Termín srpen/září 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
273
31.7.08 13:00

Zdravím spolutěhulky,
tak to vypadá, že jsme stále všechny 2v1, i když Maufka to má asi za pár. Drž se, holka :D

Prášek použiju Miocare (Bambino Mio) a asi taky Lovelu.
Jak tu píšete o pálení žáhy…já vůbec nevím, co to je :D Myslím, že jsem jednou něco takového měla po litru laciného vína, ale teď mám díkybohu pokoj.

Hako: Tak to je super, snad už Toník bude zdravý :wink:

Ráda bych napsala něco obsáhlejšího, ale je mi takový vedro, že se nemůžu na nic soustředit (8. srpna mám test z ruštiny, tak tam snad neporodím 8O). V bytě máme 31 stupňů a bez větráku, foukajícího přímo na postel, se vůbec nedá spát, takže můj kašel snad zůstane nevyléčený až do porodu. Koupila jsem si homeopatický sirup Stodal, tymiánovou mast na prsa a dál piju průduškový čaj, ale efekt takřka nulový. Už si připadám jako starej tuberák :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.08 13:15

Ahojky,

Hako - Petřík se měl narodit už 25.7., ale nějak se mu nechtělo. Tak jsme si říkali, že třeba na mé narozky- 27.7.,ale taky nic. Tak jsem měla nástup 7.8. do porodnice na vyvolání a doktor se ptal kdy? A já- že by bylo lepší až zítra- 8.8.- že je to krásný datum. A on, že uvidíme. No nakonec mi to začli vyvolávat stejně toho 7.8., ale Petřík to jistě cítil, že chci až 8.8. a narodil se až toho 8.8. :D
A 15.8. je také moc krásné datum. Takže máš taky doma lvíčka :D
No to mi dělá Petřík taky s tím utíkáním- teda mě možná míň, ale manželovi uteče vždy. Je to paradox, protože manžel je spíš taková měkká ruka a já spíš hučím…takže by se měl spíš bát mě. Ale je to asi naopak.
No každopádně už je zase jak sluníčko. Hodný a sedí před tv.
No koukám, že bychom taky měli jít do hajan. Ale co, manža dneska přijde zas až po půl deváté večer, tak ať ho kluci aspoň vidí. Do školky ani školy nechodí a je léto a dlouho světlo, tak jít spát večer později taky jednou můžou. Tady některé děti jsou třeba v hospodě na zahrádce s rodiči až třeba do deseti do večera.- máme jí naproti baráku, tak to vidím a slyším, jak jdou od tam.
S Toníkem je to paráda, že už mu je líp. Není nad to, když je zdravé a spokojené dítě, to je pak spokojená i rodina.
Tak ať je mu jen a jen dobře.
A s tím spaním- mě by asi Míšu vzbudili. Petříka už asi ne- ten už je velký a spí i když třeba někdy Míša pláče- když je třeba nemocný, ale Míša je ještě prcek a ten se vzbudí jak jen vstanu z postele. Ona nám totiž jaksi vrže- a to je nová- rok používaná- jsme jí kupovali loni, když jsme se přestěhovali a Míša se zrovna narodil.

Euphorbio - tak to je hrůza. Já ani nevím kolik máme v bytě stupňů- manžel mi asi před týdnem omylem rozbil teploměr. Ale paří tu taky pěkně. Ale já se aspoň můžu schladit tím stropním ventilátorem, co máme v obýváku.
A s tím kašlem je to fakt na prd. Já mam doma taky ten Stodal. Ale spíš pro kluky. Já osobně ho asi nikdy nepoužila- jen ochutnala. Je hodně sladký.
Tak snad už něco zabere ne? Vždyť to fakt už není možný. Nemáš třeba nějakou alergii? To taky bývá kašel hrozně dlouho nebo rýma (jak u které alergie).

Tak se opatrujte- Míša mi tu už usnul na koberci, tak ho přesunu do postýlky.

Papaaa Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
31.7.08 15:43

Ahojky,

Plamínku , já jsem prala v batole i s aviváží batole. A měla jsem Lovelu, v tý jsem prala naše, ale mě moc nevoněla. Ale jinak byla dobrá.

