Poradna duly
Jana Čurdová
Jani, nevím jestli se vrátím do původního stavu před všema těhu- to jsem zkoušela a nyní se mi to skoro podařilo (teda jen s váho- tu se mi podařilo snížit na 61kg) ale je fakt, že bych konečně mohla vytáhnout ty věci co jsem předtím nosila (mam je pořád schovaný, protože mi je líto je vyhodit).
S těma stehnama máš pravdu- zvláště když je člověk třeba v plavkách-
když má mokrý nohy od vody nebo potu a třou se mu o sebe. To mám někdy i ty stehna červený, a trošku i odřený- to už se mi i stalo.
Jo a s tím, že se člověk víc kulatí- nebo to tak aspoň vypadá máš pravdu a dokonce jsem četla, že třeba právě to těhu je dřív (víc) vidět na nás menších a většinou i drobnějších lidičkách.
Tak zatím papaaaa Martina
Ahoj modelky ![]()
jen se kratce hlasim z horizontalni polohy. Vcera jsem tu mela cely den mamku, tak mi tu pomohla umyt okna atd.. Chudak se pekne nadrela a porad si hledala neco, co by jeste vylestila:-) Ale jsem rada, manzel by se k tomu nikdy nedokopal a ja uz ted prakticky nic delat nemuzu, i kdyz to taky obcas sulim a neco si najdu, ale jsou to takove rychlovky..
S tema mirama:-) Ja nemam krejcovsky metr, tak jsem si ze srandy vzala zavinovaci metr, co mam na stavbu:-) Moc presne to asi nebude, ale vypada to, ze mam ted miry 94-98-96, ale pravdivost udaju nezarucuju ![]()
Predstavte si, ze mi vcera volala nejaka pani ze spolecnosti Mary Cay, ze pry me vylosovali na kosmetickou promenu - liceni atd..Jak jsem byla naposledy u kadernice, tak tam mela bedynku Mary Cay a kupony a tak jsem si ze srandy jeden vypsala a hodila. Jsem domluvena s tou pani, ze se ji po kontrole ozvu a pokud to pujde, tak se necham zkraslit. Pokud budu muset sprisnit rezim, tak to asi venuju mamce.
Ja jsem tak pred 10 lety delala modelku na jedne modni prehlidce pro Mary Cay, tenkrat jsem nafasovala nejake kremecky atd, byly moc fajn, ale je to dost drahe.. uvidime, jak o dopadne. Takze tak.
Jinak kamaradka, co uz mela rodit 24.6., tak porad je 2v1. Vcera si pry vybehla na kopec, kam jsme chodily na prochazky..a stale nic..dneska jde na kontrolu, tak jsem zvedava, co tam vymysli, jestli si ji tam treba uz nenechaji.
Tak zatim pa a pestujte si miry - hlavne briska, at je co ukazovat:-) Ja sem snad nekdy taky hodim nejake foto
Jeste za stavu netehu mam fotku v podzimnich snazilkach - to jsem byla jeste blondyna, ted mi kadernice zkusila tmavsi barvu, poprve v zivote jsem tak trochu brunet.. ![]()
http://emimino.cz/modules.php?…
To byly jeste jine miry
ted to tricko mam uplne ople na brisku, ale stale to vypada dobre.aspon pro chlapy ![]()
Ahoj holky,
dneska je teda venku zase krásně.
Já teď jen na skok- Jani, teda tobě to fakt sluší. Sluší ti i ty světlé vlasy, tak pak sem hoď ještě fotku s těmi tmavými.
Už zas musím letět- žehlit…
Tak zatím papaaaa a sned odpoledne nebo večer se tu zase stavím.
Martina
Ahoj holky -těhulky.
Marti - mě záda ani tak nebolí jako spíš mě bolí kyčle.Narodila jsem se s vykloubenými kyčlemi,tak si od puberty hezky užívám bolestí.Vystřeluje mi to do kříže tak taky někdy skučím bolestí.
