Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@dajka16 píše:
@adeeelia Jo správné to je, ale proč nezatrhnou prodej nebezpečných kočárků nebo nesjednaj s výrobci nápravu. Myslím, že není dobře když se tu dá koupit kočár nebezpečný pro dítě. Ne každej má přístup k jejich testům.
prodej těch opravdu nebezpečných případně zatrhne ČOIka, to asi není v kompetenci časopisu
K testům si myslím má přístup každý kdo chce, to hlavní se vždycky objeví někde v TV nebo novinách
a náprava si myslím se pomyslně sjedná sama…viz to, že tentokrát už se třeba nenašly ftaláty, to je super zpráva ne ![]()
@neprihlasena píše:
Přímo u Firkonu píší:
„Firkon Verano
cena: 8900 Kč
dostatečně (39 %)
pvelmi dobře odpružený,
vhodný do terénu; pohodlné
umísťování dítěte; pohodlné čištění
mvelký a těžký; komplikované
sundávání sedačky; nepraktické
skládání, objemný ve složeném
stavu; nepohodlné polohování; špatné polstrování; nevhodný na
schody a do veřejné dopravy
Kočárek má bezpečnostní
nedostatky!“V textu potom dále:
*"Bezpečnost se ukázala jako problém
u celkem tří testovaných kočárků. Mezi
hlavní potíže se řadí nedostatky v mechanické
bezpečnosti, především
spousta „pastí“ na dětské prstíky, tedy
míst v dosahu převáženého dítěte, kde
mohou prsty uváznout, skřípnout se
nebo dokonce střižná místa mezi různými
pohyblivými částmi. Spoustu
těchto míst přímo v dosahu i menších
dětí „nabízí“ kočárky Liberta a Firkon.
by mě zajímalo, kde ty pasti na prstíky jsou ![]()
Zajimavy, skoda, ze to není konkretni, opravdu me nenapada, kde by si dite skriplo prsty
skladani se mi zda velmi jednoduche a po slozeni se mi nezda vetsi nez ostatní kocarky, vlezl se i do prtave toyoty yaris ![]()
vozim v nem taky uz druhé dite, jedine co vidim jako problém, je maly sportak
@quinny píše:
prodej těch opravdu nebezpečných případně zatrhne ČOIka, to asi není v kompetenci časopisu
K testům si myslím má přístup každý kdo chce, to hlavní se vždycky objeví někde v TV nebo novinácha náprava si myslím se pomyslně sjedná sama…viz to, že tentokrát už se třeba nenašly ftaláty, to je super zpráva ne
to o těch ftalátech je super zpráva, jen by mě zajímalo, jak to třeba výrobce Firkonu bude řešit, to bude muset přebudovat celou konstrukci
neboco
@veveruskaa Na jednom z obrázků je naznačené, že je možné u Verana strčit prst mezi sedátko a opěrku.
@Hanulka82 jo krátký, úzký a špatně polstrovaný sporťák
, ale hluboká korba je bezkonkurenční
, je těžký, tojo, ale já jsem s ním až na těch pár výhrad spokojená, a pak mám dobré golfky ![]()
@veveruskaa píše:
to o těch ftalátech je super zpráva, jen by mě zajímalo, jak to třeba výrobce Firkonu bude řešit, to bude muset přebudovat celou konstrukcineboco
no to by asi měl ne ![]()
KOčárek je něco, v čem by dítě mělo být v jakéms takéms bezpečí a ne aby se člověk musel bát, že si tam o konstrukci přiskřípne či amputuje prsty ![]()
Jinak u toho Firkonu to tam focené není, jen na té Libertě ![]()
@kotyk aha, teď jsem se byla kouknout, máme už sportovní verzi, je fakt, že když se odhrne polstrování v místě přechodu sedačky v opěrátko, tak tam jsou nějaké pružiny… ale moje děti teda zajímaly jiné věci, hlavně jak se dostat z kočáru, nebo jak si v něm sednout, aby byl lepší výhled… to spíš bych si skřípla prsty já, při skládání, když bych nevěděla jak se skládá ![]()
@quinny píše:
no to by asi měl ne
KOčárek je něco, v čem by dítě mělo být v jakéms takéms bezpečí a ne aby se člověk musel bát, že si tam o konstrukci přiskřípne či amputuje prstyJinak u toho Firkonu to tam focené není, jen na té Libertě
právěže u firkonu to není tak jak na tom obrázku, tam je to schované pod postrováním ![]()
Me neprijde ani zvlast tezky, vozim v nem mimino a na okraji sedi skoro 4leta a vezu je v pohode obe ![]()
Našla jsem fotku firkonu http://i.dtest.cz/…ff2fd515.jpg?…
tak přesně tady jsem to jsem našla i já…
@Hanulka82 píše:
Me neprijde ani zvlast tezky, vozim v nem mimino a na okraji sedi skoro 4leta a vezu je v pohode obe
no asi jak komu, někdo má třeba větší svaly, pro mě je hlavně těžký s nákupem a když musím tlačit jednou rukou do kopce a druhou táhnu starší…
, ale zase je fakt stabilní, taky někdy vozívám na okraji starší, ale ne do kopce teda…