Poradna duly
Jana Čurdová
Plamínku,
tady je ten odkaz- aby to někdo moc dlouho nehledal. http://www.batolatko.cz/?…
Já myslím, že je dobrý. Má pěknou hlubokou korbu jako u klasického hlubokého kočárku- alespoň to tak vypadá podle obrázku.
Sportovní sedačka je také dobrá a pěkná. Dokonce se mi tam líbí ty reflexní pásky.
A ta cena je také dobrá. Myslím, že kdybych kupovala nový kočárek, tak bych do toho asi taky šla. Já sice tohohle výrobce neznám, ale když vidím, že to má hlubokou korbu- na zimu nejideálnější podle mě, protože do ní nefouká tolik jako třeba když máš mimčo jen v té přenosné tašce. Že to má sportovní sedačku, velký košík pod kočárkem, tašku na rukojeti a dokonce 2 nánožníky (předpokládám, že jeden je na hlubokou korbu a druhý na sportovní sedačku) a pláštěnku se síťkou (předpokládám, že proti hmyzu), tak bych si ho koupila.
Já měla už tolik kočárků, ale nejvíc mě taky vyhovovalo mít přes zimu tu hlubokou korbu (u některých kočárků je ale dost malá). Já měla klasický hluboký kočárek- z druhé ruky.
A pak sporťák s možností úplného lehu.
Jinak jsem taky měla spoustu trojkombinací, ale většinou byli hodně těžké. teď to ale neřeším- máme výtah a bydlíme ve 2. patře, takže to by kdyby vynechal výtah nebyl zas až takový problém ho vytáhnout. Horší by bylo, kdyby jsme bydleli třeba v 7. patře. Ale i tak bych ho asi nechala tady v paneláku někde v nějaké místnosti, než by ten výtah byl pojízdný.
Tak snad jsem ti pomohla aspoň malinkato.
Jo a kdy máš ty ten termín?
Papaaaa Martina
Ahoj jen v rychlosti:
PLAMÍNKU:FIRKON VECTOR- je celkem asi dobrý kočárek polské výroby ,proto ta nízká cena.Chce si to přečíst recenze na tento kočárek.Holky co ho mají píšou,že je celkem prostorný,houpající,ale myslím že psali že rezne vše kovové.(šrouby a dokonce i kola).Nevím nikdy jsem ho na vlastní oči neviděla a neměla možnost si ho omakat.Zvaž taky přední zdvojené kolo-do sněhu a horšího terénu by si se mohla dost nadřít.Jinak v roce myslím 2004-2005 vyhrál test co se týče kočárků a jejich bezpečnosti v Mladé Frontě dnes.To je zatím vše co o něm vím ahoj
maufka píše:
Ahojky těhulky,
tak se hlasím stále celá. I když už bych to chtěla mít za sebou. Pořád mě někde píchá, bolí, zase to hrozný zvracení, pálení žáhy a nejhorší jsou ty bolesti v bříšku. Pokaždý si říkám, že už to je tady a pak nic. Dokonce mě občas bolí bříško a prostřeluje mi to do zad. Taky mám hrozný křeče v kyčlích. Dneska jsem byla v drogérce udělat zásoby - šampóny, sprch. gely a zubní pasty.
Pusíku, jsem na tom jako ty. Od začátku doma, první dlouho chtěný miminko, takže nakupy a zařizování výbavičky pro nás oba byla droga. Teď taky každý večer ležíme a koukáme na tu prázdnou postýlku a těšíme se až tam bude to voňavý miminko.
JEŽIŠ nemůžu tomu uvěřit už jen 3 týdny!!!!!!Mějte se hezky
uff..tak v tom nejsem sama!!??..to je fajn- akorát, že mě zbývá mnohem mnohem víc času:o(((.. když jsem byla před týdnem na bulovce- na porodním sále (mj. byli tam mooc milý- jak sestry, tak doktorky.. zrovna tam neměli ani nával- jen jednu rodičku.. sice mi potvrdili, to že už museli pár registrovaných rodiček poslat do krče- ale že je to spíš vyjmečný- a že se nemusím bát..tak mě docela uklidnili;o) - tak mi tam řekla- vzhledem k mým potížím- ať to vydržím ještě měsíc,a pak že už můžu rodit (cca ve 36tt) - nevím jak to myslela- jako že by vyvolali?(na zákl. potíží?)- ale všude píšou že vyvolávaný porod je horší..?????..co si o tom myslíte??
já na prázdnou postýlku zatím nekoukám
- pořád ještě nedorazila
(pošlu foto- aspoň)
jinak..přesně jak píšeš- bolesti bříška co vystřelují do zad, otoky, křeče, pálení žáhy- nevolnosti- nemožnost ležet (jakkoliv), takže totální nespavost, zácpa, průjem,..bolesti pánve- zadku- jak se to tam roztahuje a připravuje k porodu, otoky se radikálně zhoršili- mám je až k tříslům, a když dloubnu do nohy- zůstane tam důlek
..taky mám pocit, že ten můj gynekolog opravdu něco zanedbal- a tetokrát to má i následky:O((
… před měsícem mi našel v moči bakterie (poslala se na mou žádost- bolesti močáku)..řekl, že neví co se mnou, že ATB mi dávat nechce, a co bude pryč(měsíc dovolená)- tak ať si zařídím poradnu v nemocnici
- samo opět bez doporučení, takže nemožné;o)… no nic…bolesti se zhoršují a já našla tenhle článek od vyhlášenýho odborníka- porodníka (Apolinář)- MuDr. Koucký- (píše se tam, že bakterie v moči je nutno léčit ATB!! viz. odkaz.)
Myslíte že mám na základě toho jednat, a požadovat od svýho Dr.
léčbu!!??
Jani no já bych opravdu léčbu požadovala. Nevím jestli bych dokázala být dostatečně asertivní a vyžadovat ji od svýho lékaře. Nejspíš bych to obešla zbabělou návštěvou na pohotovosti v porodnici. Prostě tam přišla s tím že mám silný bolesti v podbřišku a pak vylíčila ten močák a co na to řekl dotor a taky ten nález. No a oni už si tě tam vyšetří a napíší léky. Co vím tak že zánět a to obzvlášť močáku může vyvolat předčasný porod takže raděj ať se to přeléčí. Myslím že miminku už teď antibiotika rozhodně ublížit nemůžou. Podle toho jak popisuješ svoje otoky to vypadá že zadržuješ spoustu vody, aby se to z toho močáku náhodou nešířilo až do ledvin. Vážně raděj jdi k doktorovi , ať už to uděláš jakkoli tak neriskuj.
Ty ostatní bolesti jako zad a křeče do břicha a všechny zažívácí potíže tak ty mám taky . Ale otoky to ne, teda já je nemám vůbec, jsem z těch šťastnějších co na ně netrpí.
Ahoj holčiny-těhulky.Hlásím se po dnešní kontrole.Jsem v naprostém pořádku,miminku se daří dobře,za 14 dní kontrola a hned den na to ultrazvuk.Ale mimíšek nás dnes hodně postrašil,i MUDr.se trošku zapotil.Po prohlídce se šlo zkontrolovat srdíčko a srdíčko nebylo k nalezení.Projel mi tou myší celé břicho a nic.Ani nevíte jak se mi udělalo z ničeho nic tak divně a začali mi pochodovat strašné myšlenky.Musel mi s celým břichem zahýbat,ale stále nic.Nakonec se to podařilo.Mimíšek se mi uhnízdil na páteři a zatím nehodlá nikam jinam se překulit.Podle MUDr.by měl být blíž dopředu a ne ležet na mé páteři.Proto ty strašné bolesti v zádech (hlavně v kříži),někdy je to opravdu dost bolestivé.Doufám že se mimíšek umoudří a popoleze do předu.Jinak prý hrozí velké bolesti zad a to bych nechtěla.Tak se vy všichni opatrujte a odpočívejte.
Zdravím Janniah-jak pak se daří maminko,ještě pořád si v nemocnici?
janah: úplně tě chápu, ten doktor je kolosální vůl
Léčit se to musí a to hned, nechápu, na co čeká! Asi bych udělala, jak radí Pusík.
Jinak já jsem vytáhla do boje proti nachlazení a na:,–(ila snad všechen pro těhule použitelný arzenál: na radu gynekologa Bioparox sprej a po konzultaci s lékárnicí Pinosol, Physiomer (příšerně drahá mořská voda odkudsi z Francie), průduškový čaj a ještě inhaluju s čajovníkovým olejem
Bohužel mi to leze hlavně na ty na průdušky, včera jsem ještě pět minut po drobném zakašlání měla pocit, že mi v hrudi právě vybuchl granát ![]()
Martina:
Můžeš doplnit seznam:
Euphorbia = Bára, 26 let, Praha/Chlumec nad Cidlinou, T.P. 1.9. 2008, skoro určitě chlapeček (jméno Dino). Jinak jsem od května vdaná prvotěhule ![]()
Seznámek srpen / září 2008
http://emimino.cz/…72/de028.jpg
maufka - Maruška (23 let) - vdaná (04/2006) - Rakovník - TP 19.8.2008 - 1. mimčo - holčička (Nikolka)
Pusik - Renata (35 let) - vdaná (06/2006) - Brno - 1 dítě (Jiřík 04/1993) - TP 29.8.2008 - 2. mimčo - chlapeček (Filípek)
Maru - Markéta (34 let) - vdaná (09/1999) - Tábor - TP 30.8.2008 - 1. mimčo - chlapeček
Euphorbia - Bára (26 let) - vdaná (05/2008) - Praha / Chlumec nad Cidlinou - TP 1.9.2008 - 1. mimčo - chlapeček (Dino)
maminkamartina - Martina (27 let) - vdaná (12/2002) - Přerov - 2 děti (Petřík 08/2003, Michálek 02/2007) - TP 2.9.2008 - 3. mimčo - holčička (Martinka)
janah09 - Jana (25 let) - svobodná, zadaná
- Praha - TP 4.9.2008 - 1. mimčo - holčička (Terezka)
Hako - Hanka (32 let) - vdaná (09/2003) - / / - 1 dítě (Toník 08/2006) - TP 19.9.2008 - 2. mimčo -
Mishule - Míša (30 let) - svobodná, zadaná
- Praha - TP 20.9.2008 - 1. mimčo - chlapeček (Ondřej)
plamínek - Marta (33 let) - vdaná (06/1997) - / / - 2 děti (Lucinka 04/1997, Davídek 05/2001) - TP 18.10.2008 - 3. mimčo -
Ahojky,
holky dovolila jsem si začít tvořit ten náš seznámek.
Kdyby někdo měl nějaké připomínky, návrhy.....tak mi klidně napiště. Budu jedině ráda.
Snad se vám to bude aspoň trošku líbit.
Papaaaa Martina.
Jo a Euphorbia- ten Pinosol na tu rýmu je dobrý když si nakapu na tu špejlku do uší, protože když mi ho manžel koupil a já si ho hned nakapala do nosu, tak jsem se málem po…
ale jinak takhle mě taky pomohl (pak jsem teda zjistila, že je to tam dokonce myslím i napsaný
) ![]()
Jo a dneska jsem zas byla nakupovat.
Tentokát v bývalém Droxi (nyní schlecker).
Koupila jsem tam 2 balíky plen (3-6kg- 72ks/ 179kč). Normálně stojí u nich 199kč, ale na tu schlecker baby kartu to bylo o 20kč levnější.
A ještě 2 balíky podložek na přebalování fixis (10ks/89kč).
Jo a ještě jsem si dnes udělala takový seznámek toho, co si s sebou budu brát do porodnice.
Není asi úplně kompletní, ale já vám ho sem hodím. Je to podle mých zkušeností z naší porodnicí.
župan
noční košile
ponožky
kalhotky
kojící podprsenka
ručníky
pantofle
vložky do podprsenky
porodnické vložky
šampon
neparfemované mýdlo
lactacyd intimo (na intimní hygienu)
toaletní papír
kartáček na zuby
zubní pasta
kapesníčky
zrcátko + pinzeta (na obočí
)
hřeben
kojící čaj
mast na hemeroidy (po porodu je citlivá anální oblast)
mobil + nabíječka
foťák
homeopatika-
Ricinus Communis 5 ch- na podporu kojení v prvních dnech po porodu
Arnica Montana 9 ch- k urychlení hojení poporodních ran a zhmoždění…
Caulophyllum thalictroides 5 nebo 9 ch- při porodu při nepoddajnosti děložního hrdla, nepravidelných a neúčinných stazích, atonické děloze (při kontrakci jsem se prý spíš stahovala, než roztahovala, tak proto)
Staphysagria 5 nebo 9 ch- na hojení řezných chirurgických ran (nástřih hráze, císařský řez)
těhotenská průkazka
občanský průkaz
průkazka zdravotní pojišťovny (já VZP)
oddací list
pro dítě-
jednorázové plenky 2-5 kg (newborn)- 2 balíky po 28ks
podložky na přebalování- 1 balení
vlhké ubrousky, ale v porodnici mají raději, když se miminkám sprchují zadečky
osušku nebo bavlněnou plínku na otření miminkapo koupeli
bepanten mast (na zadeček i prsa)
olejíček
mýdlo zatím používat nebudu, abych nenarušila tu ochrannou vrstvu co má miminko po narození, ale raději vezmu (kdyby sestra chtěla vidět, že mám
)
dudlík, ale také asi nepoužiju, ale pro případ si ho raději vezmu
a dál už zas nevím
Tak papaaaa a dobrou noc přeje Martina a spol
![]()
Jé, teď jsem si ještě vzpoměla, že si podle toho jak budu potřebovat ještě řeknu manželovi aby mi donesl kojící polštář a nafukovací kruh na sezení, ale to až po porodu bych viděla, jak moc to potřebuju nebo ne.
Tak a mam tady už celkem 300 příspěvků
![]()
Sem musela napsat no
když jsem viděla to číslo 299
![]()
Tak se nezlobte
![]()
Martina
Euphorbio, Pusíku..díky za podporu..asi to tak udělám..stejně má nejspíš pořád dovolenou..jenže blbý je, že krom nějakýho doporučení (což neva, když máš potíže), mi chybí i ta zpráva s nálezem těch bakterii..a nevím jestli budou ochotni mi dát ATB bez toho.. mě by to nevadilo (podle net poraden stejně všem píšou Amoksiklav..a v tomhle stadiu těhu jsou ATB- až na nějaký vyjímky- naprosto neškodný.. tak uvidíme..zítra zavolám - jestli už se náhodsou nevrátil- a když jo- tak zkusím ještě jeho- přinejhorším vezmu ten článek (kdfyž si nebude jistý tou léčbou..snad se neurazí..už jsem zažila uraženýho gynekologa- když jsem si dovolila jít k jinému;o))…tak mi držte palce..
když jsem byla na tý bulovce tak mi ještě dělali odběry KO atd. - a vše OK, akorát jen zvýšený jaterky (na hraně.. ale protože to není poprvý- před lety už mi vyšli zvýšený- mám i zprávu)..tak to asi taky zkusím říct gynekologovi, aby mi znovu udělal testy.. bojím se aby to nemohlo nějak souviset- otoky, močák, játra..?..snad to bude v poho;o)..
Jo Euphorbio- ten BIOPAROX- je úžasná věc!- lokální ATB, v těhu neškodné- a fakt účinné!!- mě vždy 100% pomohl;o)
Martině děkuju za aktivitu- seznámek do porodnice, a náš seznámek- tak nevím co za údaje potřebuješ- zkusím to sesmolit:
janah09- Jana , 25let, svobodně zadaná;o), Praha, 1.mimi- holčička Terezka (plánovaný TP: 4.9.2008)Ahoj holčičky,
Eupohorbi to je potíž s tím nachlazením , já se takhle trápila někdy kolme 24tt a tem pitomej kašel mě pořádně spustil tvrdnutí břicha až jsem s tím nakonec musela na pohotovost do porodnice. Teda s tím tvrdnutím. Já pila a stříkala Vincentku a taky užívala Oscillococcinum řekla bych že to jsou dost učiny homeopatika a hlavně se je v těhu nemusíš bát užívat. Jinak Bioparox je bezva, ale myslím že ty průdušky neřeší, ten je spíš na dutiny. Mě mocokrát zachránil od prorážení.
Martinko tvůj seznámek je myslím bezvadnej, musím se pochlubit, mám to připravený skoro stejně jako ty, jen ještě mám navíc žabky do sprchy( prý jsou v hnusný takže na radu ostatních) , Fén na vlasy a krém na strije , pomádu na rty, jo a rodné listy sebe i manžela myslím že u nás je chtějí.
Jani držím pěsti abys v týnemocnici kapla na pořádnýho doktora a ne takovýho megavola jako je ten tvůj. Hlavně ať jste s mimiškem v pořádku.
Martinko jo a do toho seznámku :
Pusik- Renata (35 let)- vdaná (6/2006)-Brno-syn ( Jiřík 04/1993)- TP 29.8.2008-chlapeček ( Filípek)
Jé Martinko ještě jsem se chtěla zeptat , četla jsem že tu Arnicu Montánu je dobré užívat už 14 dní před porodem , prý usnadňuje porod. Já se v homeopatikách moc nevyznám, užívám jen některý , ale tu Arnicu už mám koupenou.
Ahoj holky,
děkuju za podporu našeho seznámku. ![]()
Tvořím ho od toho, kdo má termín porodu jako první, druhý..........
Pusiku, ta Arnika se má užívat 14 dní před termínem- četla jsi to dobře. Já osobně jí teda začnu užívat už okolo 36. týdne, protože bych chtěla poordit ještě v srpnu a nejlépe do 22. nejpozději, protože by malá ještě byla lvice. Možná se to bude zdát pro někoho nepochopitelný, ale nechtěla bych, aby měla povahu jako moje máti- panna. A taky by měla narozeniny blízko Petříka- ten je taky srpnovej....... ![]()
Jo s těma žabkama- já mám právě ty pantofle, ale je fakt, že je asi do sprchy brát nebudu. To bych pak chodila s mokrýma pantoflema po oddělení. A u nás v porodnici jsou sprchy čistý- je to nově vybudovaný barák, ale pokud by tam byla zase nějaká sociálně slabší osoba, tak je fakt, že po ní byl nepořádek, takže jsme museli pak většinou na wc volat uklizečku ![]()
Tak snad to bude dobrý, ale třeba o nějakých ještě jedněch pantoflích do sprchy pouvažuju. ![]()
Tak fén na mé kratší vlasy nějak nepoužívám, takže to nemusím a krém na strie- tak ten už mi bohužel nepomůže. A minule jsem ho měla a stejně jsem se ani mazat nestíhala. Protože prcek jako na zákon schválnosti když jsem se chtěla jít koupat tak za chvilku se vzbudil, takže pro mě moje spolurodička přišla, že tam pláče a já rychle mazala ze sprchy a pak už jsem se nějak stejně nenamazala. ![]()
Ty rodný listy u nás nechtějí- pokud je rodička vdaná, tak jim stačí jen oddací list, protože v tom je vlastně vše jak od maminky, tak i od tatínka. Rodné listy jen v případě že nejsou sezdáni. Takže u nás by to bylo spíš jen pro janah09.
Ale je fakt, že je to asi všude trošku jiné.
Jani- tak jak psali holky, radši to zkus na pohotovosti. Když ten tvůj gyndr. je takový blbec. Jak to teda tak čtu. Držím pěstí pro štěstí, ať dopadneš co nejlíp. Hlavně se nám pak ozvy, ať víme co s tebou je.
A s tím urážením doktorů- myslím, že ho ten článek urazí. Oni nemají moc rádi, když se jim člověk (nedoktor) plete do práce. Alespoň podle mé zkušenosti. A podle toho co říkáš, jak se k tobě a tvému těhu stavu chová, tak se urazí. Ale třeba se mýlím a překvapí tě (nás). Tak pěstičky držíme všichni.
Dneska jsem absolvovala poslední prohlídku u zubaře. I s klukama. Petřík byl úplně suprovej. Já v jeho věku (ještě myslím v první třídě ZŠ) jsem od zubaře utekla.
![]()
Ale je fakt, že to bylo tenkrát a to nebyli takový zubaři jako dnes- že by se věnovali dětem tak dobře. Já tam chodím každý půl rok s klukama (teda do nedávna samozřejmě jen s Petříkem) a děti se tam vždycky povozí nahoru a dolů na tom křesle, pustí si vodu a zase jí tím kovovým odsají......dneska oba dostali obrázky a nějaký umělohmotný zvířátka- co prodávaj normálně v obchodech pro děti (něco jako jsou ty dinosauři…).
A ještě se podívali na video na doktorovo noťasu- jak se správně čistí zoubky. Teda pro Míšu to video samozřejmě moc nebylo, ale Petřík na to koukal docela se zájmem.
A taky seděl dneska v křesle úplně sám (dříve jsem ho měla na klíně, ale s tím pupkem by mi asi malou vytlačil zádama
). A dokonce mu i dělal tu floridaci (potíral zuby fluoridem). To ostatně udělal pak i mě. On šel jako první, pak šel Míša- toho jsem měla na klíně, ale stejně moc pusu neotevřel, takže ten se zatím jen seznamuje s ordinací, jako dříve Petřík (ale stačil mu aspoň spočítat zoubečky).
No a mě tentokrát ani nečistil utz ten zubní kámen- prý jsem si jen teď asi poctivěji čistila.
![]()
Sem se pak musela zasmát
![]()
Tak a jinak nic nového.
Kromě počasí- velkej vítr a pod mrakem- asi bude pršet.
A zítra jdu do té porodnice na ten porodopis a podívat se co nového na porodních sálech. ![]()
Tak zatím papaaaa Martina a spol ![]()
Marti díky za doplnění seznámku,
Jinak mě taky ukazuje metřík špatně , mám ho totiž nastavenej podle datumu transféru embrijek, ale podle NT screeningu a ten by prý měl být nejpřesnější je termín už 29.8 tak ten se mě samozřejmě líbí víc. S tou Arnicou jsi mě potěšila, já právě podel výsledků u gynekologa 29.8 mám kontrolu tak podle toho se do ní asi taky vrhnu dřív. Představa přenášení jako posledně mě přímo děsí. Tak uvidím podle toho jakou budeme mít váhu a jak na tom budou porodní cesty . No a taky podle toho jestli to nebude vypadat na císaře.
Máš to šikulky kluky že tak hezky zvládly zubaře. Já mám teda vynikající zubařku taktže pro mě je návštěva u ní spíš společenská záležitost, ale to jsem spíš vyjímka.
Jo jinak pro dnešek jsem měla o zábavu postaráno . Našla jsem v rejži larvy mola. Spíšku jsem poklízela ani né před 2 měsícema , no a dneska kvůli těm hajzlíkům jsem si to dala znova. Odpoledne musím vyrazit dokupit nějaký krabice. Větišnu sice v krabicích mám, ale přeci jen používám i celozrný mouky a pak víc druhů vloček, no a tak se mě do krabek všechno nevlezlo a teĎ se mě to pěkně vymstilo. Všechno co nebylo v krabicích jsem raděj vyházela tak budu muset dokupit zásoby. ![]()
Ahoj holky-těhulky
Teda MArti ten seznámek je super věc.Já dnes celý den zkouším dávat do fotoalba fotky pro Vás aby jste viděli Toníka,Jaga a i mě no.Tady je adresa tak se mrkněte,snad se zobrazí odkaz na adresu:
http://emimino.cz/modules.php?…
Myslím že jsem taky nepotřebovala rodný listy,ale už si to nepamatuji přesně.Ale oddací ano ,ten byl podmínkou.
Janah09 - tak to Ti povím ,že bych si zbalila kartu těhotná netěhotná a pádila od něho pryč.To je strašný přístup k pacientovi a ještě těhotnému.To opravdu člověk jen zírá co se děje ve zdravotnictví.A to mamka ve zdravotnictví pracuje.
Seznámek do porodnice je myslím bez chyby,když přidám vše co napsala Matina + Pusík.
Jinak tady je zataženo ,prší a do toho nám zateplují tu střechu.Je tu velký rámus bouchání ,padaní plechů,vrtání do panelu a my jsme hned pod tím tak to máme z první ruky.
Marti nevím jestli se můžu do toho seznámku připsat,nemáme ještě jména,ale kdyby si to tam mohla dopsat později,tak ho napíšu zatím beze jmen.
Chtěla jsem Ti ještě jednou moc poděkovat za návod na vkládání fotek.Manžel věděl jak na to , ale neměl vůbec čas a včera mi s tím pomohl (ukázal mi co a jak) a dnes jsem hotový profík ![]()
Tak se opatrujte a odpočívejte
Zdravím JAnniah a Maufku -snad jste v pořádku a 2v1
Janah09-koukej utíkat k jinému MUDr.,i když vím že to bude v tomto stavu asi nereálné, ale zkus to ahoj