Chtěla jsem Ti moc poděkovat za návod jak vložit foto.Manžel to asi umí,ale nemá vůbec čas.Včera mě chtěl vyfotit a já usnula.Doufám že se to povede i vložit nějakou tu fotku .
Koukám že se doma už asi nudíte,když už jsme došli až k mírám
a tak jsem se včera měřila a manžel na mě jen zíral.Nevěřil očím co to zase dělám a kdybych neusnula tak míry byli napsané už včera.
Moje míry zatím jsou:92-93-90.Ale překvapilo mě to,nebýt Vás tak to nevím.Škoda že při Toníkovi jsem se nezměřila- pro porovnání,ale rozdíl by byl asi minimální.
Janniah - musím uznat ,že jsi kočka.Trošku podobná mé sestřenici.Opravdu Ti to moc sluší a s bříškem určitě ještě víc.
No jdu zkoušet vkládat fotky-snad se to povede.Ahoj
Ahojky holky,
všechny vás moc zdravím a jsem ráda, že se máte dobře. Všem maminám to na fotkách mooooc sluší
![]()
Tak jsem byla dneska v poradně (měla jsem jít včera, ale Dr. si vzal dovču) tak čípek mám „dlouhý“ 0,5 cm, Dr. říkal, že se to zhoršilo, takže klidový režim dál a ještě ve větší míře. Jinak už jsem celkem přibrala 3 kg. Jinak jsem v pořádku. Pokojíček už je připravený, prádýlko vypraný a budeme jen čekat.
Mějte se moooc moooc krásně a opatrujte mimíšky. Pa
Ahoj holky,
Maufko, tak to je mi teda líto, že máš čípek jen tak krátký.
Ale pokud se tedy budeš řídit jeho radami, tak to snad bude v pořádku a vydržíš být „kinder“ až do tvého termínu. Tak pěkně lež a nic nedělej, ať se o tebe někdo stará. Máš na to nárok. Jinak kdyby si byla v nemocnici, tak by se o tebe starali tam a doma by „tvá“ práce taky stála. Takže nic nedělej.
Jinak s tím prádlem- já už mám taky vypráno- prala jsem včera 2 pračky a dnes jsem to žehlila. A je to vyžehlené. Tak už jen zbývá to přenést do zásuvek a do přihrádek.
Míšu jsem už odstěhovala k Petříkovi do pokojíčku (teda jen jeho oblečení). Spát bude samozřejmě s námi dál. I když se pak malá narodí. Snad se tedy nebudou navzájem budit. No známá takhle taky spí a děti se prý navzájem nebudí. Tak snad to u nás dopadne taky tak dobře.
![]()
Hako, s těmi kyčlemi a zády to máme asi opravdu stejné. Jen já nevím tedy jestli jsem měla nebo neměla ty kyčle v dětství dobrý nebo ne. Vím jen, že jsem se narodila brzo- měla jsem jen 1800g a byla jsem strašně maličká. Prý mi žádné oblečení nebylo- všechno bylo velký, tak mě oblékali do oblečení pro panenky.
No ale to bylo tenkrát. ![]()
Na fotečky se už moooooc těšíme. A moc si mě pobavila tím, že se doma asi nudíme- sem se úplně rozesmála nahlas. To jsem docela i potřebovala, neboť mě dneska Petřík docela rozčiloval. Tedy celé dopoledne. Takže jsem byla nas…, ale po přečtení tvých řádků se mi nálada hned zvedla- díky.
![]()
Tak se mějte krásně- za chvilku mi přijde taky manžel domů, tak ať tu zas neprosedim celý den.
Papaaaaa Martina
Ahoj holčinky,
tak jsem přežila včerejšek. Martinko děkuju za povzbuzení ![]()
No holky bylo to fakt náročný, učiněnej slet
. Nejprve žvanily jako přoč nemá manža červenej diplom když jsem jim říkla že má státnice za A,A,A nechápali že to by musel mít vyznamenání celou dobu studia a to při zaměstnání je člověku docela jedno. Pak se jí nelíbilo že má melír a nagelovaný vlasy
Pak nastalo to nejhorší, brali jsme je najídlo, před restaurací nebylo místo na parkování , takže jsem s nima šla sednout a poslala manžu ať se skočí převlíct ať se nepotí v obleku a dá kytky do vody. Bydlíme kousek od restauračky . Bohužel musel ještě přes vzdálený připojení něco nutně vyřídit v práci. TAkžte se zdržel a čekaly jsme na něho celých 40 minut. No ty kecy to bylo něco. Byly naštvaný že jsem řekla servírce, že si dáme zatím pití a jidlo až dorazí manžel. Po 10 minutách tchýně prohlásila co jako kde ta knedla dělá, ať mu zavolám. Tak jsem jí řekla ať si klidně obědnají, že se můžou najíst a jít, že na manžu počkám a pak se najíme a zaplatíme, aby se nezdržovaly
. Nakonec teda milostivě počkaly, byl to očistec, pokračování vám ani nebudu líčit. Pane bože tohle si říká matka !!!!
Odpoledne jsme zajely s manžem na koupák raděj jsem mu ani neříkala co se dělo v jeho nepřítomnosti, nažraly se a vypadly. Jo kromě kytky a čokolády, ( studenstská pečeť) mu nedala nic. No moje mamka na promoci nemohla protože má v práci fofry, ale každopádně má pro Zbyňak doma nachystanou obálku s 5000 Kč, se mě ptala jestli to není málo, že neví co mu má koupit. Ještě detail má mamka pracuje jako šéfofá v Knihovně, a moje tchýně je velká podnikatelka má obchody s potravinama. Tak aby jí neubylo raděj ať šetří čúza. Nikoho kromě manži nemá, neustále otravuje ,potřebuje abychom jí uděly inventury, pomohly s účetnictvím, manža opravil počítače, pokladny, terminál , a pomale ani neřekne děkuji.
Tak jsem to na vás nahrnula, no musela jsem , fakt mě teče kyselo ze zubů.
Jo k tomu kulatění , já mám z bříška velikou radost, ale nesnáším když mě tchýně bere do huby. Taky jsem provedla měření tak aktuálně mám 103 břicho , 103 prsa, 98 boky, výška 163 a váha 79kg. Hormonální stimulace ze mě uděly slona, takže fakt nevím jak na tom budu s váho po porodu, když už před ¨těhu jsem měla nadváhu. Mýmu manžovi to taky neva, oba hodně sportujem , takže i s nadváhou bývám spíš svalnatá než rozteklá a to docela jde.
Hako dneska další krásnej den, tak si to s Toníčkem v bazénku užijte
Ahoj holky,
tak vás dneska zdravím.
Ráno jsem myslela, že snad porodím. Probudilo mě to, že potřebuji na wc a pak se mi zas udělalo špatně od žaludku (to už jsem tu taky nedávno psala a radila se co to může být). No nakonec jsem zjistila, že je to od střev. Byla jsem tak nafouknoutá, že jsem brkala a pak se to ve mě nějak vařilo, tak jsem byla asi půl hodiny na wc. Pořádně jsem se vy.....měla jsem teda ale zase pěknej p........
