Poradna duly
Jana Čurdová
Seznámek srpen / září 2008
http://emimino.cz/…72/de028.jpg
maufka - Maruška (23 let) - vdaná (04/2006) - Rakovník - TP 19.8.2008 - 1. mimčo - holčička (Nikolka)
Pusik - Renata (35 let) - vdaná (06/2006) - Brno - 1 dítě (Jiřík 04/1993) - TP 29.8.2008 - 2. mimčo - chlapeček (Filípek)
Maru - Markéta (34 let) - vdaná (09/1999) - Tábor - TP 30.8.2008 - 1. mimčo - chlapeček -
Euphorbia - Bára (26 let) - vdaná (05/2008) - Praha / Chlumec nad Cidlinou - TP 1.9.2008 - 1. mimčo - chlapeček (Dino)
maminkamartina - Martina (28 let - 27.7.1980) - vdaná (14.12.2002) - Přerov - 2 děti (Petřík 8.8.2003, Michálek 13.2.2007) - TP 2.9.2008 - 3. mimčo - holčička (Martinka)
janah09 - Jana (25 let) - svobodná, zadaná
- Praha - TP 4.9.2008 - 1. mimčo - holčička (Terezka)
Lucie1977 - Lucie (31 let - 03/1977) - vdaná (03/2002) - Šenov u Ostravy - 1 dítě (Matěj 21.9.2006) - TP 4.9.2008 - 2. mimčo - holčička (Linda)
Janniah - / / - (31 let - 3.8. 1977) - vdaná - Nový Jičín - TP 14.9.2008 - 1. mimčo - chlapeček -
Hako - Hanka (32 let) - vdaná (09/2003) - Poděbrady - 1 dítě (Toník 08/2006) - TP 19.9.2008 - 2. mimčo -
Mishule - Míša (30 let) - svobodná, zadaná
- Praha - TP 20.9.2008 - 1. mimčo - chlapeček (Ondřej)
plamínek - Marta (33 let) - vdaná (06/1997) - Šumperk - 2 děti (Lucinka 04/1997, Davídek 05/2001) - TP 18.10.2008 - 3. mimčo - chlapeček -
Ahoj holky!
Jani všechno nej k narozeninám ![]()
Marti ty jsi ale detektiv jak jsi mě vypátrala v říjňatech ![]()
Prosím o zařazení do seznámku Lucie 31let 3/1977 1 dítě Matěj 21.9.2006 šenov u Ostravy vdaná 3/2002 2.mimi asi holčička Linda
TP 4.9.2008
tak snad tam mám všechno.
jinak u nás je všechno v pořádku v úterý jdu na poradnu a můj maůý šikula konečně pochopil co se dělá na nočníku sem tam máme ještě nehodu ale jinak dobrý tak jsem ráda,ale musela jsem koupit jiný nočník no nic za tu investici to stálo ( 70,–Kč.)
Ahojky,
Marti, na SZ jsem ti odpověděla. Ten seznámek jsi udělala moooooooc hezky.
Janniah, taky přeju všechno nejlepší hodně moooc zdravíčka, štěstíčka a lásky. NO a hlavně zdravý miminko.
![]()
Zatím pa pa
Holky dekuju za prani!! Snad mi to tu rychle ubehne. Manzel ma spozdeni, uz se mi sbihaji sliny na ten dort, ale pockam na nej:-)
Dneska zase chudak natirat tramy na strese, tak se trochu nadychal.
Mimi se mi pred pul hodinou nejak sprajclo do zeber a asi usnulo, tak jsem jak siska:-)
Ahoj holky,
Janniah- jak šiška říkáš?
Tak to se mi taky občas stane- jedna strana je o nějaký ten cm výš než ta druhá
a to je fakt komický se na to dívat.
Ale hlavně že je jim bobánkům takhle dobře- jinak by tak nespinkali, že? ![]()
Toho dortu mi nezapomeň taky kousek po netu poslat
ať ještě víc přiberu
- když už, ne? ![]()
Maufko, díky, teď jsem si jí přečetla. Myslím, že je lepší když má víc lidí na víc lidí číslo, protože se může taky stát, že zrovna budou obě maminky v porodnici a ani jedna to pak nebude moc napsat těm ostatním- když budou mít jen ty 2 na sebe kontakt a na nikoho jiného.
A díky moc za pochvalu ![]()
Lucie1977- pátrala, pátrala, až vypátrala.
No bylo to lehký- prostě jsem mrkla na profil a tam na to kam jsi psala a bylo to. Napsala jsem do té poslední- kam asi nejvíc chodíš. A vyšlo to. ![]()
Do seznámku tě samozřejmě přidávám. Snad sem pak budeš chodit taky častěji
Já vím, není moc času. To známe všichni. Člověk potřebuje rady třeba zrovna ohledně staršího dítka a čas tak rychle utíká, že se ani nenaděje a už je to skoro tady.
![]()
S tím nočníkem- vždyť bude mít teprve 2 roky, tak i kdyby nočníčkování nezvládal- má ještě čas. Do 3 let. Ale to by ti měla říct sestřička na dětským. Ale je fakt, že většinou v létě kolem těch 2-2,5 let to začne jít tomu prckovi samo. Na hřišti taky vidí ostatní děti, tak začne taky- musí být přeci taky veliký, ne?
![]()
Takhle to začalo i u našeho Petříka tenkrát. Viděl děti, jak chodí ke stromečku a bylo to- „mamí zalít stromeček“
![]()
A ve třech letech byl bez plíny i na noc- možná trošku později, než předpokládala naše dětská sestřička, ale podle některých maminek zase dřív- takže ono je to fakt individuální. Hlavně aby prostě pak ve školce neměl plínky- když ho začnou dávat rodiče a aby se v 5 letech nepočůrával v noci- i když to se taky někdy u nějakých dětí stává, ale většinou je to prý buď psychického rázu, nebo zdravotního. Jinak se to nestává. No u nás je to naštěstí vše ok. Včera jsme koupili prkýnko na wc pro Míšu, protože to co jsme měli ještě po Petříkovi je u tchánovců a i když tam jezdíme tak jednou za rok či dva, tak už ho brát zpět nebudeme- kvůli 60kč. Stálo nás totiž 59,90kč včera v Kauflandu- maj tam slevy na dětské věci. A nočníky máme doma dva- jeden růžový- ten pak bude pro malou a jeden žlutý- ten má ten předek takový vyšší, tak ten bude používat Míša- až bude chtít- já to tak nechávám na nich. Nikdy nebyl problém. Tak snad nebude ani teď- každé dítě je jiné- individualita.
Takže holky- Kaufland- slevy na dětské věci- šup šup tam- komu co chybí.
![]()
Tak zatím paaaaaaaa Martina
Ahoj holky-těhulky,tedy UF,UF,UF.VY jste mi dali,já Vás nemohla najít.Až mě nakonec napadlo rolátkem zajet úplně dolů a podívat se jestli nám náhodou neposunuli diskusi do „stejného měsíce porodu“ a hurá jste tu.Jsem ráda že jsem Vás našla-co bych si počala?To se mi ulevilo.
Janniah -dodatečně vše nejlepší ,hodně moc zdraví i pro mimíška,hodně lásky a vydrž to v té nemocnici. ![]()
Jinak u mě nic nového není.vy se opatrujte a odpočívejte ahoj
Janninah dodatečně všechno nejlepší k narozeninkám a zvládněte to v nemocnici, i když kouokám, že příbuzenstvo o Vás pečuje jak se dá ![]()
Pořád myslím na Maufku jestli už jo nebo ne........
My měli náročný víkend zajiš´tovali jsme tetě oslavu 60.tin takže neám dočteno.
U nás vše v pohodě, vy pohlaďte bříška a opatrujte se pa Maru
Ahoj holky,
jojo, Lesina nás přesunula.
Jestli vám to nevadí, tak se snažím o to, aby naše diskuze byla uzamčena a mohli jsme do ní jen my a pokud by přišel někdo další, tak by nás o to musel taky požádat- o vstup.
Co vy na to? Mohli bychom si sem aspoň psát třeba i tel. čísla, ICQ čísla......
no prostě vše, co chceme, ale zároveň nechceme, aby to mohl každý vidět a vědět a zjistit.....
Tak snad se nezlobíte.
Ještě mi teda nebylo od adminy Šárky odpovězeno, ale psala jsem jí teprve včera pozdě večer, tak je ještě dost času- navíc bychom asi měli hlasovat.
Třeba se to někomu nebude líbit- můj nápad…
Tak napiště co si o tom myslíte vy?
Maru- maufka zatím nic- ona by napsala.
Jinak u nás taky nic moc nového.
Jen dnes trošku aspoň pofukuje větřík.
Já peru, za chvilku budu nandavat oběd a půjdeme si lehnout )teda já a děti- manžel je v práci).
Dnešní noc- nějak jsem se pořád převalovala, chodila zase na wc…takže vlastně pořád při staru.
Jen to břicho mě nějak moc často tvrdlo.
Ale zítra mám poslední kontrolu u gyndr., tak jsem zvědavá co mi řekne. Hned se ho zeptám na CS…minule mi ten utz toho čípku nedělal. A taky by mi mohl udělat utz mmiminka- jak se u daří, jestli mu třeba stačí výživa z mé placenty…protože poslední utz miminka mi dělal v tom 29.tt- kdy ho změřil…
A to už je taky dost dlouhá doba.
Tak se zatím opatrujte a já se zas kouknu, kdo psal…
Nezapomeňte prosím na to, abyste napsali jak by se vám líbilo- nelíbilo mít uzamčenou diskuzi.
Díky moc a zdraví vás Martina ![]()
Ahoj holky,tak koukám že tím jak nás posunuli nějak nepíšeme,nebo čím to je?Doufám že jste všichni v pořádku a fit.
Maufka je snad ještě 2v1 a ostatní též.
Včera jsem jela si omrknout ještě jednou kočárek a pořádně omakat.Zjistila jsem že s trojkolkou se mi jezdí o mnoho lépe než s tou šestikolkou co jsem původně chtěla koupit.Vždycky se mi ty kolečka u šestikolky nějak zasekli a ne a ne s nimi na místě otočit.Tak to asi zase vyhraje trojkolka.
Jinak Marti--- souhlasím s uzamčením diskuse,myslím že se stejně nikdo už nepřidá,když už jsme tak blízko porodu.Tak já souhlasím
Ahoj holky, dneska celkem prijemne pofukuje, ale na pokoji je stejne porad hic. Pred hodinkou jsem si udelala opet ovocny salat a ted jsem si nachystala zase salatovou okurku a rajcatka a dam si to k veceri s celozrnym pecivem, co mam v mrazaku:-) Oni totiz dnes budou podavat vajicko a nejaky salam, tak uz jsem se na to pripravila, at pak nemam hlad:-)
Marti, co se tyce uzamceni diskuze, tak mne je to celkem jedno, kontakty a tak si pripadne muzeme poslat pres SZ, takze v tom nevidim problem. Vsak uvidis, co admin, a pak budeme vedet vice:-)
Hako, a co sis to teda koupila za kocarek? Ja jeste porad nemam nic, nechavam to tak nejak porad na posledni chvili, ale zrejme pujdu do Icoo Platon 8..
Ahoj holčinky
tak já jsem tu jen na skok. Manža má dovolonou a tak si užíváme výletů a tak. No a na PC už nezbývá čas. Alespoň mě tenhle týden rychle uteče ![]()
Janiah, Přeji všechno nejlepší k narozeninám. Především zdravé a šťastné miminko. Ať se ti splní všechny přání.
Omlouvám se za to zpoždění ![]()
Martinko , já taky souhlasím s uzamčením, budem to tu mít takové soukr. to je myslím lepší. Nováčci už asi nepřibudou a vyhnem se tak případným pošklebkům nějakých přivandrovalců z jiných servů.
Maufíku , koukám že postlíčci tě pořádně zlobí , teda to je vážně nepříjemný. Snad už se Niky brzo vyklube na svět .
Maru ty si teda taky nezmar
Ve svým stavu a starat se o oslavu 60 to před tebou smekám. Já začínám být strašlivě unavená, všechn o mě bolí , no prostě mám dost.
Lucí jak přišel na to nač nočník je , tak máš z půlky vyhráno. Nboj nehody brzo přestanou ![]()
Já dneska byla v poradně. Oblafla jsem Filípka před monitorem zmrzkou Ferefo Roché, na sladký naše zlobidlo vždycky dá.
Takže dneska na monitoru pěkně řádil.
Bohužel z dobrých správ to je vše. Mám vysoký talak ale prý to pro jednou nic nemusí znamenat. Moč je v pořádku , monitor taky. Filípek je hlavičkou a naléhá. Ovšem moje porodní cesty absolutně NIC Mé CS je pořád 0
. Ach jo to se nalývám maliníkem jako houba. Sex taky provozujem , ale musím říc no žádná hitparáda to není. Jsem utahaná , nepohyblivá a a je mě neustále horko takže se musím dost přemáhat. Za týden další kontrola, no tak třeba snad se něco změní.
Jinak všem přeju pohodovej týden, hlavně žádnej stres a starosti. Ať jste všechny pěkně v pořádku a zdravé.
Ahojky těhulinky,
tak se hlásím stále celá. I když dneska už mám zase bolesti. Tentokrát bolí víc než v pátek, vždycky mi jde křeč do celýho bříška, to mám jak kámen a pak mě dloube v kříži. No uvidíme jak dlouho ještě. Doma už mám všechno uklizený a nachystaný a už jsme s manžou oba nervozní (mooooc se na toho drobečka těšíme). JO taky jsme včera provozovali sexík
Po tý době co nic nebylo to bylo docela umění. Dost mě to bolelo, ale nakonec se zadařilo. Tak snad už to teď bude lepší.
Pusíku, ty výlety ti závidím. Já chtěla o víkendu do ZOO do Prahy (cca 70 km) takže manža nechce, do porodu bude zbývat týden, tak se hrozně bojí. ![]()
Janniah, to mi řekni za co platíme ty Julínkovský poplatky
, když musíš jíst i vlastní jídlo, protože to jejích je hnus. A poplatky jsou jak kdyby jsi byla někde na dovče!!!
Hako, a co Toník? Už je mu dobře?
Marti, s tou uzamčenou diskuzí je mi to jedno. Taky si myslím, že se nikdo už nepřidá.
Jani09 dlouho ses neozvala, doufám, že jsi v pořádku a taky držíš pohromadě. Asi si tě nechali v nemocnici dýl.
Zatím pa pa
Ahoj holky,
jen na skok- musím vás pak ještě dočíst.
Ale některá jste se tu před pár dny ptala co budeme kdo kupovat za kočárky a tak já přidávám obrázek toho našeho- pro který si jdeme zítra.
Marti: já jsem taky pro uzavření fóra, aspoň bych sem mohla dát číslo na mobil ![]()
Jinak z kašle se konečně začínám dostávat, ale začalo se to lepšit až poté, co jsem si začala vařit cibulový čaj
Sice mi vůbec nechutná, ještě mám v živé paměti, jak jsem ho v dětství tajně lila za postel, ale když srovnám investici do cibule s penězi, které jsem už vrazila do různých sirupů, čajů a kapek (rozhodně přes 500kč), tak je cibule jasný vítěz
![]()
Pusik: Nejsi sama, moje CS skóre je taky absolutní nula. Dneska jsem byla na kontrole, takže mám to čerstvě potvrzeno…jinak začínám zadržovat dost vody, kotníky mám jako antické sloupy, ale kupodivu jsem přibrala zatím jen asi 8 kilo. Doktor říkal, že po porodu to budu mít nejspíš okamžitě dole (a já tiše doufám, že zmizí i některá z kil navíc, co jsem měla před otěhotněním).
Na monitor jdu až příští týden (můj Dr ho u nerizikových těhulí dělá až od 38. tt), nicméně všechno se zdá být v nejlepším pořádku. Sex provozujeme po celé těhu tak 1× až 2× týdně (teď spíš jednou, už zvládám jenom polohu zezadu, jinak si připadám jako Věstonická Venuše křížená s hrochem
), takže se obávám, že nástup porodu to nijak neurychlí ![]()
maufka: Jo, kolikrát jsou ti chlapi nervóznější než my
Můj manžel je zatím celkem v klidu, ale máma (poslední měsíc před TP trávím u rodičů) začíná být lehce nervózní ![]()
Janniah: no jo, nemocniční strava je síla
Já mám sice ráda vajíčka, ale salámy už moc ne..zvlášť v tomhle horku bych se trochu i bála takovou špitální delikatesu pozřít
Drž se!
Moje břicho má každou chvíli jiný tvar a když se drobeček rozhodne být aktivní, tak nejvíc připomíná pytel s koťaty
Nicméně teď, když mu ubývá místa, se často jen navalí („vyboulí“) na jednu stranu a tlačí mě přitom do žeber nebo u pupku ![]()
Pusíku, kolik toho maliníkového čaje denně piješ? Koupila jsem si celé dva pytlíky, ale pořádně nevím, kolik toho užívat…