Termín srpen/září 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
260
15.7.08 15:19

Ahojky maminky,
tak jsem byla dneska v poradně, naposledy u svýho Dr. příští pátek půjdu už do porodnice. :lol: Hrozně rychle to uteklo. :o Jinak výšku fundu mám 34 cm a s mojí výškou 157 cm říkal Dr., že je to bříško pěkně veliký a že se ani nedivý, že mě bolí kyčle. Jinak čípek pořád stejný, tak snad to vydržím. Za týden už mám vy:,–(it ty léky, abych nakonec nepřenášela.

Janiah, to je mi moc líto, že musíš do nemocnice, ale zase když je to lepší pro tebe a hlavně mimíška, je to lepší. Hlavně se opatruj a drž se. Budu ti držet palce ať to vydržíte co nejdýl.

Pusíku, to je docela hustý s tím kurzem. Tolik hodin 8O 8O Nám kurz trval 2,5 h a myslela jsem, že to nevydržím a navíc jsem byla 27tt.

Marti, to je krásný video. Míša, je roztomilej šikula. Hele a co ta nožka?? Že by druhej božskej Kája? :lol: :lol:

Mějte se všichni moooc hezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
16.7.08 13:10

Ahoj kočky,
Martinko vážně moc krásný videa. Máš to doma šikulku.
Maufíku to je paráda jak to uteklo , je dobře že se všechno tak sklidnilo a že se držíš :-) Teď už ať bys šla rodit nebo ne,Nikolka je už za vodou. Tak hlavně aby to bylo rychlí a co nejméně bolestivý.
Ten kurz je takovej hodně pečlivej je u soukromnika tak to berou z gruntu. Ono to mělo být jako 1,5 a 1,5 hodiny , ale protože je moc otázek tak se to nestíhá a jasou to skoro 4 hodiny tahem, v pátek mě čeká další 2 lekce to už bude kojení a šestinedělí. taky po 1,5 2× ale tam je toho prý ještě víc. I praktický nácvik se speciálníma panenkama takže to prý bývá kolikrát ještě delší. Manža jde opět se mnou, ani neprotestuje, což se teda po tom pondělku divím. I když byl vzornej dělal si poznámky, skoro jsem si říkala že možná půjde rodit místo mě :-) Ale byly tam i větší šprti tatínci , kteří měly dotazy jako jestli je možné nechat pupečník dotepat, nebo jestli ho stříhají hned . A při epiduralu jeslti se připichuje látka nebo jesli se používá dávakovač a tak. No tak ti měli teda evidentně přípravu načtenou předem. Až se mě chtělo smát. Jeden se zdá že by fakt radši rodil sám, nebo možná odrodí manželku doma. Chtěl vědět detailně rozdíl mezi poslíčkama a pravýma bolestma. Jak mu to začla vysvětlovat tak se do toho tak zamotala díky jeho neustálým dotazům že ani já už teď nevím jestli to poznám. Nejspíš pojedu do porodnice na5×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
17.7.08 09:58

Tak se taky hlasim :)

Dneska je muj posledni den v praci, a tak jsem stastna jako blecha :D! Navic mi vcera prisel kocarek z Nemecka (Quinny Buzz 4 - wheeler, varianta Capri), takze o duvod k radosti navic.

Pusik: Taky asi budu muset absolvovat nejaky zkraceny preporodni kurz, doted jsem chodila do prace, pristi tyden si jedu odpocinout do jiznich Cech (pro jistotu mam zjistene vsechny porodnice v okoli 8O). Rodit budu asi v Hradci Kralove, sice mam trvale bydliste v Praze, ale poslednich par tydnu hodlam stravit u rodicu na zahrade u bazenu. Puvodne jsem chtela rodit do vody v Litomysli, ale prece jen to je asi 90 km. Jaka skoda, ze zavreli Vrchlabi :(!

Jinak hodnotam z posledni kontroly (pred deviti dny) prilis nerozumim, ale evidentne je vsechno normalni:
SF 31, deloha normoton., PPH, hlava volne naleha, cipek vzadu 3 cm, hrdlo se zda byt uzavreno, OPP+, pohyby citi, V. P: zach.

Jinak hmotnostni prirustek je 6,5 kg od zacatku tehotenstvi, odhad vahy drobecka tentokrat bohuzel nemam :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
17.7.08 12:42

Ahoj holčiny-těhulky, tak se taky hlásím po menší pauzičce.U nás vše OK.Až na ten pupek a zadýchávání se.
Marti- taky máš doma pěkného tanečníka,no my máme ještě o něco víc pohybově aktivnějšího.Je to zrozený tanečník a muzikant.
Pusíku- tedy ta doba na kurzu to je síla.Hlavně že Vás to baví a je to poučné.
Janniah- držím palečky,ať mimíšek ještě vydrží v bříšku.Snad se to urovná a bude vše jak má být.
Plamínku- ani nevím kdy máš termín.Podle starých diskuzí jsem našla že by si měla rodit až v říjnu.Napiš kdy se to chystá.Toto je vlastně srpen -září -pokojíček tak proto.Psala jsi že rodíš jako poslední.
Euphorbio-ten poslední den v práci si hezky užij.Kočárek schvaluji krásný pohled.Manžel by chtěl taky Quinny,ale já se bojím že se mi tam mimíšek nevejde v zimě do korby.Barva taky super.
Slyšela jsem,že v porodnici v Hradci Králové je to hezký a super.Tak ať se tam líbí.
My jsme byli v sobotu u tchýně a pak jsme jeli na chatu k švagrovi a švagrové. Bylo to super,Toník usnul na venkovním velkým lehátku,které mírně houpalo.Spal opravdu dlouho a na čerstvém vzduchu.Švagrová vůbec nevypadá ,že by byla těhotná.Nemá vůbec ale vůbec žádné bříško.Na to ,že je už 19tt tak nic.Jinak jsem byla obhlédnout kočárek Herqules moc se mi líbil.Manželovi taky,ale ještě nejsem rozhodnutá.Toníkovi se pořád daří chodit bez plen,což je super.Je to opravdu šikula a říká si když se mu chce.Někdy máme sice malou nehodu s kakáním,ale už se nám to daří alespoň na půl zvládat.Tím myslím něco do kalhot a něco do nočníku. :lol:
Velký ultrazvuk mě teprve čeká, a jinak ostatní po mém gynekologovi nepřečtu.Tak nemůžu udat kolik mám čípek atd.Váha za celé těhotenství je zatím 5kg.
Budu už končit Toník usnul,tak půjdu s pejsvídkem ho dát vyvenčit a něco tu poflákat po bytě.Opatrujte se a odpočívejte.
TP:19.9.08
Těhotná jsem: 30+6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
17.7.08 13:58

krsáný den kočky.
Euphorbie, moc si ten poslední den v práci užij. Teď už tě čekájí samí super krásný povinosti, ten kurz určitě nějakej stihneš, většinou ho mají porodnice přímo při prohlídkách sálů.
S tím porodem do vody, ono co lékař i asitentka to názor. Slyšela jsem jednoho pana doktora co říkal že na ně začne věřit až uvidí delfína jak se drápe porodit na pláž. No těžko říct pak zase je spousta těch co tvrdí jak je to pro maminku a miminko super. Ono vážně co člověk to názor. Na kurzu o tom asistentka mluvila celkem oběktivně nebyla ani pro ani proti, spíš upozorňovala že to né vždy jde. Že je důležitý jaký jsou ozvy, jak se maminka otevírá taky musí být předem včas proveden pečlivý klistýr. Je to dobrý že se většinou ochrání hráz, ale zase hrozí nebezpečí infekce očí miminka, a taky že se víc naloká no prostě má to pro i proti. Já zatím neříkám ani tak ani onak . Ono taky ty porodní vany jsou jen na nadstandartu , no a bohužel v Brně jsou přeplněný porodnice a tak se prý vůbec nedá říct jestli bude nadstandart volnej nebo ne. Nadstandart bych chtěla a pak se uvidí, ale to spíš záleží na štěstí. Tak uvidím jak dopadnu.
Hako Toníček je šikulka veliká, teda to ti povím. Ten kočár Herqules je super byl to můj první tip a dlouho vítězil ,bohužel schody před domem mě od něj odrazily, je dost těžkej oproti Jané, ale moc se mě líbí. Právě hlavně tím jak je masivní. Ten béžovej maskáč jako trojkolka to byl můj favorit. I když ta olivová se žlutou má taky něco do sebe. Tak přeju šťastnou ruku .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
17.7.08 14:24