No a teď už mi je od té doby líp- mnohem líp. A už jsem dokonce vypozorovala z čeho to je. Takže nevím proč, ale tohle mi dělá smetana. A já jí mám tak moc ráda. Včera jsem jí měla v omáčce a ještě jsem si jí dala do rozpustné kávy (začala jsem pít tu 3v1)- je to fakt dobrý. No a takhle to bylo i minule, když tak na to vzpomínám. Tak si říkám, jestli nemám náhodou nějakou intoleranci k laktóze. To měl Petřík, ale mezi 3-4 roky se mu to upravilo, že už měl testy negativní. pro teď ho zas testujou na celiakii, protože měl jeden test pozitivní a tu biopsii střev mu hned nechtějí dělat (no taky dobře- není o co stát když by mu ze střeva „vyrvali“ kousek tkáně)
![]()
Pusiku tak to je dobře, že už máte aspoň po tom setkání. To si teda dovedu představit. Sice moje tchýně nám dává (jako tvoje mamka- třeba k narozeninám taky nějakou „obálku“, nebo když mi tam jadnou za rok přijedem, tak nás nabalí králíkama, vajíčkama, ovocem a zeleninou, zavařeninama........). Takže v tomhle jsme od nich podporovány. Ale zase moje rodina je na prd. Za tu se stydím, protože moje máti taky má víc než tchýně a myslíš, že by jí napadlo někdy (třeba když jsme měnily byt, tak jsme sháněli na vratnou kauci) nám aspoň půjčit? Ale nejde jen o peníze. Ona když přijede, tak buď přijede a ještě jí kupujeme cigára (já nekouřim), nebo přiveze něco klukům z tržnice od vietnamců. Tak to pak roste i můj manža. Pořád jí říkám, ať raději nic nekupuje, protože jsou to hračky zdravotně závadný a nevhodný třeba pro Míšu (do 3 let) a ona to stejně doveze. Takový krámy. pak s toho jsou děti nešťastný, když se to hned rozbije, nebo je to už rozbitý zabalený.......nebo taky doveze oblečení, který je už malý- prostě místo aby to třeba raději poslala poštou, tak to nechává půl roku doma a pak to doveze a já to hned hodím do krabice, protože je to malý.
Tak to mě teda štve. Teď prodávala byt a asi před rokem nám tady tvrdila, když potřebovala ona pomoci (finančně, radami.....) že až ho prodá, že mi z toho půlku dá, protože ten byt byl z části i můj. No a dneska nemám ani část bytu, ani 1kč z toho.
Koupila si počítač, mobil, plazmovou televizi.......a chová se jako by se nic nedělo. Prostě nemá žádný komplexy. Tak se vždycky cítím před tchánovceme blbě, protože vím, že oni nás podporujou ve všech směrech a cpou nám hory doly a naši nic. To je pak ostuda. A ani na ten kočárek jí nenapadne, aby mi půjčila, než dostanu porodný. To jsem jí tak nadhodila a nic. Radši si koupí nové pruty na ryby.....a pak mi vykládá, že pojedou tam a tam na dovolenou…No to bych jí fakt taky kopla do pr.....
Tak jsem jí jednou řekla, „jé to bychom taky jeli“ a ona no a smála se přes mobil. A vůbec nic neřekla.
Tak už toho taky nechám. To jsou teda věci. Koukám, že každý má ty stejný starosti a problémy s rodinou. Ať je to tahle strana nebo druhá.
Na koupák- jééééé já chci takyyyyyy
![]()
Pusiku a na tobě teda vůbec nevidim, že bys měla nějakou nadváhu- jsi normální ženská. přeci nemůžeš být jako když ti bylo 18. To už nám není.
Je dobře že i tvůj manža je taky takovej jako náš- že se mu líbíme takové jaké jsme.
Ještě aby si vybírali, že? Vždyť která mladá 18 letá by se mu starala o děti, vařila, pekla, prala, žehlila, uklízela a ještě při tom vypadala skvěle? Žádná. Takže asi tak. ![]()
Nemají si na co stěžovat. Myslím, že jsou rádi, že nás mají a moc dobře to vědí a proto nás taky tak opečovávají- tedy většina.
Je fakt, že se manža změnil po té 30 tce. Teď už zase říká, že už mu bude za chvíli 40 a pak bude 50 letej dědula. Je mu zatím 36 a už má takový slova. Pořád mu říkám, že jepořád mladej a pěknej. Že se pořád dívám, jak se za nim mladý holky u něj v práci otáčej a smějou se na něj. Taky mám občas až žárlivý dny. Ale fakt. To hlavně když se necítím zrovna nejlíp (neupravená, tlustá, unavená, nepotřebná…) ale pak mi to manža vždycky vymluví a je klid. On nemá rád nějaké žárlivě scény, takže je ani nemůže dělat. Ale občas něco jak už jsem psala nadhodím.
Jo a k té změně manžy myslím to, že dříve třeba chtěl pořád někam chodit (pivo do hospody nebo na zahrádku, pořád si chtěl kupovat nějaké nové mobily- on je na ně vysloveně blázen........). Ale nyní, sice si taky koupí mobil, protože je prostě do nich fakt blázen, ale zároveň si na něj taky přividělá. Takže si ho koupí za peníze které si vydělal bokem k platu a většinou ještě donese nějaké domů pro nás. Nebo prostě sežene od známého co má prodejnu z mobilama mobil za poloviční cenu a pak ho v bazaru prodá třeba s 1000kč výdělkem. A pro nás jsou to velký penízky.
To by ve 25 neudělal- to by stopil a koulil by si za to lepší cigára, nebo by to použil na něco pro sebe a né pro rodinu.
Takže asi takhle si nás taky váží.
Hako, taky ti přeju krásný užívání s Toníkem v bazénku (jako obvykle
) ![]()
Taky chci do velkého bazénku, asi se k vám přifařim ![]()
No ale mám v plánu si pronajmout v budoucnu aspoň nějakou zahrádku, kde bychom si taky mohli koupit bazén a koupat se tam a opékat si špekule. Mňam. To by byla dobrota a fajn pohodička a klídek. A né se někde mačkat na plavečáku. A bát se co si od tam ještě odnášíme za nemoci.
No ale to je do budoucna. Letos určitě ne.
Ani tady nic není volného.
Jo a dneska přijede moje nevlastní dcera Lucka (z manželova prvního manželství). Je jí 16. Učí se na kadeřnici, tak si musím aspoň umýt vlasy, ať mě taky nepomluví- i když ona ne. Ona není taková. Je fajn a já si s ní naštěstí rozumím. Ale tenkrát jsem měla z toho seznámení takový bobky, že už se tomu dneska jenom směju.
No a bývalá taky není tak špatná. I když taky občas žárlím, když je s tím mým manžou chvilku sama- třeba když kouří před restaurací venku (já jsem nekuřák a manža kouří a bývalá taky).
Ale co, to už asi k tomu životu patří.
tak já běžím teda poklízet a něco se sebou udělat, ať se mě ta potvůrka nelekne. ![]()
Tak papaaaaa všem a pohlaďte miminka a děti vaše ukecaná Martina a spol ![]()
Martinko aspoň je co číst, tohle čekání na mimi je fakt dlouhý. No s tím koupáním , já jsem jenom přihlížející, sedím pod stromama a chodím se srpchovat. Prostě strach je u mě moc velkej, takže i když jsem si původně plánovala že se budu koupat tak neriskuju ani po ránu když je bazén prázdnej a čistej. Jezdíme mimi Brno kde jsem dřív bydlala a tak tam pokecám s kámoškama slupnu zmrzku vypiju nealko pivčo , lepší než čučet doma . Do Brna na koupák bych nešla, všude samá národnostní menšina
než se ohlídneš tak jsi o mobil ,nebo peněženku lehčí.
S tím bolením břicha jsem na tom podobně, a myslím že mě to dělá mlíko. Já tohle měla předevčírem, ale já zase jsem jen nafouklá a nemůžu ani krknout ani prdnout,( omlouvám se za popis) a bolí to jako čert pak mám pocit že mi tvrdne břicho, ale ono je to fakt mlíkem. už jsem přišla na to že se to oběví když vypiju 2 deci studenýho mlíka , a já ho tak ráda, no tak jsem přešla na jogurtový nápoje ty mě nic nedělaj , ale taky nechutnaj
ale zase když malej potřebuje vápník tak nějak ho doplňovat musím že.
S tou mamkou to nemáš jednoduchá , ach jo rodiče si člověk fakt nevybírá.
Jo a k žárlení, já se to teda snažím maskovat, ale někdy žárlím až z toho mám v noci divoký sny. Přitom manža se ke mě chová jako k princezně, takže důvod nemá. Ale přes to. Nejvíc šílím když vidím že si píše na ICQ s kolegyní ze školy. Teda přiznám se že jsem i nakoukla když byl pryč, no píšou si fakt jen o práci a nějaký šílený matematický vzroce, normálně konzultujou, ale mě teď v tom těhu asi hrabe. Navíc mě je 35 a manžovi 33 takže to mě zrovna nepřidává. Vím že jsem švihlá nemám důvod a před manžem to žárlení snad tajím, ale nemůžu si pomoct. Navíc on ještě ke všemu vypadá na 20 je to takovej ten tip co snad nikdy nezestárne, teď v létě když se opálí a vlasy mu slunkem skoro zbělaj, tak bych střílela všechny ženský kolem ![]()
Už už chci mít doma mrňouska, a doufám že ze mě brzo zase bude normální ženská.
Ahoj holky,dnes je venku opravdu děsně a to od rána.Mohlo by zase trošku zapršet a vyčistit se vzduch.Já dnes vyrazila s Toníkem na poštu.Cesta tam ušla,ale zpátky to bylo děsný.Byli jsme nakoupit a když jsme vylezli z krámu,tak jsem myslela že padnu vedrem.Je tu spousta fontán a jedna přímo pro děti,kde nejen tryská voda ze země,ale mají tam brouzdaliště a to dost veliký.(Kdyby mi šli ty fotky vložit do mého zřízeného fotoalba , hned bych Vám je sem šoupla pro představu ale nejdou).
Toníka jsem svlékla do naha a už tam řádil.Včera byl u bráchy v bazénku,já se radši nekoupu-jen přihlížím,ale stačí si zchladit ruce a nohy a je mi taky fajn.
Marti,proč romány,já ráda čtu tvé příspěvky a vůůůůůůůůbec mi nevadí jak jsou dlouhé.
Zdravím Maufku a jsem ráda že je relativně v pořádku.Hlavně jsem ráda že se ozvala.
Holky k těm mírám , váhám:vždyť jsme přece těhu a nezáleží kolik máme nebo nemáme v pase,břiše,přes boky.Chci jen říct ,že chlapy jsou spíš naopak rádi jakou doma mají ženskou a jak jejich potomek krásně prospívá.Všechny kila půjdou pryč až za těmi prcky budeme klusat a utíkat,aby náhodou se jim něco nestalo. Mě dokonce stačilo jen kojení a šla jsem s váhou dost dolů.(Až to nebylo pro mého manžela hezký).V chlapech se nevyznáme -něco je moc hezký a nám se to zase vůbec nelíbí a nebo naopak.Já zatím u obou těhotenství nabírám do břicha a jinak nikde.Uvidím jak budu vypadat po porodu,ale neřeším to.
Co se týče žárlení,tak na tom jsme Pusíku stejně.Nechci si to připouštět,ale někdy to nezastavím a je z toho zbytečná rozepře a pláč.
A já vím že pláču zbytečně,asi to k té lásce patří.Pokud je to v míře.A je to teď taky tím že si opravdu připadám jak hrošice ![]()
Pusíku jsem ráda ,že jste všichni včerejší den strávili v klidu a míru i když jak píšeš bylo to na pokraji sil.Hlavně že to máš za sebou.
Opatrujte se a odpočívejte v těchto vedrech by to chtělo pivo a já bych si dala nealko Mojito.Mňam , mňam
Hako to jsi moc hodná že se taky hlásíš do klubu žárlivek. Aspoň si nepřipadám sama jako histerický pako. Teda moc závidím Toníčkovi to řádění ve fontánkách, to bych si taky dala říct. Já za chilku vyrazím mažovi na proti k tramvaji, to je tak maximum co udělám. No jako vycházka nic moc, ale to horko je fakt šílený. Dneska mi přišel monitor dechu babysense a mám už obědnaný i kolotoč nad postýlku a pak už je můj seznam naprosto celý odfajfkovaný, tak snad mám všechno. Jo ještě musím koupit krabičku na mýdlo. Koupila jsem v lékarně komplet všechno do seba-med a tak to mýdlýčko ( nemýdlýčko ) chci do něčeho dát a vzít si svou kosmetiku i do porodnice, rozhodně nechci aby tam Filípka umývali a patlaly Johnsonem !
Je to Mojito dobrý ? to myslíš to od Mattoni ? musím vyzkoušet, já teď občast piju Top topic, hodně vychlazenej a jen trochu a chutná mě. Normálně stadký nerada, ale teď mě moc jede. Jo jinak jediný positivum v té hospůdce kde jsme včera byly mají točený nealko pivo. Zahrádku krásnou s vodotriskem
Asi tam večer občas zajdem . Jo a mají tam obřího nádhernýho šedivýho kocoura, přímo modela . Asi je to perská kočka , je vidět jak je načesanej no tak nádherný zvíře jsem ještě neviděla. Já jsem pejskařka, a kočky nemusím, ale tendle mě dostal
Tak si ho budu muset jít znovu pohladit, včera mě po chvíly otálení tuhle milost povoli, obchází si tam tím parčíkem a obhlíží hosty , uchvátily ho spony na mý kabelce tak byl velkorysej a nechal se pohladit.
Pusíku- ne nemyslím od Mattoni i když tu bych ráda taky ochutnala.Toto je míchaný alkoholický nápoj,ale dělají ho i pro abstinenty nealko.Je to vlastně nařezaná limetka na čtvrtky,mátové listí,hnědý cukr , nasekaný led ,minerálka a myslím že bílý rum.Je to moc dobré (tedy mě to moc,moc chutná) a hlavně osvěžující.Když jsem byla s Toníkem těhotná ,chodila jsem si ho dávat do hospůdky a manžel si dával pivo.Samozřejmě mi ho dělali nealko.Zkus si to někdy dát ,třeba Ti zachutná.
jinak to tu začalo dost bouřit,třeba bude i pršet .Tak pa pa ![]()
Mnam, Mojito bych si taky dala…:-)
Taky mam hrozne rada Caipirinu, znate to? Poprve jsem to ochutnala v Brazilii, tam jsme si to davali kazdy vecer po praci a opravdu stacila jedna sklenicka a uz se clovek motal. Dovezla jsem si pak domu dve lahve Cachaca - to je zaklad pro tento napoj, ale da se to delat i z vodky, pak je to Caipivodka, ale pry z toho boli hlava, tak nevim. Ale je to jednoduche, je potreba limetky - nakrajet na kolecka a dat tak 4-5 kolecek do whiskovky a pomackat s trinovym cukrem (1lzice), pak na to hodit hodne ledu a zalit Cachacou a podavat s brckem. je to vyborne osvezujici, ale opravdu sila:-) To jen tak pro inspiraci, az prestanete kojit
Vloni jsme to bumbali i na samba festivalu v Coburgu, to nam tam michali primo na recepci na hotelu ![]()
Tak pa, manza nakonec uz jede domu dneska, tak snad dorazi brzy, ted je nekde kolem Prahy a pry je uplne cerno a zacala bourka..
Opatrujte se, ja si jdu zase lehnout do sveho denniho pelisku na gauci. Mam udelany pelech z kojiciho polstare a polstarku a pod nohama mam velky polstar, at je to pohodlne pro mimi.