Mischule , já si z žáhou užila (teď už týden nepálí) a taky jsem pila mlíko a nebo jsem šla zvracet, ale to když už to bylo fakt k nevydržení. Nerada beru léky. Ale ten Rennie, je prý v pohodě.

Marti , plodovka to určo nebyla. Já právě vůbec výtok neměla, a tohle bylo žlutý a takový mazlavý jako výtok, takže moč taky ne. Volala jsem to do porodnice a řekli mi, že hlenová zátka může odejít i dva týdny před porodem. Jinak se u mě nic neděje takže snad to ještě vydržím. I když klidně už bych šla, v těhle vedrech sotva funím.

Janniah , u nás je strava taky super. Když jsem v tom 30.tt ležela v nemocnici dostávala jsem to co kojící maminy a dostávali mě večeře typu játrovka+rohlík, nebo těstoviny s omáčkou s hrachem. Vždyť to pak museli maminy i mimča prdíkovat o sto šet. Ještě ti mamka s manžou občas zachrání viď?

Pusíku , co návštěva?? Nesnědl vás ještě? Musí to být radost vařit jak vývařovna, takhle hezky před porodem a v těhle vedrech.

Hako , takže už je Toníkovi líp? To je dobře, že horečka odchází (mrcha jedna) a průjem byl asi z toho vedra. Hlavně ať je brzy úplně v pořádku.

Já jdu odpočívat, jsem dneska nějaká bez energie. Pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
31.7.08 16:07

To je parak!!!! :cry:

Jsem musela otevrit do chodby dvere, at se aspon trochu pohne vzduch, ale nic moc.

Maufiku, cetla jsem, ze hlenova zatka muze odchazet i nekolik tydnu, tak treba to do terminu vydrzis :-) jsem sama zvedava..

uz mi to nemysli, jdu si srovnat zada. Za hodku bude vecere, tak jsem zvedava, co zase originalniho vymysli :-) nastesti mam jeste mliko, jogurt a ryzove cornflakes a jabka pro pripad krize..

pa, pa, opatrujte se v tech hicech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
31.7.08 17:09
maminkamartina píše:
Ahoj holky,

Janah09 - ten tep srdíčka je v pořádku. Teď se zrovna dívám, že Míša měl tep taky v rozmezí 120-200/minutu. A nikdo nic neřekl a narodil se a žije. takže se neboj a nestresuj. Oni by ti určitě něco řekli. A to, že se to občas vychýlí tak, že to není slyšet- to je prostě jen proto, že se tam ve tvém bříšku hýbe a tak se trošku pohne dál od té sondy.
Větší strach bych měla opravdu kvůli těm otokům. Gestóza je " svinstvo" a pokud je to pozdní, tak se raději vyvolá porod a pak se vše zase upraví do normálu.
Ale s těma bolestma si fakt nezahrávej, abys pak nakonec neporodila doma, nebo po cestě.
Jinak poslíčky od porodních bolestí poznáš- poslíčky se při pohybu zlepšují (bolest ze zmenšuje) a u pravých kontrakcí naopak zesiluje. A poslíčci jsou nepravidelný (jednou třeba po 5 minutách, pak zas třeba po 13 minutách, pak zas třeba až po 50 minutách a tak různě- to byl příklad).
Pravé kontrakce se zesilují (jsou bolestivější) a jsou pravidelné- třeba po 30 minutách a takhle třeba 2 hodiny a pakjsou po 25 minutách, zase třeba 2 hodiny.....nikdy nejsou třeba jednou v celou, pak za 5 minut, pak za 15 minut, pak za 3 minuty…to jsou poslíčci.
Tak snad jsem ti nějak poradila.
A jak jsi dopadla v té poradně pro riziková těhu? Měla jsi tam dneska jít. Nenechali si tě tam už?

