Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
achojik cholkyyy, tak jsem taky dorazila z kontroly
tak nase beruska by mela mit 3100g, coze neni spatny, jsme 36+3 a mam konecne za sebou stery (fuj ten me tam posmrdlal) a jeste me poslal na CTG, tam byly sestricky docela hotovy, ze mala porad chrni a ne a ne se poradne vzbudit, ale doktorce se zaznam libil tak jsme mastili domu ![]()
jo a CS mam 3 ale nevim co to znamena vi to nekdoooo??jako jestli si jeste na ten porod pockam, nebo jak ![]()
Jo tak to sama nevím co to je…já mám CS-0.....Jinak máte pěkný odhad. ![]()
CS 0 jsem mela kdyz mi udelal uplne prvni UZ, nekdy 11. tydny ci jakym, on se ten cipek zkracuje ze jo ale cislo narusta
tak jsem se docetla, ze kazda to ma jinak, driv se tvrdilo, ze to ukazuje rychlost porodu, ale na nejakym foru jsem nasla, ze nejaka holcina mela ve 40.tt CS 2 a druhy den rano ve 2 mela porodino tkz to asi neukazuje nic moc, spis se to sleduje jestli neni kriticka hodnota. u ktery hrozi predcasny porod
Mafina: Tak já jsem o 2 dny napřed a jsem ráda, že to mám už z krku a už se teda na nějaký velký gruntování ani nechystám, tak nějak normoš úklid a už i tak mi občas musí pomoc manža, někdy to jde, ale někdy jsem kaputo. Jinak malovat se taky chystáme v chodbičce, taky čekám na manžu, pač jsem prcek a nedošáhnu až nahoru
, takže mi s tím musí pomoc, tak doufám, že to zmákneme a doděláme.
S těma oblečkama mě to taky zajímá, jak to máte na podzim v plánu? Mám z toho docela hrůzu, jak poznám, jestli mu není zima, teplo asi se opotí nebo zrudne, ale ta zima no. My máme fusak do kočárku připravený a mám jednu kombi, co jsme dostali, ale velikost 56, takže se bojím, že jí vůbec nevyužijeme ![]()
Jinak já mám teda skoro ve 36tt taky to CS 0.
Tak my máme vymalováno, ať je maličky pěkně v čisťunkém, jinak o víkendu budu ještě gruntovat, budeme dávat postýlku do porřádku a vůbec to tdy chystat pro mimi, přece jen už budu 38.takže já to čekám kdykoliv, jak si mimi řekne, celkem už bych to chtěla mít za sebou, ale pořád se moc bojím.
Zítra si jedu vyzvednout kočárek.Já mám do kočárku na zimu koupený teplý z ovčí vlny fusak,a mám 3kombinézy.nějaké teplé věcičky už taky mám, ty svetýrky a tak.ale to se bude vče průběžně dokupovat.zítra jdu do porodnice na ozvuky, tak už se moc těíšm, a taky se těším jak mi řeknou kolik malý váží, to jsem zvědavá
Tak ahoj, včera jsem jela na kontrolu a …dnes jsem se vrátila. ![]()
Bylo to docela akční. Už jsme málem nastoupili do vlaku a mě začaly kontrakce. Tak šup do taxíka a do místní nemocnice, jestli vůbec někam dojedu, byla to síla, nemohla jsem jít. Lidi na mě čuměli…se jim nedivím, ale bylo to nepříjemný, tak jsem těm největším čumilům houkla do obličeje:" No, co je?" Manžel se smál a současně mě uklidňoval. U nás v nemocnici mi řekli, že se už něco děje,ale taxíkem na Bulovku dojedem, Cesta asi 50 min. Naštěstí Praha nebyl moc zasekaná. Byla jsem ráda, že jsme dojeli.
Natočili mi monitor, zdálo se mi to jako velehory, ty křivky tam na něm, ale prý je sice něco vrozběhu, ale 36 týden je ještě brzo a tak si mě tam nechali přes noc na kapačkách. Prý aspoň kdyby to bylo o týden později. Malý má 2,80. Váhový odhad se dělá, to asi jen ten jeden pan doktor ho nedělá, jak jsem tu četla. Noc nic moc, strašně tvrdá postel sice za to zas hodná sestřička na noční. Byla mladá. Denní sestry v důchodovém věku a na mě moc od rány, když bylo jasný, že je mi blbě a mám strach. Takový divný sekýrování… ![]()
No ale jsem doma, uklidnilo se to. Za to jsem po těch několika vyšetřeních začala špinit, prý je to normální, nevím, nevím. Tak zas za týden.
Křeče do slabin mám taky. Právě jsem si dceru poslala pro meloun, jsem hotová, jakou mám na ně závislost. Jo, 24 hodin jsem tam nejedla, kdyby se to schylovalo k sekci…umíte si to představit, když se teď přes den neustále cpu. ![]()
no koukam pekny vzruso…v 36brzo?? a to rikaj ze je mimco hotovy, taky jsem 36, kontrakce me nechytaj ale poslicci jako prase tak 15minut vetsinou a pak prestanou, tak uvidime
Rubidiam - to je kovbojka
, takže ti kapačkama zastavili kontrakce? No to by mě piclo
, já bych se snad nenechala
… A co čípek ten máš zkrácený?
Já zjistila, že ta má hodnota CS6-7 je otevření na 1 cm.
Taky jsme malovali - před měsícem. No a včera jsme museli i obývák, protože spadla polička na které byla kytka - na TV, která je pod ní, ohozené 2 zdi od země, teda spíš od bahna, jak byla zalitá a bordel všude
. Hlavní ale je, že TV funguje
.
Holky neumíte některá dělat tabulky, že bysme se pěkně seřadily a mohli tak kontrolovat kdo už má rodit
?
Taky už mě napadlo, že si uděláme tabulku:) ale já jsem jako zabitá:) nechala bych to na někom zdatném ![]()
nooo bud nekdo kdo to tady umi anebo neci chlap:) tem to jde samo
Já na tu tabulku myslea hned, ale neumím to. Byla bych vděčná, komu by se to povedlo. Napsaly bychom jí naše termíny…
No, před týdnem jsem byla na jeden centimetr, teď dva a půl. Já jsem radši, když si miminko ještě bude chvilku zrát. Ono fakt není co uspěchat. Ještě ty dva necelé týdny do 31.8 bych ráda. Hlavně abych mohla jet bez nervů a ne jako včera. ![]()
Taky jsem dnes (35+1) byla u doktora. Čekala jsem tam 2 hodiny a pak jsem byla za 2 min venku ![]()
Nic mi neřekl, sice mi dělal ultrazvuk, ale takovou rychlostí, že jsem pořádně ani nic neviděla. Prcek asi spal, tak mi doktor 2× klepnul do břicha, asi aby mu prcek ukázal, jestli se taky umí hýbat nebo co ![]()
Ale je hlavou dolů, tak hurá ![]()
Tabulku klidně vyrobím, co do ní chcete? A kam jí mám pak vložit?
Ahoj holky,
já se ráda do diskuze přidám, jestli můžu.
Jsem dnes 37+1, podle UZ TP 2.9. Takže už taky za dveřmi. Musím říct, že už jsem z toho značně nervózní, navíc prvorodička.
Zítra jdu do porodnice na kontrolu, tak jsem zvědavá, už minulý týden říkala dr., že se to krásně chystá..