Termín srpen/září 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
188
27.7.08 20:25

No, tak se zase ozývám, zátím mi nikdo nic neřekl, ale doufám, že mě zítra pustí, mají tady docela plno. Jednu noc jsem strávila na porodním sále - porodním pokoji - no, musím říct, že se mi tam docela líbilo - rodím Apolináře - tam jsou jen boxy s plentou, ale snad to zvládnu. Tady na riziku to taky vypadá hezky, ale dost záleží na sestřičkách… No a co mě teda dostalo, jedna z nejlepších porodnic v republice - vedle mě leží paní, která má chudák už od pátku zakrvácené prostěradlo - dávají jí na to jen takovou tu plenu a dnes jí řekli, že musí vydržet do zítřka, že nemají čisté prádlo - což je zrovna v porodnici s podivem…:-(

Marti, tak tady jsem mé údaje.

Mishule - Míša, Praha, svobodná - zadaná :-), TP 20.9., 1. miminko - chlapeček (Ondřej)

Tak zatím se mějte.

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
27.7.08 20:27

ještě věk - 30 let :-) M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
27.7.08 20:33

Ahoj holky potřebuji poradit jestli si mam s sebou k dr.na prvni kontrolu po zjištění // vzit prvni ranni moč?Pomůžete díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
27.7.08 21:10

ne na první kontrolu moč nepotřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
27.7.08 21:58

na první kontrolu moč nepotřebuješ přesně jak píše Lucie.MUDr. si udělá test z kterékoli moče,nemusíš ji nosit.Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
28.7.08 09:42

Mishule: Doufám, že už jsi dnes doma a v pohodě :wink: Já mám momentálně dost silný kašel a moc se to nelepší, tak doufám, že mě nepotká něco podobného :x Dávám si inhalace, průduškový čaj, ale pořád to nějak nepomáhá :(

Jinak se ale cítím dobře, právě jsem se vrátila z jihočeských lesů ověšená borůvkami a budu dělat zmrzlinu s kokosovým krémem (kupodivu mi studené na ten kašel vůbec nevadí). Houby bohužel moc nerostly, ale zato jsem objevila lesní maliny o velikosti těch zahradních.

Asi jsem úchyl, protože místo o porodu se mi dneska zdálo, jak mě šéfová seřvala, že jsem nevypracovala SQF (kalkulace nákladů na repatriaci prezentovaná pojišťovnám) 8O 8O 8O Přitom jsem z práce už od 17.!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
28.7.08 10:24

ahoj holčinky,
přeju krásný sluníčkový den a snad i týden. Doufám že se nám to tu zase zlepší a rodit jenště nikdo nebude. Teda snad krom Maufíka, ta už má nárok :-) Janě jsem psala hned, a dens písnu znovu a pozdravy samozřejmě vyřídím, doufám že je dneska pustí.
Mishule, tobě přeju zrovna tak , ať jsi brozo doma a ještě si nějakej ten týden odpočineš v pohodě své postýky. Koukám že frmol je v nemocnicích teda pořádnej. Tak snad nebudem rodit na chodbách a ležet ve špinavých poslelích. To co píšeš je teda opravdu dost hrozná vizitka pro poprdnici.
Euphorbi, drž se a brzo se vykurýruj, nachlazení v tomhle vedru je šílený to si teda dáváš.
Maru je dobře že ty jsi zdravá , alespoň někdo .
Martinko ty vlastně taky a tak bezva pohodově všechno zvládáš , máš můj obdiv.
No jinak já mám teď o zábavu postaránu, Jiřík tu má na týden kamaráda. Takže vařím , vařím a vařím. On je o rok starší než můj synek, ale děvčata co ten zbaští 8O . Když mě tím jeho maminka strašila tak jsem říkala že dramatizuje. Ale tohle je teda fakt síla. Teď snídal 8 debrecínských párků s 8 rohlíkama a oběd chce na 13 hodinu dělám vepřo knedklo zelo. K večeři by rádi palačinky. Ty když pro nás udělám z 3/4 litru mlíka tak je to až až. No ale už jsem našla fintu na odhad. Prostě to co bych normálně vařila pro nás 3 tak ještě jednou tolik pro něho
a akorát to vyjde. Ještě že máme kousek od domu večrku tam je posílám dokoupit suroviny. Absolutně neodhaduju množství pečiva. Včera chlapec večeřel 10 rohlíků. To když koupím pro nás tak většinou ještě 4 dávám sušit na strouhánku :D .
Tak se tu zatím mějte já jdu krouhat zelí , aby mě tu neumřel hošík hladem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
28.7.08 10:27

Martinko tvou SZ jsem četla a taky ti na ni odpovídala , ale nevím proč mám svou odpověď v nedoručených, skus mrknout. Nebo já to skusím ještě jednou odeslat. Posílala jsem odpověď obratem. Možná zlobí nějak nastavení, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
28.7.08 11:26

Ahoj holky,tak já začnu zase o zdravotnictví.Jelikož Toník má kolem 39'C,vyrazila jsem s ním k MUDr.Ale ouha MUDr.má dovču a záskok má 16km od mého bydliště a ještě jen do 11:00hod.Sestřička byla tak milá a dala nám nádobku na moč,kdyby náhodou něco v ní bylo.Běželi jsme domů (máme to přes ulici) a Toník byl tak velký šikula,že se hned do ní vyčůral.Tak jsme běželi zpátky a naštěstí v moči nic není.Máme vyčkat 24h od první horečky co dostal a pak něco podniknout.V noci měl 39,5'C a já byla rozhodnutá někam jet.Když jsem ji to řekla,tak mi povídala že pohotovost je jen do 22:00h a na dětském by nás nevzali,protože mu vlastně nic není-má jen vysoké horečky a já nevím proč.Pokud se to nezlepší mám jet na pohotovost dnes a zítra když tak na ušní , krční aby ho prohlídli.Holky jsem jak v začarovaném kruhu,tohle snad není možný?Snad existuje ještě péče o miminka a malé děti.Ano máme jen vysoké horečky,ale proč?Proč mám platit zbytečně za pohotovost,když nás může vyšetřit jiný doktor.Na můj dotaz,jestli by nás ošetřili ve městě (jiný lékař),mi bylo zděleno že ne že Toník má svého a oni si ho nepřevezmou,i kdyby snad umíral. :roll: :evil: :evil:
Nedalo mi to a zavolala jsem si jinému lékaři a sestřička měla pravdu - oni nás prostě nevyšetří.Mám si počkat na pohotovost která je od 17:00hod.Srážet horečky podávat léky a kdyby náhodou to neklesalo okamžitě jet do nemocnice.A tak to jde dokola a já mám strach,abych něco nezanedbala,jsem ve stresu bulím tu jak malá holka (možná zbytečně co já vím,ale strach je větší než já).Teď je trošku veselejší,směje se a hraje si tak si říkám „nehysterči“ vždyť horečka zmizí a bude všechno jak má být.

Pusíku tedy to je takový malý "polský zájezd viď? ten kamarád Jiříka. :lol:
Mishule taky doufám že tě pustili a že je vše Ok
Euphorbia opatruj se při tom kašli a nepřežeň to se zmrzlinkou (mňam,mňam) ať nemáš angínu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
28.7.08 13:20

Hako, chudino to je teda fakt síla :twisted: :twisted: 8O , já bych jim nejraděj všem nakopala :-) . Kde je ta jejich slavná Hippokratova přísaha. To mě fakt zajímá nač platíme zdravotní a sociální. Asi aby se u nás množily menšiny. Kdybyste byly jiné barvy to by s k vám nedovolily , to by totiž byl rasismus a TV NOva by to s chutí vláčela ve zprávách , možná i nějaká ta investikativní reportáž by s toho byla. Jo to se připrav až pojdeš na tu pohotovst, tak zaplatíš 90kč a oni tě třeba pošlou na ORL a tam je vyplázneš taky . No a když se spletou tak vyplázneš po 3 znovu. Kdybys chtěla jet přímo na ORL tak tě vyhodí ,protože nějakej chytrák vymyslel že prve musíš na klasickou pohotovost a ta tě teprve někam pošle. Je to fakt bomba, Jedeš si tam posedět jako idiot i když je třeba zcela evidentní že dítě má zlomenou ruku. Ale ty nesmíš na chyrdu , hezky nejprve k lékaři. Takže počítej s tím že jestli tam vyrazíte na 17 , tak pokud budete mít štěstí a odešlou vás jen jednou tak jste někdy kolem 23 hodiny doma jako na koni :evil:
Doufám že ty horečky Toníčka přejdou a nebude z toho nějakej závažnej problém. Jiří na ně taky trpíval měl je u každé angíny i chřipky. Teplota vždycky šla skoro až ke 40 stupňům. Museli jsme ho sprchovat vlažnou vodou , zábaly nepomáhaly. Ta sprcha musí být minimálně 10 minut, nejprve vlažnou a pak schladit ještě trošku, a pak vytáhnout osušit a masíraovat ruce a nohy, jo na ruce a nohy navlíct ponožky a rukavky aby neskolaboval krevní oběh. Ony ty hubeňourci mají problém s oběhem. Tohle jsem prováděly až do nedávna. Byvalo to šílený , pamatuju jak jsem ho tam vždycky silou držela a on řval maminko nééé a chvilkama mě skoro strácel vědomí od teploty. Naposledy jsem si to užily před 2 rokama to mu bylo 13 můj druhem manžel měl co dělat aby ho ve vaně udržel , protože při takový vysoký teplotě už docela blouznil. NO nevím jak to máš udělat teď , jedině až s manželem , jako těhulka tohle rozhodně podstoupit nemůžeš. Držte se. Jo a ještě vím že jde střídat léky , jako jsou na bázi Ibalginu a pak Paralenu. né ale častěj jak po 4 hodinách. My vždycky dávali Brufíka a pak Panadol a tak pořád dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
28.7.08 13:57

ahojky holčiny,
teda já nestačím zírat 8O tak nakonec já budu ještě přenášet a vy snad všechny odrodíte :D

Mischule, moc ti držím palečky ať je to opravdu jen cévka a pustí vás brzy domů. Hlavně se mooooc opatruj ať ještě vydržíš.

Jani09, taky se ještě drž. Toho doktora bych nakopala do pr..... :evil:

Euphorbio, to musí být hrůza v tomhle teplu. Brzy se uzdrav a s tím studeným to nepřeháněj ať si z toho neuděláš zápal plic.

Hako, ježíš to je fakt zdravotnictví. Přece zněčeho ty horčky musí být. Budu držet palečky ať je to z toho tepla. Hlavně, že si hraje a nic ho nebolí.

Pusíku, tak to máš radosti - takovej jedlík. Bože 8O A ty palačinky ti nezavidím, v tomhle vedru stát u sporáku a ještě takový množství.

Jinak já jsem zatím v pohodě. Dokonce už mě přestala pálet i žáha, a přistihla jsem se že jsem začala nějak moc jíst :oops: Musím brzy porodit jinak ze mě bude chodící koule. Poradíte co bych měla dělat aby už to brzy bylo???? Napadl mě sex, ale trochu se ho bojím. :?

Zatím pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
28.7.08 14:32

Maufíku sex je ideální , sperma obsahuje hormon co porod spouští , sice asi jen 1/5 toho co je třeba ale každopádně je prospěšnej. Pak taky pit čaj z Maliníku a Odvar ze lněnýho semínka ( to je ovšem jen pro statečný :-) JO tak jedlík je to velikej.
Palačinky slíbil manža že mě pomůže usmažit. Holky teda fakt on nás za týden asi sežere. Já se teĎ musím v duchu omluvit jeho mamince. Pořád jsem ji tak trošku pro sebe , ( ne nahlas a ne před ostatníma) kritizovala za neustály nakupování nekvalitních potravin . Zmizlo v něm 10 kendlíků¨3 kusance masa. Sotva jsem zachránila kousek pro manžu. My s Filípkem si dáme hold knedlík se zelím ( stejně nám teď maso moc nejede) Divil se že je to maso takový libový. Doma prý mívají takový proužkovaný s kostí . ( Asi bůček) No už se ani nedivím. Můj syn teda jí dost , víc než manža ale jen fakt o trochu. Ovšem tohle 8O Fakt raděj šatit , než živit. A to bych ho klidně oblíkala u Disel a Riplay, kdyby slíbil že sníží porce na půlku. :P Nevím kam to dává kluk je jak lunt, navíc nesportuje, je to takový to PC dítě, takže výdej energie žádnej. On snad má tasemnici.
Jdu sebou buchnout do pelechu , jsem z toho vaření grogy. Večer máme lístky na Shakeasperarovské dny, Jdem na Komedie plená omylů. Už se těším. Je to na hoře na Špilberku, na hlavním nádvoří. Miluju tyhle letní představení. Jen ten výstup na hrad ach ach ach. Byly jsme tam v sobotu na procházce a je to pro mě dost záhul. No teda půjdem raděj brzo abychom mohli pozvlovnýma cestičkama. V sobotu jem brala hrad útokem jako Švédi hlavní branou z nejprudší starany. Chtělo se mě totiž strašně čurat a tam mají krásný veliký záchody , to víte mám to Brno teď zmapovaný podle kvality WC :D
tak já sebou jdu plácnout, a písnu té naší Janči že na ni myslíme a jak jí je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
28.7.08 17:11

Ahojte maminy,

tak jsem teda naštěstí doma, nic závažného se neděje, fakt to vypadá na krvácení z hrdla - buď kvůli tomu kašli a smrkání a možná tomu trochu pomohl mrňous, protože prý už plně naléhá hlavičkou, naštěstí jsem zavřená a čípek se zatím moc nezkrátil, ale budu ho muset ukecat, aby za náma tak nespěchal - takže mám klidový režim, podkládat si pánev, abych ho trochu zašoupla zpátky :-) No, ale říkala paní doktorka, že i kdyby se narodil už teď (jsem cca 33. tt), tak můžu být v klidu, už má cca 2 kg, takže by se jen krátce ohřál v inkubátoru, ale jinak už je vyvinutý - a prortože nevěděli co přijde, tak mi píchali ty kortikoidy na podporu vývoje plic, takže už i tady máme náskok, tak si říkám, že jestli se narodí v termínu, tak bude mít plíce jak zvon :-)

No s tím prádlem a tak vůbec mě dostali… je fakt, že tam na tom v Podolí docela makají, porodní pokoje vypadají fakt luxusně - důstojné prostředí pro porod, na tom riziku to taky nevypadalo špatně, nevím teda jak vypadá šestinedělí. No, ale pod oknama pokojů na riziku jedou sbíječky o sto šest - dnes ráno začal šílený kravál už ve tři čtvrtě na sedm, taže o klidu moc nemůže být řeč. No, pak mě dneska pobavilo, že nemají od pátku čisté prádlo, ale dnes jim tam na oddělení přivezli asi tři sedačky z IKEI (asi za to co vybrali na regilačních poplatcích (prý Podolí zatím za novorozence na regulačních poplatcích vydělalo 1.400.000,–) No a o zdravé výživě pro maminy se nedá mluvit, ke snídani dva hnusné bílé rohlíky a k nim jedno malé máslíčko a bílé kafe nebo kakao (čaj jen na požádání), oběd tak normální nemocniční - very easy a k večeři dva krajíce obyč chleba a jedno máslíčko a nějaký termizovaný sýr, o nějakém kousku vitamínu nemůže být ani řeč… Tak jsem si myslela, že ty regulační poplatky by mohly být i jakýmsi příspěvkem na kvalitnější stravu, ae v těchto případech si člověk stejně raději nechá donést něco lepšího… Ach jo, asi by si měl pan Julínek cvíli pobýt v nemocnici… za co paltí ta mimča teda už fakt skutečně nevím…, ale vypadaá to, že to snad zruší. No, tak to byla trocha stížností, ale na druhou stranu personál v Podolí většinou fakt hodně milý… trochu začínám litovat, že jsem registrovaná k porodu u Apolináře, ale tak třeba to taky bude fajn.
Tak se mějte holky.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
28.7.08 17:40

Ahoj Mishule,tak to je super ,že si doma.Aha tak ty si ležela v Podolí?No tak tam jsou porodní sály jak v pohádce.rodila jsem tam Toníka a moc se mi tam líbilo.No a jak jsou porodní sály tak tam mají i rizikový a dá se říct předporodní a tam je to taky hezky zařízený.Nejen porodní sály mají sprchu a WC ,ale připadala jsem si tam jak doma.To samé na rizikovým.Horší je to na šestinedělí to je takový dvacetiletý krok zpět.Vymalováno na bílo,bíle obklady,záchod 3 na chodbách a 3 sprchy.Děsně zastaralé a všechno je to tam takové staré.Ale mě se tam i tak líbilo a šla bych tam hned znovu.

Já dneska jak jsem lítala s tím Toníkem,tak mi právě sestřička od Toníkova MUDr. říkala abych nešla rodit tam kam se chystám,ale o pár kiláčků dál.Je tam prý všechno co miminko potřebuje kdyby náhodou se něco dělo,prostě dokážou se o novorozeně plně postarat a neposílají ho do jiné nemocnice.Tak mi na:,–(ila brouka do hlavy a přemýšlím co dělat.Mám si tam jet sepsat porodopis a oni mě pak bez registrace vezmou.S porodnicí kam jsem měla jet rodit je to prý takové,že nevyplňují propouštěcí zprávy,miminka často vozí do jiných nemocnic,jelikož špatně je odsávají a rodičky nechají i 3 dny skákat na míči a pak zjistí že je kalná
plodová voda a jde na císaře.Musím si promluvit s manželem a popřemýšlet o tom,ale teď mám v hlavě jen Toníkovi horečky.
Tak se opatrujte a odpočívejte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
28.7.08 17:54

Jejej, tak myslím, že všichni budeme Toníkovi držet palce, snad se z toho brzo vykřeše. Zkoušíš ho balit do mokrého prostěradla, abys srazila horečky? Je to nepříjemné, ale mohlo by to pomoci, mamka nám taky dělala tzv. octové ponožky - namáčela ponožky do roztoku s octem. Něco pomoci musí…
Kde teda máš rodit? Teda původně a co Ti doporučila sestřička. Ona je ta péče o miminko důležitější než luxusní porodní sály a u Apolináře prý ta miminka mají všechno, v Podolí samozřejmě taky.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital