Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
dcerku sem rodila tady u nás v Litoměřicích a byla sem spokojená.No řekla mi to doktorka že to zvládnu spontánně.Moje mamča mě rodila taky KP spontánně a byl to prý nářez
a byla sem přidušená a taky mám po tom trvalý následky
néé ale prý jsou u toho větší rizika komplikací a kor u chlapečku kvuli pindíkovy a i celkově.Já bych raději tedy podstoupila toho císaře už kvuli malímu ![]()
mikoy: tak to je mi líto
já jsem poprvé těhotná a vůbec nevím do čeho jdu
a začínám mít z toho docela hrůzu,ikdyž je malá už hlavičkou dolů tak stejnak.
mikoy píše:
dcerku sem rodila tady u nás v Litoměřicích a byla sem spokojená.No řekla mi to doktorka že to zvládnu spontánně.Moje mamča mě rodila taky KP spontánně a byl to prý nářeza byla sem přidušená a taky mám po tom trvalý následky
néé ale prý jsou u toho větší rizika komplikací a kor u chlapečku kvuli pindíkovy a i celkově.Já bych raději tedy podstoupila toho císaře už kvuli malímu
Jaképak rozmýšlení. Dej na intuici. Já bych se ještě někde poradila. Při císaři hrozí kompliukace spíš nám. Pokud někdo upřednostňuje spontání porod, tak ať, když je bez komplikací. U otočené polohy vždy hrozí přidušení. Vůbec bych se nerozmýšlela a vyhledala pomoc tam, kde ti císař udělají. Pro zdraví a klid miminka jde vše stranou. A je to bez nervů. Ať si to někdo zkusí a přiškrtí se na pár minut. ![]()
to já při prvnim sem to naopak brala v pohodě.jestli to bylo tim že sem byla o pár let mladší,no nevim
ale všichni mě strašily jaká je to hruza
a naopak.vše šlo hladce.I s bolestma byla malá za 4 hodky venku a mohla bych jít rodit znova.To sem po porodu říkala sestrám že mužu jít klidně domu,zíraly na mě jak blázen
.Ale je fakt že každá to má jinak.ale to bude dobrý uvidíš? ![]()
Holky, tak jsem byla na kontrolním utz kvůli té poloze KP a pořád jsme stejně, doktor říkal,abych si pomalu zařizovala císaře,takže příští týden jdu do Motola… Ale nic se neděje, myslím, že je to úplně jedno, hlavně když je Prcek vpořádku.. Jinak, máme překvápko o pohlaví až do konce, znovu mi řekl, že to není vidět, že u polohy KP se to prostě nedá
![]()
Tiffany1 píše:
Holky, tak jsem byla na kontrolním utz kvůli té poloze KP a pořád jsme stejně, doktor říkal,abych si pomalu zařizovala císaře,takže příští týden jdu do Motola… Ale nic se neděje, myslím, že je to úplně jedno, hlavně když je Prcek vpořádku.. Jinak, máme překvápko o pohlaví až do konce, znovu mi řekl, že to není vidět, že u polohy KP se to prostě nedá![]()
no to my máme zase hroznýho exhibicionistu
na každym uz nám ukazuje pindíka ![]()
Dobré dopoledne holky,všechny vás zdravím.Tak si představte že od 11hod. večer do 7 do rána jsem byla 5× na záchodě
,chodím furt čůrat jak nějakej počůránek
.Jinak přeji všem hezký den…
Bry deen
tak ve stredu jsme absolvovali predporodni kurz s manzou, tomu svitily ocicka jako kdyby to bylo neco naprosto suprovyho az budu hekat a kroutit se, na video ktery nam pustili mi rekl, ze to byl peknej fofr jak to maly dotycna vytlacila, tak jsem jenom podotkla, ze to bylo taky pekne sestrihany ![]()
ja jsem sla domu teda pekne rozpacita, ptz nam tam popisovala jak postupne tvrdne bricho uplne cely az pod prsa a jak to nabira grady tak at s tim pocitame, no vyznelo to tak jako ze to nemuzu nikdy zvladnout, mazec
ale jinak PA moc sympaticka ta by me mohla odrodit ![]()
jooo a dneska se mi zdalo ze uz jsem mela malou u sebe tak si dovedete predstavit to zklamani rano po probuzeni to neni feeer ![]()
My byli včera na přednášce v porodnici a prohlídce porodních sálů na Kladně. Jestli tuhle možnost ve své porodnici máte, tak moc doporučuji. Dost mě uklidnilo, jaký je tam klid a pohoda. Vše čisté pěkné, docela soukromí i v boxech mimo tzv. alternativní pokoj, kde mají rodiče samozřejmě větší pohodlí. Viděli jsme maminku na monitoru a druhou dvě hodiny po porodu, tatínek zrovna choval nově narozené miminko. Bylo tak neuvěřitelně maličké a přitom mělo přes 3,5 kila. Dodalo mě to dost odvahy, když člověk ví, kam půjde, jak to tam vypadá a chodí, kde se bude hlásit, co přesně si má vzít. Viděl sestry a mluvil s doktorkou a mohl se zeptat na vše. Takže moc doporučuji.
Tak my mažeme na toho císaře,noo:) Uvidíme, jak se to bude odehrávat, odešla mi hlenová zátka a čekám, co se bude dít… Tak, jako rodit můžu až za měsíc, ne?
no toto??ja chci taky aby uz se u me neco delo
zatim me zlobi jenom posli…
udava se ze klidne mesic pred porodem muze zatka odejit, vetsinou pak zensky uvadej, ze tak do tydne zacly rodit…
tak jsem zvedava ![]()
Tak to jsem zvědavá Tiffany, u mě zatím jen poslíčci ale jde to ![]()
Ahojte holky, my když jsem s mojím byli n aprohlídce prordního sálu, tak jsm eoba byli takový vynervovaní, teda tn pach nemocnice, a tak celkově to tam na mě dolehlo.A můj mi říká, slyšelas sestru, nemysli na to jak ot bude bolet, to zvládneš, to nebude taová hrůza, a zkus si to užít, ale upozorňuju tě, že jestli se mě tam udělá špatně, tak jdu na chodbu:) No chlap!!tekže já to mám zvládnout, to bude v poho, ale mu kdyby bylo zle, tak to je něco jiného, no jsem na něj u toho porodu zvědavá.
Já mám ten porod už taky pomalu za pár, ještě 3týdny, a břicho už mi dost kleslo, takže to může být i dřív, zatím mívám taky jen ty debilní poslíčky.Malý je hlavičou dolů, v pondělí jdu na další kontrolu.Jo a vás doktor poslal třeba na vyšetření monitoru nebo tak do porodnice? mě ne, zaítm.
Ahoj tak ja sem zatim na monitorech v porodnici nebyla protoze moje doktorka ten monitor ma ale rekla sem ji jestli by me tam nemohla na tu posledni poradnu poslat abych si to tam mohla ocihnout
Mně taky tedy doktor říkal, že můžu být u něj až do porodu,ale mně se moc nechce… Taky bych si to tam chtěla prohlídnout:) A toho císaře mi prý vyřídí on,noo ![]()