Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pavča- Tak to je nejspíš zátka. Taky mě už opustila. Tělo se chystá k porodu. Může to ale stejně trvat ještě měsíc. Nebo taky ne ![]()
Ahoj holky. Včera horor. Zdálo se mi, že se miminko dva dny nějak málo hýbe. Až doteď skoky a přemety a teď mě i v noci spát . Včera přes den jsem ho vůbec necítila, a tak když se vrátil manžel z práce, jeli jsme do místní nemocnice na ozvy. Myslela jsem, že nedojdu na oddělení. Hustý vzduch, dusno…v porodnici blázinec. Několik rozběhlých porodů a dva císařské řezy, byl tam pěkný zmatek. Bouřky…tak jsem měla srach, aby mi neřekli něco nepříjemnýho, ale byli ochotní a ozvy v pohodě. Jako na potvoru se tam malý rozhýbal. Teda…ještě že.
Zítra kontrola, tak uvidíme.
Ahoj holky. Včera horor. Zdálo se mi, že se miminko dva dny nějak málo hýbe. Až doteď skoky a přemety a teď mě i v noci spát . Včera přes den jsem ho vůbec necítila, a tak když se vrátil manžel z práce, jeli jsme do místní nemocnice na ozvy. Myslela jsem, že nedojdu na oddělení. Hustý vzduch, dusno…v porodnici blázinec. Několik rozběhlých porodů a dva císařské řezy, byl tam pěkný zmatek. Bouřky…tak jsem měla srach, aby mi neřekli něco nepříjemnýho, ale byli ochotní a ozvy v pohodě. Jako na potvoru se tam malý rozhýbal. Teda…ještě že.
Zítra kontrola, tak uvidíme.
Hezke dopoledne po vikendu ![]()
Koukam, ze ta bourka dala vcera zabrat snad vsem, ja nemohla vubec spat, porad jsem se vrtela, na malou jsem chodila po pul hodine, fakt opruz, do toho jsem nemohla ani lezet, v momente kdy jsem si lehla me tak hnusne pichlo v podbrisku, nekdy kolem druhy jsem teda zabrala, spala jsem do 6 a na maly jsem byla uz jenom 2× tkz to uz slo..
ale to pichani teda pokracuje, je to docela neprijemny tak doufam, ze to nic nebude, ve stredu mam kontrolu tak to snad do ty doby vydrzim
Preju vsem pevne nervy;)
ach jo holky tak to u me se nic nedeje zatka mi neodesla poslicky nemam vubec citim se dobre akorat mi tvrdne vzdycky vecer bricho ale jinak to vubec nevypada ze bych se nejak pripravovala na porod ![]()
ruby: tak to si mě teda uklidnila
tak snad tam malá ještě nějaký ten týden vydrží jsem teprve 36tt
.Jinak všem přeji hezký den.
ruby: tak ještě že tak, já mam taky někdy pocit že se mi malá skoro vůbec nehýbe a pak najednou zase kopance jak blázen
To už jsou ty nervy…atd.
Tak já jsem 35tt a nevim, jak dlouho to ještě vydržíme pohromadě, zátka je pryč, poslíčci pořád, bříško spadlé,tak jsem zvědavá:) doufám, že ještě tak deset sní, to už budu 37tt a to už je mi to jedno ![]()
Luca232- a kolikátý si týden?? Jinak hlavu vzhůru, já jsem na tom zatím stejně jako ty a navíc mě i přestalo břicho tvrdnout právě, to dřív občas i ztvrdlo a teď, jak když utne a to bych ráda, kdyby se mu chtělo koncem měsíce začátkem srpna ven. ![]()
Já se taky hlásím 2v1,nic zvláštního se neděje
, tvrdnutí bříška beru jako normální stav … Zítra jdu k Dr.,budou mi dělat první ozvy. Navíc teď by se mi ani porod nehodil - mám nemocnou Simonku, od soboty má horečky 39st., průjem a zvrací
. Každých půl hod.(i v noci) lítáme na WC, takže jsem KO. Opravdu bezva nácvik na noční kojení … No nic, hlavně aby byla kočička brzy OK a nechytla jsem to já …
andyV:no sem 36+5tt takze bych cekala ze uz se neco bude dit ale stale nic tak uvidim no myslim ze z toho budu pekne vyjukana az to na me prijde z niceho nic
jinak na kontrolu du ve ctvrtek tak uvidime co me doktorka rekne a brisko uz mam taky pekne nizko tak nevim jestli to neco znamena ![]()
Ahojky holky, tak já byl adnesk ana kontrole a dokrtor říka.že teď už můžu rodit kdykoliv, že jen záleží na mimi kdy se mu bude chtít,a tento týden nejspíš ve čtvrtek jdu po prvé do porodnice na EKG na ozvuky, tak se těším, další kontrola příští pondělí.JInak já mívám teda nejvíc večer, v noci nemůžu spát, bolesti, nedá se otočit, pořádně zvednout nic.
Jinak co si píšu s holkama v kategorii září miminka tak už jsou 4 na světě
Sajinkax: a jaký si týden?Jinak jsem tedy zvědavá kdy to na tebe přijde ![]()
Ty joo, 4 na světě,tak gratulace
véééélikáááá:) já byla včera u doktora a ve středu jdu na ozvy a pak už bych během týdne taky ráda rodila
Jinak, podle mě vůbec nezáleží na poslíčcích, máma je prý neměla vůbec ![]()
a ja myslim, ze trosku joooo…
moje mama je teda mela, rikala posledni mesic uplne neskutecny, ale treba vubec nemela tvrdnuti bricha…taky se u ni neresila cukrovka apod… nektery veci patrej proste k dobe