresiach to je fakt perfektne…
ale nebudem vas tym zatazovat…
som rada, ze niesom sama komu chyba praca, kontakt s ludmi ale mne hlavne chyba rodina… ludia ktory by ma podrzali a ako tak pomohli…preco su tak daleko???
a este k tomu sa musime stahovat, lebo sme v podnajme a pani majitelka si dieta v byte nepraje tak konstatujem ze ked sa nieco serie tak sa to se…poriadne… pardon za vyraz :oops:
tak aspon vam prajeme krasny den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
21.5.08 15:36

Ahojky holky,
téééda vy jste to tu rozjeli ani jsem vás nestihla dočíst.

Já jsem dneska hroooooooozně moooooc smutná :cry: :cry: Tak k 31.5. už mi skončí rizikový těhu, protože musím vyčerpat 27 dní dovolený, který spořka neproplácí (pracuju v Český spořitelně). No a 1.7. bych měla nastoupit na mateřskou dovolenou (8 tt před porodem) takže od 1.6. do 8.7. budu mít dovču a 9.7. nástup na mateřskou. Všechno to hrozně utíká. Dneska jsem si to byla vyřídit u doktorů a v práci. Už jsem i vyklidila stůl a skříň, odevzdala jsem razítka i klíče! :cry: Takže teď už jsem opravdu skončila a budu čekat na porod!!!

Jinak o víkend jsem myslela, že rodím 8O měla jsem hrozný křeče v bříšku, průjem a zvracela jsem jak o život. Ale malá se hýbala takže jsem do nemocnice jen volala a ty mi řekli, že když to bude trvat dýl jak 24 hodin nebo přestanou pohyby ať okamžitě přijedu. Naštěstí to trvalo asi 8 hodin a pak byl klid a malá kopala pořád. Asi mě už prdelka musí mít plný zuby, když musí poslouchat to neustálý blití :)

Opatrujte sebe i mimíšky pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
21.5.08 18:12

Ahoj Marti
Na tu genetiku du protože jsem v začátku těhotenství byla na rengenu a brala jsem 3krát antibiotika dosti sylné až asi po třech týdnech jsem se dozvěděla že jsem těhotnÁ. Ptala jsem se doktorky a ona říkala že to bylo v začátku tak že by to nemělo nijak ublížit ale že mě pošle na tu genetiku a pohlída si mě a taky je mi už 33 tak taky proto.Také jsem jí říkala že Davídek 7 let se narodil s vvv rozšíření močovodu.Tak se bojím aby bylo vše v pořádku.Jinak je mi moc divné to že když jsem byla na kontrole a dělala mě ultrazvuk tak nikdy mě neukázala kde to má ručičky a td.. a když jsem chtěla fotku tak mě říkala až na té genetice mi jí udě :cry: :cry: laj no nevím co si mám otom myslet.

Holky tak vám závidim že máte svý bydlení my bydlíme v rod. domku ale s tchánem a ještě ktomu máme zahradu napůl s tchánovým bratrem. Nemáme tu žádné soukromý .Nevím co máme dělat je tu možnost jít k mým rodičům ale je to 50 km od sud a manželovi se moc nechce má tu svý kamarády atd..když by jsme odtud šli tak by jsme vlastně začali znovu.Jsem stoho všeho smutná a nevím proco se rozhodnout.Tak si tu vylívám srdíčko ale kdo toto nezažil nepochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.08 11:00

Ahoj holky,
tak dneska jsem byla v poradně a vše je OK (jen zas cukr na 2 křížky). Doktor mi i utz změřil děložní hrdlo a je v pořádku. I když jsem z venku pootevřená, tak se mi ale nezkracuje a neotevírá uvnitř. A to je hlavní. To že jsem pootevřená prý bývá hlavně proto, že už mám nějaký porod za sebou a že je to teď taky tak brzo po porodu. Jinak mě objednal zase až za 4 týdny- na 19.6. v 8 ráno, protože mi budou brát krev, tak proto tak brzy ráno.
A na ten test tý cukrovky- oGTT jsem objednaná na 2.6. v 7 ráno. Jelikož už vím, co mě čeká z minulýho těhu, tak se ničeho nebojím a jsem v klidu. Maximálně zas budu docházet do diabetologický poradny a píchat si sama krev (odebírat).
Plamínku, tak mě poslala doktorka taky přesně proto na tu genetiku. Taky jsem brala od začátku těhotenství asi 5 druhů antibiotik (měla jsem bronchitidu, otitidu, hnisavou angínu, faryngytýdu-ani nevím jak se to píše a ještě něco, ale to už nevím co bylo) a také kvůli Míšovi, že se narodil s tou vvv ledvin. Takže na tom jsme zhruba stejně. Na genetice mi řekli ohledně těch léků to samé co řekla doktorka tobě- že buď by to odumřelo nebo že se to udrží a bude se to vyvíjet dál. Ale to jsem byla ve 12.týdnu na té genetické konzultaci a utz. Pak jsem sice brala ještě nějaké antibiotika, ale to už jsem na konzultaci ohledně léků nebyla a byla jen na tom utz ve 20.tt a pak protože malé našli něco v hlavičce, tak ještě za 3 týdny znovu. A pak už to bylo vše prý OK. Takže pokud to už bude všechno v pořádku, tak už na tu genetiku do Olomouce nemusím.
Dneska u nás konečně zatím neprší. Tak snad ani nebude. I když je dost ošklivo a zataženo, ale pršet by snad už nemuselo.
Tak v sobotu jdu pro dort pro manžela a pak si teda zas slupnu do žaludku kousek :lol:
Tak se mějte krásně a pohlaďte svá miminka v bříškách. Opatrujte se a papááááá Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.08 13:27
plaminek píše:
Ahoj Marti
Na tu genetiku du protože jsem v začátku těhotenství byla na rengenu a brala jsem 3krát antibiotika dosti sylné až asi po třech týdnech jsem se dozvěděla že jsem těhotnÁ. Ptala jsem se doktorky a ona říkala že to bylo v začátku tak že by to nemělo nijak ublížit ale že mě pošle na tu genetiku a pohlída si mě a taky je mi už 33 tak taky proto.Také jsem jí říkala že Davídek 7 let se narodil s vvv rozšíření močovodu.Tak se bojím aby bylo vše v pořádku.Jinak je mi moc divné to že když jsem byla na kontrole a dělala mě ultrazvuk tak nikdy mě neukázala kde to má ručičky a td.. a když jsem chtěla fotku tak mě říkala až na té genetice mi jí udě :cry: :cry: laj no nevím co si mám otom myslet.Holky tak vám závidim že máte svý bydlení my bydlíme v rod. domku ale s tchánem a ještě ktomu máme zahradu napůl s tchánovým bratrem. Nemáme tu žádné soukromý .Nevím co máme dělat je tu možnost jít k mým rodičům ale je to 50 km od sud a manželovi se moc nechce má tu svý kamarády atd..když by jsme odtud šli tak by jsme vlastně začali znovu.Jsem stoho všeho smutná a nevím proco se rozhodnout.Tak si tu vylívám srdíčko ale kdo toto nezažil nepochopí.

ahoj plamínku vím jak se cítíš.. tedy já jsem sem vlezla :)
Já jsem z Teplic a muj manžel z Hradce Králové.. a taky se za mnou přistěhoval 200 km .. kamarády a babičku tam nechal a šel protože mě má rád a ví že já bych tam nešla .. do baráku, kde bysme měli jen jedno patro dvě místnosti a v baráku babíčka, segra a táta … a hlavně do něčeho co není naše. TAdy máme 4+1 je to naše a nikdo nás nemůže vyhodit nebo něco vyčítat…a kamarádi? Ti jsou a zůstaou pokud to jsou kamarádi. Jirka za nima jezdí tak jednou za 1-2 měsíce na pivko a pak se zase těší domů.. takže na kamarády nekoukej ty si najdeš všude… koukej na to aby jsi byla šťastná a né smutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí