Termín srpen/září 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
363
13.7.08 14:56

no vidíš jak si šikovná;o)
Mě DR. CS skóre taky nepíše..je to zvláštní hrdlo mám zkrácený na 1cm, ale jsem zavřená, takže je to vlastně dobrý!…moc tomu nerozumím-jak to tam dole funguje???
Ale ostatní napište..jaký máte CS?
V jaký je mimi poloze (i když se zatím může poloha měnit)?
Kolik váží?
A když opíšete i rozměry (a v jakém týdnu jsou, nebo jakému odpovídají..)PLS..díky;o)

.. jsme hlavičkou dolů (poloha :pphl ; hlava post I)
konečně (poprvý) jsem se na bulovce dozvěděla i váhový odhad - 2130g (32+2)..odpovídá (-vývoj symetrický)..
BPD: 80mm (týden 32)
AC: 279mm (týden 32)
FL: 60mm (týden 31)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.08 16:07

ahoj holky tak nejak nakukuju a chci se vas jen zeptat…
ve 30tt se dela opet ten velky ultrazvuk. Uvazuji o tom ze si ho necham zase natocit jako v tom 22tt. Je miminko jeste dobre videt? Ma to cenu ?? nebo uz je tak velke ze to videt proste jiz neni…

dekuji za odpoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
13.7.08 16:38

Ano ve 30tt(až 32tt) se dělá posl. povinný velký UZ..ale ty asi myslíš, že bys sis zaplatila 3D/4D UZ, ne?…taky jsem o tom přemýšlela( kdyby byly penízky navíc..ovšem;o)…vidět by měla být už jen tvář, obličej..na YOU TUBE jsou docela dobrý záběry 3D/4D videí- třeba týden po týdnu- tam si to můžeš prohlídnout jak to vypadá;o)

Tak jsem si prohlídla to Matyáškovo video ..sice to není 3D, ale je to úžasný - kvalitní UZ, vše popsané, milý doktor!!- a hlavně je to i diagnostický (narozdíl od 3D UZ)…kde jsi na tom byla??..já chci taky tak úžasnýho DR.!! :wink: .. a jak to, že to jde natočit i s komentářem? (to jsem ještě neviděla)..a stálo Tě to něco? kolik?… díky za info;o)… tak pokud jsi-podle tohoto- ještě na 3D/4D nebyla- tak vřele doporučuju!!..sice to něco stojí 800- až 1200,–v praze), ale stojí to za to ;o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.08 17:29
janah09 píše:
Ano ve 30tt(až 32tt) se dělá posl. povinný velký UZ..ale ty asi myslíš, že bys sis zaplatila 3D/4D UZ, ne?…taky jsem o tom přemýšlela( kdyby byly penízky navíc..ovšem;o)…vidět by měla být už jen tvář, obličej..na YOU TUBE jsou docela dobrý záběry 3D/4D videí- třeba týden po týdnu- tam si to můžeš prohlídnout jak to vypadá;o)Tak jsem si prohlídla to Matyáškovo video ..sice to není 3D, ale je to úžasný - kvalitní UZ, vše popsané, milý doktor!!- a hlavně je to i diagnostický (narozdíl od 3D UZ)…kde jsi na tom byla??..já chci taky tak úžasnýho DR.!! :wink: .. a jak to, že to jde natočit i s komentářem? (to jsem ještě neviděla)..a stálo Tě to něco? kolik?… díky za info;o)… tak pokud jsi-podle tohoto- ještě na 3D/4D nebyla- tak vřele doporučuju!!..sice to něco stojí 800- až 1200,–v praze), ale stojí to za to ;o)

Jani já vím, že mám skvělýho doktora :) on je zlatíčko. Má svojí praxi, ale také pracuje v pronatalu a pomáhá neplodným párům k dětátkům. Má dobrý ultrazvuk to je pravda. Stálo mě to 200 to video a 250 pohlaví, tak to právě ještě jde. U nás tady v Teplicích 3D a 4D není a po pravdě bych na to ani nešla. Mně se ty děti z toho nějak nelíbí :) vypadaj jak ET (nic proti teda :-) a takový plastový gumový :) U nás je 3D a 4D v Ustí nad Labem mám dojem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
13.7.08 19:23
slunicko_aliki píše:Stálo mě to 200 to video a 250 pohlaví, tak to právě ještě jde. U nás tady v Teplicích 3D a 4D není a po pravdě bych na to ani nešla. Mně se ty děti z toho nějak nelíbí :) vypadaj jak ET (nic proti teda :-) a takový plastový gumový :) U nás je 3D a 4D v Ustí nad Labem mám dojem.

mě naštěstí vždy pohlaví řekli zadarmo..sice na to je ceník, ale myslím, že praxe je taková, že to Dr. zvládne při prohlídce zmínit jen tak;o).. ale jinak je ta cena samozřejmě super- takže to byl UZ na vl. žádost u soukromýho gynekologa?-jestli jsem to dobře pochopila…
Ad 3D/4D ..nesuď prosím co jsi nezkusila!!!

Jinak co se týče 2D UZ, co jsem byla teď na Bulovce (kde mají taky kvalitní stroj;o), tak se to moc nepovedlo..vidět byla normálně, ale fotka byla nic moc, tak jsem si jí tentokrát ani nenechala vytisknout… Ale 3D/4D se myslím dá využít do toho 30tt- tak aby to stálo za to, a měl tam člověk alespoň ten obličej celý;o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.08 20:36
janah09 píše:
slunicko_aliki píše:Stálo mě to 200 to video a 250 pohlaví, tak to právě ještě jde. U nás tady v Teplicích 3D a 4D není a po pravdě bych na to ani nešla. Mně se ty děti z toho nějak nelíbí :) vypadaj jak ET (nic proti teda :-) a takový plastový gumový :) U nás je 3D a 4D v Ustí nad Labem mám dojem.

mě naštěstí vždy pohlaví řekli zadarmo..sice na to je ceník, ale myslím, že praxe je taková, že to Dr. zvládne při prohlídce zmínit jen tak;o).. ale jinak je ta cena samozřejmě super- takže to byl UZ na vl. žádost u soukromýho gynekologa?-jestli jsem to dobře pochopila…
Ad 3D/4D ..nesuď prosím co jsi nezkusila!!!

Jinak co se týče 2D UZ, co jsem byla teď na Bulovce (kde mají taky kvalitní stroj;o), tak se to moc nepovedlo..vidět byla normálně, ale fotka byla nic moc, tak jsem si jí tentokrát ani nenechala vytisknout… Ale 3D/4D se myslím dá využít do toho 30tt- tak aby to stálo za to, a měl tam člověk alespoň ten obličej celý;o)

jo ma soukromou praxi ale ma ordinaci normalne v nemocnici a ultrazvuk byl ten ve 22tt ktery se dela normalne jsou tri ne? 13,20 a 30tt takze v ty norme co plati pojistovna :( vic mi jich nedela.
A ja preci 3D a 4D nesoudim jen jsem napsala ze mi ty deti z toho prijdou jako ze sci-fi takovy plastovy kdyz na ty fotky koukam co ma kamoska nic vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3427
14.7.08 10:10

Ahojky holčinky,
jdu vás pozdravit při pondělku, o víkendu jsem si užívala dětiček u bráchy,bylo to fajn i když bylo ošklivé počasí.

Jannah já mám CS 1 a jsme hlavičkou dolů a nožičkama mě prcek dloube do žeber celkem pravidelně, už mi nepřipadá,ž e by se přetáčel jinak, jen tam pěkně řádí vystrkuje na mě prdelku a kope pod žebra a občas i hezky šťouchá do močáku :)
Před 14 dny na UTZ v 31. týdnu byl váhový odhad 1800 g a vše balo tak jak má být, ty další hodnoty bych musela jít vyčíst, tak je písnu příště.

pa Maru

http://bd.lilypie.com/Y3m3p2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
14.7.08 12:22

Ahoj při pondělku,
tak já mám v průkazce CS uvedený jako 0, ale když jsem byla na pohotovosti v tom 29 tt tak mi tam do zprávy napsaly CS3 tak jsem z toho jelen. Jako by si to každej hodnotil po svým. Jinak ve 30tt jsme byli hlavičkou dolů a váha 1600g ASP+, PPL I, no víc toho po tom svým gyndaři nepřečtu, píše jako kocour. Takže tak . Ale Filípek je strašnej šmejdil protože ve 29 na pohotovosti byl zadečkem dolů a váha 1400 no a teď na té kontrole ve 33 tt to byl můj dr na dovči takže u jeho zástupu. To vyšetřovala jen pohmatem a neřekla nic, nej že je malej napříč, a napsla to průkazky CS 0 tu tam mám i z toho 30tt od svýho doktora. No tak prostě fakt nevím. Nechám to koňovi. Dneska jdem na první hodiny předporodního kurzu už se těšíme. Tak jsem zvědavá co a jak se dozvím. Máme napsaný 2 lekce naráz abychom tam nemusely chodit tolikrát takže jdu v 16 a konec je ve 20 , doufám že tam mají pohodlný křesla protože sedět 4 hodiny na židly by mě asi zabilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
14.7.08 17:26

Ahoj Holky,

tak Vas jen ltmo zdravim a informuji, ze od zitra nebudu na signalu, protoze musim lezet do spitalu. Cipek dnes mereny ultrazvukem pouze 1,7cm, coz je pod minimum 3cm, tak pujdu na infuze a asi si me tam nechaji 4tydny, nez mimi povyroste. Dneska jsme meli odhad 1700g. Zavrena jsem pekne porad, ale mimi se tam dole pekne hlavickou presuje, coz neprispiva, tak hold musime na ty infuze.

Jen at vite, ze se tu asi chvili neukazu. Je mozne, ze me pristi tyden na vikend pusti domu, tak bych se ozvala.

Mejte se moc pekne a opatrujte se. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.08 20:37

Ahoj Jani,

tak to mě mrzí, že musíš do špitálu.
Ale aspoň aby to pomohlo. To je to nejdůležitější teď.
Aby tam mimi co nejdéle zůstalo- nejlépe až do termínu porodu.
Budeme na tebe všichni moc myslet a držet pěstí pro štěstí.

Dneska jsem měla shodou okolností takový divný sen o tom čípku. Zdálo se mi, že mi doktor řekl, že ho mám jen 3,3mm a né 33mm. No hrůza a děs.
8O :roll:
Jak kdyby ten sen chtěl něco povědět- třeba něco o tobě. Třeba nějaká telepatie.
No to asi ne, ale fakt se mi to na dnešek shodou okolností zdálo.

Pusíku, tak to je fakt divný, že to každý lékař píše jinak. Mělo by to přeci být jednotný pro všechny.

Jinak já měla na tom posledním utz, který byl 19.6.2008- ve 29.tt- toto:

BPD - 78
FL - 56
AC - 241
dle PM 29+0/odpovídá 30+1
víc nepřečtu.

Ale říkal, že je hlavičkou dolů, placenta je na přední straně a mimo dolní segment (nazasahuje přes porodní cesty).

A váhu mě říkal, že má malá 1430g a měří 40cm.
A CS jsem měla v té době 4.

Teď jsem byla 8.7.2008 jen na kontrole a zapsáno mám-
týden 32
hmotnost 72 (což je přírůstek zatím celkem 11kg po počátečním zhubnutí nebo 9 kg v úplném začátku těhotenství- moje slova)
TK- 93/69 (opět můj nízký tlak :lol: )
výška fundu- 31cm
CS 5

a předepsal mi recept na ten sorbifer durules- na ty krvinky, že prý mam málo železa.
A to jsem u žádnýho předchozího těhotenství neměla problém s železem, až nyní- že by to bylo tím miminkovským pohlavím? Že by to bylo v těhotenství, kde se očekává narození holčičky? :idea: :lol:

Jo a dneska jsem si udělala po dlooooooouhé době krásnou koupel.
Většinou se totiž sprchuji.
Dala jsem si tam ten olejíček pro těhotné a cachtala jsem se tam asi půl hodinky. Manžel mezitím hlídal kluky.
Tak mi tam bylo krásně.

Tak se mějte krásně. Pohlaďte svá bříška a buďte na sebe opatrné.
A Jani, tobě ještě jednou držím pěstičky, aby jsi to v té nemocnici zvládla a aby se mimi pěkně „dopeklo“ do termínu porodu.

Papaaaa Martina a spol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
15.7.08 09:22

Janiah, tak se holka opatruj. No raděj v nemocnici a pod kontrolou ať se má miminko dobře. Vydrž holka bude to náročný ale výsledek určitě stojí za to.
Martinko pohlavím to asi není já mám taky málo železa dostala jsem Feroglobin, čekám kluka , při Jiříkovi jsem taky žádnej problém neměla. Ale u mě je to spíš tím věkem. Přeci jen v 35 se to těhu snáší už pěkně špatně. To první byla procházka růžovým :,-(em, no ale teď to je teda síla, fakt už se modlím abych už porodila.
Kurz včera byl zajímavej, ale strašně dlouhej. Mají špatný židle a sedět od 16 do 20 to byl záhul . Udělala jen 10 minut přestávku . Sedět tam ještě o 30 minut dýl tak snad porodím na kurzu předporodní přípravy :D
No zajímavých věcí říkala dost , bohužel nejvíc mě postrašila s tím jakej je nával v porodnicích , protože do Brna jezdí rodit vlastně všechny s komplikacema ze vzdálenýho okolí, takže je hodně plno. Už jen když si uvědomím kolik nás bylo na kurzu a to je přitom kurz soukromej u mýho gynekologa pro pacientky. A to ho pořádají vždy ve 34tt takže jsme na tom byly všechny podobně s termínem tak mě to doslova leká. V Brně jsou 3 porodky tak už se vidím jak jezdím od jedný ke druhý.
Jo jinak masáže hráze i maliník doporučuje až do 36 tt .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.7.08 11:33

Ahoj holky,

jen na skok- něco pro zasmání a pro potěšení.

http://www.youtube.com/watch?…

http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.7.08 13:40

Ahoj holky,

nechala jsem od adminy Lesiny založit nám taky tu fotogalerii, abychom si nemuseli dávat fotky do 0808 aneb srpen 2008.

přímí odkaz na galerii je tady- https://www.emimino.cz/modules.php?…

a jinak se tam zakládá jako kamkolli jinam- už je tam v galeriii to termín srpen/září 2008

fotoalbum- alba veřejná- diskuze- termín srpen/září 2008

Tak se mějte a zatím pááááá

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
15.7.08 13:45

jé Jani tak to držím palce ať je to rychle za tebou.vím,že je to hnus v té nemocnici,ale miminko ti to všechno vynahradí

koukala jsem do galerky a máme už i pokojík na fotky tak to je príma

jdu pro TP a napíšu vám naše míry.

ze dne 8.7.08 PPH,BPP 83
AC 271 - odpovídá 31tt
no a to je vše co tam mám k přečtení bo zbytek je naškrábaný :twisted:

od začátku těhu jsem přibrala 13kg a malá váží 1850g a taky to odpovídá tomu 31tt

začal se mi zkracovat čípek mám tam napsáno X/2 beru na to 3×1 magnezium

železa mám taky málo tak mám feronat i v prvním těhu jse mto musela brát.

Pusíku neboj určitě ta první porodka do které se rozhodneš jít rodit Tě veme.my máme taky tři,ale v úvahu přichází jenom jedna tak snad tam i odrodím :lol:

Kurz byl teda dost náročný já když jse mchodila poprvé tak to trvalo asi jenom 45min.bylo to rozděleno do 6lekcí tak to asi bude tím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
15.7.08 14:38

Ahoj holky

Tak jsem tu zase po delší době a to stejnak jen na chvilku.Jak začali prázdniny tak se nemůžu zastavit,děcka mám doma a jsem na všechno sama ,manžel je v práci a když příjde dom tak toho má plný zuby a je unavený ráno brzy stavá někdy už ve čtyři ráno.Taky stále řešíme otázku bydlení ,protože se to tu fakt nedá už vydržet a já jsem nervozní protože se mě to krátí a nedokážu si to tady stím prckem vůbec představit.
Moc se omlouvám taky proto že nestačím dočítat ale jestli to semnou vydržíte a ja se tady stoho nezblázním anebo dřív neporodím jak vy tak podle termínu bych byla poslední asi já?
Janniah držím všecny palečky i na nohou at ti to tam co nejrychlejc utíká a miminko je v pořádku a ty taky.DRŽ SE
Já du na kontrolu ve čtvrtek tak doufám že bude vše ok.
Jinak jsme včera koupily matraci do postýlky a dnes jsem si objednala fusak do autosedačky.

Holky včera jsem objevila kočárek Firko Vector je to trojkolka tm.modrý+ sv.modrá na www.batolatko.cz tak na něj mrkněte a napište jak se vam líbí.Problém je v tom že kdybych ho chtěla tak je to daleko ,jedině koupit přes internet.

Tak to jsem se nějak rozepsala ale proti vám jsem stejnak pozadu :lol: .tak se mějte moc krásně a davejte na sebe pozor pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí