Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, jak píšete, že jste unavené - mě fakt nic není - nejsem unavená, nic mě nebolí. Je to normální?
Evah - mě by stačilo aby bylo za mnou těch prvních 132 týdnů. pak už budu asi klidnější a budu si to těhu užívat - tedy alespon doufám.
Berun - já to nahlásím asi až po tom 12 tt. I když on si tady asi každý všimne, když zrusím dovolenou
No uvidím, když to půjde tak budu zapírat.
Ryšavka
EVAH: Tak to by ten chlapeček nebyl špatný, já bych zase podědila po synovci věcičky na chlapečka-synovec je Lednový 2002 až se nám mimi narodí budou mu 4 roky, takže podědím i věci na větší dítě. Většinu nakoupila moje maminka, takže je to takové předávání ![]()
Jsem asi blázen když už si to takhle plánuju a nemám za sebou ty kritické týdny…jenže cítím se fajn, tak proč bych si drásala duši pochybnostmi.
RYSAVKO: Vem si, že jsi o týden mladší těhulka, já před týdnem unavená vůbec nebyla, ani náznak nějakých příznaků.....ono to všechno přijde
každý den cítím něco jiného ![]()
Jo taky jsem si koupila váhu, zvážila jsem se a mám o dvě kila navíc…předtím jsem měla 56kg a teď 58. Myslím, že je to tím, jak všechno tělo zadržuje, jinak jím naprosto normálně. Četla jsem, že by se v 1.trimestu mělo jíst jako obvykle, jenom vynechat vyloženě nezdravé potraviny. Teprve od 2.trimestru se musí jídelníček doplnit.
Berun - to je fakt, že jsem o týden pozadu. Snad mě to nachvíli uklidní ![]()
Né prostě se přestanu pozorovat
![]()
K tomu stravování já myslím, že je hodně důleživá kyselina listová kvůli vývojovým vadám roštěpů! A je důležitá hned od začátku. Jinak já jsem začala dlabat Calibrum Baby plan.
Musím jít taky pracovat, když už mfě tady zato platí. Už jen osm měsíců
(doufám)
Ryšavka
Holky k tomu mazání bříška a prsů. Já už mažu
obyčejnou vazelínou - pěkně promastí, kupuji jí v Kauflandu asi za 40,– Kč. Někomu se možná může zdát mastnější, ale já jsem o přírody „sušenka“, tak se s ní natírám pravidelně.
V práci bych to chtěla oznámit po dovolené (tj. 25.7), taky musejí najít náhradu - bohužel žádný zástup nemám, tak mě čeká zaučování …
Já to tady pomalu balim a jedu domů - chystám se na dlouuuuuhatánskou procházku s pejskem ![]()
BERUN - je super, že už máš připojení z domova ![]()
Viki 5tt+3
Ryšavka - Mě taky skoro nic neni. Jenom mě bolí prsa, ale jinak nejsem unavená a ani mě nebolí břicho. Jíst můžu všechno a špatně mi není. Zatím se z toho raduju, protože je mi jasný, že bude hůř. ![]()
VIKI - To se opravdu mažeš vazelinou? Takovou tou černou?
My asi zrušíme zahraniční dovolenou, ale jinak si dovolenou vyberu a budeme někde v čechách a nebo doma odpočívat. Takže podle toho to u mě nikdo nepozná.
Zuzzi
K tomu mazání jsem slyšela že výborné je obyčejné sádlo, jenže to by se mi zvedl asi kufr
nějak sádlo nemusím. Zkusím Exipial je na hodně suchou pokožku, nebo dětský olejíček.
Jasně Rysavko, nepozoruj se tolik, jen buď na sebe opatrná. Všechno bude postupně přicházet…až se nebudeš stačit divit. Je to zvláštní všechno je tak nové a neuvěřitelné a uvidíš jak to hrozně rychle uteče a ty si poneseš mimi z porodnice domů.
Téda, kdyby se dneska soutěžilo, kdo nejvíc zazívá, vyhrála bych na celé čáře. Zívám pořád.
Viki25: Krásnou procházku v úmorném vedru, hlavně hodně pij, abys někde nekolabovala
![]()
Ahoj Rysavko,
ne nadarmo se říká, že každé těhu je jiné. I těmi příznaky se to liší, to mohu jen potvrdit:-)U mě byla neobvyklá únavu prvním znakem, kdy jsem tušila,že to není normální, a že za tím asi něco bude:-)Ale nezoufej, možná právě TY budeš jedna z těch šťastných maminek, která propluje prvními měsíci bez jediného příznaku.
Berun, už si na toho kluka nějak začínám zvykat:-)))
To s těma oblečkama naprosto chápu:-)já sedím celý den na netu a vybírám…:-)teď zařizujeme dětský pokojíček, zatím jenom nábytek…ale moc se těším na druhý trimestr, kdy už budu moct nakupovat:-))
Holky,
ja jsem taky zrusila dovolenou v cizine,dr. rikal, ze se mu to moc nelibi, ze ted bude krizova doba a ze by me radeji mel pod kontrolou..pry jestli se to ma udrzet, tak se to udrzi a jestli ne, tak ne…jenze ja bych si pak jednou nerada vycitala, ze jsem si to neodpustila…
A stejne, mimco je tisickrat lepsi nez dovolena v cizine, takze pojedeme asi taky nekam do Cech…
polarka
ZUZZI -
to jsi mě pobavila
. Ta vazelína je průhledná (vzhled skoro jako to sádlo), zkus se podívat na www.vitar.cz, je tam v nabídce …
Odpoledne jsem tu úžasnou novinu řekla kamarádce
- právě jedla melouna, tak se málem zadusila! Tak jsme pak hezky pokecali, dostala jsem přednášku co nesmim a co musim (je mamina 7-leté holčičky) a už jsme i rodili
!
Tak už jsem natěšená na víkend až to řeknu rodině …
Viki 5tt+3
VIKI - tak to se mi ulevilo, že to není ta tmavá vazelína.
Jinak já jsem taky natěšená na víkend, až to budeme oznamovat.
Zatím to ví jenom manžel a celý internet. ![]()
Holky, včera jsme se s manželem tulili a mě potom bolelo bříško. Taky se vám stalo něco podobnýho? A taky jsem měla chvílema pocit, že jsme narazili na čípek. Asi se tam vevnitř opravdu měním. ![]()
Zuzzi
Ahoj holky, tak u mě už o těhu ví snad celá rodina!!!! Včera to manžel prozradil tchýni, za což jsem myslela, že ho klepnu, ale nakonec jsem byla ráda, že jsem nemusela poslouchat její bezprostřední reakci. Ale tchýně zabodovala, osobně volala a překvapila mě jak byla dojatá, nadšená, že čekáme mimi. Pak jsme gratulovali manžově babičce k narozeninám, tak jsme jí to tedy taky řekli, bába miluje jenom jedno svoje vnouče a není to můj manžel, takže její první reakce byla Kristapána!!!! tónem jako by to bylo něco hroznýho. Tak jsem si tak říkala, to je teda hrozně divný čekat 2 roky po svatbě dítě,že? Prostě reakce jako by nám bylo 16 a dopustili jsme se hrozného prohřešku. Pak následovaly typické otázky a jak to uživíte. Ještě,že s ní mluvil můj mírný manžel, já bych jí okamžitě řekla, že to tedy opravdu není její problém, protože nám v životě s ničím nepomohla
a neočekáváme, že pomůže. Takže jsem ráda, že i tuhle jedubabu máme za sebou. Ostatní mají kupodivu velkou radost
Tak jenom doufám, že bude všechno v pohodě a mimi bude zdravé.
Berun 5tt+1
Berun - Tak vidíš, jakou měla tchýně radost. Tedka na tebe bude moc hodná a bude tě opečovávat. ![]()
Já mám naštěstí dobrou tchýni, většinou stojí při mě. Vždycky povídá, že ženský musí držet spolu proti mužskejm a jejich bláznivejm nápadům. Takže spolu docela vycházíme. Naštěstí se vidíme tak 3× do měsíce. ![]()
Zuzzi
No vidíš Berun - tchyně překvapila a měla velkou radost. To je dobře, ne? No a z babičky si nic nedělej. Tu snad tak často nemusíte vídát, když o to nestojí. My to budeme tchánovcům říkat o víkendu. Tchýni už je to prý divné, že ještě nic, nás se ptát nechce, ale vyzvídá u sestry jestli něco neví ![]()
Zuzi - my se s manžou tulili o víkendu a všecno v pohodě. Nic mě nebolelo. On teda manža byl hodně opatrný ![]()
Ryšavka
ZUZZI: No já se s ní taky často nevídám, poslední dobou byly naše vztahy napjaté…ale teď jsem teda koukala. Snad to bude lepší.
Jinak k tvému dotazu, my se ještě s manželem od té doby co víme, že jsem těhu, netulili. Naposledy o víkendu předtím, než jsem si v úterý dělala test. Břicho mě nebolelo ale byla jsem citlivější a taky víc při chuti. Teď protože se ještě do toho UTZ snažím šetřit, praktikujeme jiné způsoby, jenom ne styk jako takový. Manža se taky trošku bojí i když si myslím, že to vůbec nevadí. Takže se tulte, sice opatrně a to, že to bude chvilku pobolívat je asi normální.
Rysavka: tak ať to tchánovci dobře přijmou!!!! Já mám u těch manželových babiček pocit, že líp přijali zprávu o těhotenství švagrovy přítelkyně…a přitom oni spolu byli 3 měsíce, on nezaměstnaný, neměli kde bydlet, tak bydleli u tchýně, přítelkyně švagra ihned odešla z práce co se dozvěděla o těhu a nakonec se za další měsíc rozešli dítě nedítě…bomba co? A všichni to vzali jako hotovou věc, žádné komentáře a u nás: když máme kde bydlet, nikoho z nich tím nezatěžujeme, jsme samostatní, oba pracujeme, jsme manželé už dva roky…tak mají kecy… prostě nádhera. Naštěstí se s bábou vídáme maximálně o vánocích
Ještě nás čeká oznámit to mému tátovi a babičce, tak uvidíme, přátelům to řekneme až později.
A jak vám je? Taky v pohodě jako mě?