zdravim vsechny,
Euphorbia: jsem sice z diskuze rijen/listopad, ale obcas jsem take nakouknu. A chtela jsem se zeptat, kde jsi kupovala v Nemecku kocarek. Predem moc dekuji a preji pekny posledni pracovni den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
17.7.08 14:45

Veveruska: tady…

http://www.laluz-menden.de/

Quinny Buzz 4 s korbou, fusakem a nakupnim kosikem jsem koupila o 5000 - 7000kc levneji (zapocitavam do toho i postovne a castku za bankovni prevod), nez v Cechach :D Trvalo to ale mesic, nechavaji si posilat zbozi primo od vyrobce (Dorel, Holandsko).

Pusik: Ja jsem velky priznivce porodu do vody, ale zvladnu to snad i bez ni :) Jenom nechci lezet na zadech, v tehle pozici mam intenzivni pocit, ze omdlim a udusim se (i kdyz se v noci paradoxne na zada sama nekdy otocim). Jestli me budou chtit v Hradci pripoutat na to kreslo, tak asi umru 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.08 14:49

Ahoj holky moje- spolutěhulky :lol:

tak jak se dneska máte?

Euphorbia - přeji ti krásný poslední den v práci. A moc to nepřežeňte s rozlučkou :lol: - bude nějaká, ne? :lol:

Kočárek - tak to je teda gól 8O vy už máte všichni kočárky (ať už doma, u někoho schovaný, nebo minimálně objednaný) a já furt nic :oops: se úplně stydím, že to nechávám na poslední chvíli.

Předporodní kurz - tak já ještě tohle těhu žádný neabsolvovala :oops: - taky bych se teda měla asi stydět :lol: ale půjdu snad začátkem srpna na ten co je jen jeden a trvá taky s malou přestávkou 4 hodiny, ale tam se aspoň sedí na sedačce nebo na žíněnce, na balonu či kam se prostě kdo po:,–(í. Je to v místnosti, kde se chodí i s dětmi na plavání, takže je to tam dost pohodlný.

Porodopis a prohlídka porodních sálů - tak to se u nás koná každé pondělí a pátek od 12.hodin a od 13.hodin je pak ten porodopis. Takže tam půjdu až bude mít prostě manža ten den volno a nejdřív to vychází (pokud se mu to zas nezmění) na 25.7. Protože to musí pohlídat kluky, i když na ten porodopis určitě nemusí hlídat- to bych zvládla i já s nima oběma. To já jsem zase zvyklá je všude brát s sebou. A je mi jedno, co na to lidi říkaj. Já totiž mam takový názor (alespoň na sebe)- že když jsem si chtěla udělat děti a mít je, tak se o ně taky budu sama starat a nechci je moc nikomu dávat aby je pohlídal (on taky není kdo by je hlídal, že? :lol: ), takže ani babičky u nás nevozí kočárky ani nehlídají děti. Podle toho to ale zase taky vypadá- nikam nejdeme, jsme pořád doma, ale zase nepřijdeme o žádnou případnou novou událost, kterou by se podařilo dětem udělat (bobek do nočníčku, nové slovo, skákání panáka......) :lol:

Porod do vody - je to fakt- jiný lékař, jiný názor......

Hako - Toníček je opravdu šikulka. Nepamatuju si už kdy začal Petřík chodit na nočník, ale moc se mu teda nechtělo. To začal dřív čůrat venku u stromečků. Jinak teď to ještě ani u Míši nezkoušíme, ale brzy bychom taky chtěli začít- tak až bude mít ten rok a půl. Do té doby to prý ani nemá cenu- nejsou spojeny nervy z mozku k močovému měchýři ani ke konečníku. Tedy k těm svěračům nebo co. Prostě to sami nějak neovládají ještě prý. :nevim:

A víc nevím :nevim:
Tak zatím papaaaa Martina a spol :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
17.7.08 15:04

Euphorbia: jsi zlata, diky moc. Sice tady ten muj typ nemaji, ale nasla jsem tam autosedacku, kterou bych chtela o dost levnejsi nez tady u nas - super. Jeste jednou diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
17.7.08 15:59

Veveruska: Rado se stalo :wink:

Kdyz uz jsme u tech vyhodnych nakupu, dnes jsem si poridila 2 kojici podprsenky z Tesca, je to opravdu neodolatelny sexy model :D Ale byly zlevnene ze skoro ctyr stovek na 89 kc, tak cert vem krasu :lol:

Martina: dneska rozlucka nebude, po dvanactce uz budu mit jazyk na veste. Ale 1. srpna se jeste zucastnim firemniho teambuildingu. Skoda jenom, ze nejmene narocnou aktivitou bude paintball, tak tam asi budu jenom sedet a koukat. Ale jak se znam, tak se neudrzim a zucastnim se aspon toho paintballu. Bohuzel vzhledem ke sve omezene pohyblivosti a mamutim rozmerum budu velmi snadnym tercem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
17.7.08 18:29

Ahoj holky,
Marti - tak já taky nemám vybraný kočárek a ani nechodím do žádných předporodních kurzů.Nemám na to chuť a ani čas.Dokonce nemám nic pořádně nachystáno pro miminko.Dnes jsem vyprala nějaké oblečky,ale jinak nic.
Jinak co se týče Toníka a nočníku,ani ve snu by mě nenapadlo ,že to bude takový šikula a všechno půjde tak hladce.Doufám že jsem to teď nezakřikla.
Tak se mějte a zbytek hezkého propršeného dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
18.7.08 13:52

Ahoj holky

Tak jsem včera byla na kontrole dopadla dobře a příště du až 7.8.taky jsem si nechala udělat ultrazvuk prcek byl krásně vidět a tak mám dvě fotečky na jedné si zrovna cucá paleček.Jo tak ta moje doktorka je taky těhotná a čeká to koncem července tak jsem se jí ptala co to bude a prý druhý chlapeček a v září se vrací spátky takžě jsem ráda že nebudu muset přestupovat k někomu jinému.

Hako já mám termín 16 18 21 říjen

Jinak já taky kočárek jěště nemám vůbec nevím jaky si vybrat ,to je semnou strašný :oops: :lol: ,furt přemíšlím o tom Firkonu Vector trojkolka nebo Knorr scooter taky trojkolka.Co se tíče ostatního tak to pomalu dávám do kupy.

HOLKY TAKY VÁM TO TAK UTÍKÁ???? :lol: :lol:

MĚJTE SE MOC KRÁSNĚ A PA PA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.7.08 14:52

Ahoj holky,

tak jsem dneska byla v DM drogešce nakupovat.
Já tam chodím tak jednou za 1-2 měsíce a to na velký nákup. I když do dneška to asi moc velké nákupy nebyli- oproti tomu dnešnímu.

Koupila jsem tam prsní vložky babylove-4 balení.
podložky na přebalování- 1 balení.
vlhké ubrousky na přebalování- 23 balení. 8O
pleny pro malou do porodnice 2-5 kg- 28ks/85kč se slevou.
polštářek z těch třešňových jader
nějaké čaje.......

no a cena byla se slevami přes 2100kč. Bez slev by mě to stálo přes 2700kč.
8O :roll:

Tak jsem čekala že ten muj něco řekne- a ani ň. 8O :lol: :D

Tak mě teda překvapil.
No já zas tak 2 měsíce nepůjdu. Maximálně pro pleny pro malou.
Pro Míšu mam doma ještě 12 balíků :lol: :lol: co jsem kupovala celkem na začátku roku asi 24 balení :lol: :lol: taky ve slevě.

Tak zatím pááá.
Musím jít, protože se mi vzbudil Míša.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
21.7.08 12:13

Krsásné pondělní ráno kočky.
Hako já myslím že je asi normální že nemáš všechno nachystaný. Máš Toníčka a spoustu starostí. To je docela jiná než když já už 8 měsíců jen čučím doma, teda pokud nepočítám sem tam nějakej ten pobyt v nemocnici. Jiřík má 15 let takže už mou péči nijak moc nepotřebuje, spíš naopak teď o prázdninách on pomáhá mě. Občas vytře, nebo vyskládá myčku, v pátek umyl koupelnu abych se nemusela ohýbat přes vanu. No v podstatě jediná má starost je uvařit a vyžehlit , běžná péče o domácnost kterou jsem dřív zvládala běžně po večerech při chození do práce. Taže pro mě nakupování a připravování věciček pro malýho je prostě přímo droga, jediná oblíbená zábava, zkracuje mi to čekání. Takže to je fakt něco uplně jinýho. Připadnu si dost neužitečná a jediný na co čekám až porodím.
Euphorbie, můžu tě ujistit, že ani ty dražší modely podprsenek rozhodně nevypadají o nic lépa. Koukala jsem v Triumfu, tak to co tam mají za 650kč to je přímo hnus, a ten materiál prodavačka mi dost uraženě říkala že je hypoalergení a že něj mají patent. No fuj. nakonec jsem koupila jinde bavlněný pdprdy, jsou s malou krajkou na vrchu za 350kčza jednu . No jak píšeš žádná erotika to není ale to je fuk, hlavně že nekoušou a sedí docela dobře. TAkže tak super nákup jakos udělala ty , přímo závidím :-)
V pátek jsme absolvovaly další 2 lekce, tak už víme jak správně kojit nač dát pozor , jak koupat a spoustu dalších důležitých věcí. Teď už jen aby se náš maličký narodil :lol:
Holky my se tak strašně těšíme. S manžou už nedělám nic jinýho než je po večerech plánujem jaký to bude až se narodí , co budem dělat, jak budem koupat a manža se už nemůže dočkat až s malým začně chodit plavat. Už mu i koupil plavky. No jsem přímo posedlý :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
21.7.08 15:47

Ahojky těhulky,
tak se hlasím stále celá. I když už bych to chtěla mít za sebou. Pořád mě někde píchá, bolí, zase to hrozný zvracení, pálení žáhy a nejhorší jsou ty bolesti v bříšku. Pokaždý si říkám, že už to je tady a pak nic. Dokonce mě občas bolí bříško a prostřeluje mi to do zad. Taky mám hrozný křeče v kyčlích. Dneska jsem byla v drogérce udělat zásoby - šampóny, sprch. gely a zubní pasty.
Pusíku, jsem na tom jako ty. Od začátku doma, první dlouho chtěný miminko, takže nakupy a zařizování výbavičky pro nás oba byla droga. Teď taky každý večer ležíme a koukáme na tu prázdnou postýlku a těšíme se až tam bude to voňavý miminko.
JEŽIŠ nemůžu tomu uvěřit už jen 3 týdny!!!!!!

Mějte se hezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital