Termín srpen/září 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
878
14.5.08 10:06

Ahoj Holky,

vidim, ze se mate vsechny fajn, tak to je dobre. Vylet za kamoskou byl fajn, i kdyz ranni budicek maly Stepankem byl necekany, ale s tim se muselo pocitat. Byl roztomily, prisel za mnou do pokoje, oprel seo postel a porad rikal: Teta Janinka :-) fakt sladky a pak mi asistoval u oblikani a liceni..jinak jsme si udelali vylet do Zlina, chtela jsem tam omrknout kocarky, jestli tam nemaji ten I´COO, ale smula. Jinak jsme relaxovali na terase a pobihali s malym po zahrade a pri tom nas hlidali jejich krasni dva labradori (1bily,1cerny) Jsou to mazli-)

Dnes jsem doma, musim to trochu dospat, tak si asi po obede zdrimnu.

Mejte se zatim pekne a pozdravujte trdylka v briskach :wink:
 Pa,pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
14.5.08 12:37

Ahoj holčinky,
Martinko moc blahopřeju k holčičce a hlavně k dobrým zprávám z UTZ. Takže si můžeš hezky užívat. Co manža a kluci jsou rádi že budou mít holku ?
Maufíku jsem zvědavá jak to o víkendu dopadne. Manža se šprtá na státnice a dokončuje diplomku, takže nevím jestli z toho nakonec nesejde. Je teď náladovaj jako by byl taky těhotnej. O víkendu plánoval jak to příští víkend uděláme a včera zase histerčil že se musí učit, že toho má moc , takže doví jestli nakonec nebudem všechno dělat až v červnu po státnicích. To ovšem bude horor , protože to už budu úplně nemožná a nebudu moct pomáhat. On manža je na to myšlení , ale práce ruční :-( , no snad to nějak zvládnem. Nebát se že ublížím Filípkovi tak si vymaluju sama a nábytek složím s Jiříkem, ale přeci jen toho natahování se a zvedání věcí se bojím. Jo a postýlku , ta příjde do ložnice tak tu zatim skládat nebudem, to až v létě. Teď bych hlavně potřebovala poskládat ty skříně a komody . Už mám toma naprostej chaos, věcičky pro Filípka naronaný na ručnícch a ubrusech, drobnosti v taškách, papírový plínky na skříni , přebalovák pod postelou, no prostě hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
14.5.08 14:06

Ahojky holčiny,
tak jsem byla dneska v poradně. Všechno O.K. Do příští jdu 3.6. a budou mi dělat odběry a testy na žloutenku. Zátěžový test na cukr UFFFFF se mi vyhne, protože prý k tomu není žádný důvod. Taky půjdu na UZ už se těším na posledním jsem byla 23.4. Jo a dostanu už papír do práce pro nástup na mateřskou. Hrozně to všechno uteklo!!! 8O

Marti, tak to je skvělí, že budete mít princeznu. A závidím ti fotky z 4D. :(

Pusíku tak to ti nezávidím. Ale zase teď je sice nervozní, ale po státnicích ho to přejde. Taky už bych chtěla začít s rekonstrukcí, teď už sotva funím a to jsem přibrala pouze 1 kg, ale bříško mi roste před očima. Bojím se abych pak Nikolce neublížila!!

Janniah to je fajn, že si takhle užíváš!

Zatím pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.08 21:14

Ahoj holky, tady vám posílám ty fotky z toho 4D utz. Doktorce to nešlo víc zaostřit a malá se nechtěla ukázat jak vypadá ten její obličejík. Tak je to opravdu takové naše malé překvapení.

Zatím papáááá Martina a spol.

http://emimino.cz/…IMG_0004.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.08 21:41

Tady ještě fotka Petříka z dnešní besídky ke dni matek, co měli ve školce. Dělal mravenečka. Je úplně na pravo v tom černým s těmi tykadly.
 http://emimino.cz/…DSCI0028.JPG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
15.5.08 09:03

Ahoj Martino,Petřík je moc krásný kluk,to musel být krásný dárek ke dni matek viď?
Tak to 4D UTZ mě dostalo.Je to nádhera vidět tak to miminko v bříšku.Je to stejně pokrok.Za dob mé mamky nebyl ani obyčejný a neumím si představit ten strach a nejistotu ,co zažívaly maminky.Jestli to bude zdravé atd.
Díky za fotky akrásný sluneční den,hezky si ho užij a pohlaď holčičku v bříšku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.5.08 10:31

Ahoj Hako, byl to moc krásný dárek. Musela jsem se hodně přemáhat abych neupustila nějakou slzu. Asi bych se cítila divně, kdyby na mě ostatní koukali jak brečím. Bylo to nádherný. Byla to moje první besídka. Vidět jak se něco naučil- nějaké básničky, písničky a pohádku. Moc krásné to bylo. Jen si říkám, že je škoda, že jsem neseděla blíž a že jsem nemohla všechno pořádně natočit a líp nafotit. Protože máme starý digitál a když jsem viděla jak ostatní mají ty lepší a kvalitnější, tak mi to trošku bylo líto. Ale já si to aspoň budu pamatovat. Pořád to mam před očima a v srdíčku.
Jinak s tím utz máš pravdu. Taky mi mamka říkala, že za nich nic takovýho nebylo- ani ty kardiotokografy. Koukala na fotky když jsem čekala Petříka, že prý co to je. Tak jsem jí to vysvětlovala, že to snímá srdeční frekvenci a děložní činnost. No asi bych v té době co byla byla taky hrozně moc nervózní.
Jinak u nás bylo ráno zataženo a dokonce i spadla nějaká ta kapka. Sice to byl jen takový ten jarní deštík a jen spíš mrholilo, ale ošklivo bylo. Ale na druhou stranu zase bylo dost teplo. Teď se dívám, že se až teprve v tuhle chvíli začalo snad vyjasňovat. Aspoň na chvilku na nás vykouklo sluníčko. Tak by se to mohlo to počasí taky vybrat. Před chvílí jsem volala svojí máti a ta mi říkala jak je u nich (severní čechy) pěkně- horko a sluníčko. Tak jsem jí řekla, že u nás je zataženo a trošku prší a ono je to během 10 minut zase jinak i u nás. Tak to je fakt dobrý. Určitě jí zas budu odpoledne volat, že je u nás taky krásně. No včera bylo taky pěkně. Byli jsme v parku na zmrzlině. Hned po té besídce. Petřík má rád čokoládovou. Tak si vzal čokoládovou.
Jo a holčička mě pěkně kope. Včera jsem Petříka zavolala a pak i manžela, aby si dal ruku na břicho. A Petřík pak tak krásně vykřikl- jé tam mě něco šťouchlo. Tak jsem se ho ptala a co myslíš že to bylo a on mi odpověděl- no to byla ta holčička co máš v bříšku. Tak jsem se ho ptala jestli si pamatuje když ho Míša kopal (to jsem mu taky dávala ručičku na bříško) a on řekl, že jo. Pak se teda vystřídal s manželem a ten to také cítil. Ale ten už jen jednou. Protože to už se jí asi nechtělo tak dlouho mě kopat. Je to ale krása. Když sedím, tak mě kope už až pod žebrama. Takže počítám, že do měsíce už bude až u žeber. No jsme už taky v 6. měsíci, že? :) Takže musí už být velká.
Tak se mějte všechny krásně a pohlaďte svoje drobotinky v bříškách a vy co máte doma už také dětičky, tak i ty pohlaďte. Ahoj Martina a zatím jen kluci a naše malá holčička v bříšku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
15.5.08 11:17

Krásný den holčinky
Martinko tak krásně jsi to popsala, že tu sedím a bulím. Máš to krásnýho kloučka. Musíš mít velikou radost z takových šikulek. Myslím že se ta malá princeznička u Vás bude mít jako v pohádce.
Ty UTZ to je vážně zázrak. Já když čekala před 15 lety Jiříka, byl v Brně jedinej a na ten se šlo ve 20tt a pak nic až jsem přenášla tak mně posílali na pásy. Ale musím říct ,že jsme se nebála. Ono člověk nic nevěděl, nebyl net, v okolí jsem žádnej případ špatně skončenýho těhotenství neznala, tak mně to prostě nepřišlo. To až to množství informací nás tak šíleně děsí.
Všechny si hezky užívejte, já jdu prát první várku oblečků . Jen plínky a ručníky, musím vyzkoušet Lovelu , včera jsem si ji přinesla z nákupu tak už to nemůžu vydržet. To nejlepší , dupačky a košilky si schovávám až na pozděj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
15.5.08 12:22

ahoj holky… tak snad vam nenaburavam temu… a ak mozem tak by som sa rada pridala… hoc som slovenka ale zijem v prahe a vela kamosiek tu nemam a obcas sa clovek potrebuje aj vyrozpravat. som v 20tt a je to nase prve babatko…
tak vam prajeme krasny den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
15.5.08 12:34

Ahojki!

tak já byla včera na echo srdíčka a všechno je dobré tak jsme si dost oddechla.no holky to je ten velký ULT nebo je to ještě něco jiného u nás se už snad nikam nechodí 8O

Durexanko vítej mezi náma :lol:

Marti fotky jsou hezké ty ULT jsou opravdu zázrak,když jsem čekala Matýska tak na srdíčko šlo se mnou mamka byl to stejný týden jako teď a ta se chudák z toho nemohla vzpamatovat.a ještě jak jí to mudra všechno krásně popisovala.viděla to poprvé v životě

Pusíku ty už pereš na mimi?ty jsi fakt šílená :lol: :P :D myslím to ze srandy.Lovela je výborná peru v ní od mimina a vlastně furt peru Matýskovi jeho oblečky zvlášť a je dobrá i na fleky,akorát jabko je silný konkurent to mi nechce pustit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
15.5.08 13:56

Ahojky
Marti to jsou krásný fotečky jak holčičky v bříšku tak Petříka z besídky. Byl moc pěkněj mraveneček.

Pusíku a jakou Lovelu máš? Myslím tím jestli tekutý prášek nebo sypký? Jo a papírový pleny maš jakou značku???? Díky

Durexanko vítám tě mezi námi. My čekáme taky první mimiško!

Opatrujte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
15.5.08 18:25

Ahoj holky, dneska je zase hezky, i kdyz to tak dopoledne nevypadalo, ale po obede uz zase slunicko :wink:
Dneska mi prisel prvni balicek z mimibazaru 3 krasne bodycka v bilo-svetlunce modrych barvach. Jsou roztomile. Zitra prijde jeste jeden, tam budou mini sametove teplacky, cepicka se lvickem, minirukavicky a jedny dupajdy. Uz se tesim, pomalu si to zacnu skladat do supliku, ale nejdriv musim manzu z jednoho vystrnadit, stejne je roztahany vsude v byte :wink:

Durexanko, vitaj :-) mas dobry nick :lol: my taky cekame prvni mimi, uz se moc tesime.

Marti - utz obrazky jsou moc pekne. U nas v nemocnici to nemaji a uz se mi nikam 70km jezdit nechce..ale aspon bude prekvapko.

Jinak zdravim vsechny a uzivejte teplicka, cetla jsem, ze se ma dost ochladit.

Pa,pa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
16.5.08 08:04

Krsáné ráno holčinky,
Durexanko vítej mezi náma :-)
Lucí zatím jen jednu várku. Roztřídila jsem si věcičky podle cedulek na kolik co prát . Jak jsem donesla Lovelu tak mně to nedalo a musela ji vyzkoušet, takže test proběhl na plínkách a ručníčcíh a přidala jsem tam naše dva bílý ručníky z koupelny , jako test jak pere :-) Na těch čistých věcičkách bych to moc nepoznala. Jsem z ní nadšená. Mám i aviváž, doufám že se smí už od novorozence. V návodu nic nepsaly tak snad jo.
Maufíku koupila jsem tekutou a jen color, říkala jsem si že color na bílý neva, opačně by to asi nebyla značka ideál :wink: . A aviváž. Kupovat obě se mi nechce, mám dost malou kopelnu a už tak tam mám 3 další butelky s práškama na naše věci +klasickou aviváž, takže je tam už pořádnej nával. Jo plínky jsem koupil Huggies, v Kauflandu na ně byla akce vycházely na 3,10 takže jsem vzala dvě krabice každá po 180ks. Jsou to ty 4-9kg, ty nejmenší ještě musím dokoupit asi vezmu taky Huggies ty 2-5 počítám tak 60ks. V Mamince je kupón do Hypernovy na jedny zdarma, ale nevím jestli se tam kvůli nim povleču, mám to přes celý Brno a hlavně úsek z největšíma zácpama, takže asi je koupím jinde. Ten kupon je na 30ks , doví za kolik je tam mají , musíš jedny koupit a druhý ti dají, nejspíš se na to vykašlu.
Janí tak koukám že už jsi podlehla kouzlu mimibazaru :lol: , to je zábava co ? Jen si to hezky užívej a nakupuj. Jo taky jsem nejprve začla tím že jsem vystrnadila manžu z jenoho šuplíku, no a teď už ty mimi věci mám všude možně po skříni, kde je kousek místečka tak ho vyplňujou Filípkovi věci. Ale snad vymalujem a složíme ty skříně a pak už to konečně budu moct poronat. Velký chaos už vládne v naší ložnice :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
16.5.08 09:28

dakujem krasne za privitanie :D
pozeram, ze tych „prvomamiciek“ je tu dost to som rada… Ako sa dnes mate? ja jasam radostou, lebo je konecne vonku trosku chladnejsie, ja slniecko velmi nemam rada, lebo mam problemi so srdieckom… tak dnes po dvoch dnoch sa dostanem konecne medzi ludi na nakup do tesca :lol: sa neviem dockat… ako tak pozeram tak vy uz vo velkom mate skoro vsetko nakupene to ja som teda vela po zadu :oops: mam par veciciek z MMB a MMA ale este nemam ani ponatia aky kocik, aku postielku a vsetko okolo toho. pride mi ze toho je strasne vela a ja nemam moznost to stihnut…
hlavne teraz riesime problem kde budem rodit, lebo ja som slovenka mam aj slovenske poistenie a akosi cely porod v cr sa mi platit nechce.vzdy som tuzila po tom, ze budem rodit doma v kosiciach, ale teraz sa to akosi meni. a to len koly tomu, ze mi pride blbe aby som tu svojho chlapa nechala o samote :cry: tak netusim kudy kam… v pondelom mam ist na ministerstvo vnitra a na cudzinecku ale ked som videla v pondelok ake su tam fronty (samy ukrajinec - nic proti) a ta pani na info mi povedala, ze minimalna doba cakania je tak tri hodiny… to ma tam porazi… ale zariadit to musime
dnes rano ma moj chlap velmi potesil… prve co povedal : ty jo ty si ale velka :P to ma pravdu … som uz stihla pribrat 6 kg a brusko mam teda solidne :roll: tajne dufam, ze uz velmi vela nevyrastie
prajeme vam nadherny dnik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.5.08 10:33

Ahoj holčiny,
také přeju krásný den všem.
Durexanku také vítám.
Prací prášek používám taky Lovelu gel- mám obě- na bílí i barevný. Teď je ale zase nepoužívám. To jen když byl Míša ještě miminko. Teď už by mi to ty jeho věci nevypralo asi. Jednou jsem je v tom prala (má to od jídla…) a nic moc. Takže peru v Palmexu gelu- ten modrý. Vypere mi všechny skvrny krásně a také krásně voní, takže nepoužívám už ani aviváž. Ale jak se mimi narodí, tak zas ny ty malý věcičky vytáhnu tu Lovelu, protože to žádná špína nebude na věcičkách. Bude to tak maximálně propocené a počůrané, nebo pokakané. A pokakané já vždycky před vypráním odmočím a properu v ruce, takže to pak vypere. Nebo pokud ne, tak to hodím do Palmexu a pak ještě do Lovely, aby tam byl prášek pro miminka a ne pro velké. Taky mi krásně vypere a voní Rex. Mam ale jen ten práškový (manžel mi ho nosí z práce na pracovní oblečení, ale já ho stejně nepoužívám, protože na jeho špínu musím použít nejdřív monteráček a pak Palmex gel. Navíc ten práškový Rex mi zanechává na oblečení (hlavně na šusťákách) bílý skvrny od prášku. Tak mam doma asi 3 balení neotevřený. Najdřív jsem si říkala, že bych to třeba prodala, ale ono to v obchodě myslím stojí kolem 100kč, tak to prodávat nemá cenu. Nechám si to na nějaké jiné oblečení. Třeba až budu mít jen propocené bílé trička a nebudou na nich nějaké skvrny od něčeho. Tak to budu asi používat na takový věci- nebo na ložní. Které ostatně peru taky v Palmexu. To jsem asi fakt blbá- vždyť teď mě to tak napadlo- proč já blbec neperu vlastně to ložní prádlo v tom Rexu, když tam to ty bílý skvrny od prášku nezanechá (nebo mi to aspoň nebude nějak moc vadit) a nešetřim si ten Palmex. :oops: No už teda budu takhle prát. Sem si to nějak neuvědomila. Nějak jsem nad tím tak nepřemýšlela. :lol:
Plínky já mam doma co jsem na začátku roku kupovala pro Míšu asi 25 balení Helen Harper v Kauflandu (měli na to slevu, tak jsem si je nechala i objednat). Tak tu mám ještě asi 15 balíků. On to stejně nespotřebuje všechno, tak kdyžtak zbyde i na tu malou. Jinak jsem si říkala, že asi taky pak koupím nějaké 2-3 balíky plen 2-5kg. Holčičky většinou bývají menší. Ale kluci měli hned od prvního dne ty plenky co jsou od 3-6kg nebo tak nějak. Petřík měl 3600g a Míša 3800g. Takže to bylo akorát. Já nekupuju ty dražší (huggies, pampers..). Ty jsem kupovala pro Petříka, ale stejně měl pořád opruzeniny, takže to nebylo plínkama. Míša měl a má ty nejlevnější- Tesco, Helen Harper) a opruzeniny nemá. Asi to spíš bylo, že má Petřík nějakou citlivější kůži, takže u plen u mě rozhoduje cena a zkušenost. Když ušetřím na plenkách, tak mu zas koupím lepší jídlo…Však víte jak to myslím. Neubírám mu samozřejmě. Ani nemám kam bych to dala- nepiju, nekouřím, na kosmetiku, do solárka nebo ke kadeřnici nechodím, ani někam na zábavy či za jinou kulturou či sportem. Všechny penízky prostě dávám dětem (na očkování, jídlo, hračky, akce, oblečení, obuv…) Už teď jsem manželovi řekla, že budu šetřit na tu vakcínu sildegard nebo tu druhou na tu rakovinu děložního čípku, protože když to bude holčička, tak ať má taky to co kluci. Všechna i nepovinná očkování. Když jsem třeba slyšela, jak jedna maminka mi povídala, že své děti nemůže dát očkovat na ty nepovinná očkování kvůli tomu, že na to prostě nemá, tak mi jí bylo líto. Ale chápu jí, protože je samoživitelka a moje mamka taky byla na nás sama. A navíc když jsme se přestěhovali sem do Přerova z toho Brna, tak manžel byl na pracáku, já na mateřské a sociálka nás doplácela do životního minima. Taky jsme prostě měli období kdy jsme neměli skoro co do pusy. Ale jelikož teď manžel pracuje a mateřská už není jen 2500kč, tak vše dávám honem rychle do dětiček, protože člověk nikdy neví co se kdy může stát a zase může klidně spadnout na samé dno. Tak ať maj aspoň zdraví pojištěný, když se to dá. Sice vím, že to neochrání před vším, ale aspoň ta nemoc třeba pak není v tak těžkém průběhu…No už tady asi píšu pro vás nezáživný věci. nějak jsem se rozepsala a tak píšu a píšu. Takže pokud jste dočetli až sem tak díky za vyslechnutí a snad teď nikdo nebude mi nadávat- cože to ta Martina zas tady plácá za bláboly :lol: :wink:
Jinak já mam už nahoře 7-8kg. Což je u mě docela málo na to kolik jsem přibrala při předchozích těhu (22kg a 16,5kg). Tak jsem ráda, že zatím tak moc nepřibírám. Ale je fakt, že ještě není všem dnům konec. Tak snad mi ten optimismus ještě dlouho vydrží. :lol:
Jinak ještě Durexanko- tobě teda nezávidim to lítání a tu starost. Asi to nemáš jednoduché. Kdyby to měl člověk vylítávat bez pupku tak i tak by to bylo dost namáhavé a náročné, ale čekat někde 3 hodiny s tím pupíkem- to ti teda držím pěstičky pro štěstí, abys to nějak zvládla.

Přeju všem také krásný den a moc na mě tady nenadávejte :oops: :lol: :lol: :wink:
Ještě vám pošlu fotku Petříka, kde je strašně krásný. No to asi říká každá maminka o svém dítěti, ale tahle fotka se mi opravdu moc líbí. Ne ní mu to fakt moc sluší. A zrovna je i bez brýlí.
Papáááá Martina

omluvte kvalitu této fotky- focené z mobilu

A tady ještě jedna jejich společná fotka- jejich první společná koupel. Už to i doktorka povolila. Míša je už totiž od 13.4. bez léků a nedostal zatím naštěstí žádnou infekci. Ještě sice nemůže na bazén, nebo na plavání kojenců, ale už se aspoň můžou kluci koupat ve vaně nebo v létě ve svém bazénku spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí