Termín srpen/září 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30.7.08 14:09

Ahoj holky,

jen v rychlosti, co mi utkvělo v paměti-

DŮLEŽITÉ - ibalgin se nesmí požívat ve 3. trimestru- riziko krvácení…

Pak napíšu víc.

Jdu uspat prcka.

Zatím paaa Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
30.7.08 16:31

Ja lezim ve Valmezu, momentalne jsem tu sama na pokoji, tak je to pohoda, zatim mi to vyslo 2× spat o samote, ale stejne je to jedno, kdyz me budi co 4 hodiny na prasky. Dneska jsem totalne vyrizena, protoze sestra co mela nocni se asi nudila, protoze me prisla vzbudit 2× behem pul hodiny, nejdriv na tlak a pak prasek a pak uz tady zase zacaly lozit dalsi kvuli caji, utrit prach atd. Jsem myslela, ze jim uz poradne vynadam. Nakonec jsem vytuhla a vzbudila me az mudr pri vizite. Nastesti je zlata a mila, tak mi i zvedla naladu. Je to takove slunicko, je snad jen o 2roky starsi nez ja, takovi by meli byt vsichni.
Jestli tu bude na nocni stejna sestra, tak ji dost razantne reknu, at si zorganizuje svou praci tak, ze me nebude budit co pul hodiny. Fakt jsem vytocena.

Janah, pokud mas bolesti, tak to nepodcenuj a Ibalgin bych urcite nejedla. To Ti doporucil Mudr, nebo sis to naordinovala sama? je to celkem riskantni..Stejne nechapu, ze ma kazda nemocnice uplne odlisny pristup k udrzeni miminka. Radsi bych byla taky doma a dojizdela jen na kontroly 1× tydne, ale tady jsou neoblomni a drzi me tu. moje kamaradky tu taky lezely mesic. Holka, co tu lezela chvili se mnou, tu byla taky 5,5tydne a az 36+2tt ji pustili.

Za chvili bude vecere, ale uz jsem vysondovala, co bude - pastika a vajicko, takze vylozene opet zdrava strava. Takze si nakrajim rajcatka a dam si jen chleba a pak se dojim ovocem. Jo a to mam pry vyssi cholesterol, tak to je vylozene menu pro me:-)

pa,pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
30.7.08 16:50

Ahoj holky těhulky,tak jsem ráda,že jste všichni ještě pořád 2v1.I když Maufka to už má asi opravdu za pár.Miminko už tluče na dveře.S odtečením hlenové zátky toho taky moc nevím,ale mě odtekla v pátek večer a v sobotu ráno takový hlen (průsvitný gel) a rodila jsem až v úterý.Myslela jsem že je to jak MUDr.používají při vyšetření gely,že se to ve mě nahromadilo a děloha to vyslala ven.Omyl byla to hlenová zátka.Někdo ji má do zelena a někdo s krví.
Janah09 taky bych Ibalgin nejedla,on se snad nesmí v těhu vůbec ne?
JAnniah -to máme krásný zdravotnictví že?Strava pestrá,hodně vitamínů.Nakopala bych jim :-) .
Pusíku tak to je mi líto ,že ta noha takhle zlobí.Hlavně že Filípek je hlavičkou dolů.Taky mi Toníka budili na monitoru a to pravidelně.Jen jednou to bylo jak mělo,to říkali že asi se to už chystá k porodu.No počkal si ještě 2 dny.

Toník je dnes bez horeček,ale za to máme vydatný vodový průjem.Koupila jsem mu Kulíška je to nápoj při průjmech dehydrataci.Dodá mu to alespoň vše co ztratí při tom průjmu.Jinak mi dnes volala opět Sestřička od dětského lékaře a má pro mě nějaké kaše při průjmech,tak pro ně zítra skočím.

Opatrujte se a odpočívejte ahoj těhulky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
31.7.08 08:21

Ahoj holky pěkný den.
Janiah, vydrž je to teda fakt síla ,ale asi je to v nemocnicích tak všude. Teda přesně jak to popisuješ tak to bylo u nás když jsem ležela s tím hematomem. Strava příšerná neustálý buzení , záchody 2 pro velký oddělení . No shrunuto prostě hrůza. Myslím na tebe snad tě brzo pustí a budeš mít ještě trochu klidu před porodem abys nabrala sílu na porod a na mimiška.
Hako , no tak snad máte nejhorší za sebou. Průjem je teda taky otravnej, věřím že to brzo zvládnete . Nejspíš to má Toníček z těch veder. Tohle bláznivý počasí je vážně jak dělaný na tyhle obtíže. Posílám mu pusinku a phlazení broučínkovi malýmu. Ať se brzo uzdraví a může jít zase běhat do fontánek. Tam mu to moc slušelo :-)
Mishule, ty hezky hajej, jsem zvědavá jeslti ten sexík zabere, ale musím se přiznat že je to náročný. Tohle horko a to bříško , no asi bych bez něho vydržela. Ale když je to pro dborou věc, že .....
Maufíku zdá se že by to mohla být hlenová zátka. No vždyť už máš taky na čase. Jsem moc zvědavá kdy nastane ten den D !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
31.7.08 08:41

Ahoj holky, cekam na kapacku, tak pisu.

Tady mame nastesti pokoj pro 2 i s koupelnou a zachodem, tak celkem luxus oproti jinym nemocnicim. Dneska jsem spala s obema okny dokoran, tak mam aspon pocit, ze jsem byla venku:-) Ale i tak hicuju, po tech praskach a magneziu je to des.

Drzte se holky!!!uz se tesim, az bude nekdo hlasit mimi na svete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
31.7.08 08:42

na ibalgin jsem se ptala..A PRÝ MŮŽU..a když to řekl záhumenský- tak bych tomu věřila..ještě se raději zeptám dvořáka..ale přijde mi to ok..vždyť jsou i ibalginy pro mima, je to tak běžný lék..který může tak akorát škodit žaludku (mýmu)..ale ještě se znovu zeptám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
31.7.08 09:33

Ahoj holky

Moc vás všechny zdravím a zároven se vám moc a moc omlouvám že jsem tu dlouho nebyla ale snažím se pomalu dočítat. :oops: :oops:

Marti jsem ze Šumperka a miminko dopíšem až se narodí.Nevádí to?

Hako děkuju za přání k svátku a za krásnou kytičku.

Jinak holky držte se co musíte ležet v nemocnici nebo doma, musí to být hrozný aspon já bych to asi nevydržela ta představa je hrozná ale vy jste holky statečný a zvládneteto.

Jinak včera jsme koupili kočárek a minulý týden jsem si byla pro autosedačku a taky mě příšel fusak do ní tak jsme se trochu rozšoupli s penízkama :lol: :lol: , no ale co je dnes levný.
Holky koupila jsem si lahvičku na mlíčko kdybych ho měla málo což u Davídka tomu tak bylo byl to jedlík však když se narodil tak vážil 4kg a 22g. ¨má jí kamarádka je sní moc spokojená je proti kolice a savičky mají tvar maximálně podobný maminčině prsu stojí kolem 170kč. značka MAM.

Chtěla jsem se zeptat jaký jste použili prášek na prání věciček na miminko.

Tak se opatrujte a pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
31.7.08 09:38

Plaminku, moje mamka mi pidivecicky prala v Batole. Jinak je dobra i Lovela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
31.7.08 10:03

Ahoj,

Plamínku, kamarádka říkala, že např. není dobré používat aviváž, ale plíy pak měla hrozně tvrdé. Já jsem teď první věci prala v Lovele - tekutý prací prostředek i aviváž, myslím, že by to snad nemělo vadit - to prádlo bylo hezky měkké.
Holky, používáte něco na pálení žáhy? Někdy je to fakt dost nepříjemné…:-(
Díky M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.08 10:19

Ahojky,

Janah09- poptej se pořádně toho doktora na ten Ibalgin.

Našla jsem ti aby sis o něm něco přečetla sama- http://www.lekarna.cz/…bd-30x200mg/

koukni se co je napsáno v tom odstavci- kdy byste neměli lék užívat
a taky v odstavci těhotenství a kojení.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
31.7.08 10:32

Mishule, me zaha palila asi jen jednou, pomaha trochu mliko a z leku pry Rennie-to mi rikala kamoska, muze se i v tehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3427
31.7.08 11:28

Mishule na pálení žáhy piju hodně mléko, ale když nezabere ani to tak mi dr. říkala, že se můžou všechyn odstupné léky z lékárny i v těhu. Renie, malox a mě nakonec předepsala Anacid, ale je i volně prodejný.

Já prala v tekuté Lovele a prášek mám Titan senzitiv pro miminka. Tak to snad bude vp ohodě. Aviváž jsem nepoužívala a při každém praní jsem to pak ještě přidala ještě jedno máchání.

HOlčinky co máte problémy moc moc se opatrujte a džím palečka ať mimískové u vás v bříšku vydrží co nejdéle.

Maufko kouokám,ž e ty už to máš za pár, jak odešla hlenová zátka tak už se ti to blíží, tak ať je to rychlovka a vše je v pohodě.

papa Maru

http://bd.lilypie.com/Tvjwp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.08 11:39

Ahoj holky,

tak snad budu mít teď chvíli čas sem taky něco napsat.
Teď jsem se tak rozčílila s Petříkem- neposlechne a neposlechne. A když mu něco řeknu, takl se mi ještě směje- rošťák jeden. :evil: Ale je muj, takže mě naštvání dlouho nevydrží.

Pusiku - to je dobře, že vás Na Špilas odvezli autem. Mě taky mimi teď kope o 106. :D Ale na monitoru se vždy aspoň 3× pohne. U Petříka mi taky museli hýbat s břichem. Ale naštěstí mi nikdy neřekli, že musím přijít třeba jindy nebo za hodinu…
Já taky od včera na:,–(ila maliníka Arniku. Tak jsem zvědavá, jenže já mám od 32.tt CS 5, tak jsem zvědavá kdy půjdu rodit já. Taky bych zase nechtěla přenášet a aby mi to zase vyvolávali. 2× mi to stačilo to vyvolávání. Mě teď zase zlobí záda- kříž a křížové bolesti (poslíčci) a taky ty blbý kyčle. Občas chodím fakt jak kačena- kolíbu se ze strany na stranu a nebo mi občas i „vynechá“ kyčel, že se normálně podlomím v nohách a mám co dělat, abych nespadla. Nikdy jsem to s těmi kyčli neměla, až v tomto těhotenství, tak snad to porodem přejde, nebo maximálně několik dní po porodu.

Maru - to ví že jo- prádlo nemá nožičky, tak neuteče. Já tu zrovna taky mám něco na žehlení, ale já to vždy nastřádám, takže ještě vyperu jednu pračku a pak teprve půjdu na to žehlení- až se mi teda bude chtít a nebude taky takové vedro. To bychom se fakt uvařili. Vedro ze vzduchu a ještě z žehličky.Zatím mám v koši na žehlení jen pár kousků- asi ani né půl koše. A to je ze dvou praček- ostatní žehlit nemusím, protože to je třeba ložní, nebo spodní prádlo, nebo Petříkovi tepláky, které jsou jak kdyby byli vyžehlené, takže jsem je jen poskládala a je to.
Balkonové koupání jsme si moc užili. Nejdřív si vlezl do bazénku Míša, pak Petřík a ráchali se spolu. Pak jsem zaúkolovala manžu, aby přinesl sprcháč, že „zabijeme“ 2 mouchy jednou ranou a rovnou je tam i umyju. Takže jsem umyla Petříka, ten pak vylezl a šel hrát na pc hry a pak jsem si tam vlezla k Míšovi já- no to bylo něco. Hned tam měl víc vody :D Tak jsem ho taky umyla, dala manžovi a já jsem se tam taky umyla. Takže jsme se osvěžili a rovnou i vykoupali na balkoně. Ale měli jsme tam dost soukromí- pověsila jsem přes šňůry prostěradla i přes vrch, takže nebylo vidět ani ze shora z balkonu kdyby se někdo chtěl podívat (starý soused), ani z boku (mladý soused). Už jsem to nechtěla vylívat, tak jsem to vylila dneska a umyla. Ještě musím vytřít ten balkon a pak tam zas můžeme. Jinak je tam prach…už se těším, až si to zase zopakujeme. Jo a manžovi se nejvíc líbilo, že se mohl podívat na mě :D :D jak jsem jen v rouše Evině :D

Hako - Tak co ten váš Toník? Už je to trošku lepší? A co ty průjmy? Nebrali Toníkovi aspoň výtěry? Snad to bude lepší, třeba ty kašičky pomůžou. Mě vždycky „zabetonuje“ krupicová kaše. :)
A kdy má Toník narozeniny? Petřík má taky v srpnu- 8.8. Tak jen jestli třeba nebudou kluci (Toník a Petřík) stejně :)

Janniah - ty se moc opatruj a poslouchej. Ale teda nezávidim ti ten špitál. V tom vedru a dusnu. No už aby jste byli doma. A s ti jídlem je to asi fakt ve všech špitálech stejný. A po porodu na šestinedělí, kde se většinou doporučuje, aby maminky jedli starší pečivo (2-3 dny) aby to nenadýmalo maminku ani miminko, tak tam ti budou dávat stejně čerstvé pečivo, knedlíky (samozřejmě v nich je zase kvásek…). Takže to si člověk fakt nevybere. :evil: Noa s těma penězma- já na to říkám jen, že to jsou vyžírky- vybíraj peníze z poctivých lidí a „chudáků“,kteří jsou zrovna nemocní a potřebují pomoc. A samozřejmě že v té chvíli za tu nemoc a pomoc raději zapltí- tak na to oni hřeší. :twisted: :twisted:

Janah09 - ten tep srdíčka je v pořádku. Teď se zrovna dívám, že Míša měl tep taky v rozmezí 120-200/minutu. A nikdo nic neřekl a narodil se a žije. takže se neboj a nestresuj. Oni by ti určitě něco řekli. A to, že se to občas vychýlí tak, že to není slyšet- to je prostě jen proto, že se tam ve tvém bříšku hýbe a tak se trošku pohne dál od té sondy.
Větší strach bych měla opravdu kvůli těm otokům. Gestóza je " svinstvo" a pokud je to pozdní, tak se raději vyvolá porod a pak se vše zase upraví do normálu.
Ale s těma bolestma si fakt nezahrávej, abys pak nakonec neporodila doma, nebo po cestě.
Jinak poslíčky od porodních bolestí poznáš- poslíčky se při pohybu zlepšují (bolest ze zmenšuje) a u pravých kontrakcí naopak zesiluje. A poslíčci jsou nepravidelný (jednou třeba po 5 minutách, pak zas třeba po 13 minutách, pak zas třeba až po 50 minutách a tak různě- to byl příklad).
Pravé kontrakce se zesilují (jsou bolestivější) a jsou pravidelné- třeba po 30 minutách a takhle třeba 2 hodiny a pakjsou po 25 minutách, zase třeba 2 hodiny.....nikdy nejsou třeba jednou v celou, pak za 5 minut, pak za 15 minut, pak za 3 minuty…to jsou poslíčci.
Tak snad jsem ti nějak poradila.
A jak jsi dopadla v té poradně pro riziková těhu? Měla jsi tam dneska jít. Nenechali si tě tam už?

Maufko - tak to je něco, jestli ti už odtekla plodová voda. To fakt asi budeš rodit za chvíli. Teda jestli to byla plodovka. Mě se totiž taky stává, že ze mě něco teče, ale já nosím od začátku těhu ty slipové vložky, takže to mám na nich. Ale myslím, že je to jen moč- taková ta samovolná inkontinence, co bývá- ani se sobě teda nedivým, protože jsem nikdy necvičila pánevní dno…takže neposilovala svaly…a tak to můžu mít po těch 2 porodech. Ale jestli je to u tebe taky moč- tak to nevím- to bys ale asi poznala. Každopádně ta zátka by prý měla být zbarvená krví, nebo nahnědlá…tak jsem to nějak vyčetla. Mě asi nikdy neodešla, protože mě to vyvolávali a nikdy jsem si nevšimla, že by ze mě něco s krví, nebo nahnědlého vypadlo. Tak ti nemůžu poradit bohužel. I když bych ráda.

Mishule - poslouchej svého doktora a pěkně polehávej. Pak si užiješ miminka a dalších věcí až až. Teď se šetři.

Plamínku - máš tam dopsaný ten Šumperk. Já jsem se dívala, že jsem si tam taky musela opravit svůj věk- už zase o rok víc-28. No jo. To už je holt tak. Času neutečeme nikdo. :)
Miminko můžem dopsat až pak. To se nic neděje.
A samozřejmě dodatečně všechno nej k svátku :oops: sem jaksi zapoměla napsat. No moc se do kalendáře na svátky nedívám- jen tak na to, co mám ve který den.
Takže vše nej :srdce: :-) :-)

Kočárek - taky nám v pondělí volali z obchodu, že už ho máme a všěechny ostatní věci, co jsem k tomu onjednávala taky (fusak, nánožník, pláštěnku, stínítko…). Tak jsem řekla, že po 6.srpnu si pro něj přijdeme. Tak už se nemůžu dočkat.
Holky, ale to mě fakt překvapilo, protože jsem odesílala internetovou objednávku 21.7. po 13. hodině a oni mi už 29.7. ráno volali, že to mám v kamenné prodejně už nachystané. :potlesk:

Prášek na praní - tak občas používám tu lovelu nebo batole, ale většinou peru v palmexu- gel a nikdy nikdo neměl žádnou reakci (vyrážku…). Takže mě vyhovuje ten Palmex gel- modrý.

Jinak aviváž občas- pokud neperu zrovna v tom Palmexu, protože ten krásně voní a aviváž ne. A to je přitom ta od Silanu nebo od koho- co tam je to miminko s maminkou. Teď si nevzpomenu na značku a nechce se mi vstávat od pc, abych se podívala- jsem líná. :)

Pálení žáhy - já taky buď mlíko nebo Rennie.

Taky vás všechny moc a moc zdravím.
A opatrujte se hlavně v těch vedrech.

Ahoj Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.08 11:40

Téda,

to je zase román- jak pro ženy :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
31.7.08 12:44

Ahoj holky-těhulky,tak hlásím ,že Toník je zcela bez horeček a průjem mu taky zhoustl.Fuj co to píšu.Dnes jsme byli i na procházce ráno,bylo krásně příjemně.Teď jsme radši zalezlí a Toník usnul.Jenže nad námi pořád dělají tu střechu a dělají takový rámus,že asi dlouho spát nebude.I když u něho můžu i luxovat a bouchat přeci jenom vrtají do panelu a ono se to přenáší.
Plamínku- já peru jak jsem už psala v prášku Forsil-ale nedá se koupit v drogerii,musí se objednávat a aviváž jsem použila.Použila jsem ji i při Toníkovi,tak uvidím jak to půjde s tímto mimíškem. Žáha mě pálí taky a zatím jsem to ustála bez pomoci čehokoli.
JAnah09 - ať ti dopadne kontrola na výbornou,i když ty bolesti chudinko ti nezávidím opatruj se
Martinko - mě taky někdy Toník neposlechne a dokonce mi dělá i to , že když si pro něho jdu,tak utíká.Někdy je na zabití,ale jak píšeš je to můj prďolka.Včera jsem též žehlila a bylo mi u toho děsný vedro.Naučila jsem se žehlit v sedě,tak alespoň jsem to vyžehlila všechno.Toník má narozeniny 15.8.Jéééééééééé to má Petřík krásný datum.
Janniah -zdravím a vydrž to holka,v sobotu se snad ochladí
Kočárky - holky a jaký jste kočárky koupili napište.Manžel včera přiletěl domu jak drak a honem objednat kočárek a jak to ,že jsem se po ničem nepídila a byl jak kdyby jsem měla dneska rodit.Když jsem mu řekla že mi ještě nedal návrh na jména ,tak si vzal kalendář a šel to okamžitě se mnou řešit.Vzala jsem si tužku,papír,napasala jména a on je měl ta která se mu nelíbí vyškrtat.Podmínka byla nechat tam alespoň jedno,což se povedlo , ale .Pořád to není definitivní a už mi jde hlava z toho kolem.
Tak se opatrujte a odpočívejte někde v chládku a zase tady ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital