Termín srpen/září 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
273
21.7.08 19:12

Maufka: No vidíš, už jen tři týdny, tak jsi to nakonec vydržela :wink: Moc Ti přeju, aby zbytek těhu už byl naplněn jenom příjemným očekáváním :D

Taky se už hrozně moc těším na našeho drobečka! Pořád se ale cítím moc dobře, takže touha ulevit si od nějakých bolestí (ani záda mě nebolela, prostě nic) a křečí za tím není. Bohužel jsem dneska dostala strašnou rýmu a pocit pohody je fuč; nemůžu vůbec dýchat, bolí mě klouby a už jsem skrz naskrz prosmrkala 3 obrovské šnuptychly 8O To opravdu potěší, sotva jsem vylezla z té angíny a teď tohle…

Pusíku, takže se mé tušení, že asi žádná firma nevyrábí opravdu slušivé kojící podprsenky, naplnilo :D Pohodlný ale fakt jsou, a manželovi se docela líbí, hlavně to odepínání košíčků. Říkal, že kdyby byly z kůže, vypadá to jako :,-(o maso oblečky :D :D :D

Díváte se na videa z porodů (hlavně prvorodičky)? Teď jsem zrovna viděla na youtube jeden, kde se žena celou dobu usmívala…opravdu jsem překvapená, jak se chování při porodu liší. Já budu asi řvát jako tur 8O Bolest sice snáším poměrně dobře, ale ráda si v obtížných životních situacích nahlas ulevuju :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.7.08 19:49

Ahoj holky,

Maufko, tak to je paráda, že jsi ještě 2v1. To už bude jen chvilka a bude to. :D

Euphorbia: tak závidím ti to, že nemáš žádné bolesti spojené s těhu. Mě teda pekelně bolí záda a kyčle. Taky mi otékají nohy (dokonce i manžel mi to včera řekl). O poslíčkách už ani nemluvím. Jsou bolestivější, než ve druhém těhu (u prvního jsem žádný neměla- fakt nekecám, je to sice divný, ale vůbec nic mi v prvním těhu nebylo). :D
Ale zase ti nezávidim tu rýmu......vím o čem mluvíš- myslím, že jsme tu mi dvě, co máme od začátku těhu nějaké potíže s nachlazením a nemocemi. Co si teda pamatuju- možná jsem na někoho zapoměla :oops: tak se předem omlouvám. :wink:

Videa z porodů- se občas kouknu, ale nějak mě to vždycky rozhodí, že mám pak strach- a to jdu do toho už po třetí. Takže radši nekoukám. Vím, že to není tak hrozný, protože si říkám (protože jsem to už někde taky slyšela), že to není zas až tak hrozný, když už tolik žen porodilo a šli do toho třeba ještě jednou ne-li víckrát (jako třeba já :lol: ) a taky že po mě bude rodit zase spousta dalších žen. Takže asi tak. Radši na to už koukat nebudu.

Jo a u prvního porodu jsem u toho tlačení fakt taky řvala jako tur (teda to jsem si aspoň myslela), ale PA mi říkala, že tam byli daleko daleko „uřvanější“ rodičky.
U druhého porodu jsem tlačila jako kdyby se hrálo bobříka mlčení. Je fakt, že jsem taky myslela, na ty slova co mě říkala PA, že pokud u toho žena křičí, tak se víc namáhá a pak nemá už sílu pořádně tlačit.
A tak u prvního porodu jsem Petříka tlačila asi hodinu a Míša byl venku na 2 zatlačení. Což mohlo trvat tak 5 minut.
Teď zas snad budu jak při bobříkovi mlčení a bude to zase rychle za mnou. Né že by to bylo hrozné, ale je fakt, že si chci pak zase říkat (jako po porodu Míši), že bych do toho šla klidně hned znovu (do toho porodu). Což u Petříka jsem asi rok říkala, že už nikdy.
Takže asi tak.

Jinak zítra ráno v 7 hodin mám být v poradně tak jsem zvědavá co mi dr. řekne.

Tak zatím papaaaa Martina

a opatrujte se všechny.

Jo a komu se posílají ty telefonní čísla? Já vám taky pošlu, ale nevím komu. Jo a nebylo by dobrý udělat taky nějaký náš seznámek? Jako třeba nick, věk, bydliště, TP, pohlaví mimiška.....?
A taky bych si vzala na někoho z vás číslo, kdyby to třeba taky jednou i na mě přišlo, že? Tak abych mohla napsat a vy to napsat taky sem. :lol: :lol:

Tak teda papapapapaaaaaa Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
22.7.08 09:54

Ahoj babizny,
Maufíku to je teda paráda, nejprve takový strašení a teď se zdá že jde všechno jak po drátkách. Paráda už jen 3 týdny, já ještě 5 už se fakt nemůžem dočkat. Včera jsme zkoušeli kolotoč od Fisher Price a nechali na něm zaplej mod pro dálkový ovládání. No a jak jsem večer zapínaly telku tak se spustil i kolotoč :lol: Asi má stejnou frekvenci, ale to neva v ložnici až bude Filípek už na telku stejně koukat nebudem.
Euprhorbi, s těma tehupodrdama to tak opravdu je, jo manžovi se zase náramě líbí kojící noční košile ta s těma rozparkama na prsech :wink: Že tě nic nebolí závidím, i když ta rýma je taky k zlosti. Já ji měla před měsícem , používala jsem vincentku sprey a docela to pomáhalo , špíchla jsem si ji co chvilka ale díky ní jsem alespoň občas usnunla.
Martinko já poslíčky taky při prvním neměla vůbec. Porod po 14 dnech přenášení začal tím že mě praskla voda a pak začli křížový bolesti.
Teď nemám poslíčky ale záda mě bolí jako čert, ovšem co je ještě horší , že mě neustále mrtví nohy. Teda hlavně stehna mě po chvilce stání nebo chůze mravenčí a je to hnusnej pocit.
V neděli jsem po 8 měsících sezbírala odvahu a lehla si do vany, no to byla paráda, ovšem ten návrat do reality ze stavu beztíže :cry:
Tak se zatím všechny mějte krásně, užívejte poslední týdny s bříškem , pozdravujte mimišky i ty narozený dětičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.08 10:32

Ahoj holky,

tak jsem se vrátila z poradny.
Dopadla dobře. Teda dnes mi utz čípku nedělal- asi už to není moc potřeba- říká si, když už jsme tak daleko. :lol:

Ale na dnešním monitoru jsem už i viděla ty moje poslíčky.
Zrovné čáry kolem 0 se pak udělal kopeček až na 60ku a pak ještě 2 kopečky, ale to byli tak slabé- kolem té 20ky. Snad víte o čem mluvím.
A malá měla dnes tep v rozmezí 130-140tepů/minutu. Minule měla 150. To mám i kousek pro sebe toho kardiotokografu. :D

Jinak čípek říkal, že mam tak jak má být a že ty poslíčci by řekl, že zatím nemají vliv na přílišné zkracování a otevírání. Takže to je v normě.

Jo a taky mi dnes dělal výtěr na toho streptokoka.......tak jsem zvědavá. Doufám, že tam žádného mít nebudu. Nechtěla bych zas u porodu dostávat kapačku s antibiotikama- je to otravný. :evil:

Jo a dneska jsme měli teda noc :roll: :roll: no hrůza :roll: .
Míša byl včera na očkování- čtvrtá hexavakcína (pro děti narozené od 1.1.2007 je to plošně zdarma a je to taky proto, že prý má být šetrnější a takhle dostane o 2 injekce míň). No a nikdy jsme po žádném očkování neměli žádnou reakci- ani u Petříka ani u Míši a to ani u nepovinných (co jsme si sami koupili- prevenar........). No samozřejmě co čert nechtěl, tak při té včerejší poslední jsme museli něco mít :evil: :x .
Odpoledne po poledním spánku, jak se vzbudil, tak nemohl vůbec chodit na tu nožičku do které ho očkovali- kulhal chudinka a taky u toho poplakával. Už když spinkal, tak si ze spaní na ní sahal- asi ho to bolelo. A pak se mi zdál trošku taky teplý, tak jsem ho změřila- no teplotu neměl- jen zvýšenou teplotku do 37,5. Ale i tak jsem mu dala po poradě s jednou známou dětskou zdravotní sestrou Nurofen od bolesti a držela mu na té nožičce studený obklad. Tak se mi to zdálo lepší. Pak jsme šli tedy hajat. No a v noci ve 3 ráno se mi už zdál až moc horký, tak jsem ho přeměřila 8O a měl v zadečku 39,7, což je po odečtu 39,2 8O tak jsem mu hned dala znovu Nurofen a už mu taky nechala jen plínku a tričko od pyžámka a pootevřela okno. No a do rána se schladil.
Ráno jsem pak volala naší dětské, tak sestřička říkala, že je to reakce na to očkování. A že ty horečky můžou být 2 dny, takže ještě můžou být i dnes ale zítra už by to mělo přejít.
Tak doufám :roll: :?

Pusiku, koukám, že jsme teda 2 co jsme 14 dní přenášeli. Jen mě to teda po 14 dnech už vyvolali- právě v té porodnici u Milosrdných v Brně.

Ale i tak se mu vůbec nechtělo. Určitě by ještě tak dalších 14 dní byl u mě. A to jsem lítala po parku za psem jak blbá a každý říkal, že se rozsypu a nic.
Jo a koupel ve vaně je fakt boží. Taky si za 14 dní zase dám. Já vždycky dávám koupel před doktorem- jinak si dávám sprchu. A to proto, že se taky bojím co to udělá, tak raději až před doktorem, aby popřípadě viděl jestli je to dobrý nebo ne.
Jo a včera jsme dokonce i sexovali- asi po půl roce :lol: :oops: :lol:
A i tak jsem dnes dopadla dobře. Tak ještě raději 2 týdny a pak klidně každý den, ať zase nepřenáším :lol: :lol:

No nic koťátka, jdu něco dělat.

tak se mějte krásně a zatím papaaaaa Martina :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
22.7.08 10:33

Ahoj holky- těhulky, u mě vše OK.Včera mě tedy děsně boleli záda,že jsem myslela že se rozpůlím,ale vydržela jsem to.Toník mi včera spadl venku na procházce a odřel si čelo-tak má pěknou malinu .A asi jak jsem ho chvilku nesla,tak se záda začala ozývat.
Pusíku-je fakt ,že mám ještě čas a mám Toníka a musím se starat o domácnost,ale přeci jenom jsem pěkná ostuda :oops: ,že nemám ještě nic pořádně nakoupeno a nachystáno.
Maufko- teda pááááááááááni toto letí,už jen tři týdny?Tak ať se daří si ty tři týdny dosytosti užít,bez bolestí.Věřím že se těšíš.Já taky přenášela Toníka 13 dní a možná kdyby mamce neumřel pejsek a já se celkově nerozhodila ,možná bych Toníka nosila doteď :lol: Porod byl sice náročný jelikož jsem začala mít bolesti už v sobotu večer a musela jsem spát v sedě (tak že nic moc).Toník se narodil bohužel až v úterý ve 12:15hod.Byla jsem opravdu moc vyčerpaná a nevyspalá a to bylo znát na dalším průběhu porodu.Epidural mi píchli už proto ,že jsem asi opravdu vypadala pod psa.Ale zvládla jsem a Toník mě nechával dosytosti vyspinkat,jelikož se v noci ani jednou nevzbudil na kojení.Byl to takový typický spáč. V 18:00 usnul a probudil se kolem 6:00 ráno.Byl to takový můj kulíšek.
Marti ať ti kontrola dopadne na výbornou
Euphorbio-pořádně se vylež z té ošklivé rýmy-bude to asi počasím chvilku příšerná vedra a potom aby si člověk bral bundu jak fouká studený vítr a pořád prší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
22.7.08 11:18

Martina: jo, jsem to já, poslední dva mesíce mě pořád trápí nějaké nachlazení :x Doktor říkal, že za to asi může klimatizace v práci. Poslední směnu jsem sice měla 17., ale jako na potvoru jsem se asi ten poslední den nakazila :evil: Chudinka brouček, celou noc jsem prosmrkala a tak si asi moc neodpočinul, pořád mě kopal do žeber…

Dneska jsem taky byla na kontrole, ale dělal jenom UTZ a vyšetření čípku…na monitoru jsem zatím nebyla. Vůbec netuším, jaký je standardní postup?

Vzhledem k tomu, že zatím celé těhu bylo bez problémů, tak sexujeme celkem pravidelně :oops: a ještě pravidelněji se nakládám do vany :D (bohužel jenom u rodičů, my máme pouze sprchový kout) Ve vodě si totiž nepřipadám jako tank, narozdíl od manželského lože :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
22.7.08 11:57

Ahoj děvčata, tak jsem si říkala, že bych také něco měla napsat… Koukám, jak se vám to pěkně krátí, já ještě osm týdnů… No, už se nemůžu dočkat až bude náš maličký venku, už se mi to zdá dlouhé…
Už jsem také doma, tedy zatím si vybírám dovolenou a od 1.8. budu na mateřské. Zatím mi práce nějak moc nechybí - asi to bude tím, že se ještě teď v polovině srpna stěhujeme, takže mám trochu jiné starosti a rozhodně se nenudím:-) Náš maličký je pěkný rarach, kolikrát se fakt divím, co tam vyvádí, ale když jsme byli na 3D UTZ tak byl klidný a jen se pěkně ksichtil :-)
Jinak se také víceméně cítím fajn jen mě občas bolí záda - když třeba sedím dlouho v jedné poloze, ale dá se to zvládnout…:-) A sem tam se ozvou poslíčci, ale nic drastického… :-)
Co se týká porodu, zatím vůbec nemám strach… myslím, že mi dost pomáhají kurzy - alespoň teoreticky vím, co mě čeká… Taky jsem si říkala, že si u podrodu klíďo zakřičím, ale teď už jsem moudřejší a vím, že je to k ničemu… Když řvu tak netlačím, takže se spíš budu snažit, aby byl malý co nejdříve venku… ale uvidíme, až to přijde. Podle všeho to vypadá, že to žádný mrňousek nebude - v necelém 30. týdnu už byla vypočítaná váha cca 1,881 kg a odhady jsou, že pokud to bude v termínu, tak bude mít kolem 4 kg… Tak jsem zvědavá…
Zatím se mějte pěkně a opatrujte se - a kdyby se už někde urodilo, tak dejte vědět… já zatím budu jen závidět…:-)
 M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.08 12:07

Jo a zapoměla jsem připsat,

že už jsem ode dneška papírově na mateřské. takže už jen 6 týdnů do termínu porodu.
Metřík mi sice ukazuje 6 týdnů a jeden den, ale to je fuk. Ten jeden den už je nic.

Zatím papaaaa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.08 12:09

Maufko,

tobě jde teda taky asi nějak špatně ten metřík, co? :)

Píšeš 3 týdny, ale přitom je tam 28 dní, což jsou 4 týdny. Tak teď nevím :idea: ale ty určo víš kdy, tak hlavně ať to teda všichni už nějak „doklepeme do konce“ :lol: :lol:

Martina :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.08 12:13

Seznámek srpen/ září 2008

maminkamartina- Martina- Přerov- TP 2.9.2008- prý holčička- asi Martinka

asi takhle si představuju nějaký náš seznámek- co říkáte- nedáme ho dohromady?

Samozřejmě jsem se inspirovala jinde, ale inspirace přeci není opičení, že? Nebo jo? :-D

Martina

a pak bychom tam ještě mohli psát datum příští kontroly a pak i kdy jsme porodily...... :-D

to by byl přehled. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.08 12:14

jo

a třeba i stav- jestli vdaná…počet a stáří dalších dětí…

no však uvidíte

kdyžtak taky něco napiště k tomu.

papaaaaa Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
22.7.08 16:48

AHOJ HOLKY

Chtěla jsem se zeptat na ty poslíčci jak se projevují a můžou být už v 27 týdnu?

Marti ten seznámek je senza nápad :lol: :lol:

Teda holky vám se to krátí :lol: vy budete mít miminka už u sebe a já ještě v bříšku jak to tak sleduju :cry: :cry: :cry: .

Jo dneska jsem měla sen že se mi narodila holčička a narodila se o pár dní dřív ale bylo vše v pořádku.Tak nevím ale prý to bude kluk.

Taky máte sny o porodu?

Holky ještě jednou sem vás chtěla poprosit co říkáte na ten kočárek FIRKON VECTOR trojkolka poradte.Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.08 16:52

Ahoj Plamínku,

dej sem odkaz, já se na ten kočárek mrknu a napíšu ti- nepamatuju si který to je. Díky. Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.08 17:00

Jo

a sny o porodu mam už asi tak týden den co den. Někdy je to jak v hororu. 8O

Jo a ty poslíčci můžou být už ve 27.tt- to jsem taky teď měla tak nějak už brzy.
to takové děložní kontrakce- ztvrdne ti děloha a také jsou někdy i takové ty křížové bolesti. Je to krátkodobé a hned za chvilku to přejde. A když se hýbeš, tak to ustává, nebo když se koupeš a zrovna ti jak já říkám „přijde posel“ tak si ulevíš tím, že si to bolavé místo(já většinou ty záda, tvrdé břicho nějak moc neřeším- to mě až tak nebolí) začneš nahřívat tou vodou jakou se koupeš. Ale nesmíš mít tu vodu horkou- nad 38 stupňů. Ona to sice není horká, ale pro těhulky už to asi není moc dobrá teplota, alespoň co jsem vyčetla. Jinak já bych si taky klidně dala teplejší.

Jinak kdo chce, tak já klidně ten seznámek udělám. Bude prostě zařazen jako normální diskuzní příspěvek, jen bude prostě na jedné stránce a dole v podpisu třeba mě, nebo i nás všech bude na něj odkaz- třeba jako takhle:
náš seznámek je na str. 290.

Tak jak chcete. Kdyžtak když budete chtít, tak mi napiště klidně údaje buď normálně nebo jako SZ. A já to udělám. A postupně budu doplňovat.

Tak papaaaa Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
22.7.08 17:00

Marti je to www.batolatko.cz trojkolka 3AIR tm.modrý+sv. modrý.

Já to neumím :oops: :oops: jsem ráda že stým umím aspon trochu zacházet :cry: :cry:
Děkuji ti moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital