Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj, můžu vědět, jak jsi dopadla? Já jsem si ty testy dělala před rokem a půl, Jarda je spolehlivý. Studuju to už pár let, a většina států (bohužel kromě ČR) uznává hlavně testy kortizolu ze slin, protože z krve to prokazatelné není, obzvláště, když vezmou je jeden vzorek. U kortizolu třeba je důležité odebrat vzorků více, aby se zjistilo, jaká je hodnota po celý den a noc. Já jsem s výsledky zkusila zajít za klasickou endokrinoložkou, ale u nás tady v zapadákově na severní Moravě paní Dr. nikdy ani neslyšela o tom, že takové testy existují. Přitom jsou to všude ve světě oficiální testy na hormony. Jinak, výsledky mi tehdy přišly přímo z té laboratoře, ověřeny lékařem, s oficiálním podpisem (to jen poznámka pro rýpaly
) kdybys chtěla, napiš, byla bych ráda, kdybych to mohla s někým probrat. Niki
OK. A k cemu ti byl ten vysledek? Co ti Jarda doporucil a vyresily se tvoje problemy?
Ahoj ahoj, byla jsem před SZ upozorněna, že se tu ty testy ze slin probírají. Asi takhle: já na své problémy bohužel nenašla pomoc ani v endokrinologii (či jiném oboru klasické medicíny), ani v alternativách. Jeden tábor má tendenci věci zobecnit, být s nimi rychle hotov a když náhodou nedržíte tzv „hubu a krok“, posílají s oblibou na psychiatrii a do háje. Alternativní medicína mě zase obrala o dost peněz, tvářila se tak chápavě a přátelsky, ale také si nechala zaplatit za každou vteřinu. Takže jsem si musela na svou příčinu problému přijít sama, člověk je v tomto tak trochu Sherlock Holmes. Test ze slin jsem nakonec nedělala. Držím palce všem, ať je vše v pořádku, ať tohle nepotřebujete. A výsledky bych určitě chtěla mít u sebe i s hodnotama ![]()
@fengari mohla bys mi prosím napsat, jaká je tvoje zkušenost? Uvažuji o koupi testu, ale po přečtení diskuze zde jsem na vážkách. Budu ráda, když mi napíšeš.
@Anonymní píše:
@mroe @Janli takze zatim vse probiha dobre. Prijela jsem do pardubic a u okynka v tom uec si slecna vzala žadanku a ty ampule. Vedela o co jde.ze je to test hormonu a ty zadanky jsou jejich. Jsem dost v šoku jak muzete o nečem psat a hodnotit nekoho kdyz nemate sebemenši zkušenoust. Jeste k tomu tak negativne. Mozna kdyby jste googlovala o neco déle a vase neunavnost byla i ve zjištovani faktu a ne jenom v neunavnem pisatelstvi a v neunavnem pomlouvani nečeho a nekoho o čem vlastne nic nevim tak by jste udelala lepe. Uplne jste me vcera rozhodila a musela jsem nad tim porad premyslet. A vlastne uplne zbytecne. Jen proto ze vy jste si myslela… kazdy muze udelat chybu nebo menit nazor hledanim pravdy a moznosti. i lekari.ale ty me proste zatim nepomohli. zatim tedy je všechno tak jak melo. Tak uvidime dal. dekuji
Mohla bys mi napsat, jaká byla tvoje konečná zkušenost? Pomohlo ti to?
Ahojky, je tu někdo k obnoveí dikuze, kdo si nechal delat testy ze slin od dotycneho pána? dekuji
@quera píše:
Ahoj ahoj, byla jsem před SZ upozorněna, že se tu ty testy ze slin probírají. Asi takhle: já na své problémy bohužel nenašla pomoc ani v endokrinologii (či jiném oboru klasické medicíny), ani v alternativách. Jeden tábor má tendenci věci zobecnit, být s nimi rychle hotov a když náhodou nedržíte tzv „hubu a krok“, posílají s oblibou na psychiatrii a do háje. Alternativní medicína mě zase obrala o dost peněz, tvářila se tak chápavě a přátelsky, ale také si nechala zaplatit za každou vteřinu. Takže jsem si musela na svou příčinu problému přijít sama, člověk je v tomto tak trochu Sherlock Holmes. Test ze slin jsem nakonec nedělala. Držím palce všem, ať je vše v pořádku, ať tohle nepotřebujete. A výsledky bych určitě chtěla mít u sebe i s hodnotama
@mroe ahoj
Ano, také myslím, že tvůj nick znám ![]()
Vyřešila jsem tehdy svůj problém (svou nemoc) až přes částečně soukromou léčbu (nicméně klasické léky). A bohužel si to vybralo i svou daň, mívám smůlu na různé vedlejší účinky, které třeba nejsou tak časté a nechce to nikdo řešit. Zde jsem doufala, že třeba zjistím nějakým samoodběrem, jaká je hladina hormonů, které mi třeba rozhozením způsobily brutální nespavost, ale nakonec jsem nic nekoupila. Bylo to stejně asi nějakým narušením spánkových receptorů, ale na to jsem testy nenašla. Pomohlo vysadit ten lék, který to způsobil a čekat několik měsíců pro trochu se vyspání, opravdu to nebylo za týden
Acelý další rok trvalo, než jsem spala přijatelně. Takže tak
Ale klidně bych si testovací sadu koupila
kdybych někdy potřebovala něco hormonálního zjistit takto ![]()
@mroe jiste ze neni. Ja jsem si koupila od nej ty testy. A kdyby jste si to precetla tak tam pise ze cena zahrnuje zkumavky. vyšetreni. vyhodnoceni a nasledne doporučeni co dal. takze asi jim to plati on z toho co jsem mu zaplatila prez tu žadanku s kodem.taky jsem se bala. hlavne kvuli vam.ne jednou jsem naletela na neco.ale slecna to vzala a rikala ty druhy jojo tyhle žadanky posilame do prahy. a s jednou pani co jsem si psala tak rikala ze i komunikovala s tou laborkou a ze vse probehlo v poho.neni to bežne vyšetřeni. a jsem moc rada ze to pan umoznuje.asi se s nima nejak domluvil. treba ma s nima i nejakou smlouvu.ne?!nevim.budu čekat jak to dopadne dal.ze slin je to presnejši nez z krve. prečtete si knizku přírodni hormonalni léčba. Kdyby vas to tedy zajimalo. hezky den