Ahoj Martina

Aho Marti, příbalový info nečtu, bývá špatná všeho (naprosto), fa se chrání..na ibalgin mi nic špatnýho neřekl..ptala jsem se už 3 Doktorů… ALE jsem nešťastná..že tam budu muset znovu..nesnáším nemocnice, navíc mi je doma líp (např. se v cizím prostředí nevyprázdním apod.- je to pro mě spíš stresující..) a doma je pohoda, dokonce už jsem dneska neměla ty bolesti..jenže Dr. mě poslal znovu do nemocnice prrotože mi v poradně vylítl tlak na 145/100 (ale celý těhu mám tak kolem 120/80 i méně..tak to vůbec nechápu..jak z jednoho měření můžou něco usuzovat..jenže mám ješte ty otoky, tak si myslí, že mám preeklampsii..takže mě tam budou pozorovat( co jinýho.. :roll: …protože s otokama mi stejně nepomůžou…už mi říkali, že jedině porodit… a tlak už bude určitě OK- aspoň tady doma už je normal- možná syndrom „bílýho pláště“…no každpopádně tam budu zase min. do pondělka :cry: :cry: ..tak se tu mějte, užívejte si- ty kdo nemáte potíže- i to, že můžete být doma- s partnerama ;o) (člověk si to uvědomí- až když to nemá..)…páček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.08 17:28

Téda

Janah09- tak to mě mrzí, že zase jdeš do nemocnice. Je fakt, že já taky v cizím prostředí nemůžu na wc......je to pak děsný. Snad brzy zjistí o co jde a pustí tě. Jinak fakt nevím co na to říct. Je toho teď tady nějak moc- myslím ty nemocnice, komplikace… :roll: :cry:

Hlavně ať už je ti líp a miminku je taky dobře.

Tak se opatruj a brzy se ozvy co a jak.

Ahoj martina

P.S.: Budeme na tebe myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.08 17:36

Maufko,

lovela mě taky moc nevoní. Proto já používám Palmex. Není sice pro děti, ale našim to nedělá žádné potíže, tak ho používám nejvíc. Až bude mít někdo potíže (stát se to může), tak budu muset taky používat něco jiného. Možná zkusím to Batole. Ale jen pokud je v gelu. Protože já nemám ráda ty práškový prášky. Nebo najdu něco jiného.

S tou žáhou to je možná už tak- že ti bříško kleslo dolů (před porodem), tak proto tě taky přestala pálit ta žáha. Alespoň to tak píšou a říkají.

Pokud je to ta hlenová zátka,tak to by bylo fajn, ne? Aspoň bys to už měla brzy za sebou a mohla se konečně pyšnit malým miminkem. :D
Vždyť už máš na to nárok. Miminko už by bylo normálně donošené.
Za donošené se považuje od ukončeného 37.tt. Což ty už myslím jsi- sem se nějak pořádně teď nedívala. :oops:
Takže bych se už ničeho nebála- ale ty se jistě ničeho nebojíš.
Jsi statečná a už to každým dnem jistě očekáváš- kdy už na mě ten uzlíček vykoukne, že? :D

Tak držíme pěstičky, aby to vše dobře dopadlo. :wink:

Jo a s tou stravou je to fakt- i kojícím maminkám čerstvé pečivo, knedlíky, luštěniny… :roll:

Pěkně odpočívej a zatím papaaaa Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.08 17:40

Janniah-

zdravím tě. :D

Tady je taky hrozný pařák.
Koukala jsem na venkovní teploměr a asi nám brzy praskne- máme ho jen do 50stupňů a už je tam 49 8O

Dobrou chuť k večeři- i když asi zase ta špitální nic moc. :evil:
Tak ještě že máš s sebou aspoň to zdravé jídlo, co jsi psala.

Taky se opatruj- nejradši bych ti tam taky přinesla aspoň ten ventilátor stolní nebo ten stojanový.

Mě úplně stačili minulý týden 3 hodiny sedět v čekárně na ten porodopis- byla jsem úplně mokrá.

Tak se opatruj a ať už jste brzy doma.

Papaaaa Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.08 19:01

Holky,

mám pro nás dobrou zprávu- čtěte:

http://zpravy.idnes.cz/…-/domaci.asp?…

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
31.7.08 19:35

Jani a Jani, to je mi teda líto, že musíte ležet v nemocnici. Stačily my ty tři dny, navíc taky bylo vedro. Teď se potím doma, ale je fakt, že v těchhle vedrech bych stejně nikam moc nevyrážela… Holky, držím palce, aby vše bylo v pohodě.

Jo, díky za rady na tu žáhu, někdy je to fakt hodně nepříjemné, včera se mi fakt až chtělo zvracet.

Holky ještě jsem se chtěla optat, malý byl dost akční, tenhle týden se už ale tolik nehýbe, sem tam nějaké pohyby cítím, ale není to takové vnobití jak to bývalo a ani necítím nějaké velké kopance… Myslíte, že to může být i těmi vedry?

Díky

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
31.7.08 20:03

Marti, jo ventilator by bodl. Povikendu si ho asi dovezu. To uz budu mit uplny luxus, uz tak nechapou, ze tu mam radio s CD, Notebook a za oknem antenu na internet. Manzel si delal srandu, ze mi doveze i satelit:-)

Mischule, neboj, miminek muze byt unaveny z toho horka. Muj se vrti za:,–(ne po dobrem jidle a treba po hroznech to je uplne rodeo. Ale je fakt, ze dneska je taky lenivejsi, aspon ted od 16hod se tam pohybuje jenom malinko. Jinak asi spinka. Bobek maly..snad si tam pousti nejakou klimu:-)

Tak pa, ja si jdu pustit nejaky film, vcera jsem zkoukla dva, sice trochu romantika ale dobre. Zatim to asi davaji jen v USA, ale kdybyste narazily na titulek Forgetting Sarah Marshall nebo Made of honor (hraje tam hlavni roli Patrick Dempsey z Chirurgove) tak se mrknete.

Dobrou noc Vam vsem i mimiskum. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
31.7.08 22:08

Krásný večer

Taky mě často palí žáha :x tak si beru Renni. Hlavně v noci mě to trápí že nemužu ani spát.

Moc vám děkuju ohledně toho prášku, já používám persil gold je fakt super,vypere i skvrny od omastku a ovoce.

Co se týče kočárku ten jsme nakonec koupily v Polsku je to odsud kousek zn.Firkon čtyřkolka,měli i trojkolku ale ta se mě moc nelíbila protože se mě zdála že není tak pevna a stabilní.Kamarádka má taky Firkona čtyřkolku od tamtud a je sním spokojená.A cena 4 600kč.
A až bude prcek větší tak koupim už jenom sporták.Já vím někdo řekne že je to polský křáp ale já si myslím že nám poslouží stejně jako jiný kočar. A to že je tak levný klidně bych si koupila dražší ale mě se prostě líbý a vím že kamarádka ho má a moc si ho chválí.

Mishule ted neví kolikátý seš měsíc ale ke konci těhotenství to miminko není tak aktivní protože tam nemá tolik místa jak na začátku aspon sem to tak slyšela.

Ty vedra jsou fakt hrozný :twisted: :twisted: :twisted:
Tak dobrou noc a sladké sny pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
1.8.08 08:50

Krásné ráno holčičiky
teda to je příspěvků. Omlouvám se že asi na všechny nezareaguji, ale není v mích silách si to pamatovat, navíc myslím že není potřeba všechny chytat za slovo :D
Jani moc mě mrzí že tě znovu zavírají do nemocnice. No s tím tlakem , a totokama, to není žádná sranda. Raděj ať tě tam i s mimiškem sledují , aby nic nezanedbaly. Kamarádce při takovým tlaku prováděly Císaře už ve 33tt protože se jim to nezdálo. Čekala dvojčátka , holky měly 1700g a zvládly to docela dobře. Tak neboj kdyby tlak nešel dlouho dolů. Vyloupnou Terinku o něco dřív, je to holka veliká a zvládne to.
Co se týče pálení žáhy, tak to mám taky a dost hrozný krmím se Rennie, to se v těhu může.
K mé noze se přidaly ješě bolesti kyčlů a zad, no jsou hotovej lazar. Přes břicho už mám problémy se ohnout :oops:
K pohybům miminka, v moudré knize píšou že miminko v 9 a 10 lunárním měsíci většinu času prospí . Taky píšou že v parných dnech můžou být pohyby vnímány méně, takže myslím Mishule, že to tak má být. Ale kdyby se ti to nezdálo. Neváhej a skoč k lékaři. Mě příjde že na Filípka tohle neplatí hýbe se pořád dost, teda pokud nejsme na monitoru :lol:
Janiah ty ses teda v tom špitále zabydlela :D Ale co není jiná možnost ne, jak jinak to tam přečkat. Ať si vemou příklad jak to má vypadat.
Dneska vracíme kamaráda rodičům. Hurá, na oslavu dělám řízky :-)
Jsem moc ráda že jsem to přečkala. Od příštího týdne má manža dovolenou a tak budem jezdit na výlety a lenošit. Už se moc těším .
Asi tu proto příští týden moc nebudu. Předem se omlouvám.
Přeju krásnej víkend . Pááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.08 11:29

Ahoj holčiny,

tak je tu zase pátek a děsný vedro. :roll:

Kdo jste ve špitále- nezávidím vám to tam. Snad vás co nejdříve pustí- nebo by mohli aspoň na víkend.

Holky k těm pohybům- já mám zase teď období, kdy se malá hýbe snad pořád. A teď už mě to fakt docela často i bolí. Jako by měla malá ruce a nohy ostré. Prostě najednou se mi vyboulí noha, že jí můžu skoro obejmout a změřit jak je velká a rukama mě zase šťouchá na levé straně do střev a taky do močáku. Takže já mám zas teď pohybů na rozdávání. :D

Pusiku, s tím ohýbáním- tak to já se taky musím ohýbat tím stylem, že dám břicho mezi roztažené nohy. Je to dost nepohodlné, ale manželovi se to zase ohromě líbí. Vždycky mi říká- teda mámo, zůstaň ještě takhle delší dobu. :lol: :lol:
Se mu to říká co? :lol: :lol:

Budou ty řízky se salátem? Jestli jo, tak já se stavím :lol: :lol:
Mě by teda stačil ten salát :-) :lol:

Jinak já předpokládám, že bychom mohli jít co nejdřív do hajan a pak si dáme asi na balkon zase bazének a budeme se cachtat aspoň v něm.
Ráno jsem vytřela byt a poklidila co jsem chtěla. Ještě teda mám od pondělí nedodělanou plánovanou práci s botama- chci je otřít a zase je vrazit zpět do poliček, aby se na ně prášilo zase dál :lol:
Ale nějak se k tomu nemůžu dokopat- nechce se mi sedět ohnutá s tím pupkem mezi nohama :lol: :lol:
Ale asi zítra se na to vrhnu.
Jo a Pusiku, ty si pěkně po té návštěvě odpočiň a nech manžu, ať doplní sám zásoby jídla z obchodu. Nic netahej a odpočívej. A příští týden si pěkně užijte, taky bych se někam jela podívat- třeba do ZOO, ale to asi u mě nehrozí. Nechce se mi vláčet se vlakem a městskou…Takže já si počkám až po porodu někdy- snad.

Tak zatím papaaa a mějte se krásně.
Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
1.8.08 11:52

Ahojky těhulky,

Jani09, to je mi líto, že musíš zase do nemocnice. Ale zase je lepší být pod dohledem. Hlavně se drž a Terezka ať u tebe ještě vydrží.

Marti, jo to by bylo fajn kdyby už to přišlo, sice mám kapku strach tak bude to poprvý, ale už je to dost náročný.

Hlásím se dneska z poradny v nemocnici, tak na monitoru už mám skoro pravidelný stahy který lítali skoro k 70. Ale bříško mě zatím bolí jak když potřebuju na záchod, takže mě pustili domů, ale kdyby to začalo zesilovat nebo víc pravidelnit mám přijet. Tak nevím přijde mi, že mě bolí skoro pořád. Snad to poznám. :oops: :oops: Nechci rodit doma :? Jinak mám všechno v pohodě. Tlak jsem měla 105/60 a stěry z pochvy mám na infekce negativní.

Zatím se mějte krásně a doufám, že se ještě ozvu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital