Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, co myslite, jde o tehotenstvi? Menses mam dostat az za 4 dny, tak nevim…
Právě že těhotně asi… furt se mi chce brečet, mám trochu tlak v podbřišku a bolí mě prsa (ale nevím, zda to není vsugerované). No, akorát to případné těhotenství není úplně plánované. Asi jsem teď trochu v šoku. Nemůže to být falešně pozitivní? Četla jsem, že GS mama testy nebývají úplně spolehlivé a bývají dost často pozitivní, i když žena těhotná není. Nemůže to být třeba očekávanou menstruací?
@Sandii samozřejmě ze může. Udělej si ho znovu. Ale pokud jsi mela nechráněný styk, tak proč to překvapení? Menstruace druhou čárku nedělá ![]()
Ono to není žádná katastrofa, vlastně bych se ani nezlobila, akorát teď moc nevím, co dělat, přítel je v zahraničí… A nechávala jsem to na něm a asi nějak nestihl včas vyklouznout, no… Přiznám se, že jsem si včera a dnes dělala další tři testy, ještě jeden papírový GS mama a pak Life Light a na všech byla cca podobná čárečka. Ona ještě po těch pěti minutách malinko zesílila, v limitu byla míň viditelná, ale byla tam, asi po minutě až dvou.
To, že nestihl vyklouznout nevím, to mě spíš napadá, že se mohlo stát. Nejsem si toho vědoma.
No, asi počkám, zda se do úterka nedostaví menses a pak se teda objednám na gyndu. Akorát vůbec nevím, jak to do toho úterka vydržím. Navíc jsem ted byla na vinné akci a dost jsem se opila. Jak moc to mohlo ovlivnit případný plod, pokud jsem vážně těhotná?
@Sandii já když ještě nevěděla, že jsem těhule, jsem byla skoro celý týden v lihu a pila jsem citruse, zemřela mi maminka a nesla jsem to těžce, no a potom týdnu jsem zjistila, že jsem těhotná… teď jsem 26tt a malá v bříšku je dle všech testů v pořádku… tak bych se té vinné akce tolik nebála… ![]()
Protože s tím vůbec nemám zkušenosti, navíc se mi ještě nezpozdila mentruace, tak proto jsem se ptala, zda nemáte zkušenosti s falešně pozitivníma testama. Navíc, jak jsem už psala, četla jsem, že GS mama testy bývají často pozitivní, tzv. duchové. Jenže nevím, co je přesně duch a tak. Tak proto.
@Sandii No, asi chces slyset, ze je pozitivni.. no a dle meho nazoru tedy je!:) tuplem par dni pred MS… tak hlavne at to tak v dobrem pokracuje dal, mamko
![]()